Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξερω τι γινεται στις χ399 αλλα στις am4 ειναι σπανιο εως ακατορθωτο  να παιξουν hynix 3200 100% stable. Σε οποιο foroum και να εχω κοιταξει αυτο βλεπω.(επισης δεν εχω καταλαβει τον λογω που δεν παιζουν και δεν μπορουν να τις κανουν να παξουν). Η καλυτερη ιδεα ειναι αυτη που ειπες ryzen+ .

Δες το QVL της GIGABYTE X399 AORUS 7 . Eκεί είδα κάποια μοντέλα.

Δημοσ.

Δεν αντιλεγω για το x399 ,για το am4 αντιλεγω.

Ιδιοι memory controllers είναι .

Για αυτό έλεγα πως ίσως μπορούμε να πάρουμε data από εκεί.

Δημοσ.

Ιδιοι memory controllers είναι .

Για αυτό έλεγα πως ίσως μπορούμε να πάρουμε data από εκεί.

Ειναι θεμα imc η μητρικων γτ δεν εχω καταλαβει ακριβως τι παιζει.

Kοιταξα το qlv της asus prime x399 τωρα και εχει και εκει hynix στα 3200, λες με κανα νεο agesa να δουμε προκοπη?

Δημοσ.

Ειναι θεμα imc η μητρικων γτ δεν εχω καταλαβει ακριβως τι παιζει.

Kοιταξα το qlv της asus prime x399 τωρα και εχει και εκει hynix στα 3200, λες με κανα νεο agesa να δουμε προκοπη?

Παίζει με το 1006b ή και το a , κάποια σετάκια μνημών να παίζουν. 

Ορίστε τι φέρνει ο ανταγωνισμός .

Ψύκτρες και στα X μοντέλα για αρχή.  :-D

Ας ελπίσουμε πως θα έχουν επάνω αυτή με τα heatpippes !!! 

p2wK9YM.jpg

Μάλλον με αυτή θα έρχονται.

AMD-Wraith-Max.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Παιδιά το θέμα με τις μνήμες είναι κυρίως θέμα BIOS και όχι τόσο (έως καθόλου AGESA).

Το AGESA βοηθάει κάπως πχ έκλεισε μια τρύπα που είχε αν δεν με απατά η μνήμη μου στο x29 multi.

Τα timings που δίνει η κάθε εταιρεία είναι διαφορετικά και ανάλογα με τι είναι έχουν δοκιμάσει, τωρα γιατί δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε Samsung δεν ξέρω.

Επίσης άλλο πρόβλημα είναι ότι πολλοί επέλεξαν μνήμες χωρίς να είναι καν στο QVL και άλλοι ενώ πήραν το συγκεκριμένο μοντέλο ή εταιρεία έτσι απλά άλλαξε chip το οποίο φαίνεται μόνο στο serial number!!

Στο μεταξύ η καραμέλα με τις μνήμες και τα Ryzen έχει γίνει πιπίλα από μερικούς μπλε φαν και για αυτό φταίτε εσείς οι ίδιοι δυστυχώς. Το αστείο είναι ότι αυτοί που τα γράφουν μάλλον δεν έπαιξαν ποτέ με x58,x79 κτλπ να δουν την γλύκα!!!

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά το θέμα με τις μνήμες είναι κυρίως θέμα BIOS και όχι τόσο (έως καθόλου AGESA).

Το AGESA βοηθάει κάπως πχ έκλεισε μια τρύπα που είχε αν δεν με απατά η μνήμη μου στο x29 multi.

Τα timings που δίνει η κάθε εταιρεία είναι διαφορετικά και ανάλογα με τι είναι έχουν δοκιμάσει, τωρα γιατί δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε Samsung δεν ξέρω.

Επίσης άλλο πρόβλημα είναι ότι πολλοί επέλεξαν μνήμες χωρίς να είναι καν στο QVL και άλλοι ενώ πήραν το συγκεκριμένο μοντέλο ή εταιρεία έτσι απλά άλλαξε chip το οποίο φαίνεται μόνο στο serial number!!

Στο μεταξύ η καραμέλα με τις μνήμες και τα Ryzen έχει γίνει πιπίλα από μερικούς μπλε φαν και για αυτό φταίτε εσείς οι ίδιοι δυστυχώς. Το αστείο είναι ότι αυτοί που τα γράφουν μάλλον δεν έπαιξαν ποτέ με x58,x79 κτλπ να δουν την γλύκα!!!

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ,ειναι γτ ειναι τοσο δυσκολο να φτιαξουν λιγο την φαση με τα hynix ωστε να δουλευουν σωστα, συμφωνω για αυτο που λες με το qlv, αλλα οι τιμες ειναι στο θεο, εγω δεν ηθελα να σκασω πανω απο 180 ευρω για μνημες το θεωρουσα κοροιδια, τις πηρα και ειπα οπου παιξουν. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι και οι μητρικες μισο χρονο και μετα δεν θα επρεπε να τις υποστηριξουν.  Και σε αυτο για εμενα φταιει η amd που αν ειναι δικο της θεμα δεν το διορθώνει η αν ειναι θεμα μητρικων δεν πιεζει ωστε να διορθωθει γτ ολο αυτο εισβαρος της ειναι.

Ωσο για τους ιντελαδες ποσως με ενδιαφερει

Δημοσ.

Δεν είπα ότι σε ενδιαφέρει, πάτημα τους δίνεις να έχουν τα παπαγαλάκια να λένε.

Στο θέμα τώρα κατά πόσο μπορεί να βάλει χέρι ή AMD στους κατασκευαστές είναι κάτι που δεν το γνωρίζω αλλά εάν κρίνω από τα AM3 με εκείνα τα άθλια vrm που έδιναν μερικοί με υποστήριξη 220watt και εσκαζαν σαν πασχαλινά πυροτεχνήματα μάλλον δεν μπορεί να κάνει και πολλά, το βρίσκω λογικό άλλωστε.

PS το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι να έκανε in house testing αλλά όπως είπα από την αρχή ήταν βεβιασμένη η κυκλοφορία τους.

Εσύ έχεις τον πόνο σου και έχεις ένα δίκαιο, αλλά ακόμη και εγώ με Intel ψάχνω με βάση το QVL και παίρνω. Αν δεν με παίρνει στα χρήματα πάω ένα κλικ παρακάτω και όλα καλά.

Εάν θέλεις τα πάντα τζάμπα/λιώμα και τα καλύτερα μάλλον κάπου κάνεις λάθος, ή το ένα ή το άλλο. Συμβιβασμός λέγεται.

• Like 2
Δημοσ.

PS το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι να έκανε in house testing αλλά όπως είπα από την αρχή ήταν βεβιασμένη η κυκλοφορία τους.

Εσύ έχεις τον πόνο σου και έχεις ένα δίκαιο, αλλά ακόμη και εγώ με Intel ψάχνω με βάση το QVL και παίρνω. Αν δεν με παίρνει στα χρήματα πάω ένα κλικ παρακάτω και όλα καλά.

φενεται ειναι και θέμα silicon lottery ακόμα και για τις μνήμες....δυο ιδια συστηματα με ιδιο bios,b350 tomahawk  και τις ιδιες ρυθμίσεις το ενα παει 2993 και το αλο 3200.

Δημοσ.

Παιδιά ενώ ρωτώντας και ψαχνωντας κατέληξα σε ryzen και είχα επικεντρωθεί ώστε να μαζέψω λεφτά... Τώρα βλέπω τους Coffee lake και μπήκα πάλι σε σκέψεις. Θα είναι καλύτεροι; και πόσο θα έχουν αναλογικά.βλεποντας βίντεο δεν βγάζω άκρη για αυτό ρωτάω. Θα ήθελα τα φώτα σας. Επισεις οι τιμές θα κυμενονται όσο των ryzen ή θα είναι ποιο ακριβοί. Γιατί αν είναι πολύ ποιο ακριβοί δεν αξίζει καν να συζητήσουμε...

Δημοσ.

Παιδιά ενώ ρωτώντας και ψαχνωντας κατέληξα σε ryzen και είχα επικεντρωθεί ώστε να μαζέψω λεφτά... Τώρα βλέπω τους Coffee lake και μπήκα πάλι σε σκέψεις. Θα είναι καλύτεροι; και πόσο θα έχουν αναλογικά.βλεποντας βίντεο δεν βγάζω άκρη για αυτό ρωτάω. Θα ήθελα τα φώτα σας. Επισεις οι τιμές θα κυμενονται όσο των ryzen ή θα είναι ποιο ακριβοί. Γιατί αν είναι πολύ ποιο ακριβοί δεν αξίζει καν να συζητήσουμε...

Ξανα γραφτο εδω

Δημοσ.

Αν δεν βγάζεις άκρη, το πιο πιθανό είναι να είναι κοντά κοντά. Εξαρτάται πάντα η χρήση. Εγώ για παράδειγμα, με αυτά που κάνω, ακόμα και ο καλύτερος i7 δεν θα με κάλυπτε ενώ ο amd r7 1700 είναι super. Από την άλλη, για gaming οι intel είναι καλύτεροι

Δημοσ.

Εξαρταται απο το τι κανεις. Καθαρα για gaming ναι, ο 8400 ειναι καπου 15% καλυτερος απο εναν stock 1600. Επισης ομως ειναι και αρκετα ακριβοτερος λογω ακριβου motherboard. Επισης ο 1600 παιρνει και OC με την stock ψυκτρα που μικραινει την διαφορα στο ~10%. Ολα αυτα με καρτα 1080ti σε 1080p αναλυση. Με μικροτερη καρτα η σε μεγαλυτερη αναλυση οι διαφορες εξαφανιζονται. 

Η συμβουλη μου τωρα. Αν θες ΤΩΡΑ PC και δεν πας για 1080ti ή παιζεις σε μεγαλη αναλυση παρε τον 1600. Αν δεν βιαζεσαι και μπορεις να περιμενεις 2-3 μηνες παρε τον 8400 οταν βγουν φτηνες motherboard. 

• Like 1
Δημοσ.

φενεται ειναι και θέμα silicon lottery ακόμα και για τις μνήμες....δυο ιδια συστηματα με ιδιο bios,b350 tomahawk  και τις ιδιες ρυθμίσεις το ενα παει 2993 και το αλο 3200.

Και εγώ το έχω διαβάσει ξανά αυτό και αρχίζω να το σκέφτομαι μήπως όντως ισχύει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...