Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 παίδες ερώτηση, έχει βγει κάτι καλύτερο από b350 σε Micro-atx; https://www.skroutz.gr/s/12213036/Biostar-X370GT3-Ver-6-x.html
pirmen56 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Παιδιά ενώ ρωτώντας και ψαχνωντας κατέληξα σε ryzen και είχα επικεντρωθεί ώστε να μαζέψω λεφτά... Τώρα βλέπω τους Coffee lake και μπήκα πάλι σε σκέψεις. Θα είναι καλύτεροι; και πόσο θα έχουν αναλογικά.βλεποντας βίντεο δεν βγάζω άκρη για αυτό ρωτάω. Θα ήθελα τα φώτα σας. Επισεις οι τιμές θα κυμενονται όσο των ryzen ή θα είναι ποιο ακριβοί. Γιατί αν είναι πολύ ποιο ακριβοί δεν αξίζει καν να συζητήσουμε... Δες και μόνος σου δοκιμές σε games από πάμπολλα reviews και βγάλε μόνος σου συμπεράσματα. Απλά να ξέρεις ότι σε κάποια review που όλα τα cpu φαίνονται να αποδίδουν το ίδιο υπάρχει gpu μπουκάλα. Αν δεν σε πειράζει αυτό γιατί έχεις αδύναμη κάρτα παίρνεις το φθηνότερο cpu που βρίσκεις. Ορίστε: https://videocardz.com/73089/intel-8th-gen-core-coffee-lake-s-review-roundup Λείπει ένα review του pcgamer που είναι αυτό εδώ: http://www.pcgamer.com/intels-8th-gen-processors-deliver-a-huge-jump-in-performance/ Το τελευταίο έχει και μετρήσεις για το ποιο cpu βγάζει τα καλύτερα χαμηλότερα καρέ(97p average gaming). Επίσης φάινεται να χρησιμοποιεί γεωμετρικούς μέσους όρους(geomean) που επηρεάζονται περισσότερο από τα χειρότερα αποτελέσματα. Δηλαδή βγάζουν την πιο απαισιόδοξη εικόνα για κάθε cpu.
blackm76 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Akoinonoite γιατί να το γράψω εκεί.... Χαχαχα Strawman δεν παίζω παιχνίδια. Κάνω τα πάντα εκτός από το να παίζω παιχνίδια. Στην καλύτερη μου μόνο κάνα championship manager. Συγκεκριμένα είχα βάλει στο μάτι τον 1700x. Και κατά βάθος ryzen θέλω να πάρω απλά επειδή μαζεύω λεφτά σιγά σιγά η τεχνολογία μας προσπερνάει και δεν την φτάνουμε με τίποτα. Και όλο εμφανίζονται καινούριοι πηρασμοι και αμφιβολίες. 1
STORM1978 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 https://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty%20X370%20Gaming-ITXac/index.us.asp#Specification 1
strawman Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Akoinonoite γιατί να το γράψω εκεί.... Χαχαχα Strawman δεν παίζω παιχνίδια. Κάνω τα πάντα εκτός από το να παίζω παιχνίδια. Στην καλύτερη μου μόνο κάνα championship manager. Συγκεκριμένα είχα βάλει στο μάτι τον 1700x. Και κατά βάθος ryzen θέλω να πάρω απλά επειδή μαζεύω λεφτά σιγά σιγά η τεχνολογία μας προσπερνάει και δεν την φτάνουμε με τίποτα. Και όλο εμφανίζονται καινούριοι πηρασμοι και αμφιβολίες. Εαν δεν παιζεις παιχνιδια δεν καταλαβαινω γιατι το σκεφτεσαι. Τι ακριβως κανεις? Pirmen56 τι εννοείς gpu μπουκάλα; Εννοει οτι η GPU δουλευει τερμα ενω ο επεξεργαστης "καθεται". Για παραδειγμα ο πιο γρηγορος επεξεργαστης δουλευοντας στο 100% βγαζει 100 frames στο Χ game, αν ομως η καρτα γραφικων μπορει να βγαλει μονο 50 τοτε και ο επεξεργαστης 50 θα βγαζει και αρα τρωει μπουκαλι η αποδοση του απο την καρτα γραφικων. Φυσικα, μπορει να συμβει και το αναποδο, να μπορει η καρτα να βγαλει 100 αλλα ο επεξεργαστης μονο 50, αρα εδω ο επεξεργαστης μπουκαλιαζει την καρτα.
pirmen56 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Pirmen56 τι εννοείς gpu μπουκάλα; Εννοώ ότι η gpu είναι ο περιοριστικός παράγοντας. Δηλαδή και με ταχύτερα cpu θα βλέπεις τα ίδια αποτελέσματα. Εσένα δεν σε απασχολούν αυτά. Καλύτερα να πας σε κάποιον pentium ή ryzen 1200.
blackm76 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) @Strawman και όποιος άλλος μπορεί ας εξηγήσει... 1)Τα frames τα βλέπω στα specs του κάθε επεξεργαστή; 2)ποιος είναι ο καλύτερος συνδυασμός για τον κάθε επεξεργαστή; και πως μπορώ να το καταλάβω; παράδειγμα για τον 1700x μια 1060ti 6gb είναι καλή η θα χρειαστώ καλύτερη για αυτό τον επεξεργαστή; Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2017 από blackm76 1
akoinonitos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Akoinonoite γιατί να το γράψω εκεί.... Χαχαχα Strawman δεν παίζω παιχνίδια. Κάνω τα πάντα εκτός από το να παίζω παιχνίδια. Στην καλύτερη μου μόνο κάνα championship manager. Συγκεκριμένα είχα βάλει στο μάτι τον 1700x. Και κατά βάθος ryzen θέλω να πάρω απλά επειδή μαζεύω λεφτά σιγά σιγά η τεχνολογία μας προσπερνάει και δεν την φτάνουμε με τίποτα. Και όλο εμφανίζονται καινούριοι πηρασμοι και αμφιβολίες. Γιατι ρωτας για coffe lake, αρα πας στο αντιστοιχο νημα που εχουν ανεβασει τα παιδια εκει διαφορα reviews 1
blackm76 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Κατά βάθος όμως όπως είπα νωρίτερα έγραψα εδώ επιτειδες για να πείτε πάρε ryzen...... Χαχαχα 1
akoinonitos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Κατά βάθος όμως όπως είπα νωρίτερα έγραψα εδώ επιτειδες για να πείτε πάρε ryzen...... ΧαχαχαΤο θεμα βρε συ δεν ειναι να σου πουμε εμεις τι θα παρεις,το θεμα ειναι να παρεις αυτο που γουσταρεις εσυ. Κοιτας πανω απο ολα τι χρηση κανεις στο συστημα σου, βαζεις μεσα μετα το οικονομικο (αν υπαρχουν δυσκολιες),Αν απλα γουσταρεις να φτιαξεις ενα δυνατο συστημα γιατι ετσι σου την βαρεσε ρε αδερφε ριχνεις μια ματια σε review που υπαρχουν και αποφασιζεις. Να σου πω εγω παρε ryzen γιατι εχω ryzen δεν θα εχει κανενα νοημα... Κοιταξε οτι review κυκλοφορει και απο τη μια εταιρια και απο την αλλη, ζυγισε τα με το τι χρειαζεσαι περισσοτερο και να σου πω την αληθεια οτι και να παρεις καλο θα ειναι... 2
blackm76 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 @akoinonitos φίλε μου μπορεί να ακουστεί κάπως αυτό που θα πω αλλά η απάντηση σου ήταν η πιο σωστή και ποιο λογική μέχρι τώρα που διάβασα μέχρι τώρα. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ από τους υπόλοιπους. Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν την AMD kai Intel όπως Ολυμπιακός παναθηναϊκός. Και πάντα λένε πάρε αυτό γιατί έχω αυτό. Αυτό δηλαδή που όπως είπες δεν πρόκειται να πεις εσύ. Τώρα την χρήση που κάνω την είπα. Και Το οικονομικό Επισεις είναι ένα κίνητρο που σε ωθεί όπως είπες. Απλά εγώ ρώτησα γιατί πάντα υπάρχει και τα αντικειμενικά κριτήρια. Παράδειγμα Mercedes και Lada, ποια είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα αντίστοιχα Intel ή AMD. Αυτό θα ήθελα να μάθω κάποια στιγμή άσχετα με το τι θα αγοράσω. Αλλά αυτό δε πρόκειται να το μάθω πότε γιατί όπως είπαμε ο καθένας υποστηρίζει την ομάδα του. Το σίγουρο είναι ένα ότι στους υπολογιστές τελικά αγοράζεις με το τώρα γιατί άμα σκέφτεσαι μελλοντικά, θα περιμένεις να δεις τι θα βγει μετά και ποιο μετά και επειδή ποτέ δεν θα σταματήσουν να βγάζουν οι εταιρείες καινούρια προϊόντα δεν θα αγοράσουμε ποτέ. Κάνω λάθος σε αυτό; 1
Looter Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 παίδες ερώτηση, έχει βγει κάτι καλύτερο από b350 σε Micro-atx; Περιμένεις μερικές ημέρες-εβδομάδες και παίρνεις την X370-I Rog Strix της Asus , το πρώτο ΣΟΒΑΡΟ mAtx για Ryzen. http://ipcgaming.com/asus-x370i-b350i-gaming-mitx/ 1
akoinonitos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 @akoinonitos φίλε μου μπορεί να ακουστεί κάπως αυτό που θα πω αλλά η απάντηση σου ήταν η πιο σωστή και ποιο λογική μέχρι τώρα που διάβασα μέχρι τώρα. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ από τους υπόλοιπους. Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν την AMD kai Intel όπως Ολυμπιακός παναθηναϊκός. Και πάντα λένε πάρε αυτό γιατί έχω αυτό. Αυτό δηλαδή που όπως είπες δεν πρόκειται να πεις εσύ. Τώρα την χρήση που κάνω την είπα. Και Το οικονομικό Επισεις είναι ένα κίνητρο που σε ωθεί όπως είπες. Απλά εγώ ρώτησα γιατί πάντα υπάρχει και τα αντικειμενικά κριτήρια. Παράδειγμα Mercedes και Lada, ποια είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα αντίστοιχα Intel ή AMD. Αυτό θα ήθελα να μάθω κάποια στιγμή άσχετα με το τι θα αγοράσω. Αλλά αυτό δε πρόκειται να το μάθω πότε γιατί όπως είπαμε ο καθένας υποστηρίζει την ομάδα του. Το σίγουρο είναι ένα ότι στους υπολογιστές τελικά αγοράζεις με το τώρα γιατί άμα σκέφτεσαι μελλοντικά, θα περιμένεις να δεις τι θα βγει μετά και ποιο μετά και επειδή ποτέ δεν θα σταματήσουν να βγάζουν οι εταιρείες καινούρια προϊόντα δεν θα αγοράσουμε ποτέ. Κάνω λάθος σε αυτό; Δεν μπορω να σου πω οι intel ειναι καλυτεροι η οι amd ειναι καλυτεροι ετσι γενικα. Πρεπει να υπαρχουν και καποια κριτηρια συγκρισης (εφαρμογες και ποσο παραπανω θα πληρωσεις το καλυτερο). Αν μου πεις θελω να παρω τον καλυτερο επεξεργαστη που υπαρχει θα σου πω οκ πηγαινε παρε τον i9 7980xe αλλα εχει 2000 ευρω. Καταλαβαινεις τι εννοω? Η amd ειχε μεινει πολυ πισω σε θεμα επιδοσεων. Εκανε ενα καλο βημα τωρα αυτο ομως δεν σημαινει και κατι. Αν βελτιωθει με τους ryzen+ σε παραπανω mhz και λιγο καλυτερο ipc θα ειναι καλο. Η intel εχει δυνατα cpu αλλα πρεπει να πληρωσεις κατι παραπανω. Βαλε ενα οριο στα χρηματα που θα μπορεσεις να διαθεσεις, και εκει κοιτας πιο ειναι το καλυτερο δυνατο. Τωρα για το ποτε πρεπει να αγορασει καποιος το ξερει μονο αυτος. Αν δεν εχεις κατι να σε βιαζει μπορεις να περιμενεις λιγους μηνες αν θεωρεις οτι θα βγει κατι που θα αξιζει,αν οχι αγοραζεις. Οπως και να εχει και μετα κατι καλυτερο θα βγει. 2
blackm76 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Ναι αλλά ο i9 που είπες φίλε μου και να τα είχε κάποιος τα λεφτά δεν έπρεπε να το σκεφτεί; το λέω γιατί οι μητρικές x299 λέγαν ότι είχαν θέματα.... Ανέβαζαν θερμοκρασίες η κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι καλά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις