Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στήθηκαν τα 10αρια, θα μπουν και όλοι οι drivers και το βραδάκι θα παίξουν τα πρώτα benches, μαζί και prime avx για τον φίλο μας.

• Like 5
Δημοσ.

Το 3.4 ghz και λοιπα δεν το εχω δει πουθενα η 3.2 η 3.750 που δινει με το xfr θα παιζουν. Θα τσεκαρω το βραδυ που θα σχολασω με το prime

Φιλε μηπως θελεις κανενα βοηθο?  :D   :devil:   :-D   :lol:   :)

:P

Δημοσ.

Φιλε μηπως θελεις κανενα βοηθο? :D :devil: :-D :lol: :)

:P

Χαχαχαχα η αληθεια ειναι οτι ψαχνουμε ατομ8 αυτη την περιοδο. Αμα εχεις πτυχιο νοσηλευτικης πες μου να σου στειλω που να στειλεις βιογραφικο :P
  • Like 1
Δημοσ.

Δες έναν στοκ ryzen να τρέχει στα 3,2Ghz και πιο κάτω κατά το CB. Βλέπεις πουθενά τα 3,7Ghz max turbo core speed που αναφέρει η AMD; Όχι. Γιατί στο cinebench έχουν ξεπεραστεί κάποια όρια temps/καταναλώσεων.

Ρε, να με πεισεις οτι εισαι troll θες? 3.7ghz ειναι το SINGLE CORE max turbo core speed, οχι το all core!

Δημοσ.

Οταν τρέχεις κάποιο game με χρήση αρκετών θρεντς(π.χ. 3-4) και τον 1700 στοκ, βλέπεις σταθερά 3,2Ghz; Γιατί χρήστες έδειχναν παλιότερα κυμαινόμενες συχνότητες, απ'όσο θυμάμαι. Μέχρι και δω έγραφαν για κλοκς κοντά στα 3,4-3,5. Αυτό θέλει επαλήθευση εκ μέρους μου.

Επίσης, τόνισα το αν η AMD επίσημα έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα κλοκς για δεδομένα θρεντ. Γιατί ακόμα και στην παρουσίαση του Anandtech day one αναφέρεται ένα γενικό 3,7 μαξ τούρμπο και τίποτε άλλο. Άσχετα με το τι συμβαίνει στην πράξη.

https://www.anandtech.com/show/11170/the-amd-zen-and-ryzen-7-review-a-deep-dive-on-1800x-1700x-and-1700/3

https://images.anandtech.com/doci/11170/AMD%20Ryzen%20Tech%20Day%20-%20Architecture%20Keynote-24%20-%20Copy.jpg

Όπως βλέπεις και από το slide της AMD δεν υπάρχουν είτε 3,7 είτε 3,2Ghz και 3Ghz σε ρολόγια, αλλά ΠΟΛΛΑ ενδιάμεσα βέλτιστα στάδια για κάθε χρήση.

Τέλος, αν σκοπεύεις να τρέξεις κάποιο τεστ για κατανάλωση, τρέξε σε παρακαλώ το prime95 non-AVX στην επιλογή max consumption(in place large FFTs). Για να δούμε πέρα από τις AVX εντολές αν μπορεί το τσιπ  στοκ να κρατήσει τα 3,2Ghz. Και με AVX φυσικά ακόμα καλύτερα.

prime large ffts, σταθερα στα 3200

post-341170-0-62803000-1508013075_thumb.png

Αν δεν κανω λαθος το Intel burn test χρησιμοποιει avx

Eδω τα ρολογια παιζανε απο 3040mhz εως 3200mhz και μερικοι πυρηνες μπορει να πεφτανε και κατω απο τα 3040 στιγμιαια.

post-341170-0-15788700-1508013545_thumb.png

• Like 2
Δημοσ.

Απλά αν αυτό που θα κάνει η intel στην επόμενη γενιά το έκανε για παράδειγμα στον 8400, δηλαδή 2.8 GHz base all core, 4 GHz single core max turbo και all core turbo kinder έκπληξη από 3-3.8 να δω πόσοι από μας θα τον προτείναμε σαν musτ για vfm gaming.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά η Intel δεν είπε για τυχαίο binning στις cpu. Είπε

"[W]e’re no longer disclosing this level of detail as its proprietary to Intel. Intel only specifies processor frequencies for base and single-core Turbo in our processor marketing and technical collateral, such as ARK, and not the multi-core Turbo frequencies. We’re aligning communications to be consistent. All Turbo frequencies are opportunistic given their dependency on system configuration and workloads"

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ ότι λέει είναι ότι άμα πάρεις το cpu και το βάλεις σε χάλια ψύξη π.χ. δεν θα μπορεί να βγάλει τα turbo boost. Η μετάφραση του hwbox είναι λίγο κάπως.

Αυτό γίνεται ήδη, (με την 8η γενιά) δεν είναι ότι θα γίνει από την επόμενη γενιά. Βασικά τον κ..λο τους πάνε καλύψουν πάλι αλλά οκ. Αν κάνω λάθος, δεκτό.

Το παρακάτω το έχει βγάλει το Anandtech, όχι η intel

cfl_turbo_v2-768x201.png

p.s. γιατί συζητιέται αυτό το θέμα σε αυτό το topic? :P

• Like 2
Δημοσ.

Τα turbo clocks δεν είναι εγγυημένα. Γιατί τι να εγγυηθείς αν ο άλλος έχει ένα τέτοιο σύστημα(παίζουν και τέτοια) σε κάποια υπηρεσία/εταιρεία και περιμένει να βγάλει δουλειά;

RmGQTU3.jpg

Σου λένε απλά το χειρότερο και το καλύτερο σενάριο.

Δημοσ.

Τα turbo clocks δεν είναι εγγυημένα. Γιατί τι να εγγυηθείς αν ο άλλος έχει ένα τέτοιο σύστημα(παίζουν και τέτοια) σε κάποια υπηρεσία/εταιρεία και περιμένει να βγάλει δουλειά;

RmGQTU3.jpg

Σου λένε απλά το χειρότερο και το καλύτερο σενάριο.

Στην αρχή το πέρασα για κάποια ψόφια γάτα :-(

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν παρατήρησε κανείς πόσο πιο  γρήγορα τρέχουν όλα με το Fall Creators update. Στην αρχή νόμιζα πως  ήταν ιδέα μου αλλά μετά έπαιξα μερικά παιχνίδια και πλέον τα fps drop που είχα έχουν εξαφανιστεί τελείως!

Ακόμα και στο γελοίο PUBG είμαι καρφωμένος σε 144 ακόμα και σε ομίχλη! Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει το παραπάνω;

Ήδη υπάρχουν κάποιες αναφορές.

https://www.reddit.c..._fall_creators/

Θα τρέξω ότι μπορώ για να το σιγουρέψω.

Επίσης αυξήθηκαν σημαντικά τα αποτελέσματα από crystaldisk mark στον 850 evo που έχω.

• Like 6
Δημοσ.

Με Sm961 Pcie Nvme 256GB

post-54081-0-41876200-1508285092_thumb.jpg

FC primal

Fall Creators update                              old

720p low

100                                                         96

133                                                        127

155                                                        148

1080p low

100                                                         93

124                                                       118

143                                                      134

Επιβεβαιώνω το παραπάνω  που έγραψε ο petranthe

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...