Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ισχύουν τα παραπάνω φίλε, ο Καιφές θα πάει στα 200€ ΜΑΧ ή θα κρυώσει ... :-D

Βασικά  :cry:  έχει να πέσει αν ισχύουν τα παραπάνω leaks από τους μπλέ......

Τέτοια βλέπω για 12c/24t στο am4 στα 4,6ghz out of the box (εμένα μου αρκεί ούτως η άλλως) και ο 4790Κ βλέπω να κάθεται λίγο καιρό σαν main rig.....

• Like 3
Δημοσ.

Τελικά έβγαλα τον δίσκο τον μηχανικό άναψα τον υπολογιστή μόνο με τον nvme τον είδε 0 τον έκλεισα έβαλα πάλι τον μηχανικό και πλέον τους  βλέπει σωστά.

• Like 7
Δημοσ.

Ή η διαρροή είναι καραμούφα, ή πρέπει να μαζεύω χρήματα.

καραμουφα φαινεται..... δηλαδη θα σηκωσουν 600Mhz σε 12 cores, στα 12nm πoυ θα ειναι περιπου το optimized?

Δημοσ.

Αν ισχύουν αυτά(δύσκολα) θα αναβαθμισω day1 :)

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Meh, μετά τη διόρθωση εντελώς μούφα φαίνεται, δυστυχώς.

Κατα τη γνώμη μου απλώς θα βλέπουμε εύκολα 4-4.2 πλέον και θα "τερματίζουν" 4.4-4.5, roughly +400MHz από ό,τι τώρα.

Και με ελάχιστο IPC increase αν όχι μηδέν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα δούμε παίδες. 

Το mobile chip που έφεραν και με 15watt TDΡ (με GPU να είναι το 50% του chip) χτυπάει Desktop 4 πύρηνο, αφήνει πολλές σκέψεις να τρέχουν για το πόσο έχουν προχωρήσει .

Στο Cinebench ο 2700U 15watt (πληρες soc με GPU και Promontory μέσα) , κερδίζει τον R5 1400 των 65wat... Αυτό ήταν που μου έκανε μεγάλη εντύπωση στο review των mobile.

710 μονάδες ο R7 2700U 14nm (4C/8T)

705 μονάδες ο R5 1400 14nm (4C/8T) ....  :shock:

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

Θα δούμε παίδες. 

Το mobile chip που έφεραν και με 15watt TDΡ (με GPU να είναι το 50% του chip) χτυπάει Desktop 4 πύρηνο, αφήνει πολλές σκέψεις να τρέχουν για το πόσο έχουν προχωρήσει .

Στο Cinebench ο 2700U (15watt πληρες soc με GPU και Promontory μέσα) , κερδίζει τον R5 1400 των 65wat... Αυτό ήταν που μου έκανε μεγάλη εντύπωση στο review των mobile.

720 μονάδες ο R7 2700U 14nm (4C/8T)

705 μονάδες ο R5 1400 14nm (4C/8T) ....  :shock:

στο single thread προκυπτει απο τα παραπανω ρολογια που σηκωνει o "μικρος". μαλλον το ιδιο συμβαινει και στο multi αν κραταει ψηλα τα ρολογια.

Δημοσ.

στο single thread προκυπτει απο τα παραπανω ρολογια που σηκωνει o "μικρος". μαλλον το ιδιο συμβαινει και στο multi αν κραταει ψηλα τα ρολογια.

Το θέμα δεν ειναι αυτό,

είναι ότι ο μικρός είναι 4C/8T όπως κι ο μεγάλος και ενώ σηκώνει παραπάνω ρολόγια  είναι 15WATT  ... μόλις και με γραφικά.

Ο άλλος με χαμηλότερα ρολόγια είναι στα 65Watt .

Καταλαβαίνεις νομιζω την διαφορά του performance/watt και τι μπορείς να κάνεις με τέτοια μείωση.

Mπορείς πχ να βάλεις 4 X 2700U στα 65watt TDP .... :-D

• Like 2
Δημοσ.

Αν το επόμενο τοπ αμ4+ Έρθει με 12/24 ο επόμενος τοπ τρ4+ με ποσά θα έρθει ??? οέο ???

Όντως 24/48 θα πάει θα είναι κομμένος EPYC ο οποίος είναι επιβεβαιωμένα 48/96 (7nm Starship) ή τωρινός 7401 αλλά με ανεβασμένα base clocks
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...