strawman Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, pirmen56 said: Εντάξει. Θα καταλάβει ο Strawman τι εννοώ. Επειδη καταλαβα, θα σου πω οτι παροτι τα συνολικα drawn pixels ηταν περισσοτερα στο simulated i5 αυτο δνε λεει απολυτως τιποτε. Ο ενας τρεχει στα 3.6 με stock voltage και τον simulated i5 τον εχεις τραβηξει απο τα μαλλια, να φανταστω παιζει στα 4.7, σωστα? Την βρισκεις ενταξει την συγκριση? Εισαι 1.1ghz πανω, lol! Ειμαι απολυτα σιγουρος οτι ο 1600 ριχνει φαπες στον 7600k στο συγκεκριμενο game αν τους αφησεις και τους 2 στοκ η τους τραβηξεις και τους 2 απο τα μαλλια στο OC. Kαι δεν εκανα καν benchmark run να κλεισω τα background. Αν ειχες οτι ειχα ανοιχτο την ωρα που ετρεχες το bench ο i5 θα σου ειχε παραδωσει πνευμα, φαινεται αλλωστε απο το CPU usage. Και για να μην με πουνε και biased, postaro απο τον φρεσκο 8700k μου και την gb gaming 7. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2018 από strawman 1
kostas_anes Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, strawman είπε Επειδη καταλαβα, θα σου πω οτι παροτι τα συνολικα drawn pixels ηταν περισσοτερα στο simulated i5 αυτο δνε λεει απολυτως τιποτε. Ο ενας τρεχει στα 3.6 με stock voltage και τον simulated i5 τον εχεις τραβηξει απο τα μαλλια, να φανταστω παιζει στα 4.7, σωστα? Την βρισκεις ενταξει την συγκριση? Εισαι 1.1ghz πανω, lol! Ειμαι απολυτα σιγουρος οτι ο 1600 ριχνει φαπες στον 7600k στο συγκεκριμενο game αν τους αφησεις και τους 2 στοκ η τους τραβηξεις και τους 2 απο τα μαλλια στο OC. Kαι δεν εκανα καν benchmark run να κλεισω τα background. Αν ειχες οτι ειχα ανοιχτο την ωρα που ετρεχες το bench ο i5 θα σου ειχε παραδωσει πνευμα, φαινεται αλλωστε απο το CPU usage. Και για να μην με πουνε και biased, postaro απο τον φρεσκο 8700k μου και την gb gaming 7. Ρε συ, μην τον δινεις στεγνα οταν βασιζεται σε εσενα... Θα του δημιουργησουμε ψυχολογικα στο τελος. Παντως pirmen ενα σου αναγνωριζω. Την επιμονη σου. Κλεισαμε χρονο πλεον και εσυ ακαθεκτος στα ιδια, εστω και αν ολα σε δειχνουν λαθος. Πολλοι δεν σε πανε για αυτον τον λογο, αλλα εγω χαιρομαι που σε εχουμε. Δινεις ενδιαφερον στο forum και ζωη. Ξερω μεν οτι θα το κανεις ειτε στο πω, ειτε οχι, αλλα συνεχισε ετσι! Στο θεμα μας τωρα, δεν ξερω πραγματικα αν συμφερει να περιμενεις τον 2600 η να παρεις τον 1600. Οσοι εχουν χαμηλο budget τουλαχιστον ανοιξε μια νεα επιλογη που σκοτωνει για τα λεφτα της. https://www.pcworld.com/article/3267645/components-processors/amd-ryzen-5-processors-get-killer-amazon-deals-with-zen-cpus-looming.html Και να τα price cuts εφτασαν και στην Ελλαδα, οπως μπορει να τσεκαρει κανεις στο skroutz.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Ειναι πολυ καλο βαλιου αλλα λεω να περιμενω να δω τον 2600 αλλιως βουρ στο 1600. με ενα απαλο oc στα 3,7 νομιζω θα ειμαι πενα και με νεες gpu μετα το καλοκαιρι ..
kostas_anes Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2018 Και εγω νομιζω πως ηρθε η ωρα να αποχαιρετησω τον FX που μου κρατησε συντροφια τοσα χρονια και να παω στον 2600 o oποιος ελπιζω να φτανει τουλαχιστον τα 4.3 με 4.4.... Spoiler Αν και σκεφτομαι να τον κρατησω λιγο παραπανω, μιας και βρηκα πολλα ενδιαφεροντα πραγματα σχετικα με την αρχιτεκτονικη του, τι τον κραταει πισω, οπως και το πως να τον φτιαξω να αποδιδει οπως θα επρεπε τοσα χρονια που υπαρχει. Και η πλακα ειναι πως ολα αυτα που ανακαλυψα δεν εχω δει να υπαρχουν πουθενα στο διαδυκτιο, ουτε καν μια αναφορα. Τα υπολοιπα στο αναλογο thread που θα φτιαξω, μιας και αρκετα παρεκτραπηκα απο το θεμα 4
pirmen56 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, strawman είπε Επειδη καταλαβα, θα σου πω οτι παροτι τα συνολικα drawn pixels ηταν περισσοτερα στο simulated i5 αυτο δνε λεει απολυτως τιποτε. Ο ενας τρεχει στα 3.6 με stock voltage... Μπορείς να τρέξεις ότι θες, αρκεί να είναι σε λογικά πλαίσια temps και τάσεις(και να φαίνονται settings/system settings θα 'ταν καλύτερο). Δεν είπα κάτι για αυτό. Στα άλλα, όπως είδες, ένας 8350K(περί αυτού πρόκειται δηλαδή και όχι για τον δικό μου), που είναι τιμολογιακά ανταγωνιστής του 1600, ούτε "νεκρός" είναι σε multi-thread επιδόσεις(προφανώς gaming, γιατί κανένα σοβαρό άτομο δεν κάνει παραγωγή με 160€ cpu), ούτε καίγεται με oc(αναλογικά σε τάσεις-temps βγάζει 4,9-5ghz, αντίστοιχα των 4,7 του 6600Κ). Τέλος σχετικά με το θέμα αυτό. Εν αναμονή τώρα των ryzen bench με γρήγορες ram, πάνω από τα 3400Mhz.
strawman Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 4 minutes ago, pirmen56 said: Μπορείς να τρέξεις ότι θες, αρκεί να είναι σε λογικά πλαίσια temps και τάσεις(και να φαίνονται settings/system settings θα 'ταν καλύτερο). Δεν είπα κάτι για αυτό. Μα προφανως κανεις λαθος ομως, μιας και στο συγκεκριμενο game o 1600 σκοτωνει τον 4c/4t οταν ειναι και οι 2 stock ή και οι 2 κλοκαρισμενοι. Απτην αλλη βεβαια, σαφως και δεν ειναι τιμολογιακα ανταγωνιστες, μιας και υπαρχει και ενα κοστος πλατφορμας. Ενας Ryzen 5 1600 με mobo + cooler + ram στα 450€ κανει παρτι στα 4πυρηνα της Intel με mobo + cooler + ram ιδιου κοστους. Στο συγκεκριμενο game λεω παντα.
james rod Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 καταρχην στο τεστ στον pirmen το fov δεν ηταν τερμα, η αναλυση 720p, και εχει ηδη χειροτερο frametime η cpu. 13vs11. επισης o 8350k εχει 2mb cache παραπανω απο τον 6600k οποτε τι προσoμοιωση ειναι αυτη. σε τεστ που ειδα με 1080 πουθενα δεν χτυπαει στιγμιαια 20ms. Spoiler
strawman Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Το αυτο, ξεχασα να το γραψω χτες. Εμενα με εκοβε η GPU οπως φαινεται απο τα frametimes. 1
james rod Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, kostas_anes είπε Απόκρυψη περιεχομένων Αν και σκεφτομαι να τον κρατησω λιγο παραπανω, μιας και βρηκα πολλα ενδιαφεροντα πραγματα σχετικα με την αρχιτεκτονικη του, τι τον κραταει πισω, οπως και το πως να τον φτιαξω να αποδιδει οπως θα επρεπε τοσα χρονια που υπαρχει. Και η πλακα ειναι πως ολα αυτα που ανακαλυψα δεν εχω δει να υπαρχουν πουθενα στο διαδυκτιο, ουτε καν μια αναφορα. Τα υπολοιπα στο αναλογο thread που θα φτιαξω, μιας και αρκετα παρεκτραπηκα απο το θεμα καλα αυτο που γραφεις δεν παιζει να γινει.... Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2018 από james rod
kostas_anes Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, james rod είπε καλα αυτο που γραφεις δεν παιζει να γινει.... Το σκεφτομαι σοβαρα και η αληθεια ειναι πως δεν καιγομαι για αναβαθμιση. Μπορει να περιμενει μεχρι ~Ιουλιο πιστευω. Δεν ειναι οτι δεν με καλυπτει. Και αν ειναι πηγαινε ριξε μια ματια στο thread, αρκετοι βρηκαν πολυ ενδιαφεροντα τα ευρηματα μου και φυσικα θελω γνωμες και ιδεες απο οσους περισσοτερους γινεται! Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2018 από kostas_anes 1
james rod Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kostas_anes είπε Το σκεφτομαι σοβαρα και η αληθεια ειναι πως δεν καιγομαι για αναβαθμιση. Μπορει να περιμενει μεχρι ~Ιουλιο πιστευω. Δεν ειναι οτι δεν με καλυπτει. Και αν ειναι πηγαινε ριξε μια ματια στο thread, αρκετοι βρηκαν πολυ ενδιαφεροντα τα ευρηματα μου και φυσικα θελω γνωμες και ιδεες απο οσους περισσοτερους γινεται! κοιτα το αν χρειαζεσαι αναβαθμιση ειναι καθαρα δικο σου θεμα. εφοσον σε καλυπτει ο 8350 σε αποδοση δεν υπαρχει κανενας λογος να τον αλλαξεις. πιστευω ομως οτι θα δεις μεγαλες διαφορες αν πας σε ζεν. εννοειται οτι ειναι πολυ ενδιαφεροντα. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2018 από james rod
pirmen56 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 7 ώρες πριν, james rod είπε καταρχην στο τεστ στον pirmen το fov δεν ηταν τερμα, η αναλυση 720p, και εχει ηδη χειροτερο frametime η cpu. 13vs11. επισης o 8350k εχει 2mb cache παραπανω απο τον 6600k οποτε τι προσoμοιωση ειναι αυτη. σε τεστ που ειδα με 1080 πουθενα δεν χτυπαει στιγμιαια 20ms. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Spoiler Τα frametimes προσδιορίζουν το frame rate. Δεν υπάρχει υψηλό frame rate με υψηλά frame times. Aν μια cpu/gpu κατά μέσο όρο χρειάζεται 16ms για να δώσει/σχεδιάσει ένα καρέ τότε στα 1000ms=1sec θα σχεδιάζει 1000/16=62,5 καρέ το δευτερόλεπτο. Πρόβλημα με τα frametimes είναι η αστάθειά τους. Τώρα 16ms, μετά 35ms, μετά 4ms έτσι ώστε ενώ τα καρέ μένουν 60 π.χ. να μην έχεις ομαλή ροή. Δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοιο θέμα στη δοκιμή που έτρεξα. Σχετικά με το FOV και την ανάλυση μπορεί όποιος θέλει να τρέξει στα ίδια ακριβώς settings. O strawman δεν εμφανίζει ούτε game settings ούτε hw settings. Αν και η ανάλυση δεν παίζει σημαντικό ρόλο στο ACO για τη cpu. Φυσικά δεν σχολιάζω αυτό που είπαν πριν για τη διαφορετική κάρτα. Όταν σε κόβει η cpu η κάρτα δεν έχει σημασία. Ειδικά αν είναι της ίδιας εταιρείας και αρχιτεκτονικής(1060 με 1080Ti). Που σημαίνει ίδιο driver overhead. Αυτά τα θεωρείς δεδομένα για τεχνολογικό forum. Τα 2mb επιπλέον cache ενός 8350K μόνο να βοηθήσουν μπορούν την κατάσταση σχετικά με έναν 7600Κ/6600Κ. Οι δοκιμές του wolfgang έγιναν σε high settings που είναι τελείως διαφορετικό φορτίο για τη cpu. Καμία συγκρισιμότητα. 1
strawman Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Λεω ψεμματα για τα settings. Το βρηκες ρε pirmen. PS1. Μπορει και για τον επεξεργαστη να λεω ψεμματα, που ξερεις. Μπορει να ηταν 5930k ας πουμε... Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2018 από strawman
kostas_anes Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Ρε παιδια δεν το εχουμε τραβηξει πολυ το θεμα? 2 σελιδες τωρα ομως δεν συζηταμε για κατι αλλο. Strawman ματια εχουμε και βλεπουμε, ασε τους αλλους να νομιζουν και να φανταζονται οτι θελουν. Αυτος που ξερει τι ψαχνει θα δει και θα καταλαβει. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2018 από kostas_anes
strawman Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Θα ανεβασω ιδιο run με 8700k και θα φανει οτι ημουνα gpu bound ακομα και με τον ryzen.
Προτεινόμενες αναρτήσεις