ilos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 34 λεπτά πριν, pirmen56 είπε υ.γ.: Σχετικά με τον 8400. Τι είπα βρε φίλε; Είπα ότι είναι ένα cpu με 15%* καλύτερες επιδόσεις του 1600, όπως αυτές μετρήθηκαν από το computerbase και λίγο μεγαλύτερο κόστος πλατφόρμας. Δηλαδή έχει σωστή τιμολόγηση και δεν είναι χειρότερο vfm οπως το παρουσίαζαν οι amdάκηδες. Βέβαια κάποιοι reviewers έβγαλαν τη διαφορά μεγαλύτερη, αλλά ας το προσπεράσουμε. * Το 15% είναι σε stock ρολόγια/μνήμες στον 1600 1080p και με την 1080ti. Με ένα απλό oc στα 3.8 με την stock ψήκτρα του 1600 και hynix 3000/3200 μνήμες της οκάς και μόνο με το xmp τους χωρίς σφιξίματα και ιστορίες για αγρίους guess what. Οι διαφορές είναι αστείες πλέον (πλην ελάχιστων τίτλων). 4GHz και bdies + very low timings στα 3466, πιστεύω έχεις δει τα νούμερα του spartan δε χρειάζεται να επεκτείνουμε. Πάντως έχετε πλάκα γιατί τώρα αν δε το καταλάβατε εσείς συγκρίνετε intel cpus με περασμένης γενιάς amd cpus.😁 https://www.youtube.com/watch?v=AUyF--fJaaM Αν δε το έχεις ξαναδεί το συγκεκριμένο video, προτείνω lexotanil βοηθάνε. Γιατί όταν όμως συγκρίνουμε τον 8600k/8700k με άλλα cpu πολλές φορές (όχι όλοι οι reviewers) έχουν μόνο νούμερα στα ~5Ghz. Αυτή η απορία δε θα μου λυθεί ποτέ.
ChrisAttart Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Παιδια εχει κανεις αλλος προβλημα με asus board και το Aisuite ? Οποτε εχω ανοιχτο το Aisuite με οποιοδηποτε αλλο πρόγραμμα που διαβαζει πορους μου πεταει μαυρη οθονη και κολλαει μεχρι να το κλεισω απο τροφοδοτικο . Περισσοτερες πληροφοριες στα παρακατω λινκ απο αλλους παθόντες https://www.reddit.com/r/Amd/comments/8g7ae0/psa_asus_crosshair_7_x470_random_shutdowns_paging/ https://rog.asus.com/forum/showthread.php?101619-Crosshair-VII-and-Ryzen-2700x-Random-shutdown-s-anyone-else Ξερουμε αν εχει βγει καποιο beta bios στην strix X370 που να λυνει το θεματακι ?
ilos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, ChrisAttart είπε Παιδια εχει κανεις αλλος προβλημα με asus board και το Aisuite ? Οποτε εχω ανοιχτο το Aisuite με οποιοδηποτε αλλο πρόγραμμα που διαβαζει πορους μου πεταει μαυρη οθονη και κολλαει μεχρι να το κλεισω απο τροφοδοτικο . Περισσοτερες πληροφοριες στα παρακατω λινκ απο αλλους παθόντες https://www.reddit.com/r/Amd/comments/8g7ae0/psa_asus_crosshair_7_x470_random_shutdowns_paging/ https://rog.asus.com/forum/showthread.php?101619-Crosshair-VII-and-Ryzen-2700x-Random-shutdown-s-anyone-else Ξερουμε αν εχει βγει καποιο beta bios στην strix X370 που να λυνει το θεματακι ? Υπάρχει λύση. Να μην χρησιμοποιείς το AI Suite και λοιπές αηδίες και να κάνεις το oc σου στο bios όπως όλοι.😍 3
Prof_Chaos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Εχθές λές και είμαι αρχάριος την έπαθα με την wraith spire ψύχτρα του 2400G Πήγα να αλλάξω τη φορά του λόγότυπου και έβγαλα πρώτα το δακυτλίδι απο τον ανεμιστήρα γιατι απλά δεν καθότα καλά το κατσαβίδι στις βίδες για να ξεβιδώσω.. Το δακτυλίδι νόμιζα οτι έχει μόνο κλιπσάκια... Προσοχή έχει και δυο μικρά βιδάκια κάτω απο το λογότυπο. Ε αυτά έσπασαν ελαφρώς με ελάχιστη πίεση. Γενικα το πλαστικό ηταν φτηνιάρικό σε εκείνο το σημείο. Την πάτησα με ενα videaki Που είδα στο youtube που έδειχνε το δακτυλίδι της ψύκτρας και το ανέφερε κιόλας να το ξεκουμπώνει απο τα κλιπσάκια. Δεν ανέφερε οτι έχει αλλά ουτε εδειξε βιδάκια.. Τέλος πάντων οχι οτι έγινε κάτι αλλά αν είσαι τελειομανής εκνευρίζεσαι με κάτι τέτοια. Το αναφέρω για να το προσέξουν και οι υπόλοιποι. Απο το λίγο που έψαξα την έχουν πατήσει αρκετοί . Τέλος έστειλα email AMD Support Και τους γράφω εγω φταίω δεν φαινόταν και αν μπορώ να αγοράσω ενα νέο για ψυχολογικούς πάντα λόγους..Το τελευταίο δεν τους το έγραψα αλλά φαντάζομαι οτι θα το κατάλαβαν.. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από Prof_Chaos
pirmen56 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, ilos είπε * Το 15% είναι σε stock ρολόγια/μνήμες στον 1600 1080p και με την 1080ti. Με ένα απλό oc στα 3.8 με την stock ψήκτρα του 1600 και hynix 3000/3200 μνήμες της οκάς και μόνο με το xmp τους χωρίς σφιξίματα και ιστορίες για αγρίους guess what. Οι διαφορές είναι αστείες πλέον (πλην ελάχιστων τίτλων). 4GHz και bdies + very low timings στα 3466, πιστεύω έχεις δει τα νούμερα του spartan δε χρειάζεται να επεκτείνουμε. Πάντως έχετε πλάκα γιατί τώρα αν δε το καταλάβατε εσείς συγκρίνετε intel cpus με περασμένης γενιάς amd cpus.😁 https://www.youtube.com/watch?v=AUyF--fJaaM Αν δε το έχεις ξαναδεί το συγκεκριμένο video, προτείνω lexotanil βοηθάνε. Γιατί όταν όμως συγκρίνουμε τον 8600k/8700k με άλλα cpu πολλές φορές (όχι όλοι οι reviewers) έχουν μόνο νούμερα στα ~5Ghz. Αυτή η απορία δε θα μου λυθεί ποτέ. Μου δείχνεις μια σταθερή για τα τελευταία τρία χρόνια αρχιτεκτονική(i5 8400) στα 3,8 Ghz με ram στα 2666 να χάνει μέχρι 15% περίπου στη χειρότερη ή και να βγάζει περίπου το ίδιο ή και να κερδίζει λίγες φορές, μια μεταγενέστερη ryzen αρχιτεκτονική με 3400Mhz ram, διπλάσια θρεντς και 10% μεγαλύτερη συχνότητα. Μόνο από ram της προκοπής για τον 8400 κοντά στα 3200 έχεις άλλο ένα 5% στο νερό. Σκέψου λίγο τι σημαίνει αυτό σε όρους τεχνολογίας-αρχιτεκτονικής. Ξέχνα τις τιμές για λίγο. Αφού τελειώσεις την πρώτη σκέψη κάνε και μια δεύτερη. Γιατί να μην συντρίβει ο 8700K τον 2700X ακόμα και clock for clock όταν δεν υπάρχουν games με αξιόλογο scaling πάνω από 6/12threads; Γιατί με άλλα λόγια το τεχνολογικό χάσμα που επιτρέπει στον αριθμητικά υποδεέστερο και handicapped 8400 να πλησιάζει ή και να ξεπερνά τον τέρμα oced 2600 να μην μεταφέρεται και ανάμεσα σε 8700K-2700X; Με μαγικό τρόπο αλλάζει το arch του 8700Κ και του 2700Χ; Τίποτα το περίεργο δεν συμβαίνει. Συμβαίνει απλά το γεγονός ότι μείναμε με τις ίδιες κάρτες για πάνω από δύο χρόνια και κρύφτηκε η ξεφτίλα. υ.γ.: Σχετικά με τον 8400 υπάρχουν και άλλες δοκιμές με ταχύτερες ραμ για όλα τα συστήματα. Όπου φαίνεται καλύτερα το "χάος"(κυρίως τεχνολογικό) με την πρώτη γενιά ryzen. Διαφορές που δεν κλείνουν έτσι απλά με oc. https://www.pcgamer.com/intel-i5-8400-review-the-best-new-gaming-cpu-in-years/ Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από pirmen56
noFEARgr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Ipc οι ιντελ είναι 3με 5% μπροστά από τους ryzen ουσιαστικά κερδίζουν από την συχνότητα μέχρι την έλευση των 7nm . Αν υπάρχει μεγαλύτερη διαφορά είναι καθαρά λόγω ότι τόσα χρόνια τα παιχνίδια ήταν optimized για intel . Πλέον τα πραγματα αλλάζουν και βλέπουμε παιχνίδια σαν το wreckfest που έχουν μεγάλο βάρος στην cpu πως θα είναι λίγο πολύ το μέλλον. Επίσης primen θα ήθελα να μας πεις πως πιστεύεις η ιντελ θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην έλευση του TR 32cores . Γιατί κάτι μου λέει ότι απλά θα παραδώσει τα όπλα στην hedt πλατφόρμα τουλάχιστον για κανα χρόνο .
Psycho_Warhead Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Ποιο μέλλον μας δείχνει το Wreckfest ; Του 2020-21 με τις νέες κονσόλες που θα φοράνε Ryzen ; Μπορεί, το άμεσο μέλλον σίγουρα όχι. Στην HEDT όντως δεν βλέπω κάτι από Intel για τον TR 32-core, εδώ η απάντηση για τον 2700Χ θα έρθει τέλος της χρονιάς(8-core CFL). Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από Psycho_Warhead
TechnoV Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, ilos είπε Technov βάλε αυτό το vid στο 6:40 θα σου λυθούν όλες οι απορίες σχετικά με το sc2. Είναι καλύτερο cpu o 7600κ (με χαμηλότερα ρολόγια κιόλας) από τον 4790κ? Και όμως είναι 10% πιο γρήγορος και κάπου 50% φόρες πιο γρήγορος και από τον 1800x!!! Βάζω στοίχημα αν τέσταρε και τον 7350k θα ήταν ακόμα πιο γρήγορος από τον 7600k με παραπάνω ρολόγια. Την εποχή που πήρες τον 1500x, έπαιζε λοιπόν ο 7350k στα ίδια λεφτά. //trollface mode on Sorry που θα σε απογοητεύσω, αλλά κρίμα που δεν πήρες τον 7350k να ευχαριστηθείς gaming με την καρδιά σου τώρα το 2018 που έρχεται και έφαγες την παραμύθα με το false revolution των pryzen.😍 Σε μένα τα λες; Εγώ έμαθα πια. Έπαθα κ έμαθα. Οι άλλοι δεν λένε να νοιώσουν..
noFEARgr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 16 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Ποιο μέλλον μας δείχνει το Wreckfest ; Του 2020-21 με τις νέες κονσόλες που θα φοράνε Ryzen ; Μπορεί, το άμεσο μέλλον σίγουρα όχι. Στην HEDT όντως δεν βλέπω κάτι από Intel για τον TR 32-core, εδώ η απάντηση για τον 2700Χ θα έρθει τέλος της χρονιάς(8-core CFL). Μπορεί το wreckfest να είναι υπερβολή αλλά σύγκρινε παιχνίδια του 14-15 με τα σημερινά . Οι διάφορες μεταξύ 2700x και 8700κ είναι σίγουρα μειωμένες ειδικά με bdie ram και σε καμία περίπτωση 30% που αναφέρθηκε παραπάνω. Στην τελική προσωπικά θεωρώ σημαντικότερο το frametime να είναι ομαλό χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις μεταξύ average και minimum κάτι που το καταφέρνει ο 2700x . Δεν νομίζω να υπάρχει νορμαλ άτομο που να πει ότι δεν ευχαριστιέται το gaming με τον 2700x άσχετος με το μέγιστο FPS που θα δει στην οθόνη του
Psycho_Warhead Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Γιατί τα frametimes του 8700Κ τι έχουν ; Η διαφορά με b-die RAM Είναι στο 10-15% στο μέσο όρο μεταξύ των δύο. Το θέμα είναι ότι αυτό που είδες στο Wreckfest είναι εξαίρεση που δεν πρόκειται να δεις στην πλειοψηφία των παιχνιδιών μέχρι να βγουν οι επόμενες κονσόλες. Ας δούμε σοβαρή αξιοποίηση των 12 threads που έχουν οι 8700Κ και 2600 και βλέπουμε για τα 16 threads του 2700Χ ή του 8-core CFL όταν βγει..
narta Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 56 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Ξέχνα τις τιμές για λίγο. Οχι ρε φιλε, να μην ξεχασει τις τιμες. Γιατι να τις ξεχάσει; Αμα το δικο σου το πατινι κανει 1000 ευρω και εχει καλυτερη κυληση* κατα 2% σε σχεση με το δικο μου που κανει 650 ευρω, ποιον πιασαν κοτσο; Εμενα που παω 2% χειροτερα ή εσενα που το χερι τρυπησε την τσεπη και εφτασε (_ο_) ; Αλλα ετσι ειναι, αφου συνηθησες το χερι να φτανει εκει, και εχει φτασει πολλες φορες, το υποστηριζεις μεχρι τελευταιας ρινιδας. * Η κυληση μετριεται σε βιομηχανικο δάπεδο με κλιση 3%, αερα 1km/s και θερμοκρασια 27 βαθους κελσιου ΜΟΝΟ. 2
noFEARgr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Μια χαρά είναι και τα frametime και των δυο αν και η διαφορά είναι πολύ μικρότερη με σωστά timmings . https://www.computerbase.de/2018-04/amd-ryzen-2000-test/7/#diagramm-assassins-creed-origins-speicheroptimierungen
ChrisAttart Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, ilos είπε Υπάρχει λύση. Να μην χρησιμοποιείς το AI Suite και λοιπές αηδίες και να κάνεις το oc σου στο bios όπως όλοι.😍 Ναι το θέμα είναι ότι δεν έχει να κάνει μόνο με το oc (που και εγώ απο bios κλοκαρω) . Αλλά ας πούμε βγάζω το aisuite , αν έχω το icue της corsair ώστε να ελέγχω την aio μου και ας πούμε ένα hwinfo κολλάει πάλι το σύμπαν . Με οποιαδήποτε προγράμματα που μετράνε voltage και θερμοκρασία το παθαίνει αν είναι πάνω από 1 ανοιχτά ... Με αρκετή έρευνα βλέπω είναι θέμα της asus με κάποιο sensor της .
ilos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, pirmen56 είπε Μου δείχνεις μια σταθερή για τα τελευταία τρία χρόνια αρχιτεκτονική(i5 8400) στα 3,8 Ghz με ram στα 2666 να χάνει μέχρι 15% περίπου στη χειρότερη ή και να βγάζει περίπου το ίδιο ή και να κερδίζει λίγες φορές, μια μεταγενέστερη ryzen αρχιτεκτονική με 3400Mhz ram, διπλάσια θρεντς και 10% μεγαλύτερη συχνότητα. Μόνο από ram της προκοπής για τον 8400 κοντά στα 3200 έχεις άλλο ένα 5% στο νερό. Σκέψου λίγο τι σημαίνει αυτό σε όρους τεχνολογίας-αρχιτεκτονικής. Ξέχνα τις τιμές για λίγο. Αφού τελειώσεις την πρώτη σκέψη κάνε και μια δεύτερη. Γιατί να μην συντρίβει ο 8700K τον 2700X ακόμα και clock for clock όταν δεν υπάρχουν games με αξιόλογο scaling πάνω από 6/12threads; Γιατί με άλλα λόγια το τεχνολογικό χάσμα που επιτρέπει στον αριθμητικά υποδεέστερο και handicapped 8400 να πλησιάζει ή και να ξεπερνά τον τέρμα oced 2600 να μην μεταφέρεται και ανάμεσα σε 8700K-2700X; Με μαγικό τρόπο αλλάζει το arch του 8700Κ και του 2700Χ; Τίποτα το περίεργο δεν συμβαίνει. Συμβαίνει απλά το γεγονός ότι μείναμε με τις ίδιες κάρτες για πάνω από δύο χρόνια και κρύφτηκε η ξεφτίλα. υ.γ.: Σχετικά με τον 8400 υπάρχουν και άλλες δοκιμές με ταχύτερες ραμ για όλα τα συστήματα. Όπου φαίνεται καλύτερα το "χάος"(κυρίως τεχνολογικό) με την πρώτη γενιά ryzen. Διαφορές που δεν κλείνουν έτσι απλά με oc. https://www.pcgamer.com/intel-i5-8400-review-the-best-new-gaming-cpu-in-years/ Το ότι έχει κάτσει στα αυγά της η intel και έκανε 5% ipc/max clock itterations 6 χρόνια τώρα χωρίς να βγάλει καινούρια αρχιτεκτονική, δεν είναι μόνο υπαιτιότητα της AMD λόγω ανυπαρξίας. Και στο κάτω κάτω της γραφής ας ήταν υπεύθυνη για τον εαυτό της και την μετεξέλιξή της και να μην κοίταζε μόνο την πρόσκαιρη κονόμα. Να έβγαζε νέα multicore friendly oriented αρχιτεκτονική που τόσα χρόνια περιθώριο είχε, αντί να τρέχει και να μη φτάνει προσλαμβάνοντας τον Keller λίγο πριν σκάσουν μύτη οι zen2 και γίνει ρόμπα ξανα. Kαι όσο και αν το αρνηθείς οι kaby γίνανε ρόμπα από τους zen, period. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι συνηγορούμε ότι δε θα βλέπαμε καφέδες τόσο σύντομα αν δεν υπήρχαν έστω αυτά τα κακά σαπάκια zen 1. Αυτή η τακτική της ιντέλας ήταν και συνδυασμός άλλων παραγόντων όμως, όπως είναι η γενικότερη φιλοσοφία του λογισμικού. Όταν μόλις τα τελευταία 2-3 χρόνια βλέπουμε για παράδειγμα παιχνίδια να χρησιμοποιούν κατά κόρον πάνω από 4 threads (πλην των multiplayer τίτλων) τα σχόλια περιττεύουν. Όταν το premiere μου πλασάρετε κάργα multithreaded και έχει αρνητικό scaling από 14-16 cores και πάνω τι να πούμε. Και στο κάτω κάτω της γραφής η intel βρίσκει και τα κάνει. Αν είμαστε όλοι ευχαριστημένοι κάθε 2 χρόνια πχ να τα σκάμε για νέο mobo/cpu/μνήμες για 10-20 φουπουες παραπάνω, γιατί να μας χαλάσει την μαγιά? Ωραία ας μιλήσουμε για αρχιτεκτονική και πόσο ανώτερη είναι η intel πάλι. Το γνωρίζουμε ότι σε stock καταστάσεις o 8400 πχ είναι γρηγορότερος από τον 1600 στο gaming. Ορίστε το ξαναείπα, δεν έπαθα τίποτα😁. Το γνωρίζουμε ότι οι CL έχουν 10-20% καλύτερο Ipc από τους zen/zen+. Το γνωρίζουμε ότι οι ξεκλείδωτοι πάνε 5 GHz, αν και με λίγο ζόρι στα temps χωρίς delid ή industrial chillers.😁 Το γνωρίζουμε ότι έχουν πολύ χαμηλό latency και είναι ταμάμ για επεξεργασία audio κλπ λόγω ring bus. Ωραία όλα αυτά. Μετά τα 8 cores τι μέλι γενέσθαι με την ring bus αρχιτεκτονική? Αλλά ξέχασα μόνο gaming μας αφορά, για τα υπόλοιπα άσε τον Keller να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Αν τα yields φτάσουν στα τάρταρα στο HDT το πολύ πολύ να διώξουμε τον επόμενο "gay" CEO πάλι.🤩 Γιατί να μην λαμβάνουμε υπόψην τις τιμές? Δηλαδή να σκάσει κάποιος 200 ευρώ κοντά για τον 7350k προερχόμενος από τον 2500k (ίδια τιμή είχε κιόλας) μετά από 5 χρόνια και να πει και ευχαριστώ για το downgrade? Να σου πω την αλήθεια δε πολύ χρειαζόμουν pc εκείνη την περίοδο, αλλά αγόρασα πιο πολύ από αντίδραση τον 1600 στον 7350k.😍 Αλλά ξέχασα ο 7350κ πάει στα 5 GHz και πατάει κάτω τον 2500k στο sc2.... Ο 1600 λοιπόν έχει παρόμοια τιμή όπως και ο 2600 τώρα με τον 8400. Ε με αυτούς θα τον συγκρίνω. Επίσης να σου υπενθυμίσω για τον 8400 συνεχίζεις να μιλάς μόνο για gaming και αυτό στα bench 1080p 1080ti σενάρια. Όλα τα υπόλοιπα πράγματα που ο 1600 είναι αισθητά πιο γρήγορος και όχι 10 και 15%, φαίνεται δε μας αφορούν. Ποια ξεφτίλα κρύφτηκε ρε συ? O strawman (8700k 5Ghz) και ο spartan με τον 2700x στα 360p με 1080ti κάναν μετρήσεις. Μας τρολάρεις τώρα? Αλλά ακόμα και αυτοί να σε κοροϊδεύουν έχω και εγώ δικές μου μετρήσεις. 1600 3.8GHz με hynix της κακιάς ώρας και 8600k στα 4.7. Από τα 20-30 games που δοκίμασα 3 είχαν ορατή διαφορά στα 1440p με την 1080. Το pubg (επειδή το παίζεις στα low αναγκαστικά) είχε -10 min στον 1600, το tomb raider αν και κάπως αλλοπρόσαλλα results και το gta5. Όλα τα άλλα ήταν μια από τα ίδια ή αστείες διαφορές του τύπου 2-3 fps και λογικό αφού σε αυτήν την ανάλυση τεντώνει η 1080. Με λίγα λόγια θέλω να σου αποδείξω οτί οι zen δεν είναι FX. Είναι πιο αργοί από ξεκλείδωτους CL, αλλά είναι υπεραρκετοί αν δεν έχεις high refresh monitor και δε θες να σκαλίσεις bdies στους zen/zen+. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από ilos 2
akoinonitos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Ρε σεις μας τα κανατε τουμπανο με τα φπς σας... Ποσο θα το τραβηξετε ακομα? Αφηστε τον pirmen και τον καθε pirmen να γραφει οτι θελει και μην του απαντατε. Εχουν κανει δυο τρια παιδια ερωτησεις σχετικες με το θεμα και δεν προκειτε κανενας να τις δει μεσα σε ολο αυτο το μπαχαλο. ΤΕΛΟΣΣΣ ΛΕΜΜΕΕΕ ,πειτε ενα ΜΠΕΕΕΕ στα inteloπαιδια και αντε γεια!!! Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2018 από akoinonitos 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις