Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γι αυτο σου λεω οτι δεν θα κλεισει κανενας ...

Και μην κοροιδευομαστε.... Η ιντελ ειναι κολοσσος.... Αν ειναι να κλεισει καποιος, πολυ πιο ευκολα κλεινει η amd..( Βαση αξιας εταιριων δηλαδη..)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Γι αυτο σου λεω οτι δεν θα κλεισει κανενας ...

Και μην κοροιδευομαστε.... Η ιντελ ειναι κολοσσος.... Αν ειναι να κλεισει καποιος, πολυ πιο ευκολα κλεινει η amd..( Βαση αξιας εταιριων δηλαδη..)

Aφου το ξερεις οτι το λεμε στην πλακα xD. Καλα ομως τα CPU και επιτελους εχουμε ανταγωνισμο. Με την NVidia τι θα κανει η AMD ειναι το θεμα, γιατι εκει το μονοπωλιο εμας τους gamer μας ποναει ιδιαιτερα. Ναι οκ, σε Low end την ξεπατωνει με τα APU και ελπιζω πως τα καινουργια θα ειναι ανταξια μιας 2030 η 1050 η κατι παρομοιο. Aν παρουμε επιδοσεις 1050 η κοντα 1050 σε APU με παρομοιες τιμες, τοτε δεν μπορω να δω γιατι το καθε budget gaming συστημα να μην εχει AMD APU. AAA τιτλους σε OK γραφικα σε προσιτες τιμες, αυτο θελει ο κοσμος κυριως.

Τωρα για τις πιο δυνατες καρτες, ειμαι στο λαθος thread νομιζω..... :P

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, adtakhs είπε

Δεν κλείνει κανείς βρε παιδιά. 

Εδώ η AMD δεν έκλεισε τα πέτρινα χρόνια,  ούτε η Intel της εποχή των PresHOT ....

Αυτο ακριβως..  Απλα ηρθε ο καιρος να παρουμε αβερτα επιδοσεις και σε "νορμαλ" τιμες...

Θα παρω και μια 65" tv να πεταξω εκει την διαχειριση εργασιών  μόνο και μόνο για να βλεπω λογικους πυρηνες....Ψοφάω για λογικούς πυρηνες....🤣

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ZELOMOTH είπε

Αυτο ακριβως..  Απλα ηρθε ο καιρος να παρουμε αβερτα επιδοσεις και σε "νορμαλ" τιμες...

Θα παρω και μια 65" tv να πεταξω εκει την διαχειριση εργασιών  μόνο και μόνο για να βλεπω λογικους πυρηνες....Ψοφάω για λογικούς πυρηνες....🤣

Εγω αντιθετα ειμαι φαν των πραγματικων. Δηλαδη ενας 8/8 1200 που ειχε κυκλοφορησει σε καποια φαση στον κοσμο, εξ αιτιας λαθους στην γραμμη παραγωγης θα ηταν το dream cpu μου. Απο 1600 σιγουρα θα το προτιμουσα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Εγω αντιθετα ειμαι φαν των πραγματικων. Δηλαδη ενας 8/8 1200 που ειχε κυκλοφορησει σε καποια φαση στον κοσμο, εξ αιτιας λαθους στην γραμμη παραγωγης θα ηταν το dream cpu μου. Απο 1600 σιγουρα θα το προτιμουσα.

Απο 3700Χ?😍

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, narta είπε

Εγω απο την αλλη θα ειμαι ευχαριστημενος με 4.8 all core με PBO2 5.0-5.1 single core. Στα 12c/24t κα ιμε τιμη εως 400€-450€

Εκει θα πεσουν κορμια και ειναι στην σφαιρα του εφικτου

απορω που το στηριζεις αυτο. τα 7νμ της tsmc ειναι κατι σαν τα 10 της ιντελ και περιμενεις all core 4.8 σε 12/24? εκτος αν το λες αυτο για να γραφεις μετα τι αποτυχημενη ειναι η amd που δεν εβγαλε 5ghz cpu. με δεδομενο παντα το 105w tdp γιατι το 95 το ξεπερασε ηδη.

Επεξ/σία από holy grail
  • Sad 1
Δημοσ.

Στο leak απο τον τύπο για τον 8C 7nm λένε για αλλάγες στο IF. Παίζει να το κλειδώσουν στο 1:1 αυτή τη φορά, ίσως να μην παίζουν και τόσο ρόλο τα Timings στις μνήμες μετά. Οι EPYC ήδη τρέχουν το IF 1:1 πάντως. Το 1:2 έγινε ως έχει στους 1st GEN μόνο και μόνο για Extra Κλόκια μάλλον.

Δημοσ.

Αν κλείσει η AMD τέλος το x64 και τα PCI-E. Πίσω σε x86 και AGP. 😛

Πλάκα κάνω αλλά οι πατέντες και οι κοινές συμφωνίες για τα instruction set, όπως επίσης και η αποφυγή μονοπωλίου είναι ο λόγος που δεν κλείνει κανένας. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Αν κλείσει η AMD τέλος το x64 και τα PCI-E. Πίσω σε x86 και AGP. 😛

Πλάκα κάνω αλλά οι πατέντες και οι κοινές συμφωνίες για τα instruction set, όπως επίσης και η αποφυγή μονοπωλίου είναι ο λόγος που δεν κλείνει κανένας. 

Ναι ρε, χαζοκουβέντα να γίνεται...🙂

Δημοσ.
1 ώρα πριν, holy grail είπε

απορω που το στηριζεις αυτο. τα 7νμ της tsmc ειναι κατι σαν τα 10 της ιντελ και περιμενεις all core 4.8 σε 12/24? εκτος αν το λες αυτο για να γραφεις μετα τι αποτυχημενη ειναι η amd που δεν εβγαλε 5ghz cpu. με δεδομενο παντα το 105w tdp γιατι το 95 το ξεπερασε ηδη.

Ναι ακριβως το βρήκες. 😐

Το 7nm της TSMC δεν ειναι κατι σαν το 10nm της Intel. Ειναι 7nm της TSMC. Δεν ειναι αμεσα συγκρίσιμες οι γραμμες. Το που το στηρίζω; Στο οτι στα 12nm, οι Threadripper με 16c/32t πανε εως 4.4GHz PBO. H αλλαγη της λιθογραφίας και μονο δινει μικροτερη καταναλωση, μικροτερη θερμοκρασια στο ιδιο TDP package. Και να μην ξεχναμε οτι τα ρολογια αυτα ηταν στην SoC γραμμη και οχι την HPC.

Λογικη υποθεση λοιπον οτι 600MHz σε αλμα λιθογραφιας + αλλαγη σε HPC γραμμη παραγωγης ειναι εφικτο σεναριο

• Like 3
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, narta είπε

Ναι ακριβως το βρήκες. 😐

Το 7nm της TSMC δεν ειναι κατι σαν το 10nm της Intel. Ειναι 7nm της TSMC. Δεν ειναι αμεσα συγκρίσιμες οι γραμμες. Το που το στηρίζω; Στο οτι στα 12nm, οι Threadripper με 16c/32t πανε εως 4.4GHz PBO. H αλλαγη της λιθογραφίας και μονο δινει μικροτερη καταναλωση, μικροτερη θερμοκρασια στο ιδιο TDP package. Και να μην ξεχναμε οτι τα ρολογια αυτα ηταν στην SoC γραμμη και οχι την HPC.

Λογικη υποθεση λοιπον οτι 600MHz σε αλμα λιθογραφιας + αλλαγη σε HPC γραμμη παραγωγης ειναι εφικτο σεναριο

το 4.4 αφορα 1-2 πυρηνες οχι ολους. ολα αυτα στα 180w.

λοιπον, ας το θεσουμε διαφορετικα. ειναι οπως μετραει η tsmc.

Δημοσ.

καλησπερα παιδες, 

@akoinonitos , επαιξα με τις ρυθμισεις οπως μου ειπες, αλλα τπτ.. παιξανε για λιγο οι μνημες στα 2800, αλλα πεταγε bsod ενω ημουν στο desktop.

ανεβασα κ το ρευμα εβαλα κ τα settings ολα, αλλα τπτ..παιζουν μονο στα 2,666 κ κατω..

μαλλον δεν ειναι συμβατες με τη μητρικη..

• Sad 1
Δημοσ.
56 minutes ago, holy grail said:

το 4.4 αφορα 1-2 πυρηνες οχι ολους. ολα αυτα στα 180w.

λοιπον, ας το θεσουμε διαφορετικα. ειναι οπως μετραει η tsmc.

δηλαδη αμα παιζουν οι 2 πυρηνες στα 4,4 οι αλλοι 14 ειναι off? μιλαμε για 16 πυρηνες και 32 θρεντς δεν ειναι 2πυρηνα με ht.......

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...