STORM1978 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Aυτό για το 2020 το είχα ακούσει παλιότερα, άρα επιβεβαιώνεται. Θα μπορούσε κάποιος με Ryzen και Nvidia GPU να τρέξει ένα scriptάκι python (θα δείτε τον κώδικα, δεν είναι κάτι περίεργο). Θα ήθελα να σιγουρέψω ότι δεν υπάρχουν ασυμβατότητες με Tensorflow κτλ (λόγω άλλης έκδοσης AVX), προτού αγοράσω. Αυτό για το σκριπτακι δεν μπορώ να βοηθήσω αλλά έστειλα μύνημα στην AMD για την συμβατότητα του X370 με τους 7nm Ryzen και περιμένω απάντηση. Όταν θα λάβω, θα ενημερώσω εδω. 1
demmian Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 22 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Aυτό για το 2020 το είχα ακούσει παλιότερα, άρα επιβεβαιώνεται. Θα μπορούσε κάποιος με Ryzen και Nvidia GPU να τρέξει ένα scriptάκι python (θα δείτε τον κώδικα, δεν είναι κάτι περίεργο). Θα ήθελα να σιγουρέψω ότι δεν υπάρχουν ασυμβατότητες με Tensorflow κτλ (λόγω άλλης έκδοσης AVX), προτού αγοράσω. Μπορώ να τρέξω εγώ αν θες. Απλά στείλε μου λινκ 1
akoinonitos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, demmian είπε τελικα αλλαξα dimmakia οπως μου ειπες και παιζουν κομπλε οι μνημες στα 3200. ετρεξα ενα prime ομως κ δεν ηταν ιδιαιτερα επιτυχημενο. @akoinonitos αν μπορεις ριξε συ μια ματια στην εικονα να πεις την αποψη σου.. παντως να πω οτι το πισι τρεχει εδω και 2 ωρες παιχνιδια κλπ χωρις κανενα προβλημα, το πηρα μαζι μου στη δουλεια κ το αφησα ανοιχτο να τρεχει παιχνιδια κ εφαρμογες Δεν μου εμφανιζει την εικονα ,και εσυ a1b1 τις ειχες κουμπωσει ? μα τι εχετε παθει ολοι το manual κανεις δεν το διαβαζει? 😂
demmian Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Δεν μου εμφανιζει την εικονα ,και εσυ a1b1 τις ειχες κουμπωσει ? μα τι εχετε παθει ολοι το manual κανεις δεν το διαβαζει? 😂 https://imgur.com/DLGA01r εεε την εκανα την μ.. α μου.. για δες τωρα
akoinonitos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, demmian είπε https://imgur.com/DLGA01r εεε την εκανα την μ.. α μου.. για δες τωρα Ε ειδες που την εκανες την ατιμια σου 😛 Eγω σου ειπα να βαλεις 16-18-18-18 οχι 14-16-16-16 🤩 Δεν του ριχνεις και ενα -offset 0.0875v και precision boost overdrive x10, να δεις πως τραβαει το εργαλειο? Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2018 από akoinonitos
holy grail Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε Tu es blex le boutar...... Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμπλεξες τα μπούτια σου..🤣 μαλλον δεν εισαι στο καταλληλο φορουμ για να καταλαβεις, το βραδυ βγαινει ο τακης.
akoinonitos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Aυτό για το 2020 το είχα ακούσει παλιότερα, άρα επιβεβαιώνεται. Θα μπορούσε κάποιος με Ryzen και Nvidia GPU να τρέξει ένα scriptάκι python (θα δείτε τον κώδικα, δεν είναι κάτι περίεργο). Θα ήθελα να σιγουρέψω ότι δεν υπάρχουν ασυμβατότητες με Tensorflow κτλ (λόγω άλλης έκδοσης AVX), προτού αγοράσω. Ευχαριστως να το κανω αν μου πεις ομως πως γτ δεν εχω ιδεα.... 2
demmian Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ε ειδες που την εκανες την ατιμια σου 😛 Eγω σου ειπα να βαλεις 16-18-18-18 οχι 14-16-16-16 🤩 Δεν του ριχνεις και ενα -offset 0.0875v και precision boost overdrive x10, να δεις πως τραβαει το εργαλειο? pbo το εχω στο αυτοματο. εχω τη μαμα ψυκτρα. λες να το δοκιμασω?
akoinonitos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, STORM1978 είπε Αυτό για το σκριπτακι δεν μπορώ να βοηθήσω αλλά έστειλα μύνημα στην AMD για την συμβατότητα του X370 με τους 7nm Ryzen και περιμένω απάντηση. Όταν θα λάβω, θα ενημερώσω εδω. Δεν υπαρχει λογος να μην υπαρχει συμβατοτητα ρε σεις, η συμβατοτητα θα αλλαξει οταν παμε σε ddr5 ,μην αγχωνεστε και εσυ με την taichi εχεις αποθεμα απο τροφοδοσια 😁 3 λεπτά πριν, demmian είπε pbo το εχω στο αυτοματο. εχω τη μαμα ψυκτρα. λες να το δοκιμασω? Δοκιμασε το, το πολυ πολυ να σου ριξει ρολογια λογω thermal ,αλλα βαλε και vcore offset -0.0875v ,τρεξε καποιο προγραμα οπως cinebench για παραδειγμα με το hwmonitor ανοιχτο να δεις τι ρολογια θα κρατησει στο multi. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2018 από akoinonitos 1
Sheogorath Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ευχαριστως να το κανω αν μου πεις ομως πως γτ δεν εχω ιδεα.... Το δοκιμάζει ο φίλος demmian απο πάνω. Αν δεν βγάλουμε άκρη, σου λέω. 1
adtakhs Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 1/10/2018 στις 5:11 ΜΜ, holy grail είπε απορω που το στηριζεις αυτο. τα 7νμ της tsmc ειναι κατι σαν τα 10 της ιντελ και περιμενεις all core 4.8 σε 12/24? εκτος αν το λες αυτο για να γραφεις μετα τι αποτυχημενη ειναι η amd που δεν εβγαλε 5ghz cpu. με δεδομενο παντα το 105w tdp γιατι το 95 το ξεπερασε ηδη. Δεν περιμένει κανείς ALL CORE TURBO σε 12-πύρηνο να παίζει στα 4,8Ghz και δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό. Το performance στον παραλληλισμό θα το πάρεις από την ποσότητα των CORES στην συχνότητα που δίνουν το MAX efficiency και όχι από τις συχνότητες. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο για τους νέους 7nm ZEN είναι το boost σε 1-4 cores+ ώστε να έχει και υψηλό Single και ligh thread performance. Δηλαδή η καμπύλη συχνοτήτων φορτίου ανά αριθμό πυρήνων να ξεκινά από υψηλά . Τώρα σε σχέση με τα 14nm της GLOFO που δεν είναι της GLOFO αλλά της SAMSUNG . https://www.globalfoundries.com/files/samsung-globalfoundries-14nm-collaboration-press-releasepdf Τα 14nm της Gofo είναι δανεισμένα από την Samsung και έχουν αναπτυχθεί για χαμηλές συχνότητας ( έως 3Ghz) αλλά για MAX efficiency . Αν δει κανείς τον R7 1700 είναι ο επεξεργαστής που έχει το υψηλότερο efficiency στην αγορά των desktop από την παρουσίασή του έως σήμερα. Από εκεί και επάνω το efficiency των 14nm αρχίζει να χάνεται . Η AMD για να μπορέσει να φέρει υψηλών χρονισμών ZEN 2 στράφηκε σε 2 κατασκευαστές. Στην GLOFO που τα 7nm της τα σχεδίαζε σε HP για υψηλές συχνότητες και στην TSMC . Τελικά θα πάει στην TSMC . Τα 7nm θα φέρουν μικρότερα chip = οικονομικότερα , με μικρότερη κατανάλωση = χαμηλότερες θερμοκρασίες, υψηλότερους χρονισμούς . Τι δεν καταλαβαίνεις λοιπόν ? Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2018 από adtakhs 1
demmian Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 27 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Το δοκιμάζει ο φίλος demmian απο πάνω. Αν δεν βγάλουμε άκρη, σου λέω. @Sheogorath σου στειλα μνμ.. μου πεταει σφαλμα οταν παω να κανω εγκαταστη τα πακετα απο cmd. δες το λιγο
demmian Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 @akoinonitos τα βαλα ολα οπως μου ειπες επαιξε καμποση ωρα , αλλα μετα εκλεισε. desktop ειχα 60 βαθμους. επαιζε στα 4100 οπως κ με το auto. τωρα ειμαι 48-50. εβαλα τις μνημες οπως μου ειπες και pbo αυτοματο οπως κ offset. μαλλον θελει αλλη ψυκτρα για oc. για πειτε μου αλλοι ρε παιδια θερμοκρασιες με stock cooler
akoinonitos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 57 λεπτά πριν, demmian είπε @akoinonitos τα βαλα ολα οπως μου ειπες επαιξε καμποση ωρα , αλλα μετα εκλεισε. desktop ειχα 60 βαθμους. επαιζε στα 4100 οπως κ με το auto. τωρα ειμαι 48-50. εβαλα τις μνημες οπως μου ειπες και pbo αυτοματο οπως κ offset. μαλλον θελει αλλη ψυκτρα για oc. για πειτε μου αλλοι ρε παιδια θερμοκρασιες με stock cooler Εγω εκτος κουτιου που το δουλεψα για λιγο με στοκ κουλερ τα βαραγε τα 80αρια του σε prime95
holy grail Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 19 ώρες πριν, adtakhs είπε Δεν περιμένει κανείς ALL CORE TURBO σε 12-πύρηνο να παίζει στα 4,8Ghz και δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό. Το performance στον παραλληλισμό θα το πάρεις από την ποσότητα των CORES στην συχνότητα που δίνουν το MAX efficiency και όχι από τις συχνότητες. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο για τους νέους 7nm ZEN είναι το boost σε 1-4 cores+ ώστε να έχει και υψηλό Single και ligh thread performance. Δηλαδή η καμπύλη συχνοτήτων φορτίου ανά αριθμό πυρήνων να ξεκινά από υψηλά . Τώρα σε σχέση με τα 14nm της GLOFO που δεν είναι της GLOFO αλλά της SAMSUNG . https://www.globalfoundries.com/files/samsung-globalfoundries-14nm-collaboration-press-releasepdf Τα 14nm της Gofo είναι δανεισμένα από την Samsung και έχουν αναπτυχθεί για χαμηλές συχνότητας ( έως 3Ghz) αλλά για MAX efficiency . Αν δει κανείς τον R7 1700 είναι ο επεξεργαστής που έχει το υψηλότερο efficiency στην αγορά των desktop από την παρουσίασή του έως σήμερα. Από εκεί και επάνω το efficiency των 14nm αρχίζει να χάνεται . Η AMD για να μπορέσει να φέρει υψηλών χρονισμών ZEN 2 στράφηκε σε 2 κατασκευαστές. Στην GLOFO που τα 7nm της τα σχεδίαζε σε HP για υψηλές συχνότητες και στην TSMC . Τελικά θα πάει στην TSMC . Τα 7nm θα φέρουν μικρότερα chip = οικονομικότερα , με μικρότερη κατανάλωση = χαμηλότερες θερμοκρασίες, υψηλότερους χρονισμούς . Τι δεν καταλαβαίνεις λοιπόν ? εντυπωσιακο γραφημα...... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις