jmirko15 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Οχι οτι η διαφορα τους θα ειναι αρκετα αισθητη αλλα ο 2600x αν προκειται για αυτην μονο την χρηση σου ταιριαζει περισσοτερο. Παντως για εμενα αν υπαρχουν τα λεφτα καλο ειναι να "επενδυσεις" και σε ενα καλο κιτ μνημων. Επειδή το PC αυτό αναβαθμίζεται (ριζικά) κάθε 5+ χρόνια, θέλω να "επενδύσω" σε ότι καλύτερο μπορώ (από μνήμες/mobo/monitor/etc) και απλά να περιμένω για νέα CPU του χρόνου.
akoinonitos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, jmirko15 είπε Επειδή το PC αυτό αναβαθμίζεται (ριζικά) κάθε 5+ χρόνια, θέλω να "επενδύσω" σε ότι καλύτερο μπορώ (από μνήμες/mobo/monitor/etc) και απλά να περιμένω για νέα CPU του χρόνου. Οποτε οριζεις το budget σου και το φτανεις στα ορια με οτι καλυτερο μπορεις να παρεις για την δουλεια που το θες. Παντως το leak που βγηκε με τον 7nm να πηγαινει παρεακι με ενα κιτ 3600cl15 στην radeon team ,σημαινει οτι οι νεοι θα τραβανε με ψηλα χρονισμενες μνημες. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από akoinonitos
jmirko15 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Οποτε οριζεις το budget σου και το φτανεις στα ορια με οτι καλυτερο μπορεις να παρεις για την δουλεια που το θες. Παντως το leak που βγηκε με τον 7nm να πηγαινει παρεακι με ενα κιτ 3600cl15 στην radeon team ,σημαινει οτι οι νεοι θα τραβανε με ψηλα χρονισμενες μνημες. Ναι αλλά δεν θα χρειάζεσαι και νέες mobos;
akoinonitos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, jmirko15 είπε Ναι αλλά δεν θα χρειάζεσαι και νέες mobos; H πλειψηφια των x470 παιζει μνημες στα 3600mhz ακομα και η prime. https://www.insomnia.gr/forums/topic/650703-am4-ryzen-cpu-ram-overclocking-thread/?do=findComment&comment=56746914 Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από akoinonitos 2
50EuroUser Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στα 7nm μάλλον θα παίζει το IF σε 1:1 με DRAM και όχι 1:2 όπως τώρα, early leaks που αν ισχύουν πλέον δεν θα δίνει το τωρινό κέρδος το σκάλισμα των subtimings. Ήδη οι Epyc παίζουν 1:1 DRAM IF και είναι κάτι που "κόψανε" στους 1xxx και 2xxx για έξτρα ρολόγια. Ένας απο anandtech είχε 1st Gen ryzen ΕS me 1:1. Το χειρότερο θέμα με τους Ryzen 14/12nm δεν είναι το memory support αλλά τα Process της GF που είναι εντελώς μπανάνα, αν είχαν πάει απο την αρχή στην TSMC στα 16nm θα 'χαν σίγουρα καλύτερα ρολόγια και λιγότερο leakage, μέχρι και τα Polaris μετά απο ένα σημείο έχουν τρελό Leakage. Στην τελική μόνο θετικό είναι που απέτυχε η GF δώσει γρήγορα τα 7nm και αναγκάστηκαν να πάνε στην TSMC. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από 50EuroUser 2
jmirko15 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 54 λεπτά πριν, akoinonitos είπε H πλειψηφια των x470 παιζει μνημες στα 3600mhz ακομα και η prime. https://www.insomnia.gr/forums/topic/650703-am4-ryzen-cpu-ram-overclocking-thread/?do=findComment&comment=56746914 Nice. Άρα γίνεται και αυτό από την αρχή. 12 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε Στα 7nm μάλλον θα παίζει το IF σε 1:1 με DRAM και όχι 1:2 όπως τώρα, early leaks που αν ισχύουν πλέον δεν θα δίνει το τωρινό κέρδος το σκάλισμα των subtimings. Ήδη οι Epyc παίζουν 1:1 DRAM IF και είναι κάτι που "κόψανε" στους 1xxx και 2xxx για έξτρα ρολόγια. Ένας απο anandtech είχε 1st Gen ryzen ΕS me 1:1. Το χειρότερο θέμα με τους Ryzen 14/12nm δεν είναι το memory support αλλά τα Process της GF που είναι εντελώς μπανάνα, αν είχαν πάει απο την αρχή στην TMSC στα 16nm θα 'χαν σίγουρα καλύτερα ρολόγια και λιγότερο leakage, μέχρι και τα Polaris μετά απο ένα σημείο έχουν τρελό Leakage. Στην τελική μόνο θετικό είναι που απέτυχε η GF δώσει γρήγορα τα 7nm και αναγκάστηκαν να πάνε στην TSMC. Seriously, δεν το κατέχω και δεν έχω ιδέα τι λες
narta Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, jmirko15 είπε Seriously, δεν το κατέχω και δεν έχω ιδέα τι λες To IF αυτην την στιγμη λειτουργει στην μιση συχνοτητα απ' οτι η ram. Γιααυτο εχουμε μεγαλες διαφορες οσο ανεβαινει η συχνοτητα στις μνημες (2133->2666-3200). Αν στην επομενη γενια παει 1:1 σε οτιδηποτε ανω των 3000mhz θα ειναι υπεραρκετο για να μην εχει υστερηση η επικοινωνία μεταξυ ccx 1
BlueBlood7 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, Sheogorath είπε Καλησπέρα και πάλι, Η X370 Strix-f (όπως και η Hero) είχε τρύπες για AM3 coolers. Η Χ470 δεν βλέπω να λένε κάτι. Έχει και αυτή ή τις καταργήσανε; Στην ίδια μοίρα με σένα ήμουν. Ήθελα να βάλω 1700 (προσιτός σε τιμή) με μια 470 αλλά δυστυχώς με απογοήτευσαν όλες οι μητρικές. Η κάθεμια το κουσούρι της. Η μια καλή ψύξη με όχι καλά vrm. Η άλλη το αντίθετο. Άλλη για προβληματικό bios. Έτσι τσατίστικα και κάνω υπομονή μήπως οι νέες μητρικές με τους ryzen2 βγάλουν κάτι καλό. Εγώ βέβαια έχω και i7 Haswell. 1
Πέτρος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, STORM1978 είπε Ξέρω θα ακουστω κάπως αλλά από μένα X470 Taichi. 2 ώρες πριν, BabisTs είπε Taichi δαγκωτό και από μένα...... Και ας είμαι από το διπλανό στρατόπεδο αδέρφια! Δυνατή υλοποίηση απλά και χαλαρά από την asrock .... Ήμουν σίγουρος για την επιλογή σας, και είναι και κούκλα, και έχει και καλό-πολύ πράμα απάνω της. Δεν θέλω όμως να δώσω τόσα πολλά για μητρική, εκτός πια κι αν εξασφαλίζει τη "μακροβιότητα" της υπόλοιπης επένδυσης στην πλατφόρμα. "Αντίστοιχο" 450, ποιό θα λέγατε (το top, ας πούμε)?
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Ήμουν σίγουρος για την επιλογή σας, και είναι και κούκλα, και έχει και καλό-πολύ πράμα απάνω της. Δεν θέλω όμως να δώσω τόσα πολλά για μητρική, εκτός πια κι αν εξασφαλίζει τη "μακροβιότητα" της υπόλοιπης επένδυσης στην πλατφόρμα. "Αντίστοιχο" 450, ποιό θα λέγατε (το top, ας πούμε)? TOP Β450 MSI B450 Gaming Pro Carbon AC
BlueBlood7 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Ήμουν σίγουρος για την επιλογή σας, και είναι και κούκλα, και έχει και καλό-πολύ πράμα απάνω της. Δεν θέλω όμως να δώσω τόσα πολλά για μητρική, εκτός πια κι αν εξασφαλίζει τη "μακροβιότητα" της υπόλοιπης επένδυσης στην πλατφόρμα. "Αντίστοιχο" 450, ποιό θα λέγατε (το top, ας πούμε)? Από TOP μόνο ξύδι.
true_lucif3r Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 1/10/2018 στις 7:46 ΜΜ, thanasakos7 είπε δηλαδη αμα παιζουν οι 2 πυρηνες στα 4,4 οι αλλοι 14 ειναι off? μιλαμε για 16 πυρηνες και 32 θρεντς δεν ειναι 2πυρηνα με ht....... Άκυρο, τώρα είδα οτι έχει απαντηθεί εδώ και μέρες. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από true_lucif3r
Πέτρος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 5 λεπτά πριν, Nikosmile είπε TOP Β450 MSI B450 Gaming Pro Carbon AC Βλέπω στον τσιγγούνη 4 μόνο SATA και αναρωτιέμαι τι θα κάνω 5 δίσκους + 1 οπτικό...άνοιξα μετά το προϊόν στο μαγαζί (γιατί ένα μόνο κατάστημα?) και είδα τις 6.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 11 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Βλέπω στον τσιγγούνη 4 μόνο SATA και αναρωτιέμαι τι θα κάνω 5 δίσκους + 1 οπτικό...άνοιξα μετά το προϊόν στο μαγαζί (γιατί ένα μόνο κατάστημα?) και είδα τις 6. είναι σπάνιο κομμάτι σαν τα μαργαριτάρια 🧐
adtakhs Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 13 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Βλέπω στον τσιγγούνη 4 μόνο SATA και αναρωτιέμαι τι θα κάνω 5 δίσκους + 1 οπτικό...άνοιξα μετά το προϊόν στο μαγαζί (γιατί ένα μόνο κατάστημα?) και είδα τις 6. Εχει μεν 6 SATA αλλά αν βάλεις NVME χάνεις τις 2 . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις