splanis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Τι ειναι κατι γατες βλεπω 😛 Λάθος λινκ η όλη φάση μου πήγε 15ευρω αλλά δεν πειράζει Υ. Γ να είστε σε επιφυλακή σε κάνα 2 ώρες που θα τα ανοίξω αν έχω κάνα θέμα να βοηθησετε😂 Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2018 από splanis
ultraex2003 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 update ...... DRAM Calculator for Ryzen updated to v1.4. https://www.guru3d.com/files-details/download-ryzen-dram-calculator.html v1.4.0 Initial support Threadripper gen 1 and gen 2 Improved SOC voltage prediction for different processors and their generations Additional window that will tell what minimum DRAM voltage is needed by the system Additional windows that show a nanosecond delay for the current calculated profile. It will be especially useful for users who are reflashing SPD Improved prediction procODT + RTT + CAD_BUS for some memory (the block has endured many changes) Improved overclocking for Hynix CJR . Up to 3800 MHz inclusive. Big thanks @Reous for the help A switch has been added to define system tasks, BGS / BGSalt recommendations depend on it. Turning off BGS allows you to increase gaming performance by up to 5% The "Custom" profile will be based solely on the data that is placed in XMP. Its new name is "Debug". Mode designed from scratch, available for almost all chips (but still need some time for a more subtle configuration).I think this mode is needed for professionals who want to see all the changes relative to automatic overclocking or XMP profile. This will allow them to see some nuances that can not provide the profiles of "V1" and "V2".Also, this mode will be useful to owners of systems based on Intel processors. Some changes in procODT + RTT for systems in which 4 RAM SR modules Added support for Micron D-die Changes in the code that will help speed up the development of the calculator (future versions) Added some popup tips for key settings New picture in folder Configuring Ryzen Systems v5 Other corrections/bug fixes 3
splanis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν αρχίσαμε καλά. Είχα την εντύπωση ότι οι μητρικές δίνουν τα βιδακια-βασεις και έχω μόνο 3. Βολευεται με 3 προσωρινά μέχρι να βρω; Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2018 από splanis
BlueBlood7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, splanis είπε Δεν αρχίσαμε καλά. Είχα την εντύπωση ότι η μητρικές δίνουν τα βιδακια-βασεις και έχω μόνο 3. Βολευετε με 3 προσωρινά μέχρι να βρω; Τα κουτιά τις δίνουν. Όχι οι μητρικές. Καλά είναι και οι 3. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2018 από BlueBlood7 1
splanis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, BlueBlood7 είπε Τα κουτιά τις δίνουν. Όχι οι μητρικές. Too late Δεν Το ξερά
akoinonitos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, splanis είπε Δεν αρχίσαμε καλά. Είχα την εντύπωση ότι η μητρικές δίνουν τα βιδακια-βασεις και έχω μόνο 3. Βολευετε με 3 προσωρινά μέχρι να βρω; Βαλε τουλαχιστον στις τρυπες κοντα στις τροφοδοσιες για να μπορεις να τραβηξεις τα φις τους τροφοδοτικου μετα χωρις να τραβιεται η μητρικη πχ βαλε την πανω αριστερα ,την δεξια πανω και την δεξια μεσαια. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2018 από akoinonitos 2 1
ilos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Καλά δεν έχεις κανένα γνωστό/χριστιανό να σου δώσει καμιά 10ριά standoffs?🤩 1
EddieObscurant Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 4 ώρες πριν, ASDIC είπε παιδες εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις μην επιλεγετε να βαζεται 8πυρηνους επεξεργατες σε B350 / Β450 μητρικες. Τα VRM ειναι μικρά με μικρα Heatsink ή καθόλου και μιλαμε για εναν επεξεργαστη που θελει άπλα. Το ιδιο ισχυει και για τις mATX. πως μπορεις να βαζεις ενα τερας επιδοσεων σε μια τετοια μικρη μητρικη δεν το καταλαβαινω. Και επαναλαμβανω υπαρχουνB350 / B450/mATX μητρικες που εχουν καλα VRM αλλα ειναι μετρημενες στα δακτυλα. Αντιλαμβανομαι οτι ισως υπαρχει θεμα budget και θεμα χωρου αλλα καλό ειναι ψαξετε καλα την επιλογή σας οσον αφορα την μητρικη για τον 2700/2700Χ. Δεν προκειται να παθει τπτ χωρις o/c και συνεχή καταπονηση. Και o/c να κανει η μεγαλη πλειονοτητα τους δουλευει ελαχιστες ώρες τη μέρα σε full load. Τα χρονια της εγγύησης η συντριπτική πλειοψηφία θα τα περάσει χωρις θέμα. 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Καλοδουλευτα και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε 😛 Τι batch number εχει ο 1700x ? Αν εισαι τυχερος μπορει να χτυπησεις και 4.1 με λιγοτερο απο 1.35v Μην του λες τετοια γιατι θα απογοητευτεί. Ας πιασει τα 3,9 με νορμαλ ρευματα 100% stable και απο κει και περα το οτιδηποτε ειναι έξτρα. Προσωπικα θεωρώ αδύνατο 8πυρηνο στα 4,1 σε πρωτη γενια με ρευματα χωρις να φαει degrade ( <1,425v) και να ναι 100% stable. Bέβαια πλεον ο καθενας εχει διαφορετικη αποψη για το stable, οποτε πάω πάσω. Προσωπικα στα 3800 για everyday gaming κλπ, χρειαζομαι 1,275v, για linpack avx 1,325v και για τη δουλεια μου 24/7 handbrake 4k transcoding 1,3875v μεσω bios που στην πραξη φτανουν 1,416v
akoinonitos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 14 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε Δεν προκειται να παθει τπτ χωρις o/c και συνεχή καταπονηση. Και o/c να κανει η μεγαλη πλειονοτητα τους δουλευει ελαχιστες ώρες τη μέρα σε full load. Τα χρονια της εγγύησης η συντριπτική πλειοψηφία θα τα περάσει χωρις θέμα. Μην του λες τετοια γιατι θα απογοητευτεί. Ας πιασει τα 3,9 με νορμαλ ρευματα 100% stable και απο κει και περα το οτιδηποτε ειναι έξτρα. Προσωπικα θεωρώ αδύνατο 8πυρηνο στα 4,1 σε πρωτη γενια με ρευματα χωρις να φαει degrade ( <1,425v) και να ναι 100% stable. Bέβαια πλεον ο καθενας εχει διαφορετικη αποψη για το stable, οποτε πάω πάσω. Προσωπικα στα 3800 για everyday gaming κλπ, χρειαζομαι 1,275v, για linpack avx 1,325v και για τη δουλεια μου 24/7 handbrake 4k transcoding 1,3875v μεσω bios που στην πραξη φτανουν 1,416v Τυγχανει να ξερω ατομο που ειχε 1700x ιδιο batch number με του δικου μου 1700. Εγω ηθελα 1.325v με llc3 για τα 4ghz και αυτος ηθελε την ιδια ταση για τα 4.1ghz. Τεσταρισμενα με prime95. Αν δεν κανω λαθος το batch number ηταν 1738SUS. 2
splanis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 45 λεπτά πριν, ilos είπε Καλά δεν έχεις κανένα γνωστό/χριστιανό να σου δώσει καμιά 10ριά standoffs?🤩 99% έχει ένας φίλος να μ δώσει σε λίγο αλλά δεν είναι χριστιανός
STORM1978 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 39 λεπτά πριν, splanis είπε 99% έχει ένας φίλος να μ δώσει σε λίγο αλλά δεν είναι χριστιανός Ας σου δώσει και ας είναι ότι θέλει ο άνθρωπος!
akoinonitos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, splanis είπε Δεν έχει τελικά κάνεις. Το βάζω με 3 Ποιο κουτι εχεις αν εχεις κανενα παλιο βγαλε καμια απο τα καπακια δεξια και αριστερα. 1
splanis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Ποιο κουτι εχεις αν εχεις κανενα παλιο βγαλε καμια απο τα καπακια δεξια και αριστερα. Δεν κατάλαβα από που εννοείς;
akoinonitos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2018 34 λεπτά πριν, splanis είπε Δεν κατάλαβα από που εννοείς; Καποια κουτια παλια εχουν βιδες που βιδωνουν τα πλαινα καπακια στο πισω μερος του case
Προτεινόμενες αναρτήσεις