Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας !!! Μόλις ανακάλυψα ότι έχω ένα περιθώριο από την αυλή του σπιτιού μου 10 μέτρα μήκος 20 μέτρα βάθος (έως τον δρόμο ) και 30 μέτρα πλάτος που δεν το έχω αξιοποίηση ακόμα.Το μέρος αυτό είναι γκρεμός με όλα τα σχετικά βάτα χόρτα και κάποια μπαζα θα ήθελα να τον χτίσω έτσι ώστε να γίνει κάτι σαν μεγάλη αυλή και ένας μεγάλος τοίχος από τον δρόμο, επειδή είμαι τελείως άσχετος από αυτά απευθύνομαι σε εσάς και σας ρωτάω εάν γνωρίζεται τα υλικά που θα πρέπει να χρησιμοποιήσω και την τιμή στο "πολύ" περίπου . Ευχαριστώ !

Δημοσ.

γραψε το συνολικο μηκος, πλατος και υψος του τοιχιου για να παρεις μερικες γνωμες. αν καταλαβα καλα θελεις και τοιχιο αντιστηριξης. ετοιμασου για μηχανικο πολεοδομια σιδερα μπετα και καμποσα λεφτα.

• Like 3
Δημοσ.

20 μέτρα βάθος και 20 μέτρα πλάτος;;;;;;;

Πλάκα κάνεις; αυτό είναι γκρέμι! 
20 μέτρα είναι μια 6ώροφη πολυκατοικία σε ύψος.

Για να το ισιώσεις θα χρειαστείς λεφτά για να χτίσεις άλλο ένα σπίτι.

Ακόμα και για να το μπαζώσεις θα χρειαστείς μια περιουσία για να φέρεις σκληρά μπάζα και βράχια, και πιθανά , πλαϊνά τοιχεία για να συγκρατούν.

Δημοσ.

γραψε το συνολικο μηκος, πλατος και υψος του τοιχιου για να παρεις μερικες γνωμες. αν καταλαβα καλα θελεις και τοιχιο αντιστηριξης. ετοιμασου για μηχανικο πολεοδομια σιδερα μπετα και καμποσα λεφτα.

Αν φυσικά είναι εφικτό να βγει άδεια για κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Γεια σας !!! Μόλις ανακάλυψα ότι έχω ένα περιθώριο από την αυλή του σπιτιού μου 10 μέτρα μήκος 20 μέτρα βάθος (έως τον δρόμο ) και 30 μέτρα πλάτος που δεν το έχω αξιοποίηση ακόμα.Το μέρος αυτό είναι γκρεμός με όλα τα σχετικά βάτα χόρτα και κάποια μπαζα θα ήθελα να τον χτίσω έτσι ώστε να γίνει κάτι σαν μεγάλη αυλή και ένας μεγάλος τοίχος από τον δρόμο, επειδή είμαι τελείως άσχετος από αυτά απευθύνομαι σε εσάς και σας ρωτάω εάν γνωρίζεται τα υλικά που θα πρέπει να χρησιμοποιήσω και την τιμή στο "πολύ" περίπου . Ευχαριστώ !

ξεχνα το 20 μετρα τοίχο αντιστηριξης σε κατοικημένη περιοχη δεν πρόκειται να σου κανει κανεις.
Δημοσ.

Aν και δεν ασχολούμαι με άδειες, θεωρώ πως τέτοια άδεια δόμησης, δε μπορεί να εγκριθεί. Κι αυτό γιατί υπάρχουν περιορισμοί στις επιχωματώσεις φυσικου αναγλύφου, με σκοπό τη δόμηση.

Ετσι να "μπαζωσεις" τόση περιοχή, μόνο παράνομα αν την κάνεις.

Μολις ομως δεις το κόστος για τέτοιο τοιχείο αντιστήριξης, θα κάνεις επιτόπιες κωλοτούμπες για χρυσό μετάλλειο.

Τελείως μπακάλικα: μπάζωμα (ας υποθέσουμε χαριν ευκολίας οτι το πρανές έχιε 0 κλίση-που εννοείται δε παιζει). 10μΧ30μΧ20μ = 6000 μ3 χώμα, συμπυκνωμένο. Επι αυτοκινήτου, ας πούμε Χ1.5 = 9000μ3. Οπότε, αν ξαναυποθέσουμε ότι έχει κάποιος τόσο χώμα στοκ (δε συζητάω καν για προιοντα λατομειου) και τα έχει "διπλα", να στα κουβαλήσει με 1.5-2ε το κυβικο...παμε στα 18000ε το μπαζωμα.

Δε νομίζω ομως πως θες να συνεχίσω για το κόστος του τοιχείου...

Υ.Γ. εκτός αν εχουμε καταλαβει κατι λαθος στις διαστάσεις.

Δημοσ.

Τα περισσότερα οικόπεδα έχουν αυτό το περιθώριο που περιγράφεις και ονομάζεται ακάλυπτος :huh: !!

Αν δεν τρολάρεις αυτό που θα σου πρότεινα βάλε ένα μηχάνημα να στο καθαρίσει και να στο ισιώσει κάπως και μετά ρώτα πως μπορείς να το περιφράξεις κι είσαι έτοιμος.

Δημοσ.

20 μέτρα βάθος και 20 μέτρα πλάτος;;;;;;;

Πλάκα κάνεις; αυτό είναι γκρέμι!

20 μέτρα είναι μια 6ώροφη πολυκατοικία σε ύψος.

Για να το ισιώσεις θα χρειαστείς λεφτά για να χτίσεις άλλο ένα σπίτι.

Ακόμα και για να το μπαζώσεις θα χρειαστείς μια περιουσία για να φέρεις σκληρά μπάζα και βράχια, και πιθανά , πλαϊνά τοιχεία για να συγκρατούν.

Προφανώς μιλά για μήκος πλάτος

Δημοσ.

Επειδή αναφέρει 3 διαστάσεις ο φίλος. Ή καπου μπερδεύτηκε, ή όντως ειναι χτισμένος κοντά στο γκρεμό! 

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα τα περιγράφει λάθος ο άνθρωπας ή διαφορετικά μένει σε κάποιο φαράγγι ξέρω γω.

Βγάλε μια φωτό να μας δείξεις αν είναι!

Δημοσ.

Χαχαχ σας ευχαριστώ οι διαστάσεις τόσο είναι δεν έκανα λάθος ούτε τρολαρω κάποιον όπως σας προείπα είναι τελείως άσχετα με αυτά αρχικά θα το γεμίσω μπάζα μετά βλέπουμε για τα άλλα ένας απλός τοίχος αντιστηριξης κοστίζει πολύ στα 10 μέτρα ύψος? (από τα 20 αρχικά )

Δημοσ.

Χαχαχ σας ευχαριστώ οι διαστάσεις τόσο είναι δεν έκανα λάθος ούτε τρολαρω κάποιον όπως σας προείπα είναι τελείως άσχετα με αυτά αρχικά θα το γεμίσω μπάζα μετά βλέπουμε για τα άλλα ένας απλός τοίχος αντιστηριξης κοστίζει πολύ στα 10 μέτρα ύψος? (από τα 20 αρχικά )

αυτό που θες είναι πανακριβο το μόνο ίσως οικονομικό είναι να το κάνεις πεζούλες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...