Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Hacking

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
28 minutes ago, dream21 said:

20.0.1 NOW WORKING | Atmosphere, Hekate, SigPatches,  | PRE-RELEASE files now available απο τι ειδα στο Youtube..

Και ο Sthetix στο λογαριασμό του στο X έχει αναρτήσει μια premature έκδοση του HATS έχοντας ενσωματώσει τις παραπάνω αλλαγές. 

Εγώ που έχω αναβαθμίσει κατά λάθος, θα το δοκιμάσω το βράδυ που θα έχω χρόνο. Δεν έχω τίποτα να χάσω 

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, BillT είπε

Και ο Sthetix στο λογαριασμό του στο X έχει αναρτήσει μια premature έκδοση του HATS έχοντας ενσωματώσει τις παραπάνω αλλαγές. 

Εγώ που έχω αναβαθμίσει κατά λάθος, θα το δοκιμάσω το βράδυ που θα έχω χρόνο. Δεν έχω τίποτα να χάσω 

Εγινε μολις δοκιμη με το hats του sthetix και δουλευει μια χαρα προς το παρων

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Spoiler

Ξέρω ότι πολλοί θα το διαβάσετε στο νήμα των retro handhelds, apologies για το διπλό post. 

Ερώτηση σχετικά με emulation Game Boy έως Game Boy Advance SP παιχνιδιών:

Έχω στην κατοχή μου ένα New Nintendo 3DS XL και ένα modded Nintendo Switch OLED.

Ποιο από τα 2 θεωρείτε ότι θα είναι πιο αποδοτικό επί τω έργω και έχετε να προτείνετε κάποιον συγκεκριμένο οδηγό;

Υπάρχει λύση στο Switch πέραν του retroarch;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ενδιαφέρεσαι για απλότητα, με λιγότερα μενού και επιλογές, και έναν εξομοιωτή που είναι αποκλειστικά φτιαγμένος για συστήματα Game Boy στο Switch, η καλύτερη επιλογή είναι το mGBA, που παίζει Game Boy, Game Boy Color και Game Boy Advance παιχνίδια. Έτσι, δεν χρειάζεται να πας στο RetroArch. Το emulation για αυτές τις κονσόλες δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και λειτουργεί άψογα τόσο στο 3DS όσο και στο Switch. Τον έχω χρησιμοποιήσει και δουλεύει άψογα.

Επεξ/σία από snaker
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 05/05/2025 at 13:38, baspav said:

Βέβαια μπορείς να έχεις 2 DBIs νομίζω..

επιβεβαιώνω ότι μπορείς να έχεις δύο εγκαταστάσεις του DBI στο Switch.

Έφτιαξα ένα νέο φάκελο στην SD/Switch με όνομα DBIRU. Εκεί έβαλα τα αρχεία nro, config και  locations και άνοιξα τη συσκευή μου. Αμέσως εμφανίστηκε η δεύτερη εγκατάσταση, δίπλα δίπλα με την προηγούμενη αγγλική έκδοση που είχα από το HATS.

To μοναδικό προβληματάκι είναι ότι παρόλο που έκανα μετονομασία και το dbi.nro σε dbiru.nro στο switch εμφανίζονται με το ίδιο ακριβώς όνομα. 

Δεν ξέρω βέβαια αν κάνει τίποτα conflicts σε κάποιες λειτουργίες γιατί βλέπω ότι στο αρχείο config υπάρχουν κάποια path που είναι κοινά στις δύο εγκαταστάσεις. 

Αν το έχει ψάξει κανένας περισσότερο, ας πει...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού οι δύο εκδόσεις του DBI θα βρίσκονται σε ξεχωριστούς φακέλους, δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως conflict μεταξύ τους. Κάθε έκδοση θα χρησιμοποιεί το δικό της dbi.config αρχείο, επομένως οι ρυθμίσεις και τα paths θα είναι ανεξάρτητα, χωρίς να επηρεάζει η μία την άλλη. Επίσης μην κάνεις επικόλληση το config file, ασε το dbi να φτιάξει το δικό του το οποίο θα δημιουργηθεί βάσει των directories που θα έχεις φτιάξει. Και κάτι τελευταίο. Φτιάξε forwarders με άλλο image file για το 2ο dbi για να μην τα μπερδεύεις. Υπάρχει online site που σου επιτρέπει να φτιάχνεις forwarders για την αρχική οθόνη αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το ποστάρω εδώ.

Επειδή το τσέκαρα δεν δημιουργεί αυτόματα το config αλλά μόνο τα logs οπότε αν υποθέσουμε πως ονομάσεις το 2ο dbi φάκελο dbi2 τότε πρέπει να αλλάξεις τα εξής στο config

Στο [General]:

LogsFolder=sdmc:/switch/dbi2/logs/
DumpsFolder=sdmc:/switch/dbi2/dumps/

(το SavesFolder=sdmc:/DBIsaves/ μπορεί να παραμείνει ίδιο ή να αλλάξει σε sdmc:/switch/dbi2/saves/ αν θέλεις ξεχωριστά saves)

2. Στο [Local sources]:

DBILogs=sdmc:/switch/dbi2/logs

3. Στο [MTP custom storages]:

DBILogs=sdmc:/switch/dbi2/logs

Θα δουλέψει και χωρίς το config με τα default values αλλά καλό είναι να παραμετροποιήσεις το υπάρχων.

Επεξ/σία από snaker
Δημοσ.

Μικρό το κακό με το όνομα, απλά το ανέφερα. Έτσι κι αλλιώς και τώρα ξέρω ότι το πρώτο στη σειρά εμφάνισης είναι το ρώσικο και μετά το αγγλικό. Τα path θα τα αλλάξω όταν με το καλό αλλάξω το Lite με ένα κανονικό switch.

Το θέμα είναι αν αξίζει η χρήση της εφαρμογής τελικά, καθώς μου θύμισε λίγο Napster με 56k modem στις αρχές του αιώνα!!

• Haha 1
Δημοσ.

Παιδιά θα ήθελα να κάνω άλλη μια ερώτηση πριν βρεθώ αντιμέτωπος με το "πρόβλημα" γιατί ίσως παίξει ρόλο και τι controller θα επιλέξω για το switch.

Πως διαχειρίζεται το switch τα joycons και τα bt controller σε καταστάσεις dual boot? 

Καταλαβαίνω ότι όταν τα joycon είναι κουμπωμένα πάνω στη συσκευή σε handheld mode όλα θα είναι κανονικά, όπως είναι τώρα με το Lite.

τι γίνεται όμως όταν το switch είναι στο dock και έχεις διάφορα joycon και controllers συνδεμένα ασύρματα? αναγνωρίζονται αυτόματα από την εναλλαγή από OFW σε CFW και το αντίστροφο? ή μήπως τα joycon πρέπει να ξανακουμπύσουν στη συσκευή για να αναγνωριστούν ξανά?  όταν το switch είναι στο hekate λειτουργούν μέσω Bluetooth? Έχει κάποια σημασία αν μιλάμε για γνήσια Nintendo ή third party?

Δεν ξέρω αν στέκει η απορρία μου, αλλά μου πέρασε από το μυαλό και είπα να ρωτήσω

Δημοσ.
Στις 13/5/2025 στις 12:42 ΜΜ, BillT είπε

Παιδιά θα ήθελα να κάνω άλλη μια ερώτηση πριν βρεθώ αντιμέτωπος με το "πρόβλημα" γιατί ίσως παίξει ρόλο και τι controller θα επιλέξω για το switch.

Πως διαχειρίζεται το switch τα joycons και τα bt controller σε καταστάσεις dual boot? 

Καταλαβαίνω ότι όταν τα joycon είναι κουμπωμένα πάνω στη συσκευή σε handheld mode όλα θα είναι κανονικά, όπως είναι τώρα με το Lite.

τι γίνεται όμως όταν το switch είναι στο dock και έχεις διάφορα joycon και controllers συνδεμένα ασύρματα? αναγνωρίζονται αυτόματα από την εναλλαγή από OFW σε CFW και το αντίστροφο? ή μήπως τα joycon πρέπει να ξανακουμπύσουν στη συσκευή για να αναγνωριστούν ξανά?  όταν το switch είναι στο hekate λειτουργούν μέσω Bluetooth? Έχει κάποια σημασία αν μιλάμε για γνήσια Nintendo ή third party?

Δεν ξέρω αν στέκει η απορρία μου, αλλά μου πέρασε από το μυαλό και είπα να ρωτήσω

Δεν έχει διαφορά... το software αλλάζει κι όχι το hardware.

Δημοσ.
Στις 30/4/2025 στις 9:49 ΠΜ, baspav είπε

Βγήκε το official firmware 20.0.0.

Προσοχή όσοι έχετε ήδη Switch με cfw ή όσοι σκέφτεστε να εγκαταστήσετε modchip/cfw σύντομα.

Μην αναβαθμίσετε ακόμη μέχρι να βγει το νέο Atmosphere που θα το υποστηρίζει πλήρως.

Έχουμε νεότερα; Κάποιον ασφαλή οδηγό;

Δεν είχα κανέναν καημό να αναβαθμίσω αλλά η ξυπνιά η Ninty, που είναι πολλών Μαΐων και χρόνια στο κουρμπέτι, ζήτησε από τον κολλητό που έχει το primary Switch μου (ούτως ώστε να μοιραζόμαστε τις βιβλιοθήκες μας) να κάνει αναβάθμιση στην πρωτεύουσα κονσόλα του, το δικό μου Switch δηλαδή για να μπορεί να παίξει κάποιο παιχνίδι.

Δημοσ.
3 minutes ago, Giannos55 said:

Έχουμε νεότερα; Κάποιον ασφαλή οδηγό;

Δεν είχα κανέναν καημό να αναβαθμίσω αλλά η ξυπνιά η Ninty, που είναι πολλών Μαΐων και χρόνια στο κουρμπέτι, ζήτησε από τον κολλητό που έχει το primary Switch μου (ούτως ώστε να μοιραζόμαστε τις βιβλιοθήκες μας) να κάνει αναβάθμιση στην πρωτεύουσα κονσόλα του, το δικό μου Switch δηλαδή για να μπορεί να παίξει κάποιο παιχνίδι.

Ναι έχει βγει pre-release το Atmosphere. Σε όσα το έχω βάλει δεν έχει αναφερθεί πρόβλημα εκτός του ότι δεν παίζει το Tinfoil σωστά και κάτι με τα mods. Αναζήτησε το γνωστό πακετάκι του sthetix για αναβάθμιση.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, baspav είπε

Ναι έχει βγει pre-release το Atmosphere. Σε όσα το έχω βάλει δεν έχει αναφερθεί πρόβλημα εκτός του ότι δεν παίζει το Tinfoil σωστά και κάτι με τα mods. Αναζήτησε το γνωστό πακετάκι του sthetix για αναβάθμιση.

Και η σωστή σειρά είναι πρώτα να τα ρίξω στην SD αυτά, μετά αναβάθμιση τα official αρχεία στην SysMMC και Daybreak και μετά ανοίγω OFW και αναβαθμίζω κανονικά;

Δημοσ.
9 minutes ago, Giannos55 said:

Και η σωστή σειρά είναι πρώτα να τα ρίξω στην SD αυτά, μετά αναβάθμιση τα official αρχεία στην SysMMC και Daybreak και μετά ανοίγω OFW και αναβαθμίζω κανονικά;

Σβήνεις τους 3 βασικούς φακέλους (atmo, bootloader, conf) από την κάρτα και μεταφέρεις όλα του πακέτου στην SD (replace σε ότι σε ρωτήσει).

Μετά αναβάθμισε την emuMMC.

Τέλος το official με τον κλασικό τρόπο (online από την Nintendo). Δεν θα έχεις και θέμα με τα fuses.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα παιδιά, για το tinfoil που ναι στν κονσόλα, υπάρχει καμία άλλη σελίδα που είναι ακόμα κάτω;

Επεξ/σία από Tzini_Gr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...