Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ακουσει απειρες φορες αυτη τη φραση, δηλαδη το "invest in yourself", και οσο κλισε και αν ακουγετε πιστευω ειναι πολυ σημαντικο. Περα απο το να πας σχολειο και να μαθεις κατι, η να πηγαινεις γυμναστηριο και γενικοτερα να εισαι υγειης, τι ακριβος θελει να πει ο "ποιητης", δηλαδη ποιοι τροποι υπαρχουν; ειναι οτιδηποτε αισθανετε ο καθενας οτι θελει να κανει/μαθει η υπαρχουν συγκεκριμενα πραγματα που δινουν περισσοτερο αξια σε καποιον;

Δημοσ.

Οτιδήποτε πιστεύεις ότι σε βελτιώνει ή αναπτύσσει ως άνθρωπο. Πέρα από γνώσεις, δεξιότητες και προσωπική φροντίδα δεν φαντάζομαι κάτι άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω ακουσει απειρες φορες αυτη τη φραση, δηλαδη το "invest in yourself", και οσο κλισε και αν ακουγετε πιστευω ειναι πολυ σημαντικο. Περα απο το να πας σχολειο και να μαθεις κατι, η να πηγαινεις γυμναστηριο και γενικοτερα να εισαι υγειης, τι ακριβος θελει να πει ο "ποιητης", δηλαδη ποιοι τροποι υπαρχουν; ειναι οτιδηποτε αισθανετε ο καθενας οτι θελει να κανει/μαθει η υπαρχουν συγκεκριμενα πραγματα που δινουν περισσοτερο αξια σε καποιον;

Αρχισα να διαβαζω αρκετά βιβλια εδώ και καμια δυο χρονια, απο βιβλια φαντασιας και ιστορικά μέχρι (αρχαιους) Ελληνες συγγραφεις και πολλά αλλα. Πριν λιγες μερες διαβασα την συγκλονιστική απολογια του Σωκράτη (Πλατων). Πιστεψα πως θα με κανει καλύτερο και σοφοτερο άνθρωπο και πραγματι πιστεύω πως έχει ιδιαιτερα ευεργετικη επιδραση. Οποτε ναι, να διαβάζετε.

Δημοσ.

Να κάνεις πράγματα που σε εμπλουτίζουν σαν άνθρωπο και σε εξελίσσουν (χόμπι) αντί να κοπροσκυλιάζεις στις καφετέριες και στην τηλεόραση

Να ενημερώνεσαι και να μορφώνεσαι συνεχώς για να γίνεις χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο και όχι μια μονάδα σε μια αγέλη προβάτων

Να φροντίσεις κάθε μέρα να είσαι καλύτερος από αυτό που ήσουν χθες

• Like 3
Δημοσ.

Να προσπαθήσεις να μάθεις και να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου. Να δεις τι "φορτία" δυσάρεστων μνημών κουβαλάς, να δεις τι κριτήρια έχεις ώστε να αξιολογείς τον αυτό σου, να δεις τι κατασκευασμένα "πρέπει" έχεις επιβάλλει στον εαυτό σου ως οδηγό επιβίωσης για την κοινωνική σου ζωή, να δεις οτιδήποτε αδυνατείς (δεν θέλεις) να δεχτείς είτε είναι ενοχές είτε κόμπλεξ είτε απωθημένα. Αποκτώντας καλύτερη σχέση με εσένα (τον εαυτό σου) μαθαίνεις καλύτερα το πως βλέπεις εσένα, τι σκέφτεσαι για εσένα, τι περιμένεις από εσένα (και άλλα). Και για να γίνει αυτό πρέπει να κάνεις σχέσεις με άλλους ανθρώπους (δεν αναφέρομαι μόνο στις ερωτικές σχέσεις αλλά σε όλων των ειδών τις σχέσεις). Είναι ο μόνος τρόπος αυτός, μέσω του άλλου, να μπορείς να διακρίνεις τα δικά σου χαρακτηριστικά και να προσδιορίσεις τον εαυτό σου. Μέσα από τις παραπάνω σχέσεις βλέπεις και αποδέχεσαι τα σφάλματα που βλέπεις στους άλλους. Που πιο συγκεκριμένα είναι τα ίδια δικά σου σφάλματα που εσύ ο ίδιος -μέσω αμυντικού μηχανισμού- προβάλλεις στους άλλους. Έτσι αρχίζεις να έχεις επίγνωση. Είναι το πρώτο βήμα για να πεις ότι άρχισες να επενδύεις στον εαυτό σου. Τα υπόλοιπα έρχονται μετά.

• Like 6
Δημοσ.

"invest in yourself" μαρκετιστικη μαλακια μου φαίνεται

Καθόλου, δες για παράδειγμα τους διασήμους στο survivor, ήδη η Καλλέργη έπιασε δουλειά στο Θέμο με το που βγήκε, μια χαρά έπιασε η επένδυσή της...

Δημοσ.

Αρχισα να διαβαζω αρκετά βιβλια εδώ και καμια δυο χρονια, απο βιβλια φαντασιας και ιστορικά μέχρι (αρχαιους) Ελληνες συγγραφεις και πολλά αλλα. Πριν λιγες μερες διαβασα την συγκλονιστική απολογια του Σωκράτη (Πλατων). Πιστεψα πως θα με κανει καλύτερο και σοφοτερο άνθρωπο και πραγματι πιστεύω πως έχει ιδιαιτερα ευεργετικη επιδραση. Οποτε ναι, να διαβάζετε.

Το ξερω ειμαι απο τους λιγους που το βλεπει ετσι, αλλα βιβλια δε μαρεσει να διαβαζω γιατι οπως το βλεπω εγω δεν ειναι κατι παραπανω απο εναν (συγγραφεας) που λεει μια ιστορια (παραμυθι) με τη μονη διαφορα οτι τα λεει τοσο ωραια και σου αποσπα τη προσοχη περιμενωντας να δεις το θα γινει στην επομενη σελιδα..το χειροτερο για μενα ειναι βιβλια βασισμενα σε ταινιες. Το να διαβαζεις γενικα ειναι καλο, αλλα μετραει και το τι διαβαζεις

Προτιμω να διαβαζω κατι που οντως μαθαινεις κατι. Δηλαδη να το χει γραψει ενας του "χωρου" που βρισκω ενδιαφερον και να θελω να μαθω για αυτο. Θα προτιμησω ενα self help βιβλιο παρα ενα μυθιστορημα.

Δημοσ.

Το ξερω ειμαι απο τους λιγους που το βλεπει ετσι, αλλα βιβλια δε μαρεσει να διαβαζω γιατι οπως το βλεπω εγω δεν ειναι κατι παραπανω απο εναν (συγγραφεας) που λεει μια ιστορια (παραμυθι) με τη μονη διαφορα οτι τα λεει τοσο ωραια και σου αποσπα τη προσοχη περιμενωντας να δεις το θα γινει στην επομενη σελιδα..το χειροτερο για μενα ειναι βιβλια βασισμενα σε ταινιες. Το να διαβαζεις γενικα ειναι καλο, αλλα μετραει και το τι διαβαζεις

Προτιμω να διαβαζω κατι που οντως μαθαινεις κατι. Δηλαδη να το χει γραψει ενας του "χωρου" που βρισκω ενδιαφερον και να θελω να μαθω για αυτο. Θα προτιμησω ενα self help βιβλιο παρα ενα μυθιστορημα.

Bασικά, οι ταινίες βασίζονται σε βιβλία, όχι το αντίθετο...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...