Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το οτι κάποιοι δεν τον βρήκατε/δεν τον συνταντήσατε, δεν σημαίνει δεν υπάρχει. Ωραίοι είστε

Και το οτι καποιοι νομιζουν οτι τον βρηκαν δε σημαινει οτι υπαρχει

• Like 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχω απορίες και στις 2 γραμμές που έγραψες  :P

1.)Γιατί ευτυχώς;

2.) Το περιέγραψε αρκετά καλά νομίζω  :huh:

Μετά τον έρωτα και το πάθος η σχέση σύντομα θα τερματιστεί (αναλύω παρακάτω) ή -αν και μόνο αν- υπάρχουν τα καταλληλα "υλικά" μπορεί όλο αυτό να μετουσιωθεί σε αγάπη. Πραγματική αγάπη εννοώ.

Ο έρωτας είναι καθαρά εγωιστικός. Επίσης δεν χρειάζεται δύο, αρκεί και ο ένας. Στην αγάπη δεν χωρούν εγωισμοί, αντίθετα κυριαρχεί ο σεβασμός. Και χρειάζονται όπωσδήποτε δύο για να δέσει το "γλυκό".

Πιο συγκεκριμένα.

α) Με τον παθιασμένο έρωτα βλέπεις τον άλλο ως τον "τέλειο" και μόνο. Χρησιμοποιείς μόνο το συναίσθημα και καθόλου την λογική. Αντίθετα στην αγάπη βλέπεις στον άλλο όλα τα ελαττώματα του και σιγά-σιγά μαθαίνεις να τα αγαπάς. Γιατί αγαπάς αυτό που πραγματικά είναι, τον "ατελή" εαυτό του δηλαδή.

β) Με τον παθιασμένο έρωτα, κέντρο της ζωής σου είναι ο άλλος. Εξαντλείς όλο τον χρόνο μαζί του και αρκετές φορές (και είναι κακό αυτό) παραμελείς πραγματικούς φίλους. Με την αγάπη δίνετε και οι δύο στους εαυτούς σας όσο χρόνο χρειάζεται για να χτιστεί η σχέση και να αποκτήσει γερά θεμέλια και στο μεταξύ δίνεις στον εαυτό σου (και εσύ και ο άλλος) χρόνο για τους υπόλοιπους της καθημερινότητας σου.

γ)Με τον παθιασμένο έρωτα αποκτάς εξάρτηση με το άλλο άτομο (αυτό είναι μη υγιές) κάτι το οποίο (και όχι μόνο αυτό) οδηγεί σε ζήλιες και σε καβγάδες. Επίσης χάνεις τον εαυτό σου. Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι μόλις "ξεκολλήσεις" και σκεφτείς έστω για μια στιγμή λογικά και δεις τα παραπάνω, τότε μόλις καταλαβαίνεις κιόλας πως ήρθε και η ημερομηνία λήξης. Στον παθιασμένο έρωτα όταν έρθουν οι καβγάδες τότε θα είναι και θυελλώδεις και δεν θα βρεθεί λύση (κυρίως λόγω του εγωισμού που υπάρχει στον έρωτα). Στην πραγματική αγάπη αντίθετα υπάρχει σεβασμός, εμπιστοσύνη και κατανόηση και ο εγωισμός και η ζήλεια δεν έχουν καμία θέση. Ο καβγάδες είναι λιγότεροι και πολύ πιο ανούσιοι. Και αν υπάρξουν -και επειδή υπάρχουν γερά θεμέλια- αυτοί θωρακίζουν την σχέση.

δ) Στον παθιασμένο έρωτα ικανοποιείς μόνο τις ανάγκες σου. Στην πραγματική αγάπη ικανοποιείς τις ανάγκες του άλλου και γεμίζεις από αυτό.

ε) Ο έρωτας είναι κτητικός. Η αγάπη όχι.

ζ) Στον έρωτα "παίρνεις".. και "γίνεσαι". Στην πραγματική αγάπη "δίνεις".. και "είσαι".

Έχω ερωτευτεί παράφορα αρκετές φορές. ήξερα από την αρχή την κατάληξη του και όλα τα προβλήματα μετά. Παρόλα αυτά ήθελα κάθε φορά να το ζήσω. Δεν αναφέρομαι μόνο όταν ήμουν μικρότερος αλλά και σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία. Δεν με ένοιαζε να "καω" (που το ήξερα εκ των προτέρων) παρά μόνο να το ζήσω. Με όλα αυτά πόνεσα πολύ αλλά και το "δούλεψα" πολύ. Αυτοβελτιώθηκα πιστεύω. Έτσι σε κάθε σχέση μετά ήμουν πάντα ένας άλλος. Πιθανόν πιο βελτιωμένος αλλά σίγουρα πιο κοντά στον εαυτό μου, πιο κοντά "εγώ". Κάποια στιγμή ερωτεύτηκα παράφορα κάποια. Αυτό εν τέλει εξελίχθηκε σε πραγματική αγάπη. Είμαστε χρόνια πολλά μαζί αλλά κάθε μέρα λιώνω για πάρτη της (όπως και εκείνη). Απλά "κούμπωσε" από την πρώτη στιγμή. Εκείνη τώρα είναι η γυναίκα μου (είμαστε χρόνια παντρεμένοι εννοώ) και υπάρχει η πραγματική αγάπη που αναφέρω παραπάνω. Όπως ακριβώς την περιγράφω. Αν με ρωτάς λοιπόν, προτιμώ αυτό.

Eλπίζω να σε κάλυψα :)

• Like 16
Δημοσ.

Το οτι κάποιοι δεν τον βρήκατε/δεν τον συνταντήσατε, δεν σημαίνει δεν υπάρχει. Ωραίοι είστε

Δεν ξέρουν να ψάξουν τα γατάκια. :devil:

P3bYGUI.jpg

Υπαρχει παντοτινος ερωτας. Ειναι ο ανεκπληρωτος.

Ρομαντική οπτική.

Για αυτόν που πάλεψε ως το τέλος και έχασε και δεν ξέχασε.

• Like 4
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην ανοιγω νεο θεμα, μιας και προκειται περι του θεματος του 'ερωτα'...

Εχετε νιωσει, περαν της οποιας ευφορίας, ευάλωτοι, οταν ειστε ερωτευμενοι;
Μιλω για έρωτα οταν δεν υπαρχει ακομη σταθερη σχεση, αλλα οταν φλερταρεις, οταν παιζεται το 'αποτελεσμα', αναρωτιεσαι αν θα προχωρησει, προσπαθεις να ερμηνευσεις τα σημαδια κλπ

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ούτε μια ταινία ή μια σειρά δεν έχεις δει??? Πφφ...

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mindreader είπε

Για να μην ανοιγω νεο θεμα, μιας και προκειται περι του θεματος του 'ερωτα'...

Εχετε νιωσει, περαν της οποιας ευφορίας, ευάλωτοι, οταν ειστε ερωτευμενοι;
Μιλω για έρωτα οταν δεν υπαρχει ακομη σταθερη σχεση, αλλα οταν φλερταρεις, οταν παιζεται το 'αποτελεσμα', αναρωτιεσαι αν θα προχωρησει, προσπαθεις να ερμηνευσεις τα σημαδια κλπ

Ευάλωτος επειδή αφήνεις το αντικείμενο του πόθου σου να δει μια πλευρά σου που δεν βλέπουν πολλοί. Προσπαθείς να δώσεις μια καλή εντύπωση, να γίνεις πιο ελκυστικός, ίσως και κάποιος ο οποίος δεν είσαι στην πραγματικότητα, και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πιαστείς στο "ψέμα" σου και να χαθεί η ευκαιρία.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Narayan είπε

Ευάλωτος επειδή αφήνεις το αντικείμενο του πόθου σου να δει μια πλευρά σου που δεν βλέπουν πολλοί. Προσπαθείς να δώσεις μια καλή εντύπωση, να γίνεις πιο ελκυστικός, ίσως και κάποιος ο οποίος δεν είσαι στην πραγματικότητα, και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πιαστείς στο "ψέμα" σου και να χαθεί η ευκαιρία.

Μου θύμισες αυτό

https://www.pagenews.gr/2019/05/23/lifestyle/tzoulia-noba-emena-me-ton-syntrofo-mou-kai-gia-mia-ebdomada-den-pigaina-toualeta/

7 λεπτά πριν, Narayan είπε

Μου θύμισες αυτό

https://www.pagenews.gr/2019/05/23/lifestyle/tzoulia-noba-emena-me-ton-syntrofo-mou-kai-gia-mia-ebdomada-den-pigaina-toualeta/

• Confused 2
Δημοσ.
Στις 7/3/2017 στις 10:31 ΜΜ, parlapipas25 είπε

Yπαρχει περιπτωση 2 ανθρωποι να ειναι ερωτευμενοι για μια ζωη;

Προσοχη,μιλαω για ερωτα οχι αγαπη.

Εννοεις μεταξυ τους η ο καθενας με αλλους...?

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 7/3/2017 στις 4:31 ΜΜ, parlapipas25 είπε

Yπαρχει περιπτωση 2 ανθρωποι να ειναι ερωτευμενοι για μια ζωη;

Προσοχη,μιλαω για ερωτα οχι αγαπη.

NO

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/6/2019 στις 7:02 ΜΜ, Narayan είπε

Νομιζω υπαρχει και αλλη οπτικη γωνια.

Να τρομαζεις στη σκεψη οτι μπορει να χασεις τον αλλο/αλλη, με τον/την οποιο/οποια εισαι ερωτευμενος.

Μια φαση νοσταλγιας, ερωτισμου, συγκινησης, καπως σαν συναισθηματα που εκφραζει τοσο ευστοχα, αυτο το υπεροχο τραγουδι....

Περι του αισθηματος της ευαλωτοτητας ο λογος...

Επεξ/σία από mindreader
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...