Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν το δωμάτιο που θες να βάλεις την εξωτερική μονάδα,πέρνει φρέσκο αέρα ή ακόμα καλύτερα,αν μπορείς να βάλεις εξαερισμό,τότε μπορείς να την βάλεις.

Σε διαφορετικη περίπτωση,που ο χώρος είναι κλειστός χωρίς να πέρνει απο πουθενά αέρα, μην το κάνεις.

Και εμένα στο υπόγειο είχε παράθυρο πάντα ανοιχτό και δεν υπήρχε αυτό που γινόταν με τις θερμοκρασίες...

Για να φτάσουμε σε σημείο να κλείσουμε τη πόρτα απο το δωμάτιο φταντάσου τη γινόταν..

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και εμένα στο υπόγειο είχε παράθυρο πάντα ανοιχτό και δεν υπήρχε αυτό που γινόταν με τις θερμοκρασίες...

Για να φτάσουμε σε σημείο να κλείσουμε τη πόρτα απο το δωμάτιο φταντάσου τη γινόταν..

Αν είχες βάλει εξαερισμό,τα πράματα θα ήταν διαφορετικά.

Δημοσ.

Η εξωτερική μονάδα μπορεί άνετα να μπει σε εσωτερικό χώρο αρκεί να :

ειναι θερμομονωμένο από την εσωτερική (δηλαδή έστω τοίχος, οχι απλά μια πόρτα)

να εχει εξαερισμό-παράθυρο με το φυσικο περιβάλλον

• Like 2
Δημοσ.

Η εξωτερική μονάδα μπορεί άνετα να μπει σε εσωτερικό χώρο αρκεί να :

ειναι θερμομονωμένο από την εσωτερική (δηλαδή έστω τοίχος, οχι απλά μια πόρτα)

να εχει εξαερισμό-παράθυρο με το φυσικο περιβάλλον

Ακριβώς έτσι.

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν θα το ξανα έκανα......ένα έχω να πω..ήταν στο υπόγειο με ανοιχτό παραθυρο και το χώριζε το πάτωμα με στρωμένο πλακάκι..

Φαντάσου τι θα γίνει αν το βάλεις σε ένα δωμάτιο που θα το χωρίζει ένας τοίχος και μια πόρτα..όσο μόνωση και να βάλεις την απόλεια θα την έχει..θα έχει και θόρυβο..

Δημοσ.

Για να δουλέψει σωστά η εξωτερική μονάδα σε εσωτερικό χώρο, θα πρέπει να τηρούνται κάποια θερμοκρασιακά όρια κατά την διάρκεια της λειτουργίας της για χειμώνα και θέρος, αμφιβάλλω αν δεν υπάρξουν αποκλίσεις μέσα στον κλειστό χώρο, αν ξεπεραστούν οι συνθήκες απλά μιλάμε για εντονότερη φθορά του συμπιεστή και του μηχανήματος γενικότερα.

Όσο για τα κλιματιστικά monoblock, τελευταία φορά που είχα κοιτάξει πριν χρόνια, ναι μεν προσφέρουν κάποια λύση αλλά είναι ακριβότερα και με χαμηλότερη απόδοση.

Δημοσ.

Για να δουλέψει σωστά η εξωτερική μονάδα σε εσωτερικό χώρο, θα πρέπει να τηρούνται κάποια θερμοκρασιακά όρια κατά την διάρκεια της λειτουργίας της για χειμώνα και θέρος, αμφιβάλλω αν δεν υπάρξουν αποκλίσεις μέσα στον κλειστό χώρο, αν ξεπεραστούν οι συνθήκες απλά μιλάμε για εντονότερη φθορά του συμπιεστή και του μηχανήματος γενικότερα.

Όσο για τα κλιματιστικά monoblock, τελευταία φορά που είχα κοιτάξει πριν χρόνια, ναι μεν προσφέρουν κάποια λύση αλλά είναι ακριβότερα και με χαμηλότερη απόδοση.

Αν ξεπεραστούν οι συνθήκες,θα υπάρχει καλύτερη απόδοση και μικρότερη φθορά.

• Like 1
Δημοσ.

χωρίς να θέλω να γίνω κακός....

εσείς που λέτε οτι μπορεί να γίνει, το έχετε δοκιμάσει;;

Δημοσ.

χωρίς να θέλω να γίνω κακός....

εσείς που λέτε οτι μπορεί να γίνει, το έχετε δοκιμάσει;;

Πρώην ψυκτικός.

Αρκετές φορές.

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά και γίνεται, αρκεί να αερίζεται ο χώρος το καλοκαίρι,  και να μη σε ενοχλεί ο θόρυβος λειτουργίας και η τεράστια διαφορά θερμοκρασίας που θα έχει η συγκεκριμένη αποθήκη με το υπόλοιπο σπίτι.

Θα έχεις και καλύτερη απόδοση από το να είναι παντελώς εκτεθειμένο σστις καιρικές συνθήκες, γιατί το καλοκαίρι δεν θα το βαράει ο ήλιος, και το χειμώνα δε θα το παγώνει ο κρύος αέρας...

Και σε κλειστό χώρο το βάζεις, αλλά οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι θα είναι τρομακτικές και μάλλον θα το κάψεις γρήγορα.
Το χειμώνα θεωρητικά το βοηθάς αν δεν είναι όλα ορθάνοιχτα γιατί θα έχει μικρότερη διαφορά θερμοκρασίας απ' ότι αν ήταν έξω ..
Αλλά καλό είναι να αερίζεται ο χώρος και το χειμώνα, έστω και λίγο .

Το καλοκαίρι πρέπει να έχει παράθυρο τέντα για να μην το πάρεις στα χέρια.

Τα φορητά κλιματιστικά είναι μανούρα γιατί η σωλήνα της εξαγωγής είναι γκουμούτσα και πρέπει να την μαγκώσεις σε πόρτα ή παράθυρο που δε θα κλείνει. Με τους αντάπτορες που δίνουν βέβαια μπορείς να το κουμπώσεις και σε κούφωμα (συρόμενο) ..
Εκτός αυτού , σου τρώει χώρο η μονάδα, και κάνει και περισσότερο θόρυβο σε σχέση με ένα τοίχου.

Δημοσ.

Παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Δυστυχως η αποθηκη ειναι κλειστος χωρος χωρις αερισμο οποτε δεν θα το επιχειρησω.Μαλλον η μοναδα θα μπει στο πρωτο οροφο που μενουν κατι συγγενεις απλα θα πληρωσω τα μαλλιοκεφαλα μου στην εγκατασταση λογο αποστασης της μοναδας απο το υπογειο.

Δημοσ.

Παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Δυστυχως η αποθηκη ειναι κλειστος χωρος χωρις αερισμο οποτε δεν θα το επιχειρησω.Μαλλον η μοναδα θα μπει στο πρωτο οροφο που μενουν κατι συγγενεις απλα θα πληρωσω τα μαλλιοκεφαλα μου στην εγκατασταση λογο αποστασης της μοναδας απο το υπογειο.

Νομίζω ότι δεν πρέπει να έχουν και μεγάλη απόσταση η εξωτερική από την εσωτερική μονάδα.

Δημοσ.

Ναι η αποσταση ειναι περι τα 7 μετρα περιπου και ο ψυκτικος ειπε οτι θα εχει μια.απωλεια αποδοσης της ταξης του 10 τα εκατο.

Να και κατι που δεν ηξερα απαγορευεται να μπει εξωτερικη μοναδα σε προσοψη πολυκατοικιας αν.αυτη δεν αφορα μπαλκονι. Χρειαζεται ειδικη αδεια απο πολεοδομια και επισης η μοναδα πρεπειψνα απεχει πανω απο 3 μετρα απο το πεζοδρομιο τουλαχιστον.

• Like 1
Δημοσ.

τα 7 μετρα ειναι παρα πολλά και ακόμα και αν η απώλεια ειναι μονο 10% (που δεν ειναι μονο τοσο) θα ζορίζεις παρα πολύ τη μονάδα σου μειώνοντας το χρόνο ζωής της.

Δεν υπαρχει πιθανότητα να το τοποθετησεις αλλου (σε άλλο σημειο με εξωτερική προσβαση);

Δημοσ.

ξερεις πως δουλευει το AC?

πολυ χοντρικα  θα σου πω οτι παιρνει μια μαζα αερα, και πεταει εξω τον ζεστο και μεσα στο σπιτι σου βαζει τον κρυο.

ειναι σαν να πας να βαλεις τις αντιστασεις του ψυγειου (που ειναι ζεστες) μεσα στο ψυγειο.

Όχι , καμία απολύτως σχέση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...