Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν θα δεχόμουν. Να χάσω δηλαδή τη σίγουρη δουλειά (μονιμότητα + μισθός στην ώρα του) για να πάω να δουλέψω κάπου όπου βγάζω τα διπλά αλλά με κίνδυνο απόλυσης.

Έλα κόψτε την πλάκα ρε παιδιά.  :D  :D

Tην τελευταία φορά που άλλαξα μισθό πήρα +25% κι ακόμα δε μπορώ να σταματήσω τα fist pumps. Εκτός αν λόγω κρίσης το παίρνετε δεδομένο πως μετά την απόλυση δε θα ξαναβρείτε δουλειά ποτέ...

• Like 1
Δημοσ.

Εκτός αν λόγω κρίσης το παίρνετε δεδομένο πως μετά την απόλυση δε θα ξαναβρείτε δουλειά ποτέ...

"Τα διπλά" γιατί σου φάνηκε κάπως; Είναι απλά ένα σενάριο που έθεσε κάποιος στην προηγούμενη σελίδα.

Το πρόβλημα με την απόλυση είναι το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να ξαναβρείς δουλειά κατά το οποίο θα πρέπει να πληρώνεις ενοίκια και λογαριασμούς με τα χρήματα που έχεις στην άκρη. Δεν είναι και λίγο το να μπεις μια 500αρα μέσα στα ξαφνικά.

Με μια δουλειά στο Δημόσιο δεν χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαίτερα και μπορείς να προγραμματίσεις πολύ πιο εύκολα τη ζωή σου.

• Like 1
Δημοσ.

Που καταντησαμε, να θελεις και να μην μπορεις να δουλεψεις σκουπιδιαρης...

Σε πληροφορώ οτι πολλοί βάζουν και υπουργό μέσο ,διοτι θεωρείται καλή θέση. Δουλεύεις 5ωρο, δεν έχεις πραγματικά κάποιον πάνω απο το κεφάλι σου ,γιατί η δουλειά σου είναι απλή και έχεις βαρέα και παίρνεις πανω απο 1000ε

• Like 2
Δημοσ.

Φυσικά όλοι θα επέλεγαν δημόσιο αν είχαν τη δυνατότητα Εμένα αυτο που μου τη δίνει είναι ότι αυτοί που είναι τρωκτικά είτε πολιτικοί είτε απλοί υπάλληλοι είτε συνταξιούχοι ετών 40, έκαναν τη μπάζα τους και φόρτωσαν τα χρέη στους υπόλοιπους και δεν πρόκειται να πληρώσουν ποτέ αυτά που έφαγαν.

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο αν ήμουν εγώ ο ιδιοκτήτης της ιδιωτικής επιχείρησης θα άφηνα τη δουλειά στο Δημόσιο.

Αυτος ειναι ο μεγαλυτερος λογος για να μπεις στο δημοσιο.Εκτος και εαν φανταζεσαι την τελεια ιδιωτικη επιχειρηση,που αποτελει το 10% αντε 20%.Γιατι πλεον με ΤΕΒΕ-ΙΚΑ- ΦΠΑ ενοικια-ρευμα-τηλεφωνα-βενζινες-φολες απο καποιους κακοπληρωτες  ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΣΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Δηλωσα περυσι 14.500 εισοδημα και μου ηρθε η εφορια 5.500.Ειπατε κατι. Δηλαδη 750 ευρω τον μηνα με τρελο τρεξιμο,αγχος και το τηλεφωνο να χτυπαει οτι ωρα να ειναι.Ειπατε κατι.Χωρια που μου ειρθε ο ΕΦΚΑ 330ε των μηνα γιατι ειμαι ο γ@μημεν@ς ελευθερος επαγγελματιας ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.

Στην Ελλαδα πλεον, η τα δηλωνεις ολα και στα παιρνει το κρατος και στο τελος κλεινεις, η φοροδιαφευγεις για να επιβιωσεις.

• Like 3
Δημοσ.

"Τα διπλά" γιατί σου φάνηκε κάπως; Είναι απλά ένα σενάριο που έθεσε κάποιος στην προηγούμενη σελίδα.

Το πρόβλημα με την απόλυση είναι το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να ξαναβρείς δουλειά κατά το οποίο θα πρέπει να πληρώνεις ενοίκια και λογαριασμούς με τα χρήματα που έχεις στην άκρη. Δεν είναι και λίγο το να μπεις μια 500αρα μέσα στα ξαφνικά.

Με μια δουλειά στο Δημόσιο δεν χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαίτερα και μπορείς να προγραμματίσεις πολύ πιο εύκολα τη ζωή σου.

1. Επειδή τα διπλά είναι άπειρα περισσότερα αν το δεις σαν ποσοστιαία αύξηση.

2. Ναι ΟΚ αλλά. Πες δουλεύεις 1 χρόνο. Έχεις βγάλει όσα θα έβγαζες πριν σε 2, οπότε μπορείς να περάσεις το δεύτερο χρόνο βρίσκοντας δουλειά, με έξτρα εισόδημα (ταμείο) και όλο σου το χρόνο ελεύθερο 24/7. Το "με τα χρήματα που έχεις στην άκρη" δε μου λέει τίποτα, το ίδιο ποσό ή παραπάνω θα είναι οπότε αν δεν προκαλέσει κανείς στον εαυτό του πρόβλημα "είδα λεφτά και τα έφαγα" δεν υπάρχει θέμα.

3. Με μια δουλειά που πληρώνει πολύ περισσότερο επίσης μπορείς να προγραμματίσεις πολύ πιο εύκολα τη ζωή σου (με άλλη έννοια).

Δε λέω βέβαια ότι δεν έχει λόγο κανείς να πάει δημόσιο. Απλά το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι τραβηγμένο κατά την άποψή μου.

Δημοσ.

2. Ναι ΟΚ αλλά. Πες δουλεύεις 1 χρόνο. Έχεις βγάλει όσα θα έβγαζες πριν σε 2, οπότε μπορείς να περάσεις το δεύτερο χρόνο βρίσκοντας δουλειά, με έξτρα εισόδημα (ταμείο) και όλο σου το χρόνο ελεύθερο 24/7. Το "με τα χρήματα που έχεις στην άκρη" δε μου λέει τίποτα, το ίδιο ποσό ή παραπάνω θα είναι οπότε αν δεν προκαλέσει κανείς στον εαυτό του πρόβλημα "είδα λεφτά και τα έφαγα" δεν υπάρχει θέμα.

3. Με μια δουλειά που πληρώνει πολύ περισσότερο επίσης μπορείς να προγραμματίσεις πολύ πιο εύκολα τη ζωή σου (με άλλη έννοια).

Δε λέω βέβαια ότι δεν έχει λόγο κανείς να πάει δημόσιο. Απλά το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι τραβηγμένο κατά την άποψή μου.

Μην κρίνεις μόνο από σένα όμως που έχεις μια εξειδίκευση σε ένα αντικείμενο με ζήτηση και ανά πάσα στιγμή μπορείς να βρεις δουλειά όπου θέλεις και με καλά λεφτά. Για κάποιον πιο αναλώσιμο είναι πιο ρευστά τα πράγματα και παίζεται το πότε θα ξαναβρεί δουλειά και με τι λεφτά - συνθήκες.  

• Like 1
Δημοσ.

Που καταντησαμε, να θελεις και να μην μπορεις να δουλεψεις σκουπιδιαρης...

που στο δημοτικο κοροιδευανε - κοροιδευαμε οι συμμαθητες του στυλ : χαχααχχα θα γινεις σκουπιδιαρης κ τετοια , ενω τωρα...

Δημοσ.

Μην κρίνεις μόνο από σένα όμως που έχεις μια εξειδίκευση σε ένα αντικείμενο με ζήτηση και ανά πάσα στιγμή μπορείς να βρεις δουλειά όπου θέλεις και με καλά λεφτά. Για κάποιον πιο αναλώσιμο είναι πιο ρευστά τα πράγματα και παίζεται το πότε θα ξαναβρεί δουλειά και με τι λεφτά - συνθήκες.  

Δεν κρίνω από μένα, το είπα ξεκάθαρα από την αρχή "εκτός αν πιστεύει πως δε θα ξαναβρεί δουλειά ποτέ". Και έδωσα ένα τυχαίο παράδειγμα παραπάνω με σενάριο να βρεις δουλειά μέσα σε ένα χρόνο. Ε κάποιοι έχουν δουλειά έτσι; Και ένας χρόνος δεν είναι λίγος...

Anyway κουβέντα από περιέργεια ήταν, αναρωτιέμαι σε πόσο χρονικό διάστημα εκτιμά κανείς ότι θα μπορούσε να βρει μια δουλειά αντίστοιχη μ' αυτή που έχει αν την έχανε.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν κρίνω από μένα, το είπα ξεκάθαρα από την αρχή "εκτός αν πιστεύει πως δε θα ξαναβρεί δουλειά ποτέ". Και έδωσα ένα τυχαίο παράδειγμα παραπάνω με σενάριο να βρεις δουλειά μέσα σε ένα χρόνο. Ε κάποιοι έχουν δουλειά έτσι; Και ένας χρόνος δεν είναι λίγος...

Anyway κουβέντα από περιέργεια ήταν, αναρωτιέμαι σε πόσο χρονικό διάστημα εκτιμά κανείς ότι θα μπορούσε να βρει μια δουλειά αντίστοιχη μ' αυτή που έχει αν την έχανε.

Μπορεί και ποτέ!

• Like 1
Δημοσ.

Αλλο ενα κακο του ελλευθερου επαγγελματια, ειναι οτι ειναι αναγκασμενος να πληρωσει για χρηματα που εβγαλε και πιθανοτατα, για να μην πω σιγουρα δεν θα τα βγαλει την χρονια των πληρωμων.

Π.χ, σε ενα υδραυλικο πηγε καλα μια χρονια και δηλωσε 15000 ευρω. Θα του ερθει εφορια επιπεδου εγκεφαλικου, την οποια θα την κανει το ανωτερω 12 δοσεις + το εφκα.Αυτα βγαινουν 800+ μηνιαιως.Και  μπορει να κανει να πιασει καβουρα κανενα 3μηνο.

Δεν υπαρχει ελευθερος επαγγεματιας που να μην χρωσταει τεβε+εφορια, εκτος και εαν φοροδιαφευγει.

Ενω ο δημοσιος εχει σιγουρο το εισοδημα του μηνιαιως.Ασε που πληρωνουν γελοια εφορια.

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν θα δεχόμουν. Να χάσω δηλαδή τη σίγουρη δουλειά (μονιμότητα + μισθός στην ώρα του) για να πάω να δουλέψω κάπου όπου βγάζω τα διπλά αλλά με κίνδυνο απόλυσης.

Μόνο αν ήμουν εγώ ο ιδιοκτήτης της ιδιωτικής επιχείρησης θα άφηνα τη δουλειά στο Δημόσιο.

+1

Για να μην αναφέρουμε και τον κίνδυνο ότι μπορεί να σου σκάσει κανένας μαλάκας προϊστάμενος και να σου κάνει την ζωή δύσκολη.

Εεεετσι :lol:

ΥΓ. Bαστα Σοιμπλε.

Έλα κόψτε την πλάκα ρε παιδιά. :D :D

Εκτός αν λόγω κρίσης το παίρνετε δεδομένο πως μετά την απόλυση δε θα ξαναβρείτε δουλειά ποτέ...

Γνωθι σαυτον λεγεται.

Οταν γνωριζεις οτι in real world απλα δεν μπορεις (πχ ελλειψη προσοντων, αδυναμια εξελιξης-προσαρμογης κ.ά.), τοτε προφανως θα προτιμησεις την γυαλα της μονιμοτητας με tradeoff μισα λεφτα σε μια ζημιογονο (αλλα τελειως επιφανειακα ασφαλη) θεση οπου θα σε ανεχονται ολοι οπως εισαι και θα εχεις πληρη ασυλια για οποιουδηποτε ειδους ανεπαρκεια.

ΥΓ. Θεσεις ιδιωτικου τομεα που πληρωνουν διπλασια απο μονιμη θεση δημοσιου τομεα δεν αφηνουν ανεργους. Τοσο απλα. Ακομα και να κλεισει η επιχειρηση, αυτος που αμοιβοταν τοσα, δεν μενει ανεργος εκτος αν μιλαμε για αντικειμενο απασχολησης που δεν υπαρχει πουθενα αλλου στη χωρα.

Δημοσ.

[...]

Μα αυτό ήταν το νόημα του υποθετικού σεναρίου - να έχει μια υπερβολή μέσα. Το αν θα άφηνε κάποιος τη δουλειά του στο Δημόσιο για να πάει στον ιδιωτικό τομέα με τα διπλάσια χρήματα.

Κάτι τέτοιο έχει νόημα σε άλλες χώρες με μικρότερα ποσοστά ανεργίας (επειδή είναι αβέβαιο το πότε θα ξαναβρείς δουλειά + με παρόμοιες αποδοχές) και δίχως παράλογους φόρους ακόμα και όταν είσαι άνεργος.

Το να πρέπει να αποταμιεύεις την πλειοψηφία των χρημάτων που βγάζεις ώστε να έχεις να περάσεις για μεγααάλες περιόδους ανεργίας είναι ένα ανεπιθύμητο σενάριο για την ψυχολογία ενός ατόμου. Ποιο το νόημα να βγάζεις τα διπλά αν δεν μπορείς να έχεις σιγουριά για το ξόδεμά τους όταν π.χ. θα αγοράσεις ένα αμαξάκι ή όταν θα πας ένα ταξίδι;

Ενώ με δουλειά στο Δημόσιο γνωρίζεις πόσα πρέπει να αποταμιεύεις, τι σε παίρνει να ξοδεύεις και πιο είναι το βιοτικό σου επίπεδο.

Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι "Χμμ βγάζω κανά 2χιλιαρο αλλά καλύτερα να ζω όπως ένας του βασικού μισθού επειδή μπορεί να χάσω τα κέρδη μου τον επόμενο χρόνο."

Και όπως είπε ο zio10 παραπάνω μπορεί να μην βρεις δουλειά και ποτέ. Υπερβολή; Όχι.

(Ο καθένας γνωρίζει περιστατικά από τον κύκλο του. Έτσι και εγώ γνωρίζω αρκετά άτομα που είχαν ακόμα και διδακτορικό π.χ. στα οικονομικά και που τελικά χρειάστηκε να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.)

Δημοσ.

Ποιο το νόημα να βγάζεις τα διπλά αν δεν μπορείς να έχεις σιγουριά για το ξόδεμά τους όταν π.χ. θα αγοράσεις ένα αμαξάκι ή όταν θα πας ένα ταξίδι;

Για αρχή έχεις παραπάνω λεφτά τα οποία είναι ρευστά και τη δυνατότητα να τα ξοδέψεις όπου και όταν εσύ επιλέξεις και για οποιοδήποτε λόγο. Π.χ. στο μέλλον όταν θα έχεις ένα ικανοποιητικό buffer ή σε κάποια περίπτωση ανάγκης που αν δεν τα είχες θα αναγκαζόσουν να πάρεις δανεικά ή ακόμα χειρότερα.

Δεν το πιστεύω ότι χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω ποιό το νόημα να βγάζεις τα διπλά.  :P

Anyway υπάρχει μια ενδιαφέρουσα κουβέντα εδώ αλλά έχουμε φύγει πολύ offtopic.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...