Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και πάλι ότι δεδομένα και να συλλέγει η google, αν κάνεις σύγχρονο επάγγελμα που απαιτεί χρήση υπολογιστών, αναγκαστικά θα έχεις παρα πολλά προσωπικά δεδομένα, δε μπορείς να το αποφύγεις. Αν πάλι η google δεν το έκανε αυτό (που το κάνει με τη συγκατάθεση των χρηστών και όχι αυθαίρετα, ασχέτως αν πολλοί δε διαβάζουν όλο το eula,μαζί τους κι εγώ), μετά πολλά πράγματα που κάνουμε θα έπρεπε να τα κάνουμε όλα με εναλλακτικούς, μη αποδοτικούς τρόπους. Εμένα πιο πολύ με απασχολούν τα NFC και τα λοιπά (και η αηδία που πήγαν να κάνουν στις αστικές συγκοινωνίες), που αν έχουν προσωπικά δεδομένα μέσα, ο κάθε black hat θα μπορεί με έναν  RF υποκλοπέα να αρπάξει σημαντική ποσότητα πληροφοριών, έστω και κρυπτογραφημένη. Το πρόβλημα δεν είναι στην google, είναι ότι και η google αποτελείται από ανθρώπους, ένας να μην έχει δεοντολογία, μπορεί να πάνε περίπατο όλα. Και είμαι σίγουρος ότι αυτοί που λένε:

"Αφού δεν έχω τίποτα να κρύψω, δεν  έχω τίποτα να φοβηθώ" ως ΓΤΠ επιχείρημα κατ'εμε, θα ήθελα να δω πως θα αντιδρούσαν αν η ταυτότητα που έχαναν, κατέληγε πλαστογραφημένη να κάνει εγκλήματα κάπου, ή διέρρεαν οι κωδικοί τους στο taxis ή το e-banking τους.  Ήδη έχω πετύχει αρκετές φορές στα site με τις streaming ταινίες του θείου, να χρησιμοποιούν φωτογραφίες από πραγματικά πρόσωπα και facebook accounts για τα spam popups με τις "ελεύθερες κυρίες που με περιμένουν ξαναμένες εμένα προσωπικά ΜΟΝΟ 2 χλμ από μένα" ή να βάζουν και καλά tech support chat με φωτό άτομων από το linkedin. 

Απο προσωπική εμπειρία άτομα που δούλευαν σε μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, χρησιμοποιούσαν τη βάση δεδομένων των πελατών τους, για να συλλέγουν e-mail που τα πουλούσαν (!), σε τρίτους. Και επίσης είμαι σίγουρος ότι αρκετοί χρήστες αυτού του φόρουμ το έχουν κάνει ή συνεχίζουν να το κάνουν στις εταιρίες που δουλεύουν. Επομένως λογικό είναι κάποιοι χρήστες να ανησυχούν

Τους ψεκασμένους δε τους λαμβάνω σοβαρά υπόψη γιατί αυτοί πιάνουν το άλλο άκρο.

• Like 1
Δημοσ.

αν κάνεις σύγχρονο επάγγελμα που απαιτεί χρήση υπολογιστών, αναγκαστικά θα έχεις παρα πολλά προσωπικά δεδομένα, δε μπορείς να το αποφύγεις.

Μπορείς (αν θέλεις φυσικά) να μη χρησιμοποιείς προιόντα και υπηρεσίες της google για αρχή.

Η google είναι μεγάλη εταιρία, αλλά δεν είναι όλο το ιντερνετ.

Δημοσ.

Γιατί δεν χρησιμοποιεί την ίριδα του ματιού μας μέσω Webcam?

και τι θα γίνει με αυτούς που έχουν webcam αλλά όχι υπολογιστή;;;; :P

Δημοσ.

Απίθανο! :D

Invisible reCAPTCHA και οι web masters θα βρούμε την υγειά μας.

Και για όσους δεν θέλουν την υπηρεσία της Google υπάρχει ακόμα η ερώτηση antispam.

Δημοσ.

Και πάλι ότι δεδομένα και να συλλέγει η google, αν κάνεις σύγχρονο επάγγελμα που απαιτεί χρήση υπολογιστών, αναγκαστικά θα έχεις παρα πολλά προσωπικά δεδομένα, δε μπορείς να το αποφύγεις.

Άσε που στην συγκεκριμένη περίπτωση των websites όπου θες καλό ranking στη μηχανή αναζήτησης της Google, είναι επιθυμητό το να την έχεις big brother και να συλλέγει δεδομένα για την κίνηση στο σάιτ σου.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραίο φαίνεται...

Μέχρι να την πέσει κανένας ψαγμένος. Εκεί ούτε επαλήθευση email, ούτε reCAPTCHA, ούτε καν πιστωτικές σώζουν την κατάσταση.

Δημοσ.

Όποιος φοβάται μη τον κλέψουν η του κλέψουν τα μυστικά του κράτους ή τον χρησιμοποιήσουν για να χτυπήσουν τον πρόεδρο της Αμερικής αλλά ας μη σερφαρει. Απλό δεν είναι? Όλο μουρμούρα και γκρίνια για τα προσωπικά δεδομένα. Λες και δεν μπορούν να μας παρακολουθούν αν δε σερφαρουμε στο ιντερνέτ.

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος φοβάται μη τον κλέψουν η του κλέψουν τα μυστικά του κράτους ή τον χρησιμοποιήσουν για να χτυπήσουν τον πρόεδρο της Αμερικής αλλά ας μη σερφαρει. Απλό δεν είναι? Όλο μουρμούρα και γκρίνια για τα προσωπικά δεδομένα. Λες και δεν μπορούν να μας παρακολουθούν αν δε σερφαρουμε στο ιντερνέτ.

...είπε ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί ψευδώνυμο.

Να υποθέσω πως εσύ δεν έχεις κουρτίνες στο σπίτι σου δηλαδή.

Α, βάλε και μια κάμερα να σε βλέπουμε όποτε θέλουμε μέσω ιντερνετ αφού είσαι τόσο kool :-p

Δώσε μας και το ιατρικό σου ιστορικό.

Πες μας και πόσα χρήματα διαθέτεις, η ξόδεψες και που.

Τι είδους πορνογραφία γουστάρεις, κλπ κλπ.

Και μετά μίλα για προσωπικά δεδομένα.

Να σου θυμίσω πως ο ζουκερμπεργκ εχει αγοράσει ολα τα σπίτια γύρω απ το δικό του για να μην τον βλέπει κανένας.

φιλικα παντα

• Like 3
Δημοσ.

Σιγά μη καταλαβαίνει αν είσαι ρομπότ μόνο από την κίνηση του ποντικιού και τα αλλά, φαινομενικά, αθώα κριτήρια. Ολόκληρη ανάλυση με ένα σωρό δεδομένα θα κάνει. Άλλη μια δικαιολογία για να μπει ακόμα πιο μέσα στα προσωπικά μας δεδομένα...

Ναι είμαι σίγουρος οτι εσύ το ξέρεις παραπάνω με τα τόσα χρόνια εμπειρία σου σε machine learning που έχεις.

Και να τσεκάρει άλλα δεδομένα δεν είναι δεδομένα που δεν έχει ήδη οπότε δεν υπάρχει νόημα.

Επίσης τα πρωσοπικά σου δεδομένα είναι ταυτοτητα ονομα etc οχι κινησεις ποντικιου και ταχυτητα γραφής σε υπολογιστή και άλλα.Αυτά θα έλεγε κανείς είναι τα metadata σου.

Αν υπήρχαν λιγότεροι άνθρωποι σαν κ εσένα, θα ζούσαμε σε ένα κόσμο λιγότερο καταναλωτικό, πιο ουσιαστικό και σίγουρα πιο ποιοτικό.

• Like 1
Δημοσ.

Παλικαρά δεν είναι αυτό το πρόβλημα με τα προσωπικά δεδομένα. Το πρόβλημα είναι οτι δημιουργούνται βάσεις δεδομένων με ανατριχιαστικά στατιστικά στοιχεία του κόσμου, που οδηγούν σε προιόντα στοχευμένα και ανούσιο καταναλωτισμό. Επίσης περιορίζουν την δημιουργικότητα και την ποιότητα. Τσεκαρε την μουσική ή τις ταινίες, τα ρούχα, τα «ρεύματα» των 90s με τα σημερινά. Τσέκαρε ακόμη την παιδεία. Θα μου πείς.. όλα αυτά λόγω google? Και θα σου πω... ΝΑΙ λόγω της πληροφορίας (Google).

Τεχνολογίες όπως re-targeting, facebook, κλπ (έπεξεργάζοντας τα προσωπικα δεδομενα), καθιστούν την διαφήμιση/marketing το ΜΟΝΟ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο αγοράς προιόντων και οχι μόνο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι προφητείες θα βγουν αληθινές;

Ναι είμαι σίγουρος οτι εσύ το ξέρεις παραπάνω με τα τόσα χρόνια εμπειρία σου σε machine learning που έχεις.

Και να τσεκάρει άλλα δεδομένα δεν είναι δεδομένα που δεν έχει ήδη οπότε δεν υπάρχει νόημα.

Επίσης τα πρωσοπικά σου δεδομένα είναι ταυτοτητα ονομα etc οχι κινησεις ποντικιου και ταχυτητα γραφής σε υπολογιστή και άλλα.Αυτά θα έλεγε κανείς είναι τα metadata σου.

Λες να με έχουν ψεκάσει και να τα βγάζω όλα από το μυαλό μου; Λες να είμαι ο κανένας που απλά είναι φαντασιόπληκτος; Λες να είμαι τεχνοφοβικός;... Μπορεί. Μπορεί να έχεις δίκιο κι εγώ άδικο...

Για κοίταξε τί είπε για το θέμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Electronic Privacy Information Center’s (EPIC) Champions of Freedom στην Ουάσιγκτον, ένας τύπος που δεν είναι ούτε ο κανένας, ούτε φαντασιόπληκτος, αλλά ούτε και τεχνοφοβικός:

https://www.ired.gr/blog/item/2020-tim-cook-privacy-google.html?showall=1

... ίσως κάποιοι εδω μέσα να ξέρετε περισσότερα και γι αυτό να απαντάτε με ειρωνία ή αγένια και πάνω απ' όλα περισσή αυτοπεποίθηση..

Επίσης ούτε αυτός θα ξέρει τί λέει και τί γράφει:

http://www.tanea.gr/news/greece/article/4768160/?iid=2

(Φρανσουά - Μπερνάρ Ουίγκ, διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων της Γαλλίας, ο οποίος ειδικεύεται στη στρατηγική του κυβερνοχώρου) εδώ γράφει:

«Η Google πουλά τα δικά σας δεδομένα. Εσείς είστε το εμπόρευμα», δηλώνει χωρίς περιστροφές ο Φρανσουά - Μπερνάρ Ουίγκ

Ευτυχώς κάποιοι εδώ μέσα είναι πολύ έξυπνοι και ξέρουν ότι η Google είναι "η καλή εταιρεία που τα δίνει όλα δωρεάν", χωρίς να σκεφτούν το απλό: "πώς γίνεται να τα δίνει όλα δωρεάν και να βγάζει δισεκατομμύρια κάθε χρόνο;". Από τις απλές διαφημίσεις δε βγάζεις τέτοια ποσά. Δεν είναι τυχαίο που δεν την αγγίζει κανένας... Πόσο πειρατικό περιεχόμενο έχει το youtube; Ολόκληρες ταινίες βρίσκω... Τα torrents, για τον ίδιο λόγο, τα πολεμούν μέχρι τέλους... Κάτι συμπτώσεις...

...είπε ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί ψευδώνυμο.

Να υποθέσω πως εσύ δεν έχεις κουρτίνες στο σπίτι σου δηλαδή.

Α, βάλε και μια κάμερα να σε βλέπουμε όποτε θέλουμε μέσω ιντερνετ αφού είσαι τόσο kool :-p

Δώσε μας και το ιατρικό σου ιστορικό.

Πες μας και πόσα χρήματα διαθέτεις, η ξόδεψες και που.

Τι είδους πορνογραφία γουστάρεις, κλπ κλπ.

Και μετά μίλα για προσωπικά δεδομένα.

Να σου θυμίσω πως ο ζουκερμπεργκ εχει αγοράσει ολα τα σπίτια γύρω απ το δικό του για να μην τον βλέπει κανένας.

φιλικα παντα

Προφανώς είναι οπισθοδρομικός και τα κάνει αυτά γιατί υποχρεωτικά είναι εγκληματίας και τα εγκλήματα τα κάνει στο σπίτι του. Γι αυτό δε θέλει να τον βλέπουν... Μπορεί και να τον έχουν ψεκάσει ή να πιστεύει στους εξωγήινους, αλλιώς δεν εξηγείται γιατί να θέλει την ησυχία του...

Ή απλά ξέρει κάτι παραπάνω, από εμπειρία και γνώση πάνω στον τομέα, και γι αυτό καταφεύγει σε τέτοιες ακράιες λύσεις. Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Επεξ/σία από Jophiel
  • Like 2
Δημοσ.

Jophiel και Vapon, αφήστε το μην αναλώνεστε, μην ξεχνάτε πως ποστάρετε σε φόρουμ που αν δεν έχετε το τελευταίο alpha version λειτουργικό ως κύριο στον υπολογιστή σας, το τελευταίο κινητό με 16 πύρηνο επεξεργαστή και 10 GB ram (και 3 κάμερες) , κι επίσης δεν τα έχετε όλα public και στο cloud, για μια σεβαστή μερίδα του φόρουμ είστε οπισθοδρομικός και λουδίτης. Επίσης αν χρησιμοποιείτε torrents, tor ή tails είστε πιθανότατα κατακάθι έμπορας ναρκωτικών και παιδεραστής. Οι τύποι εδω μέσα έχουν βγάλει ακόμη και chiefs of security παγκοσμίου βεληνεκούς άκυρους, επειδή δεν συμβάδιζαν οι απόψεις τους, με τους νεωτερισμούς του καθενός. Εδώ ισχύει το εξής. Ότι είναι καινούριο ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΕΛΟΣ! 

Οn topic, αν θέλει να δοκιμάσει η google το deep learning της ας προσπαθήσει να κάνει αιτήσεις στα μπουρδελοsite του δημοσίου(oaed.taxis κλπ ποιός Καραγκιόζης πραγματικά τα σχεδίασε αυτά;)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...