Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Έχω το παραπάνω λάπτοπ και ο σκληρός του έχει αρχίσει να τα παίζει. Σε δκιμή με το SMART Utility μου βγάζει τον δίσκο failing, ενώ με το Drive DX , όλα καλά.

Θα αγοράσω ένα άλλο δίσκο καλού κακού, αλλά τα αρχεία και τα προγράμματά μου πώς μπορώ να τα μεταφέρω απο τον παλίο στον νέο δίσκο, χωρίς να χρειαστεί να ξαναστήσω απο την αρχή όλο το σύστημα.

Δέν έχω κάποιο cd με την εγκτάσταση του λειτουργικού. Γνωρίζει κανένας πώς μπορεί να γίνει;

Έχω το OSX Yosemite 10.10.5

post-176672-0-47890600-1489427142_thumb.png

post-176672-0-99244400-1489427149_thumb.png

Επεξ/σία από katsigiannis
Δημοσ.

Backup με Time Machine δεν μπορείς να κάνεις;

(Μη βγάζεις φόρα παρτίδα τα serial number, κυρίως του Mac) 

Οκ με το serial. Thanks

Σχετικά με τον σκληρό, χρήζει αντικατάστασης; Δεν έχω δει κάποια διαφορά γενικά.

Άσχετα επειδή δεν ξέρω πολλά σχετικά, αν κάνω time machine σε ένα εξωτερικό δίσκο, ο δίσκος είναι bootable μετα;

Δημοσ.

Οκ με το serial. Thanks

Σχετικά με τον σκληρό, χρήζει αντικατάστασης; Δεν έχω δει κάποια διαφορά γενικά.

Άσχετα επειδή δεν ξέρω πολλά σχετικά, αν κάνω time machine σε ένα εξωτερικό δίσκο, ο δίσκος είναι bootable μετα;

Ναι. Βάλε έναν δίσκο να κάνεις μόνιμα backup ώστε αν σκάσει ξαφνικά ο δίσκος να μην χάσεις τίποτα.

Τρέξε και το first aid>Verify Disk  (μέσα απ' το Disk Utility που βρίσκεται στο Applications>Utilities*>Disk Utility) να δεις τι θα σου πει.

*Ανοίγει και με CMD+Shift+U

Δημοσ.

Ναι. Βάλε έναν δίσκο να κάνεις μόνιμα backup ώστε αν σκάσει ξαφνικά ο δίσκος να μην χάσεις τίποτα.

Τρέξε και το first aid>Verify Disk  (μέσα απ' το Disk Utility που βρίσκεται στο Applications>Utilities*>Disk Utility) να δεις τι θα σου πει.

*Ανοίγει και με CMD+Shift+U

Έκανα verify disk και μου εντόπισε αρκετά. Μετά έκανα repair disk permissions αλλά δεν αντικατέστισε πολλά. Αν κάνω την αναβάθμιση σε Sierra πιστεύω ότι θα λυθούν τα προβλήματα μιάς που πρόκειται για λειτουργικό με διαφορετική δομή απο το Yosemite. Αξίζει;

post-176672-0-09292400-1489518013_thumb.png

post-176672-0-93849900-1489518023_thumb.png

Δημοσ.

Έκανα verify disk και μου εντόπισε αρκετά. Μετά έκανα repair disk permissions αλλά δεν αντικατέστισε πολλά. Αν κάνω την αναβάθμιση σε Sierra πιστεύω ότι θα λυθούν τα προβλήματα μιάς που πρόκειται για λειτουργικό με διαφορετική δομή απο το Yosemite. Αξίζει;

Repair Disk (όχι permissions) έκανες;

Δημοσ.

Repair Disk (όχι permissions) έκανες;

Έιχα κάνει πρίν 2 μέρες όπου μου έβγαλ σφάλμα και έπρεπε να μπω να το κάνω απο το recovery menu. Δεν μπορω να κάνω γιατι λεει πως ο δίσκος ειναι οκ.

"The volume DFA47AAA-3A23-4ECD-ACE4-F6AF24ECBD9D appears to be OK

Storage system check exit code is 0.

Verifying file system.Using live mode.

Performing live verification.

Checking Journaled HFS Plus volume.

Checking extents overflow file.

Checking catalog file.

Checking multi-linked files.

Checking catalog hierarchy.

Checking extended attributes fil"e.

Checking volume bitmap.

Checking volume information.

The volume Macintosh HD appears to be OK.

File system check exit code is 0.

Δημοσ.

Βάλε μπρος το Time Machine και παρακολούθα τον. Για SSD το έχεις σκεφθεί;

Ένα clean install επίσης, ίσως σου έδινε κάποιες πληροφορίες ακόμη. Αν δεις ότι πάει καλά, μπορείς να κάνεις restore απ' το Time Machine και να δεις πάλι τι θα γίνει. 

Δημοσ.

Λέω να πάρω ένα δίσκο και να τον κάνω time machine. Μετά να κάνω την αναβάθμιση στο Siera και αν παει στραβά κάτι με καθαρο restore και migration να ειναι πάλι οκ. Τι λες;

Κοιτα ssd θα αλλάξω μελλοντικά κάποια στιγμή γιατι θέλω σχετικά μεγάλη χωριτικότητα. Θα αλλάξω και την ram σε 16 οποτε θα μαζευτεί μεγάλο κόστος.

Δημοσ.

Λέω να πάρω ένα δίσκο και να τον κάνω time machine. Μετά να κάνω την αναβάθμιση στο Siera και αν παει στραβά κάτι με καθαρο restore και migration να ειναι πάλι οκ. Τι λες;

Μια χαρά. Μην το αργήσεις όμως, έχεις δει ήδη κακά σημάδια.

• Like 1
Δημοσ.

Αν βάλω τον νέο δίσκο μέσα και τον παλίο σε usb να bootαρει απο εκεί, ως startup disk μπορώ να κατεβάσω το siera στον νέο; και να κάνω migration τα αρχεία μετα;

Δημοσ.

Δεν σου προτείνω ένα setup που δεν περιλαμβάνει δίσκο Time Machine. Οπότε, θες εξωτερικό USB 3 για backup και αν όντως είναι προβληματικός ο δίσκος, θα βάλεις έναν καινούργιο. Ελπίζω να σε βγάλει μέχρι να αποφασίσεις για SSD, που ίσως να είναι σημαντικότερη αναβάθμιση απ' τη RAM. Πόση έχει τώρα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...