Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Λοιπον...Ποτε δεν προσπαθησα να πεισω κανενα !!!!!! Ο καθενας εχει κριση και αντιληψη .

Απλα ενημερωσα καποιους για καποια κρυφα εναλλακτικων που δεν λενε .Οποιος καταλαβα ...καταλαβε...

Γενικα δεν εχω παρακολυθησει το θεμα αλλα αν η ΔΕΗ ηταν "σωστη" πως σκατα γιενται να μπαινεις μεσα οταν εισαι μονοπωλειο? Θελει προσπαθεια

• Απαντ. 931
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γενικα δεν εχω παρακολυθησει το θεμα αλλα αν η ΔΕΗ ηταν "σωστη" πως σκατα γιενται να μπαινεις μεσα οταν εισαι μονοπωλειο? Θελει προσπαθεια

ένας λόγος είναι πως εξαιτίας πολιτικών σκοπιμοτήτων έχει αρκετά ελαστική πολιτική προς τους οφειλέτες 

Για παράδειγμα κοντά μου έκλεισε πρόσφατα μία καφετέρια που έφτασε να έχει χρέος προς την εταιρία περίπου 8000€

Μέχρι την στιγμή που έκλεισε η επιχείρηση είχε ρεύμα γιατί ο τύπος έκανε αλλεπάλληλους διακανονισμούς, πλήρωνε ένα μικροποσό, σταματούσε και ξανά πάλι από την αρχή.

Περιττό να πω πως αυτά τα 8 χιλιάρικα η ΔΕΗ δεν υπάρχει περίπτωση να να εισπράξει μια και ο ίδιος ο μαγαζάτορας κάγχαζε πως δεν έχει τίποτα στο όνομα του και οι πιστωτές του θα πάρουν τα γνωστά τρία :X   

Δημοσ.

η ΔΕΗ είναι απλά για τα πανηγύρια 

Μέχρι το τέλος του 2015 ήμουν σε αυτή. Στην μία από τις παροχές μου δεν έβγαζε εκκαθαριστικούς λογαριασμούς παρά το γεγονός πως οι μετρήσεις από το αρμόδιο όργανο γινόντουσαν κανονικά. Έβγαζαν εκκαθαριστικούς κάθε 8 με 10 μήνες με αποτέλεσμα να σκάνε κάτι δυσθεώρητα ποσά και τα έβλεπα όλα.

Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με την καταμέτρηση μου έλεγαν πως έχουν στείλει στην δεη τις καταναλώσεις και από την πλευρά της η δεη πως δεν τις βλέπει.

Αποφάσισα λοιπόν τέλη του 2015 να φύγω από αυτούς γιατί δεν ήμουν διατεθειμένος να παρακαλάω αν είναι δυνατόν να μου βγάλουν λογαριασμό

Ξέρετε πότε μου έστειλαν τελικό εκκαθαριστικό λογαριασμό;

Δείτε το αρχείο που ανεβάζω 

attachicon.gifdei.pdf

σε ποια πηγες ; Και τι διαφορα ειδες γενικα ; 

Δημοσ.

ένας λόγος είναι πως εξαιτίας πολιτικών σκοπιμοτήτων έχει αρκετά ελαστική πολιτική προς τους οφειλέτες 

Για παράδειγμα κοντά μου έκλεισε πρόσφατα μία καφετέρια που έφτασε να έχει χρέος προς την εταιρία περίπου 8000€

Μέχρι την στιγμή που έκλεισε η επιχείρηση είχε ρεύμα γιατί ο τύπος έκανε αλλεπάλληλους διακανονισμούς, πλήρωνε ένα μικροποσό, σταματούσε και ξανά πάλι από την αρχή.

Περιττό να πω πως αυτά τα 8 χιλιάρικα η ΔΕΗ δεν υπάρχει περίπτωση να να εισπράξει μια και ο ίδιος ο μαγαζάτορας κάγχαζε πως δεν έχει τίποτα στο όνομα του και οι πιστωτές του θα πάρουν τα γνωστά τρία :X   

να συπληρώσω . Η ΔΕΗ έκανε συμβάσεις πχ για τις ΑΠΕ που πραγματικα έμπαινε μέσα καθώς αγόραζε ρεύμα σε τιμή διπλάσια της λιανικής που πουλούσε. Επίσης η ΔΕΗ με το χαράτσι έπαθε μεγάλη ζημιά.

ΥΓ Η ΝΔ είχε χρέος κοντά στα 400 χιλιάρικα σκεψου τι έχουν άλλοι.

• Like 1
Δημοσ.

σε ποια πηγες ; Και τι διαφορα ειδες γενικα ; 

τότε που το είχα κοιτάξει στο αλλάζω ρεύμα είχα μια διαφορά 100 ευρώ το χρόνο με εκείνα τα δεδομένα όμως

Από τότε όμως έχει προχωρήσει η ΔΕΗ σε εκπτώσεις στους συνεπείς καταναλωτές οπότε δεν μπορώ να πω κάτι για σήμερα

Εγώ από την ΔΕΗ δεν έφυγα λόγω φθηνότερου τιμολογίου αλλά για το λόγο που προανέφερα 

Συνειδητοποίησα πως δεν είναι δυνατόν να παρακαλώ για να πληρώσω. Με προσβάλλει κάτι τέτοιο ασε που συνάμα σε τέτοιες εποχές το βρίσκω γκροτέσκο να στήνομαι με τις ώρες στο τηλεφωνικό νούμερο της ΔΕΗ για να αιτηθώ έκδοση λογαριασμού

Τώρα είμαι με μηνιαίους λογαριασμούς και αυτο είναι τεράστιο συν για εμένα  

• Like 2
Δημοσ.

Τα ΜΜΕ κανουν καλα "την δουλεια"  για την οποια πληρωνοντε...Για καποια αλλα σκοπιμα σιωπουν

http://www.dealnews.gr/epixeiriseis/item/14692-Εξορθολόγηση-υπερβολικών-παροχών-και-προνομιών-ΕΛΠΕ#.WNZNwk1MQ5s

Ποσο κράτος εχουν τα ΕΛΠΕ (και γιατί) και ποσο η ΔΕΗ;

Ποσα κέρδη (λολ) έφεραν οι ΔΕΗτζηδες πέρσι και ποσα οι ΕΛΠΕτζήδες;

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1208353/elpe-istoriko-upsilon-katharon-kerdon-329-ekat-to-2016

Κανένας δεν λέει να απομυζούν τον εργαζόμενο. Ο εργαζόμενος που τα φέρνει πρεπει και να τα παίρνει για να φέρει ακόμα περισσότερα στον εργοδότη. Το παράλογο ειναι μια εταιρία μπορδέλο να εξακολουθεί να αμοιβει τους εργαζόμενους με εξωφρενικά πακέτα την στιγμή που παει για φούντο, την στιγμή που μεχρι το 20 δεν πρεπει να εχει μείνει ουτε η μισή! Ας όψεται ο δικός μου ο κόπος και πολλών άλλων εκατομυρίων που με μισθούς πείνας συντηρούμε την ιδιότυπη ελληνικη σοβιέτα επειδή κάποιοι αρνούνται πεισματικά να εγκαταλείψουν την εποχή του Αντρέα που χει γκομενα ωραία.

Κατα τα ο Γιάννης δεν ειναι το προβλημα, δεν ειναι ο τυπικός ΔΕΗτζης, όσοι τον ζούμε χρονια στο φορούμ ξέρουμε ποιος ειναι. Παντα πρόθυμος να βοηθήσει σε θέματα ΔΕΗ, παντα πρόθυμος να απαντήσει σε πληροφορίες που αφορούν την δουλεια του. Δεν μας φάγανε οι Γιάννηδες παίδες.....

• Like 1
Δημοσ.

αμα τρώνε όλοι απο παντού λογικο είναι.

Δημοσ.

Ποσο κράτος εχουν τα ΕΛΠΕ (και γιατί) και ποσο η ΔΕΗ;

Ποσα κέρδη (λολ) έφεραν οι ΔΕΗτζηδες πέρσι και ποσα οι ΕΛΠΕτζήδες;

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1208353/elpe-istoriko-upsilon-katharon-kerdon-329-ekat-to-2016

Κανένας δεν λέει να απομυζούν τον εργαζόμενο. Ο εργαζόμενος που τα φέρνει πρεπει και να τα παίρνει για να φέρει ακόμα περισσότερα στον εργοδότη. Το παράλογο ειναι μια εταιρία μπορδέλο να εξακολουθεί να αμοιβει τους εργαζόμενους με εξωφρενικά πακέτα την στιγμή που παει για φούντο, την στιγμή που μεχρι το 20 δεν πρεπει να εχει μείνει ουτε η μισή! Ας όψεται ο δικός μου ο κόπος και πολλών άλλων εκατομυρίων που με μισθούς πείνας συντηρούμε την ιδιότυπη ελληνικη σοβιέτα επειδή κάποιοι αρνούνται πεισματικά να εγκαταλείψουν την εποχή του Αντρέα που χει γκομενα ωραία.

Κατα τα ο Γιάννης δεν ειναι το προβλημα, δεν ειναι ο τυπικός ΔΕΗτζης, όσοι τον ζούμε χρονια στο φορούμ ξέρουμε ποιος ειναι. Παντα πρόθυμος να βοηθήσει σε θέματα ΔΕΗ, παντα πρόθυμος να απαντήσει σε πληροφορίες που αφορούν την δουλεια του. Δεν μας φάγανε οι Γιάννηδες παίδες.....

Ο Γιάννης μπορεί να είναι το καλύτερο παιδί αλλά μεταξύ των δημόσιων υπάρχει τρομερή αλληλοκάλυψη(και μιλάμε για τους μεγαλύτερους λουφαδόρους στον πλανήτη αυτή τη στιγμή που μιλάμε και τα παραδείγματα είναι άπειρα και καθημερινά).

Αυτό θα τους φάει βέβαια τώρα γιατί είτε θα πάμε σε δραχμή οπότε δε θα μπορούν να αγοράζουν ούτε τηλεόραση είτε θα απολυθούν κατά εκατοντάδες χιλιάδες.

Σε σκληρό νόμισμα κομμουνιστικό κράτος δε θα υπάρξει πάντως.

Ούτε μία πιθανότητα στο δισεκατομμύριο.

Δημοσ.

Ο Γιάννης μπορεί να είναι το καλύτερο παιδί αλλά μεταξύ των δημόσιων υπάρχει τρομερή αλληλοκάλυψη.

Αυτό θα τους φάει βέβαια τώρα γιατί είτε θα πάμε σε δραχμή οπότε δε θα μπορούν να αγοράζουν ούτε τηλεόραση είτε θα απολυθούν κατά εκατοντάδες χιλιάδες.

Σε σκληρό νόμισμα κομμουνιστικό κράτος δε θα υπάρξει πάντως.

Ούτε μία πιθανότητα στο δισεκατομμύριο.

Ειχα πει να μην ξαναγραψω αλλα θελω αλλαη μια φορα να πω οτι οτι εγραψα για τους εναλλακτικους δεν ειναι απο αλληλοκαλυψη που δεν εχω για κανενα εργαζομενο που δεν κανει σωστα την δουλεια του σε οποιο  τομεα και αν ανηκει . Υπαρχουν πολλοι σε ολους τους τομεις . Εχω 3 παιαδια σε ιδιωτικο τομεα και ξερω πως γινονται και εκει οι αξιολογησεις τουλαχιστον εκει που δουλευουν ...

Δημοσ.

Το ιδιο θα ισχυει αν πουληθει ολοκληρη σε καποιον που δεν ειναι κυβερνητικος τσιρος?Δε μιλαω για το τωρινο καθεστώς,μιλαω για πληρη ανάθεση και εκμετάλλευση του δικτύου παραγωγής και διανομής.

Το ίδιο θα ισχύσει διότι οι συγκεκριμένες χρεώσεις ισχύουν με νόμο, το οτι θα ανήκει η ΔΕΗ στο δημόσιο ή σε ιδιώτη δεν αλλάζει κάτι, εκτός αν καταργηθούν οι χρεώσεις με αλλαγή του νόμου, μερικές χρεώσεις μάλιστα ισχύουν με νόμο της Ε.Ε.

Καποια στιγμη πρεπει να αρχισει η δεη να πουλαει ρευμα και οχι νταβατζιλικι "Υπερ τριτων"...φωτια να το βαλουν το μπουρδελο τους που θελουν ενα 500ρικο το τετραμηνο για μια γκαρσονιερα.

Να ελέγξεις αν λειτουργεί σωστά ο μετρητής σου. Επίσης να κοιτάξεις αν σου κλέβουν ρεύμα και αν δεν συμβαίνει ούτε αυτό να κοιτάξεις να κάνεις οικονομία. Σε λίγο θα ακούσουμε οτι έρχονται και λογαριασμοί 1000ευρώ σε τσαντίρια με ηλεκτρικό.

Σιχαίνομαι οτιδηποτε δημόσιο στην Ελλάδα , και αρνούμαι να το πληρώνω. Οσο ακριβος και να είναι ο εκαθαριστικός ενός ιδιωτικού παρόχου , σιγουρα δεν είναι ΔΕΗ. Αρνουμαι να πληρώνω τους βυσματίες καρεκλοκένταυρους και τα ρεμάλια της ΔΕΗ ( οι παρόντες εξαιρούντε ίσως)

Τερμα , είμαι υπερ της ιδιωτικοποίησης των πάντων , αρκετά με το δημόσιο και το Βαθυ ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο σε αυτή την χώρα.

Ακόμα και αν πληρώνω τα ίδια ακριβώς λεφτά , και τα ίδια χαράτσια , που δεν πρόκεται , αλλα λέμε , προτιμώ να τα δίνω σε μια ιδιωτική εταιρία , που στην τελική δίνει και δουλειά σε 10 ανθρώπους οι οποίοι περάσανε απο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ , και δεν είναι κωλοβύσματα , παρά να τα δίνω στα ρεμάλια της ΔΕΗ και στον κάθε συνδικαλιστή.

Σορρυ αλλά εδώ δεν έχεις δίκιο. Και ο ιδιωτικός τομέας έχει τα βύσματά του και τους προσληφθέντες με μέσα. Γελάω απλά που κάποιοι επικαλούνται ως επιχείρημα την δουλειά σε 10 άτομα και προσλήψεις από συνεντεύξεις, η ιδιωτική εταιρεία μπορεί αντι να προσλάβει τα 10 άτομα που λες να προσλάβει λιγότερα και να φορτώσει με επιπλέον εργασία τους υπόλοιπους. Επίσης μπορεί να φοροδιαφύγει να έχει μαύρο προσωπικό και να χρωστάει στο κράτος, μάντεψε ποιος θα τα πληρώσει.

Και μην μου πετάξεις ως επιχείρημα οτι εσύ όσο είχες εταιρεία δεν έβαλες κανέναν δικό σου μέσα, γιατί ακόμα και έτσι να είναι, εγώ γνωρίζω άλλες 10 εταιρείες που μέσα στους εργαζόμενους ήτανε και μερικοί συγγενείς του αφεντικού, γνωρίζω οτι υπήρχε φοροδιαφυγή, σε κάποιες εταιρείες όταν σταμάτησαν να πληρώνουν τους εργαζόμενους και έλεγαν για κρίση και παπάτζες, οι συγγενείς του αφεντικού υπερασπίστηκαν το αφεντικό και έγραψαν τους υπόλοιπους.

Χέστηκα για το τι θα γίνει με την ΔΕΗ και αν θα πουληθεί η οχι. Αλλά να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι από όταν έγινε ο ασεπ άσε τα βιζματα και τους πολιτικούς του βολεύει ο ιδιωτικός τομέας Γιατί εκεί κάνουν τα ρουσφέτια πλέον.

Π.χ. διόδια παίρνει τη μια ο πολιτικός για να γίνει ο δρόμος, τα τρώει η εταιρεία που πήρε το έργο, βολεύει ό ο βουλευτής κόσμο κι χωρίς να πει κανείς τίποτα Γιατί είναι ιδιωτικός τομέας άσχετα αν μέσω διοδίων είναι σαν ν μπήκε σε μια εφορία κι να κάθετε.

Και όλοι βλέπετε ότι ωραία να πουληθεί η ΔΕΗ Γιατί έχει δημόσιους για τον ανταγωνισμό κλπ. Και φέρνετε παράδειγμα τον ΟΤΕ. Έχετε καταλάβει πόσο αξίζει το δίκτυο και τα εργοστάσια της; ότι και ο ΟΤΕ πουλήθηκε τζάμπα. Ας δίνει Μόνο χονδρική η δεη και οι άλλοι πάροχοι σε εμάς. Θα υπάρχει ανταγωνισμός και θα κρατήσει τη περιουσία του το κράτος.

Ότι έπρεπε να είχε γίνει με τον ΟΤΕ. Και σας φαίνεται σωστό ότι στον ΟΤΕ πουλήθηκε τζάμπα όλο αυτό το δίκτυο και ότι αν δεν έχεις οτε είσαι πελάτης Άλκης κατηγορίας. Με τον ΟΤΕ παίρνεις τηλ γραμμή αμέσως ενώ αλλού περιμένεις και με περισσότερα τέλη. Το ίδιο και με τις βλάβες.. ..

Δόρυ αν κούρασα με το μεγάλο ποστ Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως θέλετε να δώσουμε την ενέργεια. Δηλ μετά να χαρίσουμε και το νερό; Και μετά τι και το κράτος και να ήμαστε πολιτεία της Γερμανίας;

Και όσο για τα βιζματα σε σούπερ μάρκετ πλέον θες βουλευτή μέσω για να μπεις με 300 ευρώ και λες και Ευχαριστώ... Ο καθαρός ιδιωτικός τομέας. Και εκεί σαν να πληρώνεις εσύ είσαι Γιατί αυτοί με τους νόμους των δικών τους δεν πληρώνουν σχεδόν τίποτα σε φόρους για να υπάρχει το αλισβερίσι

• Like 1
Δημοσ.

Να ελέγξεις αν λειτουργεί σωστά ο μετρητής σου. Επίσης να κοιτάξεις αν σου κλέβουν ρεύμα και αν δεν συμβαίνει ούτε αυτό να κοιτάξεις να κάνεις οικονομία. Σε λίγο θα ακούσουμε οτι έρχονται και λογαριασμοί 1000ευρώ σε τσαντίρια με ηλεκτρικό.

Αν από τα 500€ που λέει, τα ~200€ είναι το ρεύμα που κατανάλωσε και τα υπόλοιπα ΥΚΩ/ΕΤΜΕΑΡ κ.λπ., πόση οικονομία να κάνει και να κερδίσει τι και πόσα ακριβώς;

Δημοσ.

και τα υπόλοιπα ΥΚΩ/ΕΤΜΕΑΡ είναι συνάρτηση της ενέργειας που κατανάλωσε, αν την μειώσει θα μειωθούν αναγκαστικά και αυτά

Δημοσ.

Ποση ανοχη υπαρχει ???

Εγω εχω γραψει οτι απο  μαρτυριες χρηστων ξερουμε οτι οι εναλακτικοι μας δινουν στον ΔΕΔΔΗΕ εντολη για διακοπη για λιγες εκατονταδες ευρω .

Γιατι δεν μας λες σε ποιον δουλευεις ?? Θα αντεξουν 10 εναλλακτικοι στον ανταγωνισμο ?

Γιατι στις διαφιμησεις δεν λενε οτι πληρωνουμε και για τα υπολοιπα που μερικα  εχουν σχεση οντως με την καταναλωση και αλλα οχι ?

Συγγνώμη, αλλά για ποιο λόγο να υπάρχει ανοχή για πάνω από κάποιες...εκατονταδες ευρώ?

Δηλαδή, εσύ σε δική σου επιχείρηση, θα συνέχιζες να ανέχεσαι τον οποιονδήποτε σου χρωστάει ας πουμε 500-1.000 ευρώ, ενώ σου έχει δώσει εγγύηση 50 και το κέρδος σου ανά χρόνο από αυτόν τον πελατη ειναι πχ 100 ευρώ?

Δε θα αντεξουν 10, ΟΥΤΕ ΚΑΝ. Το πολύ τεσσερις. Τι σημαίνει αυτό? ετσι και αλλιως, δε θα κλείσουν. Συγχωνεύσεις και εξαγορές θα γίνουν. Ε και? Ο καταναλωτής απλά να είναι πχ στην green, θα ανήκει στην Protergia, με τον ιδιο τιμοκαταλογο. Το ειδαμε και με τις τηλεπικοινωνίες αλλωστε....

ΥΓ: Στις διαφημίσεις της ΔΕΗ για τη συνέπεια, εχει κάποια διαφοροποιηση απο την πολιτική των εναλλακτικών? χχμμμ.. 

Οσον αφορά τη ΔΕΗ. Μονοπώλιο τόσων χρόνων, με ληστρικούς συνδαλιστές, και ληστρικά εφαπαξ, εκβιασμούς συνδικαληστων (!), μπλακ αουτ κλπ... Αυτό μου εφτανε για να φύγω από τη ΔΕΗ πριν καν να ξεκινήσω να δουλεύω αλλου.

Μία αγορά που βγάζει κέρδη σε 10 εταιρείες, με μειωμένες τιμές 20-30%, θα πρεπε να εχει φέρει ΔΙΣ ευρω στο μονοπωλιο της ΔΕΗ με αυξημένο τιμοκαταλογο....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...