Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όντως δεν ειναι πολλές, αλλα αν εισαι σπάταλος δεν σου φτάνουν και παραπάνω να ειναι οι κιλοβατώρες.

Αν εισαι λιγο προσεκτικός φτάνουν και περισσεύουν.

Δε ξερω τι παιζει στο ένα ατομο, αλλά στα δυο ατομα αποκλειεται να κανεις <1500 κιλοβατώρες, εκτος αν υπαρχουν αυτά που ειπα στο προηγουμενο ποστ.

αναγκαστικα τωρα το καλοκαιρι επαιζε κλιματιστικο στο φουλ αλλα και παλι οι "κρυφες" χρεωσεις κανουν τον λογαριασμο τοσο υψηλο και οχι το ρευμα που καις.

Tωρα το διαπιστωσες αυτό φιλε μου? Χρονια φωναζουμε οι καταναλωτες.

Δεν είναι κρυφες χρεωσεις, φανερες είναι. Και που να δεις ποσο ανεβαινουν αν καψεις >2000 κιλοβατώρες...

• Απαντ. 931
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε ξερω τι παιζει στο ένα ατομο, αλλά στα δυο ατομα αποκλειεται να κανεις <1500 κιλοβατώρες, εκτος αν υπαρχουν αυτά που ειπα στο προηγουμενο ποστ.

Tωρα το διαπιστωσες αυτό φιλε μου? Χρονια φωναζουμε οι καταναλωτες.

Δεν είναι κρυφες χρεωσεις, φανερες είναι. Και που να δεις ποσο ανεβαινουν αν καψεις >2000 κιλοβατώρες...

απλα τοσο καιρο εκαιγα λιγοτερες απο 1500 και ηταν σχετικα μικρες 15-20 ευρω τωρα εκτιναχθηκαν

Δημοσ.

Σημερα ηρθε ο λογαριασμος και πηγα να παθω ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ 320 ευρω εκ των οποιον ρευμα που καταναλωσα ειναι 150 ευρω τα αλλα 180 ειναι ΕΤΜΕΑΡ ΔΕΔΔΗΕ ΕΡΤ ΔΗΜΟΣ , ειναι τραγικο οι φοροι που πληρωνω να ειναι πιο πολλοι απο το ρευμα που εκαψα.

Μπορω να κανω κατι ?

Υ.Γ

Και να φανταστεις ειμαι και στο ΚΟΤ σαν ανεργος σκεψου να μην ημουν

Μπορείς να χρησιμοποιείς λιγότερο τα κλιματιστικά.

Οι χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ και ΔΕΔΔΗΕ πάντως είναι του ρεύματος, όσο περισσότερο ρεύμα κάψεις τόσο μεγαλύτερα είναι αυτά τα δύο. Λάθος το υπολογίζεις και σου βγαίνουν περισσότερα τα υπόλοιπα από το ίδιο το ρεύμα. 

Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιείς λιγότερο τα κλιματιστικά.

Οι χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ και ΔΕΔΔΗΕ πάντως είναι του ρεύματος, όσο περισσότερο ρεύμα κάψεις τόσο μεγαλύτερα είναι αυτά τα δύο. Λάθος το υπολογίζεις και σου βγαίνουν περισσότερα τα υπόλοιπα από το ίδιο το ρεύμα.

Δυστηχως εχω ενα θεμα υγειας για αυτο φετος το ειχα τοσο πολυ περσι το ειχα πολυ λιγοτερο.

Δεν νομιζω να κανω λαθος.

eMBcZEk.png

Δημοσ.

Και να βγάλουμε τα 80 ευρώ προηγούμενο ανεξόφλητο πάλι είναι υπερβολικό το 250 για ρεύμα.

Τριμελή οικογένεια Αθήνα κανονικό ρεύμα και ποτέ δεν ξεπέρασα τα 120 ευρώ.Απλά αν μου ερχότανε ρεύμα 250 ευρώ

δεν θα  είχα να το πληρώσω.Προσπαθώ συνεχώς να κάνω οικονομία γιατί δεν βγαίνει παραπάνω.

Τώρα πως στην Ελλάδα γίνεται 250 ευρώ κοινωνικό τιμολόγιο δεν μπορώ να καταλάβω χωρίς να θέλω να θίξω το

συμφουρμίτη,

Γενικά μιλάω.Δεν θα έπρεπε και εκεί να υπάρχει ένα πλαφόν.Ναι κύριε κοινωνικό τιμολόγιο αλλά αν ξεπεράσεις το 

Χ ποσό κόβεται και πας στο κανονικό γιατί για να καις τόσο δεν είσαι στις ευπαθείς ομάδες,εκτός και υπάρχει

ειδικός λόγος που βεβαιώνεται από έγγραφα..

Δημοσ.

Σημερα ηρθε ο λογαριασμος και πηγα να παθω ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ 320 ευρω εκ των οποιον ρευμα που καταναλωσα ειναι 150 ευρω τα αλλα 180 ειναι ΕΤΜΕΑΡ ΔΕΔΔΗΕ ΕΡΤ ΔΗΜΟΣ , ειναι τραγικο οι φοροι που πληρωνω να ειναι πιο πολλοι απο το ρευμα που εκαψα.

Μπορω να κανω κατι ?

Υ.Γ

Και να φανταστεις ειμαι και στο ΚΟΤ σαν ανεργος σκεψου να μην ημουν

Δεν μπορεις να κανεις κατι...Εινια εντολες απο ΡΑΕ και αφορουν ολους τους παροχους.

Δημοσ.

Και να βγάλουμε τα 80 ευρώ προηγούμενο ανεξόφλητο πάλι είναι υπερβολικό το 250 για ρεύμα.

Τριμελή οικογένεια Αθήνα κανονικό ρεύμα και ποτέ δεν ξεπέρασα τα 120 ευρώ.

Eχετε ηλιακο θερμοσιφωνα, φυσικο αεριο ή παρομοια αξεσουάρ?

Πλυντηριο/φουρνο καθε ποτε βαζετε? Ερκονισιον όχι?

Δημοσ.

Τριμελή οικογένεια Αθήνα κανονικό ρεύμα και ποτέ δεν ξεπέρασα τα 120 ευρώ.Απλά αν μου ερχότανε ρεύμα 250 ευρώ

δεν θα  είχα να το πληρώσω.Προσπαθώ συνεχώς να κάνω οικονομία γιατί δεν βγαίνει παραπάνω.

Τώρα πως στην Ελλάδα γίνεται 250 ευρώ κοινωνικό τιμολόγιο δεν μπορώ να καταλάβω χωρίς να θέλω να θίξω το

συμφουρμίτη,

Γενικά μιλάω.Δεν θα έπρεπε και εκεί να υπάρχει ένα πλαφόν.Ναι κύριε κοινωνικό τιμολόγιο αλλά αν ξεπεράσεις το 

Χ ποσό κόβεται και πας στο κανονικό γιατί για να καις τόσο δεν είσαι στις ευπαθείς ομάδες,εκτός και υπάρχει

Eγω συνηθως καιω 80 ευρω την 4μηνια αυτο το τετραμηνο ξεφυγα κατα πολυ.

Η τιμολογήσει ειναι ΚΑΝΟΝΙΚΗ και οχι βαση ΚΟΤ αν ηταν βαση ΚΟΤ για το ιδιο ρευμα θα πληρωνα 140-150 ευρω  

• Like 1
Δημοσ.

συμφουρμίτη,

Στο κανονικο πηγε γιατι ξεπερασε τις 1500 ο συγκεκριμενος, αλλα εσυ θες κιολας να πηγαινει μονιμως?

Αποκλειεται καποιος ευπαθης να εχει και αλλα 3 ατομα στο σπιτι?

Eγω συνηθως καιω 80 ευρω την 4μηνια αυτο το τετραμηνο ξεφυγα κατα πολυ.

80 ευρω το ρευμα μόνο? Και με το Εναντι μαζι?

Δημοσ.

Δύο άτομα σε διαμέρισμα 60 τ.μ. με ηλιακό θερμοσίφωνα και ένα inverter, ηλεκτρικό ρεύμα τετραμήνου 580€

Είτε μας κλέβουν, είτε μας δουλεύουν αγρίως.

Δημοσ.

Eχετε ηλιακο θερμοσιφωνα, φυσικο αεριο ή παρομοια αξεσουάρ?

Πλυντηριο/φουρνο καθε ποτε βαζετε? Ερκονισιον όχι?

Ηλιακό έχω και κουζίνα υγραερίου μόνο με φούρνο ρεύματος.Για λοιπά αξεσουάρ δεν κατάλαβα.

Τα ρούχα όχι δεν τα πλένουμε ακόμη στο χέρι. :-D Αν συνεχίσουν τα μνημόνια πιθανώς και εκεί θα καταλήξουμε. :P

Όσο για αιρκοντίσιον σε μεγάλο καύσωνα και με μέτρο.

Αν δούλευα σε δημόσια Υπηρεσία θα είχα το προνόμιο να το έχω συνέχεια αναμμένο με ανοιχτό παράθυρο. :lol:

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν και δεν είναι τόσο λάθος ο τρόπος με τον οποίο τα απεικονίζουν, πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που το κάνουν είναι για να λένε "κοίτα έχουμε φτηνές kwh"...

Ουσιαστικά για το ρεύμα πληρώνεις τις χρεώσεις ΔΕΗ+ΑΔΜΗΕ/ΔΕΔΔΗΕ+ΕΤΜΕΑΡ+ΥΚΩ, τα υπόλοιπα είναι φόροι και ΕΡΤ...

Και σκέψου ότι "σύντομα" η χρέωση στο ΥΚΩ θα αυξηθεί...

• Like 1
Δημοσ.

Αν είσαι στο ΚΟΤ το ΥΚΩ το γλιτώνεις ακόμα κι αν ξεπεράσεις τις kWh και χρεωθείς με τιμές κανονικού τιμολογίου;

Anorymous, το A/C πώς το δούλευες; Ένα ή περισσότερα;

Δημοσ.

Αν δούλευα σε δημόσια Υπηρεσία θα είχα το προνόμιο να το έχω συνέχεια αναμμένο με ανοιχτό παράθυρο. :lol:

Eτσι κανω κι εγω στο δωματιο μου, παντα ανοιχτο το παραθυρο για εξαερισμο :D

Το καλοκαιρι το δουλευω 20 ωρες το 24ωρο.

Δύο άτομα σε διαμέρισμα 60 τ.μ. με ηλιακό θερμοσίφωνα και ένα inverter, ηλεκτρικό ρεύμα τετραμήνου 580€

Είτε μας κλέβουν, είτε μας δουλεύουν αγρίως.

580?! Oυτε εγω δε πληρωνω τοσα, που δεν εχω ηλιακο(επισης 2 ατομα).

• Like 1
Δημοσ.

Αν και δεν είναι τόσο λάθος ο τρόπος με τον οποίο τα απεικονίζουν, πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που το κάνουν είναι για να λένε "κοίτα έχουμε φτηνές kwh"...

Ουσιαστικά για το ρεύμα πληρώνεις τις χρεώσεις ΔΕΗ+ΑΔΜΗΕ/ΔΕΔΔΗΕ+ΕΤΜΕΑΡ+ΥΚΩ, τα υπόλοιπα είναι φόροι και ΕΡΤ...

Και σκέψου ότι "σύντομα" η χρέωση στο ΥΚΩ θα αυξηθεί...

Ε ναι κάπως έτσι γίνεται γιατί αν σου έλεγαν 2 λεπτά ή κιλοβατορα θα έλεγες ότι είναι πανάκριβα.

Σε λίγο θα μαζεύουμε πιγολαμπιδες για να έχουμε φως :P

Αν είσαι στο ΚΟΤ το ΥΚΩ το γλιτώνεις ακόμα κι αν ξεπεράσεις τις kWh και χρεωθείς με τιμές κανονικού τιμολογίου;

Anorymous, το A/C πώς το δούλευες; Ένα ή περισσότερα;

Ένα αλλά παλιο λογικά ανήκει στην μεγαλύτερη ενεργειακή κλάση, έβαζα 7-8 ώρες την μέρα το μεσημέρι 12-5 και το βραδάκι κάνα δυωρο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...