Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Οριστε και μια ωραια δημοσιευση για το ηλεκτρικο ρευμα https://oaedhlectrologoi.blogspot.gr/2015/05/blog-post_25.html
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Γιατί αλλιώς ακούγονται τα 0,09460€ // 0,10252€ και αλλιώς τα 0,18€ // 0,22€ που είναι οι πραγματικές τιμές χρέωσης ανά κιλοβατώρα. Αν είναι όντως έτσι, είναι κάτι που δεν πρέπει να προσπερνάμε έτσι απλά. 1
Joshua21 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Αν είναι όντως έτσι, είναι κάτι που δεν πρέπει να προσπερνάμε έτσι απλά. Και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε δλδ? Έχεις καμιά ιδέα?
teddy71 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Αν είναι όντως έτσι, είναι κάτι που δεν πρέπει να προσπερνάμε έτσι απλά. Tωρα το προσεξες αυτο?? εδω και χρονια ισχυει οταν εγινε διαχωρισμος μεταξυ παραγωγης και δικτυου μεταφορας Τα 0,09460€ // 0,10252€ αναφερονται στην τιμη που χρεωνει η ΔΕΗ για την παραγωγη του ρευματος Αλλα τοσα ή κοντα στα 2/3 στην παραπανω τιμη βγαινουν οι χρεωσεις για το δικτυο μεταφορας, το ΥΚΩ κ.α οπου η χρεωση ειναι αναλογη της καταναλωσης σε KW Αν βαλεις και τον ΦΠΑ στα παραπανω το πραγματικο κοστος που πληρωνεις ανα κιλοβατ ξεκιναει στην καλυτερη περιπτωση απο 18λεπτα δηλαδη αυτοι με χαμηλες καταναλωσεις κ και φτανει τα 22-23 λεπτα και ισως και παραπανω, για υψηλες καταναλώσεις, οπως λεει και ο Γιαννης, Οποτε οταν υπολογιζεται το κοστος πρεπει να υπολογιζεσαι βαση του 0,18-0,23€/kw και οχι προ 0,09-0,10€/Kw, Καποιοι πωλητες και κυριως καποιες τηλεοπτικες διαφημισεις ηλεκτρικων θερμαστρων οπως η κουμτελ κ.α παραπλανουν τον κοσμο οπου για το κοστος λειτουργιας τους λαμβανουν υποψη μονο την τιμη τω ν9,5-10 λεπτων χωρις να βαζουν μεσα και τις υπολοιπες χρεωσεις οι οποιες οπως ειπαμε ειναι αναλογες με την καταναλωση... δηλαδη στην ουσια ψευδως αναφερουν μονο το μισο κοστος. Και για να προλαβω μερικους... η καταναλωση εξαρταται απο πολλους παραγοντες οπως μονωση, προσατολισμος, ποσοι τοιχοι ειναι εκτεθημενοι, αν υπαρχει απο κατω πυλωτη ή ταρατσα από πανω και φυσικα ο ποιος βασικος πραγοντας, η γεωγραφικη περιοχη. Και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε δλδ? Έχεις καμιά ιδέα? Βρε παιδια σαν τι να κανετε? Αυτες ειναι οι χρεωσεις για το ηλεκτρικο ρευμα, σου αρεσουν δεν σου αρεσουν. Αν δεν θες να πληρωνεις την τιμη αυτη , κοβεις το ρευμα και για θερμανση χρησιμοποεις ξυλοσομπα, για φωτισμο κερια και γκαζολαμπες, μαγειρερμα στην ξυλοσομπα που εχεις για θερμανση, και τα ρουχα πλυσιμο στο χερι. Φυσικα τηλεοραση κομπιουτερ κινητο τηλεφωνο κ.α τα ξεχνας, απλα γυρνας πισω 100+χρονια Η αλλη λυση ειναι να εισαι πιο προσεκτικος στις καταναλωσεις σου, αντικαθιστας τις απλες λαμπες με led, αναβαθμισεις τις ηλ συσκευες με ενεργειακες, μονωση στο σπιτι και κυριως δεν σπαταλας ασκοπα το ηλεκτρικο ρευμα, και προσανοτολιζεται στην χρηση και αλλων πηγων ενεργειας οικονομικοτερων οπως ο ηλιος και το φυσικο αεριο. Να κανεις κατι με την τιμη του ηλ. ρευματος καλως ή κακως δεν μπορεις να κανεις απολυτως τιποτα.
Joshua21 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Βρε παιδια σαν τι να κανετε? Αυτες ειναι οι χρεωσεις για το ηλεκτρικο ρευμα, σου αρεσουν δεν σου αρεσουν. Μα συμφωνούμε, αυτό που έγραψα ήταν απάντηση στο "είναι κάτι που δεν πρέπει να προσπερνάμε έτσι απλά".
fakiris31 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Η βάζεις φωτοβολταϊκό και είσαι αυτόνομος. Νομίζω ΝΕΤ μετερινκ λέγετε η υπηρεσία όπου δεν παίρνεις λεφτά από την ΔΕΗ Αλλά συμψηφίζεται τι έκαψες με το τι παρήγαγε και νομίζω μπορείς να δηλώσεις και παραπάνω από μια παροχή ρεύματος
alexserres2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 οι ιδιωτικες εταιριες ειναι πραγματικα φθηνοτερες απο τη δεη;
naive Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Εξαρτάται, γενικά στον κατάλογο εμφανίζονται φθηνότερες, αλλά μπορεί να είναι και ακριβότερες σε κάποιες περιπτώσεις λόγω ψιλών γραμμάτων. Ο πάροχος που είμαι αυτή τη στιγμή είναι ο πιο φθηνός, χωρίς δέσμευση παραμονής (και με καλή οργάνωση γιατί αυτό είναι ένα θέμα μιας και πολλοί εναλλακτικοί δεν είναι ακόμα έτοιμοι για πελατες λιανικής και πρέπει να έχεις το νου σου στην ορθότητα του λογαριασμού) και όπως το έχω υπολογίσει μιλάμε για μια τελική διαφορά με τη ΔΕΗ της τάξης των 70-80€ ετησίως σε μια ετήσια κατανάλωση γύρω στις 8000ΚWh
alexserres2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Εξαρτάται, γενικά στον κατάλογο εμφανίζονται φθηνότερες, αλλά μπορεί να είναι και ακριβότερες σε κάποιες περιπτώσεις λόγω ψιλών γραμμάτων. Ο πάροχος που είμαι αυτή τη στιγμή είναι ο πιο φθηνός, χωρίς δέσμευση παραμονής (και με καλή οργάνωση γιατί αυτό είναι ένα θέμα μιας και πολλοί εναλλακτικοί δεν είναι ακόμα έτοιμοι για πελατες λιανικής και πρέπει να έχεις το νου σου στην ορθότητα του λογαριασμού) και όπως το έχω υπολογίσει μιλάμε για μια τελική διαφορά με τη ΔΕΗ της τάξης των 70-80€ ετησίως σε μια ετήσια κατανάλωση γύρω στις 8000ΚWh σε ποια εταιρια αν επιτρεπεται;
naive Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 σε ποια εταιρια αν επιτρεπεται; Έχω αλλάξει δύο φορές πάροχο. Ήμουν για ένα χρόνο περίπου στον ΗΡΩΝΑ και τώρα είμαι στη Volterra.
rus Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 ........................Η αλλη λυση ειναι να εισαι πιο προσεκτικος στις καταναλωσεις σου, αντικαθιστας τις απλες λαμπες με led, αναβαθμισεις τις ηλ συσκευες με ενεργειακες, Aντικαθιστωντας ολες τις λαμπες του σπιτιου (6-8 πχ. για ένα τριαρι) με led, ποσες περιπου κιλοβατωρες κερδιζεις το 4μηνο? 100?
Joshua21 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Aντικαθιστωντας ολες τις λαμπες του σπιτιου (6-8 πχ. για ένα τριαρι) με led, ποσες περιπου κιλοβατωρες κερδιζεις το 4μηνο? 100? Τι ακριβώς λάμπες έχει ήδη το σπίτι, και πόσες κιλοβατώρες καταναλώνουν το τετράμηνο? Μόνο έτσι μπορεί να υπολογιστεί το τι θα κερδίσεις.
rus Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Τι ακριβώς λάμπες έχει ήδη το σπίτι, και πόσες κιλοβατώρες καταναλώνουν το τετράμηνο? Μόνο έτσι μπορεί να υπολογιστεί το τι θα κερδίσεις. To θεμα δεν είναι τι εχω εγω αλλα τι θα κερδισει καποιος αν αλλαξει τις κοινες λαμπες με led, όπως προταθηκε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα