Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vgiozo είπε

Πας στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ, προβάλλεις τη τελευταία σου εγκεκριμένη δήλωση και κάτω στις ενέργειες επιλέγεις από το μενού την τροποποίηση της αίτησης...κάνεις τον έλεγχο και υποβάλλεις την αίτηση.

Στο λεπτό θα μπορείς να υποβάλεις αίτηση για το νέο ΚΟΤ

Εμένα πριν από λίγες μέρες μού ήρθε ο πρώτος λογαριασμός εκκαθαριστικός με το ΚΟΤ (νέα ένταξη, τώρα εντάχθηκα μόλις και στο νέο ΚΟΤ)...

Πρώτη φορά παρατήρησα η χρέωση για ΥΚΩ να φτάνει το 50% του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος...

...δηλαδή εγώ, ως δικαιούχος ΚΟΤ ως ενταγμένος στο ΚΕΑ, θα πρέπει να χρηματοδοτώ το μέτρο για το κοινωνικό τιμολόγιο στο ρεύμα με + 50% , με το προστιθέμενο ΦΠΑ να αυξάνει έτι περαιτέρω το κόστος;

Δεν έχω κάνει τους υπολογισμούς, αλλά πολύ αμφιβάλλω πως το παλιό ΚΟΤ με γλίτωσε από 50% κόστος στο ρεύμα, που το πληρώνω μέσω του ΥΚΩ

Δεν θα έπρεπε οι ενταγμένοι στα ΚΕΑ να απαλλάσσονται από αυτή τη χρέωση; Έτσι από τη μία μπαίνουν κι από την άλλη βγαίνουν

Αδελφέ, το κόστος για το κοινωνικό τιμολόγιο ειναι ενα πολυ μικρό ποσοστό των ΥΚΩ (5% αν θυμάμαι καλα), το μεγαλύτερο μέρος είναι οι δαπάνες για την ηλεκτροδότηση των νησιών. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vgiozo είπε

Πας στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ, προβάλλεις τη τελευταία σου εγκεκριμένη δήλωση και κάτω στις ενέργειες επιλέγεις από το μενού την τροποποίηση της αίτησης...κάνεις τον έλεγχο και υποβάλλεις την αίτηση.

Εμένα πριν από λίγες μέρες μού ήρθε ο πρώτος λογαριασμός εκκαθαριστικός με το ΚΟΤ (νέα ένταξη, τώρα εντάχθηκα μόλις και στο νέο ΚΟΤ)...

Πρώτη φορά παρατήρησα η χρέωση για ΥΚΩ να φτάνει το 50% του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος...

...δηλαδή εγώ, ως δικαιούχος ΚΟΤ ως ενταγμένος στο ΚΕΑ, θα πρέπει να χρηματοδοτώ το μέτρο για το κοινωνικό τιμολόγιο στο ρεύμα με + 50% , με το προστιθέμενο ΦΠΑ να αυξάνει έτι περαιτέρω το κόστος;

Δεν έχω κάνει τους υπολογισμούς, αλλά πολύ αμφιβάλλω πως το παλιό ΚΟΤ με γλίτωσε από 50% κόστος στο ρεύμα, που το πληρώνω μέσω του ΥΚΩ

Δεν θα έπρεπε οι ενταγμένοι στα ΚΕΑ να απαλλάσσονται από αυτή τη χρέωση; Έτσι από τη μία μπαίνουν κι από την άλλη βγαίνουν

Η κοινωνική πολιτική είναι σίγουρα καλύτερη όταν είσαι μόνο αποδέκτης, αλλά τα χρήματα δεν πέφτουν από τον ουρανό. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, naive είπε

Η κοινωνική πολιτική είναι σίγουρα καλύτερη όταν είσαι μόνο αποδέκτης, αλλά τα χρήματα δεν πέφτουν από τον ουρανό. 

Καταρχάς, πώς είμαι "μόνο αποδέκτης"; Όταν πληρώνω 50% του ρεύματός μου σε ΥΚΩ, ως άνεργος;
Έπειτα, εγώ έχω εργαστεί για μήνες δωρεάν εθελοντικά σε δομές για απόρους (μέχρι που ο δήμος έκανε τις θέσεις έμμισθες, αλλά διόρισε τους δικούς του, εξαφανίζοντας χαρτιά από τις αιτήσεις των άλλων), τη κοινωνική πολιτική ποιός την έκανε τότε; Μου πλήρωνες μεροκάματο μήπως;

Ακριβώς, δεν πέφτουν από τον ουρανό...σαν να έχεις επισιτιστική υποστήριξη για μια μερίδα του πληθυσμού, να τους δίνεις ας πούμε κουπόνια εκπτωτικά για αγορές τροφίμων, αλλά να έχεις βάλει φόρο που τους επιβαρύνει 50% σε κάθε αγορά τους...

από τη μια ανακοινώνεις "κοινωνικά μέτρα", από την άλλη τα μαζεύεις πλαγίως από τους ίδιους τους οποίους υποτίθεται οφελείς....

....αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική, κοροϊδία είναι για όλους...

18 ώρες πριν, tsioulak είπε

Αδελφέ, το κόστος για το κοινωνικό τιμολόγιο ειναι ενα πολυ μικρό ποσοστό των ΥΚΩ (5% αν θυμάμαι καλα), το μεγαλύτερο μέρος είναι οι δαπάνες για την ηλεκτροδότηση των νησιών. 

Έχεις κάποια σχετική αναφορά για τεκμηρίωση σχετικά με τα ποσοστά; το έχω απορία.

Επεξ/σία από vgiozo
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vgiozo είπε

Καταρχάς, πώς είμαι "μόνο αποδέκτης"; Όταν πληρώνω 50% του ρεύματός μου σε ΥΚΩ, ως άνεργος;
Έπειτα, εγώ έχω εργαστεί για μήνες δωρεάν εθελοντικά σε δομές για απόρους (μέχρι που ο δήμος έκανε τις θέσεις έμμισθες, αλλά διόρισε τους δικούς του, εξαφανίζοντας χαρτιά από τις αιτήσεις των άλλων), τη κοινωνική πολιτική ποιός την έκανε τότε; Μου πλήρωνες μεροκάματο μήπως;

Ακριβώς, δεν πέφτουν από τον ουρανό...σαν να έχεις επισιτιστική υποστήριξη για μια μερίδα του πληθυσμού, να τους δίνεις ας πούμε κουπόνια εκπτωτικά για αγορές τροφίμων, αλλά να έχεις βάλει φόρο που τους επιβαρύνει 50% σε κάθε αγορά τους...

από τη μια ανακοινώνεις "κοινωνικά μέτρα", από την άλλη τα μαζεύεις πλαγίως από τους ίδιους τους οποίους υποτίθεται οφελείς....

Έχεις κάποια σχετική αναφορά για τεκμηρίωση σχετικά με τα ποσοστά; το έχω απορία.

Ειχε βγάλει πριν απο αρκετούς μήνες ενημερωτικό φυλλάδιο η ΔΕΗ (οταν ειδα τα νούμερα έπαθα), αν το ξαναβρώ θα δώσω link. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, vgiozo είπε

Φτιαχτηκέ ευχαριστώ πολύ παιδιά να ειστε καλα εχω μια αλλη ερωτηση για ενα συγγενικο μου προσωπο του βγαζει αυτο το μηνυμα Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ είστε μέλος νοικοκυριού.Η αξιολόγηση της επιλεξιμότητας σας για το ΚΟΤ μπορεί να γίνει μόνο στα πλαίσια του νοικοκυριού που σας φιλοξενεί. ενω μενει μονος του και παιρνει και κεα απλα στην περσινη φορολογικη δηλωση φαινεται οτι μενει ακομα με την οικογενεια του αλλα στο κεα κανονικα οτι μενει στο καινουργιο του σπιτι εχει αλλαξει σπιτι τον αυγουστο και ειχε κανει αιτηση κεα την δεχτηκαν κανονικα του ζητησαν αριθμο παροχης ρευματος και το συμβολαιο του νοικοκυριου τα εδειξε κανονικα και ειναι διακιουχος κεα αλλα οταν παει να κανει αιτηση για το κοτ λαμβανει αυτο το μηνυμα καμια ιδεα παιδια σας παρακαλω βοηθηστε εχει και 2 παιδακια και το εχει πραγματικα αναγκη να ειστε καλα

Επεξ/σία από kwstas arvanitidhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην φορολογική του δήλωση εμφανίζεται ως φιλοξενούμενος, στο ΚΕΑ ότι μένει μόνος του...αλλά το ΚΟΤ τον βλέπει ως φιλοξενούμενο...
...κι έχουν περάσει και αρκετοί μήνες που είναι ενταγμένος στο ΚΕΑ...περίεργο...

(εγώ έχασα φέτος το Κοινωνικό Μέρισμα, παρότι μένω χρόνια μόνος μου και είμαι άνεργος, επειδή έκανα την τροποποιητική δήλωση 20 μέρες πιο αργά απ' ότι θα μπορούσε να δεχθεί η εφαρμογή, δλδ έπρεπε να είχα τροποποιήσει το Ε1 πριν το τέλος Οκτώβρη και το έκανα στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη...
...ο φίλος σου όμως είναι μήνες που παίρνει ΚΕΑ...)

Και πάλι, τροποποιητική στη φορολογική δήλωση φαίνεται η πιο ορθή επιλογή...εφόσον δεν περιπλέκεται περαιτέρω η κατάσταση από άλλους παράγοντες/παραμέτρους...

(εγώ είχα κάνει τη σχετική τροποποίηση, πήγα στη ΔΟΥ με εκτυπωμένη τη παλιά και τη νέα δήλωση Ε1 και αυτό ήταν, αλλά ο φίλος πιθανότατα να χρειαστεί και άλλα δικαιολογητικά, όπως μισθωτήριο συμβόλαιο κτλ)...

Καλύτερα με ένα τηλέφωνο στη ΔΟΥ του ή με μια επίσκεψη μπορεί να του πουν τί ακριβώς δικαιολογητικά χρειάζονται για την έγκριση της τροποποιητικής....
....μπορεί να στείλει και ερώτημα μέσω του ΤΑΞΙΣ στις αρμόδιες αρχές, εξηγώντας όλες τις παραμέτρους ή να περιμένει να αναρτηθεί στη σελίδα αιτήσεων για ΚΟΤ το email για ερωτήσεις χρηστών.

(στο πρώτο απαντούν γρήγορα, αν και δεν δίνουν ευθείες απαντήσεις, συνηθέστερα παραπέμπουν στα άρθρα της κείμενης νομοθεσίας, αλλά μπορείς να βγαλεις άκρη...στο ΚΕΑ που είχα στείλει ερώτημα δεν μου απάντησαν ποτέ)

Επεξ/σία από vgiozo
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kwstas arvanitidhs είπε

Φτιαχτηκέ ευχαριστώ πολύ παιδιά να ειστε καλα εχω μια αλλη ερωτηση για ενα συγγενικο μου προσωπο του βγαζει αυτο το μηνυμα Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ είστε μέλος νοικοκυριού.Η αξιολόγηση της επιλεξιμότητας σας για το ΚΟΤ μπορεί να γίνει μόνο στα πλαίσια του νοικοκυριού που σας φιλοξενεί. ενω μενει μονος του και παιρνει και κεα απλα στην περσινη φορολογικη δηλωση φαινεται οτι μενει ακομα με την οικογενεια του αλλα στο κεα κανονικα οτι μενει στο καινουργιο του σπιτι εχει αλλαξει σπιτι τον αυγουστο και ειχε κανει αιτηση κεα την δεχτηκαν κανονικα του ζητησαν αριθμο παροχης ρευματος και το συμβολαιο του νοικοκυριου τα εδειξε κανονικα και ειναι διακιουχος κεα αλλα οταν παει να κανει αιτηση για το κοτ λαμβανει αυτο το μηνυμα καμια ιδεα παιδια σας παρακαλω βοηθηστε εχει και 2 παιδακια και το εχει πραγματικα αναγκη να ειστε καλα

ΤΟ ΚΕΑ λαμβάνει υπόψιν την κατάσταση των τελευταίων 6 μηνών. 

Εγώ παίρνω κεα και κοινωνικό τιμολόγιο και επειδή άλλαξαν τα κριτήρια για το κοινωνικο τιμολογιο χάνω το κοτ απο Απρίλιο.

Πολυ απλα το κοτ σου λέει πλεον οτι εγω κοιταω την τελευταια σου φορολογικη δηλωση.

Αν για καποιο λογο ησουν εστω και μια μερα φιλοξενουμενος το 2016, αυτο φαινεται στις δηλωσεις που καναμε το 17 οποτε σε πετανε εξω

Οποτε καποιος θα ελεγε οτι αν ησουν εστω μια μερα φιλοξενουμενος και το 2017 , τωρα που θα γινουν οι φετινες δηλωσεις παλι δεν θα μπορει να τον δεχτει το συστημα του ΚΟΤ γιατι πολυ απλα θα τον βγαλει παλι ως φιλοξενουμενο.

Οποτε μαλλον προσπαθει απο το 2019

Άθλια οπτική , αλλά είναι η οπτική τους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, nikamanatidis είπε

ΤΟ ΚΕΑ λαμβάνει υπόψιν την κατάσταση των τελευταίων 6 μηνών. 

Eπισης για το νέο ΚΟΤ ακουσα ότι θα λαμβάνεται υποψη η κατασταση των τελευταιων 6 μηνων. Αληθεια πως τη γνωριζουν? Θα δηλωνει ο καταναλωτης ότι θελει?

Κι αν στη συνεχεια αλλαξουν τα δεδομενα, πως η ΔΕΗ το μαθαινει ωστε να σε κοψει απο το ΚΟΤ? Και όταν σε κοψει μηπως σε χρεωσει και αναδρομικα?...

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Επισης ειναι εμφανες οτι ολο αυτο συμβαινει γιατι ηθελαν να πεταξουν ανθρωπους απο το κοινωνικο τιμολογιο

Το οτι εσυ μπορει να μενεις σε αλλο σπιτι και να εχεις παροχη της ΔΕΗ στο ονομα σου πανω απο 12 μηνες και παραλληλα να εχεις και ολα τα υπολοιπα κριτηρια αλλα να σε πετανε εξω κοιτωντας τι συνεβαινε στην ζωη σου πριν 2 χρονια, αυτο απο μονο του ειναι σαν να σου λεει "καπως φιλε πρεπει να σε πεταξουμε εξω"

Ακομα και αν το κανουμε με ενα τοσο αλητικο και εξω απο την λογικη τροπο

4 λεπτά πριν, rus είπε

Eπισης για το νέο ΚΟΤ ακουσα ότι θα λαμβάνεται υποψη η κατασταση των τελευταιων 6 μηνων. Αληθεια πως τη γνωριζουν? Θα δηλωνει ο καταναλωτης ότι θελει?

Κι αν στη συνεχεια αλλαξουν τα δεδομενα, πως η ΔΕΗ το μαθαινει ωστε να σε κοψει απο το ΚΟΤ? Και όταν σε κοωει μηπως σε χρεωσει και αναδρομικα?...

Αν διαβασεις την εγκυκλιο που εχουν βγαλει θα δεις οτι σε καποιο σημειο λεει πολυ απλα οτι οσοι φαινονται ως φιλοξενουμενοι στις δηλωσεις που καναμε περισυ για το ετος 2016 , δεν μπορουν ναι αιτηθουν κοινονικο τιμολογιο ουτε ΚΟΤ-Α ουτε ΚΟΤ-Β 

Οποτε εκει δεν ισχυει για τους 6 μηνες που λες

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nikamanatidis είπε

Αν διαβασεις την εγκυκλιο που εχουν βγαλει θα δεις οτι σε καποιο σημειο λεει πολυ απλα οτι οσοι φαινονται ως φιλοξενουμενοι στις δηλωσεις που καναμε περισυ για το ετος 2016 , δεν μπορουν ναι αιτηθουν κοινονικο τιμολογιο ουτε ΚΟΤ-Α ουτε ΚΟΤ-Β 

Οποτε εκει δεν ισχυει για τους 6 μηνες που λες

Μα δεν ειπα ότι είμαι φιλοξενουμενος.

Δημοσ.

Δεν ξερω φιλε τι να σου πω. Εδω δεν ξερουν λεπτομερειες ουτε οι ιδιοι που τα βγαζουν ποσο μαλλον ανθρωποι στις υπηρεσιες που πηγα σημερα και δεν ηξεραν και μου φαινεται λογικο.

Παντως μην αμφιβαλλετε  οτι αυτο μπορει συντομα να συμβει και στο ΚΕΑ για να διωξουν κοσμο. 

Αν δεν ειχαν ολοκληρωθει οι τροποποιητικες( και οι νεες αιτησεις) που γιναν πριν λιγες μερες για τους πρωτους δικαιουχους κεα του φλεβαρη 2017 θα ημουν σιγουρος οτι θα εκαναν και αυτο

Δημοσ.

δλδ παιδια με λιγα λογια ο συγγενεις μου το χανει το κοτ απο οτι καταλαβα να μην τον ταλαιπωρο να τρεχει σε ΔΟΥ τσαμπα ε? και μενει μονος του 6 μηνες τωρα αλλα στην περσινη φαινεται οτι εμενε με τους γονεις του εντομεταξυ ο ανθρωπος ειναι ανεργος παιρνει μονο το κεα και εχει 3 στοματα να ταισει και κινδινευει να του κοψουν το ρευμα ποσο απαισιο συστημα γιατι να μην κοιταει που εισαι τωρα και να κοιταει παντα 1 χρονο πισω ελεος πραγματικα λυπηθηκα πολυ

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kwstas arvanitidhs είπε

δλδ παιδια με λιγα λογια ο συγγενεις μου το χανει το κοτ απο οτι καταλαβα να μην τον ταλαιπωρο να τρεχει σε ΔΟΥ τσαμπα ε? και μενει μονος του 6 μηνες τωρα αλλα στην περσινη φαινεται οτι εμενε με τους γονεις του εντομεταξυ ο ανθρωπος ειναι ανεργος παιρνει μονο το κεα και εχει 3 στοματα να ταισει και κινδινευει να του κοψουν το ρευμα ποσο απαισιο συστημα γιατι να μην κοιταει που εισαι τωρα και να κοιταει παντα 1 χρονο πισω ελεος πραγματικα λυπηθηκα πολυ

Πλεον δεν κοιτάει ενα χρονο πισω. Κοιταει 2 χρονια πισω

Σκεψου πολυ απλα οτι ενας ανθρωπος που ηταν φιλοξενουμενος πχ 1 μηνα τον 2016 και απο τοτε νοικιαζει, αυτη την στιγμη το συστημα του κοτ τον πεταει εξω κοιτωντας τι συνεβαινε το 2016

Και πρεπει να περιμενει τις φετινες δηλωσεις για να καταφερει να μπει στο κοτ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...