Προς το περιεχόμενο

Οι 4-core και 6-core επεξεργαστές AMD Ryzen 5 Series κυκλοφορούν στις 11 Απριλίου


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λίγο μετά την ανακοίνωση και την κυκλοφορία των επεξεργαστών AMD Ryzen 7 Series που περιλαμβάνει οκταπύρηνα μοντέλα, η AMD ανακοίνωσε ότι οι εξαπύρηνες και τετραπύρηνες εκδόσεις των επεξεργαστών desktop της σειράς Ryzen 5 θα κυκλοφορήσουν στις 11 Απριλίου του 2017.

Η AMD Ryzen 5 Series αποτελείται από επεξεργαστές που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen σε εκδόσεις 8-core με 12-thread καθώς και 4-core επίσης με δύο threads ανά πυρήνα και σε επίπεδο τιμών που κυμαίνονται μεταξύ $169 και $249.

 

Η AMD παρουσίασε τέσσερα μοντέλα, τους Ryzen 5 1600X, Ryzen 5 1600, Ryzen 5 1500X και Ryzen 5 1400, οι οποίοι πιο συγκεκριμένα θα πωλούνται με προτεινόμενη τιμή $249, $219, $189 και $169 αντίστοιχα.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Οι επεξεργαστές AMD Ryzen 5 1600X και 1600 ενσωματώνουν έξι πυρήνες (12 threads) και έχουν συχνότητα λειτουργίας base clock στα 3,6GHz και 3,2GHz αντίστοιχα (με Boost Clock στα 4,0GHz και 3,6GHz αντίστοιχα).

 

To TDP είναι 95W και 65W αντίστοιχα ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στην συσκευασία του δεύτερου περιλαμβάνεται και το Wraith Spire cooler.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Τα τετραπύρηνα (8-thread) μοντέλα είναι τα Ryzen 5 1500Χ και 1500 που επίσης επιδεικνύουν TDP στα 65W, όπως και το μοντέλο Ryzen 5 1600. Η συχνότητα λειτουργίας (Base Clock) του AMD Ryzen 5 1500X είναι 3,5GHz (Boost Clock στα 3,7GHz) ενώ του μοντέλου AMD Ryzen 5 1400 είναι 3,2GHz (με Boost Clock στα 3,4GHz).

 

Στην συσκευασία του, το μοντέλο AMD Ryzen 1500X περιλαμβάνει το Wraith Spire cooler ενώ το μοντέλο Ryzen 5 1400 περιλαμβάνει το Wraith Stealth cooler.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Η AMD υποστηρίζει ότι πρόκειται για τους ιδανικούς επεξεργαστές για απαιτητικούς χρήστες, για gaming με τίτλους AAA καθώς και για streaming και κάνουν χρήση της τεχνολογίας AMD SenseMI.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Σε επίδειξη που είχε πραγματοποιήσει παλαιότερα η εταιρεία, ο Ryzen 5 1600X ήταν ταχύτερος σχεδόν κατά 69% από τον Intel Core i5-7600K στο multi-threaded mode του Cinebench R15.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Link.png Site: TechPowerUp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αντε να τους δουμε κ στη πραξη γτ ενας χρονος αναμονης ειναι πολυ.εχω περιεργεια να δω αν για gaming θα ειναι τοσο δυναμη οσο ακουγετε αν κ για τα σημερινα games δε βλεπω μεγαλο καπελωμα.Ελπιζω τα επομενα games που θα γραφοντε να υποστηριζουν κ λιγο ryzen γτ τη συνταγη intel nvidia τη μπουχτισαμε πια (εκτος οτι την εχουμε χρυσωσει χωρις ουσιαστικη προοδο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ αγωνιώ περισσότερο για τη σειρά των Ryzen 3, καθώς αν μιλάμε για 4cores/4threads με ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστή για overclocking, τότε ουσιαστικά έχουμε το sweetspot για gaming με τα σημερινά δεδομένα. Δηλαδή θα παίρνεις απόδοση i5-7600K σε τιμή

i3-7300 (γύρω στα 150 ευρώ)- οι τιμές των ιντέλ είναι βέβαιο οτι θα πέσουν μετά την κυκλοφορία των Ryzen 5 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μακάρι να φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά ώστε να υπάρξει ανταγωνισμός επιτελούς,αρκετά είχε το μονοπώλιο η ιντελ με τιμές στον θεό και απόδοση με το σταγονόμετρο κάθε χρόνο. Ελπίζω να τελειώσει αυτό το "παίζω μπάλα μόνος μου στο γήπεδο". 

Αν πάνε όλα καλά βλέπω να δίνω όλο το σετ με τον 4690Κ και να πηγαίνω σε ryzen.

Οι τιμές είναι λουκούμι με αυτά που λέει ότι θα προσφέρει,μακάρι να είναι έτσι όπως τα λέει η amd.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα ελεγα "δωσε πονο" αλλα αν στο gaming ειναι πάλι  πισω απο την ιντελ, δεν θα υδρωσει το αυτακι της!

Όχι δεν είναι πίσω. Έτσι νόμιζα και εγώ σε πρώτο χρόνο και είχα απογοητευτεί.

Δυστυχώς τα περισσότερα Sites που θέλουν να λέγονται Review Sites αναφέρουν το average framerate, κάτι που ναι μεν παίζει ρόλο, αλλά δεν αναφέρουν το σημαντικότερο όλων, το minimum framerate. Το Minimum Frame Rate είναι αυτό που σου δίνει εμπειρία χρήσης στα παιχνίδια και όχι το Maximum ή το Average.

 

Ακόμα όμως και να είναι πίσω σε μερικά για λίγο, το κέρδος που θα πάρει κάποιος σε όλες τις άλλες εργασίες είναι πολύ μεγαλύτερο. Εκτός από αυτό αγοράζοντας έναν Ryzen αυτή τη στιγμή θα έχεις σίγουρα καλύτερες επιδόσεις σε ένα με δύο χρόνια το πολύ από τους αντίστοιχους i7 και i5 που κυκλοφορούν τώρα.

 

Τέλος να πω ότι οι Ryzen είναι κάτι εντελώς καινούριο και αυτή τη στιγμή αρκετά unoptimized. Ούτε τα BIOS στις μητρικές δεν έχουν στρώσει ακόμα. Τα Latencies όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω από Idle σε Full Load είναι μεγάλα κάτι που έχει αρνητικό αντίκτηπο στις επιδόσεις και οι συμβατότητα των μνημών RAM σχετικά περιορισμένη. Όταν αυτά τα δύο προβλήματα λυθούν βλέπουμε τις επιδόσεις στα παιχνίδια να ανεβαίνουν αρκετά.

https://community.amd.com/community/gaming/blog/2017/03/14/tips-for-building-a-better-amd-ryzen-system?sf62307686=1

Επεξ/σία από Heatspreader
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ πάλι γιατί πιστεύω ότι θα ξεσπάσει κανα ryzengate με θέμα αξιοπιστίας (βλέπε μπλε οθόνες) και ως δια μαγείας η intel θα βγει η "ακριβή μεν αλλά αξιόπιστη δε" εταιρεία? 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ουαου , τσάμπα ρε!

αααα , ξέχασα ότι είναι list price και όχι λιανική σε ελλάδα.

αυτός είναι ο ανταγωνισμός που περίμεναν μερικοί που δεν καταλαβαίνουν πως δουλεύουν τα ολιγοπώλια?

 

Δεν θα τους δίνει τους τετραπύρηνους όσο έχει ο Ι3 3.9Ghz  2cores/4threads που είναι υπερτιμολογημένος στα 120??

 

πέφτω από τα σύννεφα!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπομονη γιατι οι ακριβη σειρα  r7 δεν αποδειχτηκαν καλοι στο oc  τουλαχιστον προς το παρον να δουμε κ αυτη τη σειρα πως θα παει,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπως πολυ σωστα αναφερθηκε ειναι τιμες χωρις Φπα.Αρα στην Ελλαδα να περιμενουμε τις πρωτες μερες τον φθηνοτερο 6πυρηνο περιπου στα 280-300ευρω τουλαχιστον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...