Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην κολλάτε ρε παιδιά, 

Οι ώρες κοινής ησυχίας ουσιαστικά απαγορεύουν στον Χ να αρχίσει να επισκευάζει το μπαλκόνι του (παράδειγμα) και να κάνει σαματά μέσα στην νύχτα

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στις ώρες Μη κοινής ησυχίας μπορεί ο καθένας να κοπανάει τα μεγάφωνα στο τέρμα και να τραγουδάει.

• Like 3
Δημοσ.

συμβολαιο κανατε απλο χειρογραφο, η ηλεκτρονικα μεσω taxis? σας κοβει αποδειξη η τα παιρνει μαυρα?

αν ισχυει το δευτερο, νομιζω ειναι πιο ευκολα τα πραγματα για να φυγεις

• Like 2
Δημοσ.

Ποτέ δεν νοικιάζεις διαμέρισμα όταν ο ιδιοκτήτης μένει στην ίδια πολυκατοικία.

Νοικιάζεις αν είσαι συνειδητοποιημενος...

Αναμενουμε να σχολασει απο το πανεπιστημιο να μας αναφερει τους τρελους ορους.... για να μπορεσουμε να βγαλουμε ασφαλη συμπαιρασματα

Πιθανονατα ο τρελος ορος με τις ωρες κοινης ησυχιας να αναφερει απλα και γραπτως αυτο που αναφερει η σχετικη διατάξη απλα για να μην λενε οτι δεν το γνωριζαν

αριθ. 1023/2/37-ια. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ ΑΡΙΘ. 3 – ΦΕΚ B 15 – 12.01.1996

Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας – Απαγορεύσεις

1. Οι ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας καθορίζονται ως εξής:

α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15.00 έως 17.30 και από 23.00 έως 07.00

β. Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15.30 έως 17.30 και από 22.00 έως 07.30

2. Ως θερινή περίοδος, για την εφαρμογή της παρούσας, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου και ως

χειμερινή το χρονικό διάστημα από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

3. Κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας απαγορεύονται:

...

β. Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

.....

http://www.odigostoupoliti.eu/ores-kinis-isichias-kata-tin-therini-ke-chimerini-periodo/

Το πιο πιθανό είναι να αναμένουμε να ξυπνήσει.. Ίσως χθες είχε καλέσει τα φιλαράκια του σπίτι.. .

• Like 2
Δημοσ.

Αναμενουμε να σχολασει απο το πανεπιστημιο να μας αναφερει τους τρελους ορους.... για να μπορεσουμε να βγαλουμε ασφαλη συμπαιρασματα

Πιθανονατα  ο τρελος ορος με τις ωρες κοινης ησυχιας να αναφερει απλα και γραπτως αυτο που αναφερει η σχετικη διατάξη απλα για να μην λενε οτι δεν το γνωριζαν

Εν τω μεταξύ, τα συμβόλαια ενοικίασης είναι ψιλοστάνταρ και τα βρίσκεις ακόμα και στο internet έτοιμα για εκτύπωση. Ένα κλασσικό παράδειγμα είναι αυτό εδώ. Στην παράγραφο 8 του εν λόγω συμβολαίου αναφέρει ρητά ότι:

8. ΚΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΙΟΥ. Ο μισθωτής υποχρεούται να κάνει καλή χρήση του μισθίου, διατηρώντας το καθαρό και ευπρεπές, διαφορετικά ευθύνεται για αποζημίωση για τις φθορές και τις βλάβες που προξενήθηκαν στο μίσθιο από αυτόν ή το προσωπικό του ή οποιονδήποτε τρίτον που ενήργησε ή μπήκε στο μίσθιο με συγκατάθεση του μισθωτή. Ο μισθωτής δεν ευθύνεται για φθορές που προκαλούνται από την συνήθη χρήση του μισθίου. Ο μισθωτής έχει επίσης την υποχρέωση να διατηρεί το μίσθιο καθαρό και να το χρησιμοποιεί κατά τρόπο που να μη θίγει την ησυχία, την υγεία, εργασία, ασφάλεια και τα χρηστά ήθη του εκμισθωτή, των λοιπών ενοίκων της πολυκατοικίας που ευρίσκεται το μίσθιο και των γειτόνων. Απαγορεύεται στον μισθωτή η κατάληψη κοινοχρήστων χώρων του κτιρίου στο οποίο βρίσκεται το μίσθιο, καθώς και η τοποθέτηση μηχανημάτων, ευφλέκτων ή εκρηκτικών υλών, ή αντικειμένων που μπορούν να βλάψουν ή να ρυπάνουν αυτό σοβαρά. Τέτοιες εύφλεκτες ύλες, αντικείμενα ή μηχανήματα δεν μπορούν να θεωρηθούν όσα συνήθως χρησιμοποιούνται για οικιακή και μόνο χρήση.

Κάτι μου λέει ότι αυτοί είναι οι τρελοί όροι που έβαλε ο ιδιοκτήτης. Σιγά μην πήγε σε συμβολαιγράφο να του συντάξει ειδικό συμβόλαιο.

• Like 2
Δημοσ.

συμβολαιο κανατε απλο χειρογραφο, η ηλεκτρονικα μεσω taxis? σας κοβει αποδειξη η τα παιρνει μαυρα?

αν ισχυει το δευτερο, νομιζω ειναι πιο ευκολα τα πραγματα για να φυγεις

Ακομή και αν μπορει να φύγει τι εγινε; θα μπορει να κανει φασαρια και στην αλλη οικοδομη όποτε θελεί; Δεν θα δεχεται παρατηρησεις και ενοχλησεις απο τους αλλους ενοικους; Μια-δυο φορες θα κανουν υπομονη και αυτοι και μετα θα αρχισει το πανηγυρι και αμα πέσει και σε κανεναν οξυθυμο μπορει να πεσει στο τελος και καμμια ψιλή μεταξύ τους.

Το μονο που θα γινει με την μετακομηση ειναι το προβλημα της φασαριας να μεταφερθει σε αλλους και οι αλλοι να ησυχασουν .

Οταν εμενε με τους γονεις του εκανε οποτε ηθελε φασαρια?? Υποθετω τοτε ηταν παναγια ή θα τον μαλωναν οι γονεις του!! Τωρα γιατι ζηταει να κανει οτι θέλει χωρις να του κανουν παρατηρηση; Οταν ηταν να διαβασει για να περασει στις πανελληνιες υποθετω θα ηθελε απολυτη ησυχια για να μπορεσει να συγκετρωθεί και να διαβασει, ισως και οι γονεις του να πηγαιναν στους διπλανους και σε ωρες μη κοινης ησυχιας να ζητησουν να μην κανουν θορυβο γιατι το παλικαρι τους διαβάζει (μου εχει τυχει αυτο και το λεω).

Παντως αμα μπορει να φυγει ας φυγει αλλα θελω στην νέα κατοικια του να πεσει σε κανενα  γεινοτα που κανει ακομη περισσοτερη φασαρια και να μην μπορει να διαβασει ουτε καν για την εξεταστικη του για να αντιληφθει την εννοια του σεβασμου προς τον γειτονα.

Εν τω μεταξύ, τα συμβόλαια ενοικίασης είναι ψιλοστάνταρ και τα βρίσκεις ακόμα και στο internet έτοιμα για εκτύπωση. Ένα κλασσικό παράδειγμα είναι αυτό εδώ. Στην παράγραφο 8 του εν λόγω συμβολαίου αναφέρει ρητά ότι:

Κάτι μου λέει ότι αυτοί είναι οι τρελοί όροι που έβαλε ο ιδιοκτήτης. Σιγά μην πήγε σε συμβολαιγράφο να του συντάξει ειδικό συμβόλαιο.

Ναι δικιο εχεις μαλλον αυτοι θα ειναι οι τρελοι οροι, εγω υπεθεσα μπας και εκαναν καποια σημειωση πανω στο συμφωνητικο αλλα τοτε σιγουρα θα το εβλεπαν απο την αρχη. Εχουμε μαλλον χασει την εννοια αυτονοητων πραγματων τα οποια πλεον τα θεωρουμε τρελά.

• Like 4
Δημοσ.

Εσείς που βάζετε χέρι στον TS επειδή υπέγραψε (οκ, βλακωδώς, χωρίς να το έχει διαβάσει) και έχει συμβόλαιο και "το αναφέρουν οι όροι", ξέρετε τί θα πει συμβόλαιο; Ξέρετε τί θα πει παράνομος και καταχρηστικός όρος (αν υπάρχουν τέτοιοι σε αυτό); 

Ή απλά βρήκατε μια ευκαιρία να βγάλετε ιντερνετική χολή;

• Like 2
Δημοσ.

Εσείς που βάζετε χέρι στον TS επειδή υπέγραψε (οκ, βλακωδώς, χωρίς να το έχει διαβάσει) και έχει συμβόλαιο και "το αναφέρουν οι όροι", ξέρετε τί θα πει συμβόλαιο; Ξέρετε τί θα πει παράνομος και καταχρηστικός όρος (αν υπάρχουν τέτοιοι σε αυτό);

Επειδή νοικιάζω χρόνια αρκετά διαμερίσματα ξέρω.. Εσύ είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις;

• Like 4
Δημοσ.

Καταρχην συμβολαια συντασονται μονο απο συμβολαιογραφους αυτο για την ενοικιαση λεγεται ιδιωτικο συμφωνητικο και δεν απαιτειται η παρουσια συμβολαιογραφου ή δικηγορου. Και τι το παρανομο και καταχρηστικο υπαρχει αν ανφερει οτι θα πρεπει να γινεται καλη χρηστη του ακινητου και να μην δημιουργει ο ενοικος οχληση στους ενοικους των αλλων διαμερισματων.

Μαλλον ασκοπα αναλωνομαστε, καταρχην γιατι δεν μας εχει αναφερει ακομη ποιοι ειναι αυτοι οι τρελοι οροι και επισης εχει μπει να γραψει μονο για λιγη ωρα αφοτου εκανε την αναρτηση μετα που αρχισαν τα αντιθετα σχολια( ή χολή οπως λες) ,απο αυτα που περιμενε εκτοτε δεν το ξαναειδαμε ισως περιμενε επιβραβευση

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή νοικιάζω χρόνια αρκετά διαμερίσματα ξέρω.. Εσύ είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις;

Και εγώ τρώω εδώ και χρόνια. Αυτό δεν με κάνει σεφ.

Όπως είπα, ΑΝ υπάρχουν "τρελοί" όροι, αυτόματα το συμβόλαιο γίνεται άκυρο. Δεν μπορώ εγώ πχ σαν ιδιοκτήτης να συντάξω συμβόλαιο που αυθαίρετα να επεκτείνω τις ώρες κοινής ησυχίας επειδή έτσι γουστάρω. Δεν μπορώ να απαγορεύσω τη χρήση πλυντηρίου επειδή οι δονήσεις περνάνε απο το πάτωμα και με ενοχλούν. Δεν μπορώ να αναγκάσω τον ενοικιαστή να φύγει μετά από ελάχιστους μήνες, γιατί βρήκα κορόιδο να μου δίνει υψηλότερο μίσθωμα.

• Like 1
Δημοσ.

οταν ενοικιασα πρωτη φορα ως φοιτητης η δε ιδιοκτητρια μου κανε πολλα τρελλα ,ηταν μια γρια η οποια το χε το διαμερισμα παλατακι οπως ελεγε, οταν απουσιαζα απο σπιτι πασχα χριστουγενα εκανε εισοδους στο σπιτι λεει για να δει την κατασταση,στον ενα χρονο τα πηρα στο κρανιο και εφυγα,συμβολαιο δεν ειχα και δεν μου δινε πισω το ενα ενοικιο ,μαλιστα πηρε τηλεφωνο τον πατερα μου να του πει οτι διαλυσα το μπανιο και την τουαλλετα και οτι θα κρατησει τα λεφτα ,οταν εφυγα το εμαθα γιατι ο πατερας μου δεν μου το πε αλλιως θα της τα σπαζα πραγματικα. ειναι μερικες φορες ου μπλεξεις,μαλιστα με το ενοικιο 280 ευρω τοτε η γκαρσονιερα, το εκανε ανακαινιση και περνουσα απο κει και της ειπα να τα παρει μαζι της, μην λεμε οτι μονο οι φοιτητες ειναι βλακες ,εγω προσεχα και προσεχω παντοτε οπου ζω αλλα εχει ιδιοκτητες βδελλες....

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ τρώω εδώ και χρόνια. Αυτό δεν με κάνει σεφ.

Όπως είπα, ΑΝ υπάρχουν "τρελοί" όροι, αυτόματα το συμβόλαιο γίνεται άκυρο. Δεν μπορώ εγώ πχ σαν ιδιοκτήτης να συντάξω συμβόλαιο που αυθαίρετα να επεκτείνω τις ώρες κοινής ησυχίας επειδή έτσι γουστάρω. Δεν μπορώ να απαγορεύσω τη χρήση πλυντηρίου επειδή οι δονήσεις περνάνε απο το πάτωμα και με ενοχλούν. Δεν μπορώ να αναγκάσω τον ενοικιαστή να φύγει μετά από ελάχιστους μήνες, γιατί βρήκα κορόιδο να μου δίνει υψηλότερο μίσθωμα.

Μάλιστα .........................

Δηλαδή υπογράφω Ιδιωτικό Συμφωνητικό πρώτα και στη συνέχεια κρίνω τους όρους που αποδέχθηκα κατά το δοκούν?

Οσο μεγαλώνω, μαθαίνω τελικά.

Πολύ θα ήθελα να παραστώ ως ακροατής σε εκδίκαση παρόμοιας υπόθεσης.

Ας μην "φουσκώνουμε" τα μυαλά του ts χωρίς λόγο, εκείνος μάλλον ξέρει.

Μόνες λύσεις η προσαρμογή του ή η αναζήτηση άλλης κατοικίας (με ανάγνωση των όρων πριν την υπογραφή, προφανώς).

Επειδή όμως τα τυποποιημένα μισθωτήρια λίγο-πολύ τους ίδιους όρους περιλαμβάνουν, ας το "ζυγίσει" λίγο το πράγμα.

οταν ενοικιασα πρωτη φορα ως φοιτητης η δε ιδιοκτητρια μου κανε πολλα τρελλα ,ηταν μια γρια η οποια το χε το διαμερισμα παλατακι οπως ελεγε, οταν απουσιαζα απο σπιτι πασχα χριστουγενα εκανε εισοδους στο σπιτι λεει για να δει την κατασταση,στον ενα χρονο τα πηρα στο κρανιο και εφυγα,συμβολαιο δεν ειχα και δεν μου δινε πισω το ενα ενοικιο ,μαλιστα πηρε τηλεφωνο τον πατερα μου να του πει οτι διαλυσα το μπανιο και την τουαλλετα και οτι θα κρατησει τα λεφτα ,οταν εφυγα το εμαθα γιατι ο πατερας μου δεν μου το πε αλλιως θα της τα σπαζα πραγματικα. ειναι μερικες φορες ου μπλεξεις,μαλιστα με το ενοικιο 280 ευρω τοτε η γκαρσονιερα, το εκανε ανακαινιση και περνουσα απο κει και της ειπα να τα παρει μαζι της, μην λεμε οτι μονο οι φοιτητες ειναι βλακες ,εγω προσεχα και προσεχω παντοτε οπου ζω αλλα εχει ιδιοκτητες βδελλες....

Προφανώς ελάχιστοι θα διαφωνήσουν μαζί σου, όμως η είσοδος στο μισθίο όταν απουσιάζεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια Νόμου.

Δημοσ.

Φτιάχνεις ότι ιδιωτικό συμφωνητικό θέλεις.

Οι όροι αυτού ΔΕΝ μπορούν να παραβαίνουν κάποιο νόμο. Και ενδέχεται δικαστήριο να τους κρίνει καταχρηστικούς, αν είναι τέτοιοι.

Και ΠΡΟΤΟΥ υπογράψεις, διαβάζεις και λίγο.

Απλό είναι. 

Αλλά ας ξαναφάμε τα μουστάκια μας, αφού κάναμε το αρχικό πέσιμο στον TS και δεν μας παίζει πλεόν.

:rolleyes:

• Like 2
Δημοσ.

Προφανώς ελάχιστοι θα διαφωνήσουν μαζί σου, όμως η είσοδος στο μισθίο όταν απουσιάζεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια Νόμου.

ελα ομως που η γρια δεν καταλαβαινε απο αυτα... εγω εφυγα διοτι δεν μου αρεσουν οι ιστοριες ,οι επομενοι που νοικιασα εμεινα τα υπολοιπα 3 ετη χωρις προβλημα και οταν εφυγα μαλιστα μου παν ποσο πολυ το προσεχα, οποτε προσοχη δεν ειναι μονο οι φοιτητες δολιοι....

Δημοσ.

Βάρα ΠΙΣΤΟΛΙΙΙΙΙΙΙΙ, κάτσε 1 μήνα και μην την πληρώσεις και πες της πουλο κράτα τα απο την εγγύηση. Πήγαινε να βρείς αλλού σε καμιά πολυκατοικία να έχει φοιτητές και όχι κομπλεξικους γέρους

• Like 1
Δημοσ.

Και ερχεται κα σε πεταει εξω η αστυνομια, καλη φαση. Βγαινει ευκολα η εξωση πλεον.

Α και δεν γνωριζετε τις ριτρες πλεον, αλλαξαν οι νομοι.. Τα συμβολαια δεν σπανε, πρεπει να πληρωσεις ολα τα ενοικια.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...