Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα φιλοι του insomnia!

Θελω να κανω μια αιτηση σε ενα προγραμμα μεσω του ΟΑΕΔ και θελει μαζι με την αιτηση εναν τραπεζικο λογαριασμο να σημειωσω εδω πως ειμαι 18χρονων και δεν εχω παρε δωσε με τραπεζες,ακομα διαβασα στην σελιδα του προγραμματος πως "αν δεν εχω τραπεζικο λογαριασμο θα μπορουσα να ανοιξω εναν μηδενικο"

δεν εχω παει ακομα απο καποια τραπεζα να το δω περισσοτερο το εψαξα στο Internet αλλα δεν βρηκα κατι το ερωτημα μου λοιπον ειναι:

-Εχει σχεση με τους αλλους τραπεζικους λογαριασμους?(καρτες visa κλπ?)

-Ποιες ειναι οι γνωμες σας? και αν καποιος εχει περασει και απο το δικο μου προβλημα

Ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Να πας πρώτα στον ΟΑΕΔ να παρεις οτι χαρτι δινουν αυτοι και μετα στην τράπεζα

Νεους λογαριασμούς δεν ανοίγουν οι τράπεζες, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, τώρα αν μεσα σε αυτές ειναι και ο ΟΑΕΔ δεν το ξέρω

Στην Πειραιώς να πας, είναι η πιο εύκολη για τετοιες δουλειες

Δημοσ.

Νεους λογαριασμούς δεν ανοίγουν οι τράπεζες, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, τώρα αν μεσα σε αυτές ειναι και ο ΟΑΕΔ δεν το ξέρω

Απο τον ΟΑΕΔ εχω μονο το χαρτι για την καρτα ανεργιας αναλυτικα και την καρτα ανεργιας μονο αυτα μου εχουν δωσει ωραια θα παω το πρωι να δω τι θα μου πουν σε ευχαριστω πολυ καλο σου βραδυ!

Δημοσ.

Για ανοιγμα λογαριασμου σε τραπεζα θελεις

Τελευταιο εκαθαρ.(ή βεβαιωση αποδοσης ΑΦΜ αν δεν κανεις δηλωση),ταυτοτητα,και λογαριασμο Δευ ή τηλεφωνου(για την διευθυνση κατοικιας περισσοτερο και το web banking αν χρειαστει),και ενα χαρτι απο τον ΟΑΕΔ το οποιο να αναφερει για τι χρηση προοριζεται.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν οι κάρτες είναι

πιστωτικές ή χρεωστικές.

Οι πιστωτικές σου δίνουν πίστωση, δηλαδή αγοράζεις χωρίς χρήματα και πληρώνεις την κάρτα με ένα επιτόκιο - ελάχιστη πληρωμή κλπ.

Απαιτείται κάποιο εισόδημα ή περιουσιακά στοιχεία για να εκδοθούν

Οι χρεωστικές είναι απλά για να σηκώνεις χρήματα που έχεις ήδη σε λογαριασμό σου, είτε από ATM είτε κάνοντας αγορές (τραβάνε τα χρήματα από το λογαριασμό σου).

Οι χρεωστικές συνδέονται υποχρεωτικά με τραπεζικούς λογαριασμούς, οι πιστωτικές όχι.

Χρεωστική κάρτα θα σου βγάλουν με το λογαριασμό, τη θες για να σηκώνεις χρήμα απ' το atm , και για ηλεκτρονικές αγορές χωρίς να κουβαλάς μετρητά.
Φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό να βγάλεις κάρτα (μπορείς να τον χειρίζεσαι μέσω ebanking ή στο γκισέ αλλά σε διευκολύνει πολύ.

Ο τραπεζικός λογαριασμός είναι ένας ηλεκτρονικός (πλέον) κουμπαράς όπου καταθέτεις και σηκώνεις χρήματα, ή σου καταθέτουν άλλοι (πχ. εργοδότης - οαεδ) κλπ.

Η τράπεζα
, κανονικά,
βγάζει χρήματα χρεώνοντας με προμήθειες τις συναλλαγές στο γκισέ,
χρησιμοποιεί μέρος από το ρευστό που υπάρχει στους λογαριασμούς για να δανειοδοτεί επιχειρήσεις και ιδιώτες, και χρεώνει επιτόκια στα δάνεια που δίνει, ενώ πληρώνει τόκο σε αυτούς που καταθέτουν (φυσικά λιγότερο από αυτόν που χρεώνει σε αυτούς που δανείζει) .
Αυτά σε κανονικές χώρες, στη μπανανία απλά οι τράπεζες λειτουργούν ως μηχανισμοί φύλαξης χρημάτων και ηλεκτρονικών συναλλαγών..

Δημοσ.

Ο ΟΑΕΔ συνεργάζεται μόνο με την Εθνική για την καταβολή των επιδομάτων. Στην Εθνική θα τον στείλουν, από το τίποτα κάτι είναι και αυτό. Ήθελε η αδερφή μου να πάρει ένα επίδομα και την έστειλαν στην Εθνική και πουθενά αλλού. Για τα προγράμματα δεν είμαι σίγουρος, αλλά μάλλον και εκεί Εθνική θα θέλουν.

• Like 1
Δημοσ.

Ο ΟΑΕΔ συνεργάζεται μόνο με την Εθνική για την καταβολή των επιδομάτων. Στην Εθνική θα τον στείλουν, από το τίποτα κάτι είναι και αυτό. Ήθελε η αδερφή μου να πάρει ένα επίδομα και την έστειλαν στην Εθνική και πουθενά αλλού. Για τα προγράμματα δεν είμαι σίγουρος, αλλά μάλλον και εκεί Εθνική θα θέλουν.

Και σε περιπτωση που εχεις καπου αλλου τραπεζικό λογαριασμό τι γινεται? σου ανοιγουν και στην εθνικη καινούργιο?

Δημοσ.

Αυτα εδω αναφερει στην σελιδα του προγραμματος:

Εκτός του δελτίου ανεργίας σε ισχύ, κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να διαθέτει επίσης:

Τραπεζικό Λογαριασμό, στον οποίο θα πρέπει να είναι μοναδικός ή πρώτος δικαιούχος. Στην περίπτωση που δεν διαθέτετε λογαριασμό, θα πρέπει να προβείτε σε άνοιγμα μηδενικού Λογαριασμού σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα.

ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης). Εάν δεν διαθέτετε ΑΜΚΑ, μπορείτε να επισκεφθείτε το ΚΕΠ της περιοχής σας προκειμένου να το εκδώσετε άμεσα!

Α.Φ.Μ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) Εάν δεν διαθέτετε ΑΦΜ, μπορείτε να επισκεφθείτε την αρμόδια ΔΟΥ (εφορία) της περιοχής σας προκειμένου να το εκδώσετε άμεσα

Στον ΟΑΕΔ δεν μου δωσαν χαρτι που προοριζεται για την τραπεζα μονο της καρτας ανεργιας χαρτια αυτα μονο και καθε ποτε θελει ανανεωση αυτο δεν μου ειπαν για τραπεζες κλπ

Θα μπορουσα στην αιτηση μου να βαλω εναν λογαριασμο των γονιων μου?για να μην μπλεξω με τραπεζες?

Η ιστοσελιδα ειναι αυτη εδω:

http://edu.sepe.gr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...