Supernova21 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Καλησπερα στην παρεα, Μενω σε ενα διαμερισμα, σχετικα καινουργιο (2002) με συγκατοικους. Δυστυχως το δωματιο μου ειναι το πιο ατυχο αφου ειναι μεσοτοιχια με μπανιο απο την μια πλευρα του, με κουζινα απο την αλλη, και εχει και μπαλκονι-μπαλκονοπορτα. Ευτυχως τα κουφωματα της μπαλκονοπορτας ειναι αρκετα καλα και ο δρομος λιγο-εως καθολου με ενοχλει. Το μεγαλυτερο θεμα μου ειναι οι ηχοι μεσα στο σπιτι. Αν καποιος ανοιξει βρυση στο μπανιο ξυπναω κατευθειαν, το ιδιο και οταν ανοιγει ο απποροφητηρας στην κουζινα. Γενικα τα ατομα δεν με ενοχλουν και ειναι διακριτικα, αλλα οποιαδηποτε ενεργεια και να κανουν ακουγεται υπερβολικα πολυ. Ακομη και τα περπατητα ακουγονται λες και ειναι διπλα μου. Τελευταια εχει αλλαξει το προγραμμα μου και κοιμαμαι τις ωρες που οι αλλοι ειναι ξυπνιοι. Κατι το οποιο ειναι σχεδον αδυνατο. Ξυπναω καθε λιγο απο ομιλιες, βηματα, βρυσες, ακομα και αν καποιος χτυπαει καφε στην κουζινα, το κουταλι ακουγεται σαν να χτυπας κατσαρολα απο πανω μου. Δεν ειμαι κανενας περιεργος, ουτε οι συγκατηκοι ειναι ενοχλητικοι. Απλα υπαρχει θεμα στην ηχομονωση. Σε ολα τα δωματια και διαμερισματα της πολυκατοικιας. Τι μπορω να κανω για να βελτιωσω την ηχομονωση; Οι τοιχοι ειναι τσιμεντο-τουβλο.
anikologr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δυστυχώς ότι και να κάνεις, όσα χρήματα και να ξοδέψεις ουσιαστικά δεν θα καταφέρεις τίποτα..
thory Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δυστυχώς ότι και να κάνεις, όσα χρήματα και να ξοδέψεις ουσιαστικά δεν θα καταφέρεις τίποτα.. Ακριβώς αυτό. Καλησπερα στην παρεα, Μενω σε ενα διαμερισμα, σχετικα καινουργιο (2002) με συγκατοικους. Δυστυχως το δωματιο μου ειναι το πιο ατυχο αφου ειναι μεσοτοιχια με μπανιο απο την μια πλευρα του, με κουζινα απο την αλλη, και εχει και μπαλκονι-μπαλκονοπορτα. Ευτυχως τα κουφωματα της μπαλκονοπορτας ειναι αρκετα καλα και ο δρομος λιγο-εως καθολου με ενοχλει. Το μεγαλυτερο θεμα μου ειναι οι ηχοι μεσα στο σπιτι. Αν καποιος ανοιξει βρυση στο μπανιο ξυπναω κατευθειαν, το ιδιο και οταν ανοιγει ο απποροφητηρας στην κουζινα. Γενικα τα ατομα δεν με ενοχλουν και ειναι διακριτικα, αλλα οποιαδηποτε ενεργεια και να κανουν ακουγεται υπερβολικα πολυ. Ακομη και τα περπατητα ακουγονται λες και ειναι διπλα μου. Τελευταια εχει αλλαξει το προγραμμα μου και κοιμαμαι τις ωρες που οι αλλοι ειναι ξυπνιοι. Κατι το οποιο ειναι σχεδον αδυνατο. Ξυπναω καθε λιγο απο ομιλιες, βηματα, βρυσες, ακομα και αν καποιος χτυπαει καφε στην κουζινα, το κουταλι ακουγεται σαν να χτυπας κατσαρολα απο πανω μου. Δεν ειμαι κανενας περιεργος, ουτε οι συγκατηκοι ειναι ενοχλητικοι. Απλα υπαρχει θεμα στην ηχομονωση. Σε ολα τα δωματια και διαμερισματα της πολυκατοικιας. Τι μπορω να κανω για να βελτιωσω την ηχομονωση; Οι τοιχοι ειναι τσιμεντο-τουβλο. Η μονη παρεμβατική κίνηση που θα έδινε κάποια αποτελέσματα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το λεγόμενο room in a room.Δηλαδή ενα δωμάτιο μεσα στο δωμάτιο.Γυψοσανιδα-πετροβαμβακας-γυψοσανιδα,πλωτο πάτωμα,αντικατασταση της πόρτας δωματίου με τριπλεξ,πολυ επιγραμματικα ολα αυτα.Δλδ πολλά χρήματα.Γενικως δεν αξιζει. Μετακόμισε μόνος σου καλύτερα
teddy71 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Μονο αμα ριξεις αρκετο χρημα μπορει να γινει κατι δηλαδη να επενδυσεις εσωτερικα του τοιχους με καποιο ειδικο ηχομονωτικο υλικο και να το καλυψεις με γυψοσανιδα μια τετοια δουλεια θα στοιχισει αρκετα, το νουμερο σιγουρα θα ειναι τετραψηφιο, βεβαια ετσι μειωνονται και οι χωροι του δωματιου. Αν το σπιτι ειναι ενοικιαζομενο δειτε για αλλο σπιτι αν ειναι ιδιοκτητο και προκειται να χρησιμοποιεις το δωαμτιο αυτο για χρονια ισως να αξιζε την επενδυση αυτη για να βρεις την ησυχια σου. Η αλλη πιο φτηνη λυση ειναι οι ωτοαασπιδες
gokuthelegend Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δεν απαντάω στο ερώτημά σου, αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής, το διαμέρισμα είναι δικό σου; Εαν όχι, για να κάνεις αυτό που θες ίσως χρειάζεται να γίνει σοβαρή δουλειά και θα πρέπει πρώτον να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και να σου δώσει την άδειά του, και δεύτερον θα πρέπει να το σκεφτείς σοβαρά αν θες να ρίξεις χρήματα σε ένα σπίτι που δεν είναι δικό σου. Τώρα αν το σπίτι είναι δικό σου τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, αν μπορείς να διαθέσεις κάποια χρήματα σκέψου το σαν μια επένδυση που θα αποφέρει κάποιο "κέρδος" (ησυχία, να μπορείς να κοιμάσαι) μακροπρόθεσμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα