Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ.Έχω ξεκινήσει να ψωνίζω αρκετά απέξω τον τελευταίο καιρό και με αφορμή ένα δέμα μου που βρήκα ανηγμένο σήμερα(ευτυχώς χωρίς να το κλέψουν) μου δημιουργήθηκε μια απορία.Καταρχάς να αναφέρω οτι η πλειοψηφία των δεμάτων μου που είναι απο το ebay με αντικείμενα μικρής αξίας δεν είναι συστημένα μιας και μιλάμε για θήκες κινητών κλπ.Στα διά ταύτα.Στα μη συστημένα δέματα που μπορεί για παράδειγμα αν δεν μας πετύχει ο ταχυδρόμος στο σπίτι οταν χτυπάει κουδούνι και τα οποία μπορεί κάποιος καλός γείτονας να τα κλέψει,τι γίνεται?Εννοώ ζητάμε refund? Γιατί σε μία τέτοια περίπτωση μπορεί ο καθένας να παίρνει κανονικά τα δεματάκια του και να παίρνει και τα refund του δηλώνοντας ότι δεν το πήρε ποτέ.Ο λόγος που ρωτάω είναι καθαρά ενημερωτικός και αφορά τον τρόπο με τον οποίο είναι διασφαλισμένος ο πωλητής.Το διευκρινίζω για τυχόν παρερμηνείες.

Δημοσ.

Καλά σε σένα πως τα φέρνει ο ταχυδρόμος στο σπίτι;  και εγώ από το ebay παίρνω επίσης μικρά αντεικειμενα και μικρή αξία, άλλα όλα έρχονται συστημένα και πρέπει να πάω στο ταχυδρομείο να τα πάρω, επίσης για refund που λες δεν γίνεται, γιατί το βλέπουν ότι το πήρες το δέμα μέσω tracking number  έχει γινει σε γνωστό μου να παρει πισω λεφτά και μετά ο Κινέζος να τον λεει δωστα μου πισω τα λεφτα που σε έκανα refund αρα δεν γινεται και refund και να κερδίσεις και τα λεφτα ειναι απατη και φαίνεται κιόλας

Δημοσ.

Καλησπέρα.Σε όλες τις αγορές βάζω από πριν το φίλτρο για free shipping.Δεν έχω μεταφορικά ποτέ ούτε διαθέσιμο tracking number.Δεν καταλαβαίνω γιατί απορείς,στη δικη μου γειτονιά στη Λάρισα η ταχυδρόμος χτυπάει κουδούνι και αν δεν είσαι εκεί,(πρώτη φορά στην περίπτωση μου λόγω ταξιδιού) το αφήνει προφανώς μαζί με τους υπόλοιπους φακέλους εφόσον είναι πολύ μικρό δέμα(θήκη κινητού στη συγκεκριμένη περίπτωση)

Καλά σε σένα πως τα φέρνει ο ταχυδρόμος στο σπίτι; και εγώ από το ebay παίρνω επίσης μικρά αντεικειμενα και μικρή αξία, άλλα όλα έρχονται συστημένα και πρέπει να πάω στο ταχυδρομείο να τα πάρω, επίσης για refund που λες δεν γίνεται, γιατί το βλέπουν ότι το πήρες το δέμα μέσω tracking number έχει γινει σε γνωστό μου να παρει πισω λεφτά και μετά ο Κινέζος να τον λεει δωστα μου πισω τα λεφτα που σε έκανα refund αρα δεν γινεται και refund και να κερδίσεις και τα λεφτα ειναι απατη και φαίνεται κιόλας

Δημοσ.

Εννοείται ότι τα φέρνει ο ταχυδρόμος στο σπίτι. Αλλιώς τι τους θέλουμε τους ταχυδρόμους? Πρώτη φορά ακούω να πρέπει να πάει κάποιος να παραλάβει από το ταχυδρομείο.

Αν δεν είναι συστημένο κανείς δεν μπορεί να δει αν παρέλαβες ή όχι. Και ναι, elmago κάποιοι το έχουν αναγάγει σε χόμπι να παραγγέλνουν, να ζητάνε refund και να παραλαμβάνουν και το πακέτο. Αν δεν κάνω λάθος αυτός ήταν ο λόγος που αρκετοί πωλητές του ebay σταμάτησαν να στέλνουν Ελλάδα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ letom για την απάντηση.Ελληναραδες!

Εννοείται ότι τα φέρνει ο ταχυδρόμος στο σπίτι. Αλλιώς τι τους θέλουμε τους ταχυδρόμους? Πρώτη φορά ακούω να πρέπει να πάει κάποιος να παραλάβει από το ταχυδρομείο.

Αν δεν είναι συστημένο κανείς δεν μπορεί να δει αν παρέλαβες ή όχι. Και να, elmago κάποιοι το έχουν αναγάγει σε χόμπι να παραγγέλνουν, να ζητάνε refund και να παραλαμβάνουν και το πακέτο. Αν δεν κάνω λάθος αυτός ήταν ο λόγος που αρκετοί πωλητές του ebay σταμάτησαν να στέλνουν Ελλάδα.

Δημοσ.

Θεωρητικά μπορείς σε καθε μη συστημένο δεμα να ανοίγεις dispute και να παίρνεις τα λεφτα σου πισω, το ππ όμως καταγράφει την συμπεριφορά των χρηστών, οπότε κάποια στιγμή θα σε τσιμπήσουν

Δημοσ.

Σωστή παρατήρηση.

Θεωρητικά μπορείς σε καθε μη συστημένο δεμα να ανοίγεις dispute και να παίρνεις τα λεφτα σου πισω, το ππ όμως καταγράφει την συμπεριφορά των χρηστών, οπότε κάποια στιγμή θα σε τσιμπήσουν

Δημοσ.

Ευχαριστώ letom για την απάντηση.Ελληναραδες!

μπορεί να είναι και αλβαναράδες ή πακιστανάδες ή βούλγαροι ή ρομά...δεν χρειάζεται να είμαστε ρατσιστες

Δημοσ.

Μη παρεξηγιεσαι φιλε απαντηση στο letom ειναι που ειπε οτι πολλοι πωλητες εχουν σταματησει να στελνουν Ελλαδα.Αυτο ειναι γνωστο.Πουθενα δεν υπαρχει ρατσιτσικο σχολιο ημαρτον δηλαδη

μπορεί να είναι και αλβαναράδες ή πακιστανάδες ή βούλγαροι ή ρομά...δεν χρειάζεται να είμαστε ρατσιστες

Δημοσ.

Το κόλπο είναι να στέλνεις μήνυμα στον πωλητή πως δεν παρέλαβες. Θα σου κάνει refund χωρίς να χρειαστει να ανοίξεις dispute ώστε να κινήσεις υποψίες στο eBay PayPal λόγω της συμπεριφοράς σου.

Γιατί πολύ απλά ξέρει πως δεν έχει tracking και αν ανοίξεις dispute θα το κερδίσεις. Οπότε σου δίνει τα λεφτά πίσω για να του βάλεις θετικό feedback.

Το έχω κάνει

Δημοσ.

Με λιγα λογια ακαλυπτοι οι πωλητες σε τετοιες περιπτωσεις..

Το κόλπο είναι να στέλνεις μήνυμα στον πωλητή πως δεν παρέλαβες. Θα σου κάνει refund χωρίς να χρειαστει να ανοίξεις dispute ώστε να κινήσεις υποψίες στο eBay PayPal λόγω της συμπεριφοράς σου.

Γιατί πολύ απλά ξέρει πως δεν έχει tracking και αν ανοίξεις dispute θα το κερδίσεις. Οπότε σου δίνει τα λεφτά πίσω για να του βάλεις θετικό feedback.

Το έχω κάνει

Δημοσ.

Μη παρεξηγιεσαι φιλε απαντηση στο letom ειναι που ειπε οτι πολλοι πωλητες εχουν σταματησει να στελνουν Ελλαδα.Αυτο ειναι γνωστο.Πουθενα δεν υπαρχει ρατσιτσικο σχολιο ημαρτον δηλαδη

πολλοί πωλητές δεν στέλνουν Ελλάδα; χμμ δεν το έχω πετύχει αυτό εδώ και 1000 αγορές στο Ebay...

Δημοσ.

πολλοί πωλητές δεν στέλνουν Ελλάδα; χμμ δεν το έχω πετύχει αυτό εδώ και 1000 αγορές στο Ebay...

ελα ντε και εγω οταν το διαβασα παραξενευτηκα

Με λιγα λογια ακαλυπτοι οι πωλητες σε τετοιες περιπτωσεις..

ειναι θεμα πωλητη και πολιτικης του. συνηθως το κανουν ατομα που κανουν χιλιαδες πωλησεις

Δημοσ.

Στο ebay δεν μου εχει τύχει εμενα αλλα μου ειχε συμβεί πολλές φορες στο play.com (για οσους το θυμούνται) και μου συμβαίνει στο βρετανικό Amazon.

Δημοσ.

Θυμάμαι ότι είχε γίνει θέμα εδώ (ή στο myphone) πριν 2 χρόνια περίπου. Υπήρξαν αναφορές από μέλη για αυξημένα "κρούσματα" πωλητών που δεν στέλνουν σε Ελλάδα και αν δεν κάνω λάθος και Τσεχία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...