orfeas26 Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Καλησπέρα...θα ήθελα να ρωτήσω αν ξερετε κανενα βιβλιο-cd εκμαθησης ισπανικων.Αν εχετε δοκιμασει κατι και μπορειτε να μου προτεινετε
idomeneas7 Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Μου έκατσε κι εμένα να μάθω πριν κανά μήνα και έχω ξεκινήσει με Duolingo και τα βιβλία του ΚΠΓ. Νομίζω καλά τα πάω, κάτι έχω μάθει. Καταλαβαίνω τα γραπτά αρκετά καλά, δηλαδή από περιέργεια πήγα να κάνω τα Β1/Β2 του ΚΠΓ και τα είχα σχεδόν όλα σωστά. Δεν μπορώ όμως να παράγω λόγο ακόμα, ούτε προφορικό ούτε γραπτό. 1
fotodv7 Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Τσέκαρε και εδώ https://www.castellano.gr/τα-μαθηματα-με-αυξουσα-ημερολογιακη-σ
idomeneas7 Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Για γραμματική διαβάζω και από εδώ. Το Duolingo έχει και κείμενα που σε βοηθάνε. Θες ντε και καλά βιβλίο κανονικό?
orfeas26 Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2017 Νομιζω το βιβλιο θα με βοηθουσε πιο πολυ
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Τσέκαρε το Ισπανική Γραμματική στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Perugia. Αυτό χρησιμοποιώ και είμαι πολύ ικανοποιημένη ωστόσο καλύτερα να το ελέγξεις απο κοντά ώστε να δεις αν σε καλύπτει. Και το castellano που πρότειναν επίσης καλό.
orfeas26 Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2017 Τελικα πηρα το "Μαθε μονος σου Ισπανικα"...φαινεται καλο. 1
McNerd Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Μου έκατσε κι εμένα να μάθω πριν κανά μήνα και έχω ξεκινήσει με Duolingo και τα βιβλία του ΚΠΓ. Νομίζω καλά τα πάω, κάτι έχω μάθει. Καταλαβαίνω τα γραπτά αρκετά καλά, δηλαδή από περιέργεια πήγα να κάνω τα Β1/Β2 του ΚΠΓ και τα είχα σχεδόν όλα σωστά. Δεν μπορώ όμως να παράγω λόγο ακόμα, ούτε προφορικό ούτε γραπτό. Ξεκίνησα ισπανικά στο duolingo, που τα είχα αφημένα. Μέσα σε μια μέρα έφτασα στο level 8, ουσιαστικά κάνοντας επανάληψη αυτά που ήδη ήξερα μέσω των ασκήσεων. (αρκετά χαζές ασκήσεις, θα έλεγα... Tengo tres elefantes, yo soy un penguino, και γενικότερα οτινάναι καμία σχέση με πραγματικές καταστάσεις, επίσης περισσότερο μου ζητούσε να μεταφράσω στα αγγλικά τέτοιες γελοίες φράσεις από τα ισπανικά, παρά με ωθούσε να δημιουργήσω δικές μου, οτινάναι μέθοδος μου φάνηκε, για αρχή) Από το επίπεδο 8 και ύστερα, άρχισε ο αόριστος των ανώμαλων ρημάτων, και κει κόλλησα γιατί τα έχω ξεχάσει, οπότε κανονικά θα έπρεπε να διαβάσω λίγη "θεωρία" και μετά να λύσω ασκήσεις. Και το εύλογο ερώτημα: Πού στον *μπιπ* βρίσκεται η θεωρία στο Duolingo? Πώς μαθαίνεις εκεί μέσα μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνεις χριστό, όταν για τις ασκήσεις ήδη πρέπει να έχεις "διαβάσει"; Δεν έβγαλα άκρη. Μόνο ασκήσεις και "συζητήσεις μελών" (εξίσου οτινάναι) συνάντησα εκεί μέσα. Μου διαφεύγει κάτι; Οσο για βιβλία παλαιού τύπου, έχω ακόμη το Τα ισπανικά χωρίς δάσκαλο / εκδόσεις Mandeson-Διαγόρας, και τώρα που το ξεφυλλίζω βλέπω είχε κάνει δουλιτσα, έδινε έναυσμα για ενεργητική χρήση της γλώσσας. Μάλλον αυτό θα ξαναπιάσω αν δεν βγάλω άκρη με το Duolingo.
DrLo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Το Duolingo δεν είναι για να μάθεις γλώσσα. Είναι για να πάρεις μια ιδέα για το αν θα μπορούσες/αξίζει να ξικινήσεις να μαθαίνεις "κανονικά". Γι' αυτή τη δουλειά είναι καλό εργαλείο αλλά μέχρι εκεί. Δε γίνεται να μάθεις μία γλώσσα ακόμα και σε βασικό επίπεδο (Α1 - Α2) μόνο μπορώντας να φτιάξεις μικρές μεμονομένες προτασούλες και εξαιρετικά μικρό λεξιλόγιο. Ασε που και αυτές, τις περισσότερες φορές απλά τις φτιάχνεις από "reflex".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα