Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Ο ενας λεει οτι το airBnB δεν φορολογειται, ενω απο 1/2/17 φορολογειται επισημα ΚΑΙ στην Ελλαδα και πιο πριν οποιος ηθελε να ειναι νομοτυπος, εκοβε αποδειξη μπλοκακι (πολλοι το κανανε)

2) Ο αλλος (ο κλασικος Ελληνας με την κατσικα) τον ενοχλει γιατι βγαζει οποιος εχει σπιτι 3 και 4 χιλιαρικα, λες και μαζι κανανε την επενδυση και αγορασανε το σπιτι και καποιος του χρωσταει χιλιαρικα

3) ο παραλλος γκρινιαζει γιατι οι ιδιοκτητες προτιμουν το airBnB και οχι τους μονιμους ενοικιαστες να τους χρωστανε 12 νοικια και οταν αφηνουν το σπιτι να αφηνουν σπασμενα μπανια, αποχετευσεις, ντουλαπες, πατωματα σε ενα κρατος οπου η νομοθεσια δεν προστατευει καθολου τον ιδιοκτητη και ολα τα δικαιωματα ειναι στον νοικαρη.

4) ο παραπαρα αλλος (ισως ο μονος που εχει καποιο δικιο) ο ξενοδοχος γκρινιαζει που χανει πελατεια λες και αν το ξενοδοχειο του δεν ειναι με σουηδικα επιπλα, σεμεδακια και μπανιο του 1960, υπαρχει περιπτωση να χασει πελατη απο το airBnB.

5) τελος εχουμε και τον αλλο που αν και ιδιοκτητης σε airBnΒ δεν ξερει οτι εχει πληρη καλυψη απο ζημιες επισκεπτων απο το ιδιο το airBnB. Τον Ελληναρα τον νοικαρη θα τον ψαχνεις αμα σου κανει ζημια, τον Σουηδο απο το airBnB ποτε...

Κατα τα αλλα ολοι εχουμε απο μια αποψη, σαν τις...

Συνοπτικα το airBnB παρολο που ειναι νομοτυπο και φορολογειται ενοχλει:
- γιατι βγαζει λεφτα η κατσικα του γειτονα
- γιατι οι νοικαρηδες δυσκολευονται να βρισκουν θυματα να χρωστανε νοικια και να κανουν ζημιες ή να απαξιωνουν την περιουσια του αλλου με ενοικια χωματα
- και γιατι οι ξενοδοχοι χανουν πελατεια.

Μονο οι τελευταιοι σε ενα βαθμο εχουν δικιο, αλλα το συντριπτικο ποσοστο ξερουμε τι ξενοδοχεια και υπηρεσιες παρεχουν και οι φωτεινες εξαιρεσεις απευθυνονται σε διαφορετικο πελατολογιο απο το airBnB

• Like 4
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πως γίνεται κάποιος να είναι υπέρ των φόρων όταν ξέρει ότι αντί να γυρίσουν σε αυτόν πάνε σε αφισοκολλητές;

Απάντηση : Γίνεται αν θέλει να ακολουθήσει την πιο προσοδοφόρα επένδυση στην Ελλάδα, δηλαδή αυτή του αφισοκολλητή.

• Like 2
Δημοσ.

Στην ελλαδα της αδικης υπερφορολογησης, που επιβαλεται γιατι πρεπει να επιδεικνυουμε πλεονασματα στους δανειστες χωρις να χρειαστει να πειραξουμε το αντιπαραγωγικο μας πελατειακο συστημα, εχουμε παρεξηγησει την εννοια του φορου.

Ο φορος ειναι ο μονος τροπος να εξομολυνουμε τις ανισοτητες που παραγει ενδογενως η ελευθερη αγορα.

Οι ανισοτητες ειναι ισως το κυριο προβλημα της παγκοσμιοποιησης. Καθως οι μεγαλες εταιριες, οπως η airbnb, μπορουν να δραστηριοποιουνται παγκοσμια με ανεση, τα κρατη αδυνατουν να επιβαλλουν φορους σε αυτες. Αποτελεσμα; Μια οικονομικη ελιτ να συσσωρευει το χρημα στις οφ σορς, και τα κρατη που παρεχουν την σταθεροτητα να πραγματοποιουνται οι μπιζνες τους να μην αποκομιζουν κανενα αφελος απο αυτη την μπιζνα. Αυτη η στρεβλωση οδηγει με μαθηματικη ακριβεια στην κοινωνικη ασταθεια, κατι που θα ζημιωσει και τους ιδιους τους επιχειρηματιες σε 2ο χρονο.

Και καπου εδω φαινεται σαν η μονη λυση διακρατικες συμφωνιες ή ακομα και υπερκρατικοι θεσμοι οπως η ΕΕ, που θα μπορουν να επιβαλλουν την θεληση σε αυτους τους κολοσσους, υπερ της κοινωνιας.

Οταν λοιπον ακουτε οτι τα κρατη συμφωνησαν να καταβαλει η ταδε εταιρια φορους ή προστιμα παραβασης κανονισμων να χαιρεστε. Δεν εχει σχεση με τους τρελους φορους που σας χωνουν οι ελληνικες κυβερνησεις σε ανυπαρκτα εισοδηματα, γιατι θελουν να διατηρησουν τα πελατακια (ειτε τα μικρα ρουσφετακια των δημοσιων υπαλληλων των 1500€ τον μηνα, ειτε τα μεγαλα των μεγαλοεφοπλιστων και της εκκλησιας που δεν πληρωνουν φορους και προστιμα)

Μικρό ρουσφέτι κάποιος που θα κοστίσει 1 εκατομμύριο ευρώ μέχρι να πεθάνει και όχι μόνο δεν θα έχει παράξει τίποτα αλλά θα έχει εμποδίσει και με τη γραφειοκρατεία του καμιά 10αριά άλλους χιλιάδες να δουλέψουν σε επιχειρήσεις που θα έρχονταν αν δεν είχες γραφειοκρατεία;

Δημοσ.

1) Ο ενας λεει οτι το airBnB δεν φορολογειται, ενω απο 1/2/17 φορολογειται επισημα ΚΑΙ στην Ελλαδα και πιο πριν οποιος ηθελε να ειναι νομοτυπος, εκοβε αποδειξη μπλοκακι (πολλοι το κανανε)

2) Ο αλλος (ο κλασικος Ελληνας με την κατσικα) τον ενοχλει γιατι βγαζει οποιος εχει σπιτι 3 και 4 χιλιαρικα, λες και μαζι κανανε την επενδυση και αγορασανε το σπιτι και καποιος του χρωσταει χιλιαρικα

3) ο παραλλος γκρινιαζει γιατι οι ιδιοκτητες προτιμουν το airBnB και οχι τους μονιμους ενοικιαστες να τους χρωστανε 12 νοικια και οταν αφηνουν το σπιτι να αφηνουν σπασμενα μπανια, αποχετευσεις, ντουλαπες, πατωματα σε ενα κρατος οπου η νομοθεσια δεν προστατευει καθολου τον ιδιοκτητη και ολα τα δικαιωματα ειναι στον νοικαρη.

4) ο παραπαρα αλλος (ισως ο μονος που εχει καποιο δικιο) ο ξενοδοχος γκρινιαζει που χανει πελατεια λες και αν το ξενοδοχειο του δεν ειναι με σουηδικα επιπλα, σεμεδακια και μπανιο του 1960, υπαρχει περιπτωση να χασει πελατη απο το airBnB.

5) τελος εχουμε και τον αλλο που αν και ιδιοκτητης σε airBnΒ δεν ξερει οτι εχει πληρη καλυψη απο ζημιες επισκεπτων απο το ιδιο το airBnB. Τον Ελληναρα τον νοικαρη θα τον ψαχνεις αμα σου κανει ζημια, τον Σουηδο απο το airBnB ποτε...

Κατα τα αλλα ολοι εχουμε απο μια αποψη, σαν τις...

Συνοπτικα το airBnB παρολο που ειναι νομοτυπο και φορολογειται ενοχλει:

- γιατι βγαζει λεφτα η κατσικα του γειτονα

- γιατι οι νοικαρηδες δυσκολευονται να βρισκουν θυματα να χρωστανε νοικια και να κανουν ζημιες ή να απαξιωνουν την περιουσια του αλλου με ενοικια χωματα

- και γιατι οι ξενοδοχοι χανουν πελατεια.

Μονο οι τελευταιοι σε ενα βαθμο εχουν δικιο, αλλα το συντριπτικο ποσοστο ξερουμε τι ξενοδοχεια και υπηρεσιες παρεχουν και οι φωτεινες εξαιρεσεις απευθυνονται σε διαφορετικο πελατολογιο απο το airBnB

Ναι, όπως τα λες είναι φίλε. Και εγώ μαζί σου.

Γκλέω για τους καημένους ιδιοκτήτες airbnb που μόλις και βγάζουν κέρδος σε βαθμό αισχροκέρδειας, εν συγκρίσει με το κανονικό ενοίκιο.

Από την άλλη είναι γνωστό ότι μαλακίες λέμε,εγώ και όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι για το θέμα, και σίγουρα εσύ ξέρεις πολύ καλύτερα την κατάσταση από εμάς ή τους Δήμους που προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους... :rolleyes:

Σε χώρες φυσικά που οι νόμοι ποτέ, μα ποτέ δεν είναι υπέρ του ιδιοκτήτη και επ' ουδενί δεν σε κυνηγάνε ως του βοδιού το κέρατο εάν προκαλέσεις καμία ζημιά. Η οποία πρέπει να είναι φυσικά μεγαλύτερη από ότι καλύπτουν οι προκαταβολές-ασφάλεια (που καταβάλλεις πριν καν μπεις μέσα) ώστε να υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα...

Φαντάζομαι ιδιοκτήτης ή επωφελούμενος από την εν λόγω υπηρεσία;

Για αυτό και τα σχόλια δια εμάς τους αλήτες ενοικιαστές που μας καίει τον κώλο το airbnb;

Να φανταστώ ότι αναφέρεσαι σε τουριστικές περιοχές. Γιατί στις μεγάλες πόλεις δεν ισχύει αυτό που λες. Στην Αθήνα για παράδειγμα αυτός που ψάχνει στην Airbnb ψάχνει σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές και κατά 90% στο κέντρο. Δεν τον ενδιαφέρει να πάει στις κατοικημένες συνοικίες π.χ. Κολωνό για παράδειγμα. Οπότε οι τιμές τον ακινήτων σε αυτές τις περιοχές δεν επηρεάζονται.

Από ότι κατάλαβα μιλάς κυρίως για τουριστικές περιοχές όπως στα νησιά όπου η διάθεση κατοικιών είναι περιορισμένη και η ζήτηση από τους τουρίστες υψηλή.

Εκεί όντως μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. Αυτό όμως είναι θέμα τον ντόπιων να το λύσουνε και όχι του τουρίστα που θέλει να πάει διακοπές.

Λάθος μου που δεν έγραψα ότι αναφέρομαι για το εξωτερικό.

Στο οποίο το airbnb είναι μεγάλο πρόβλημα σε πόλεις, ιδίως όταν το στεγαστικό είναι ήδη σε κακά χάλια.

Ο ντόπιος προσπαθεί να το λύσει ψηφίζοντας πολιτικούς που το απαγορεύουν,όπως έγινε στο Βερολίνο και στο Άμστερνταμ(και ελπίζω και εδώ).

• Like 2
Δημοσ.

Ακόμη ένα χτύπημα στην ελεύθερη αγορά και σκέψη , το κράτος και οι ντόπιες συντεχνίες δέν γουστάρουν ανταγωνιστες , πρώτα Uber μετά airbnp and the list goes on .......

Δημοσ.

Ναι, όπως τα λες είναι φίλε..................................................

Λάθος μου που δεν έγραψα ότι αναφέρομαι για το εξωτερικό.

Στο οποίο το airbnb είναι μεγάλο πρόβλημα σε πόλεις, ιδίως όταν το στεγαστικό είναι ήδη σε κακά χάλια.

Ο ντόπιος προσπαθεί να το λύσει ψηφίζοντας πολιτικούς που το απαγορεύουν,όπως έγινε στο Βερολίνο και στο Άμστερνταμ(και ελπίζω και εδώ).

Ενδιαφέρον αυτό που γράφεις. Σε ποια χώρα αναφέρεσαι αν επιτρέπεται; Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο χάλια η κατάσταση. Και πάλι όμως μου είναι δύσκολο να φανταστώ ότι ένας τουρίστας στο Παρίσι π.χ. θα έκλεινε δωμάτιο οπουδήποτε. Θα προτιμούσε περιοχές κοντά στο κέντρο και κοντά σε σταθμούς του μετρό. Λογικά εκεί θα υπήρχε πρόβλημα όχι όμως στις υπόλοιπες περιοχές.

Δημοσ.

Μην ειστε φoρολαγνοι βρε. :D
Να ειστε εκει που το πληρώνετε πχ τυρόπιτα και καφεδάκι απο τους μερακλήδες. Αλλιως  μη πληρωσετε καν ή δωστε οσο κανει το προιον διχως φπα. Πχ 76cents ο φραπες.

Δημοσ.

Αυτό με την κατσίκα δεν το έπιασα αν πήγαινε σε εμένα η όχι, εγώ σε χωριο γεννήθηκα, μεγάλωσα λαι δεν φευγω αλλά είναι πιθανό αυτά που έχω δει, αυτούς που έχω συναναστραφει και στις χωρες που εχω παει να μην τα ζήσεις ούτε στον ύπνο σου. Για να μαθαίνεις λοιπόν, φίλος μου πήρε 400Κ δάνεια τις καλές εποχές και απλά τώρα δεν πληρώνει γιατί αυτός και η γυναίκα του έχασαν τις δουλειές τους. Έδωσε στο σύνολο 30-40 και πήρε ρετιρέ στον 6ο με θέα πιάτο τα Χανιά, με ηλεκτρικά αγόρια, τηλεόραση με ηλεκτρική βάση, δίκτυα σε όλο το σπίτι, μάρμαρα να ντρέπεσαι μα πατήσεις, 160 τετραγωνικά για αυτόν και την γυναίκα μόνο, καθώς και μια κάμπριο μερσεντες, brabus σμαρτακι και μηχανή 250Cc... τέτοια επένδυση έχουν κάνει πάρα πολλοί, αυτές τις γαμ#^#^#_μενες επενδύσεις θα πληρωνω μια ζωη και εγώ δουλεύω από το πρωί ως το βράδυ για να βγάζω οριακά τα έξοδα μου πλέον αλλά να μην ντρέπομαι να βγω στο δρόμο. Από την άλλη πάλι, ο πατέρας μου έδωσε ένα σκασμό λεφτά για να σπουδασω και εγώ ακόμα και στα 38 μου περνάω από εκπαιδεύσεις και σεμιναρια για να κάνω νόμιμα την δουλειά μου και να πληρώνω αυτά που πρέπει για αυτά που βγάζω. Εάν λοιπόν έκαναν μια επένδυση τότε σωστά να εισπράξουν αλλά να πληρώσουν, γιατί αν τα θέλουν όλα ΜΑΥΡΑ και βγάζουν 15000 την σεζόν αλλά η εφορία σε 3 χρόνια τους πει περαιωση, μου δίνεις τα μισά και είσαι οκ, όλοι θα ουρλιάζουν γιατί τους κλέβουν. Εάν τους πάνε όπως τις άλλες επιχειρήσεις που κλέβουν τα σπίτια θα φύγουν για πλάκα... Όσο για την φορολογία του Airbnb, πλέον πολλοί κάνουν σελίδα της τσούτσας και δεν ασχολούνται καν με airbnb, ενώ όταν τους λες παραστατικά κοβεις; σου απαντούν ότι κόβουν ένα παραστατικό για το πόσο της προκαταβολής και το υπόλοιπο απόδειξη σε μπλοκάκι από το βιβλιοπωλείο. Αν ο πελάτης τα δώσει όλα μετρητά τότε μπορεί για 5000 να μην κοπεί ούτε ευρώ. Κατά τα άλλα μας φταίνε οι ταβέρνες! Άσε γιατί με τον τουρισμό δουλεύω και ξέρω πολύ καλά τι ισχύει, ειδικά στην Κρήτη που είναι ολόκληρη βιομηχανία... άρχισαν να κλαίγονται και οι Airbnb! Στο εξωτερικό από οτι θυμάμαι Νοίκιαζαν δωμάτια, οχι τις σπιταρονες που εκαναν με δανεια που δεν πληρωναν! Βρε ΒΕΝΤΟΥΖΑ να τους πάνε, κόβε παραστατικά και δίνε το και 1000 την βραδιά! Πληρωνω του κάθε ενος το δάνειο και θα τον κάνω και ξενοδόχο με τα λεφτά μου!

• Like 3
Δημοσ.

Και κάτι άλλο.

Στην κάλπη δεν έχω δει κανέναν που διαμαρτύρεται για τους φόρους να ψηφίζει μικρό κράτος (εκτός από το 1% του πληθυσμού).

Συνεπώς μιλάμε για φαινόμενα σχιζοφρενών προσωπικοτήτων που εξηγούνται μόνο με αναλύσεις της ψυχιατρικής επιστήμης.

• Like 1
Δημοσ.

μ αυες τις λαλακιες,ανθρωποι πολλοι δε, με οικογενειες και μη, δεν βρισκουν πλεον στεγη!εγω αυτο ξερω!τους διωχνεται(τους αφηνετε στο δρομο) κυριολεκτικα!!!ασυνειδητοι!Ολο αυτο το ρεζιλικι ειναι αλλη μια καταστροφη..να διωχνετε τους ανθρωπους απ τα σπιτια.Εξω στο δρομο δλδ??Συγχαρητηρια σε ολους!

• Like 1
Δημοσ.

Airbnb, Uber και λοιπες αηδιες.

Βρηκανε τροπο από τρυπες νομοθεσίας και φορολογιας να γινουν παραδεισος εδώ στο Ελλαντα και σε λοιπες χωρες .

Καιρος να φορολογηθούν και αυτές με την σειρα τους.

Όχι πως δεν το περιμεναν απλα εκαναν "αρπαχτη" μαζεύοντας χρηματικο αποθεμα μεχρι να γινει θεμα και να τις φορολογησουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω βλεπω οτι σε σχεση με πριν ενα χρονο, οι αγγελιες ενοικιασης στη χρυση ευκαιρια στη περιοχη μου ειναι το 1/10 με τα ιδια κριτηρια που εψαχνα περισυ. μονο κατι ρημαδια του '70 εχουν μεινει

ο,τι ειναι μετα το 2000 ειναι σε κατι τιμες που ουτε προ κρισης υπηρχαν. κατι 750ρια και 900ρια για τριαρι μετα το 2000,γελαει ο κοσμος

απο την αλλη στο airbnb πανω απο 100 διαμερισματα (οχι δωματια) για ενοικιαση.

δυστυχως, η ζημια εχει γινει, και οσοι νοικιαζουν στο airbnb εχουν την εντυπωση οτι επειδη μπορουν να ζητησουν 50 τη μερα μαυρα, μπορουν να παρουν χαλαρα 700/800/1000 τον μηνα. μονο που δε μιλαμε για εξοχικες κατοικιες, ουτε για ξενοδοχειο.

μακαρι να μπει βαρβατη φορολογηση μπας και στρωσει λιγο η κατασταση αν και δε το βλεπω

Επεξ/σία από duende
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι πληρώνεις εσύ και δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

Ξέρω τι πληρώνω εγώ και τι δυνατότητες έχω εγώ. Αυτή την στιγμή για να βρεις αξιοπρεπές δωμάτιο στο κέντρο της Αθήνας σε 4άστερο θες τουλάχιστον 80 ευρώπουλα την μέρα. Συνήθως οι τιμές είναι στο κατοστάρικο. Για δυο τρεις μέρες πάει κι έρχεται, για 30-40 μέρες που πρέπει να κατεβαίνω εγώ το χρόνο στην Αθήνα για δουλειές απλά δεν μπορώ να τα πληρώσω.  Οπότε πας Airbnb και παίρνεις διαμέρισα ολόκληρο (κι όχι δωματιάκι του C0loY)2χ2 με διαλυμένο το WC) στην μισή τιμή κυριολεκτικά και με καλύτερες παροχές.  Όχι να μου βάζεις ογκοχρέωση στο Internet που σέρνεται από μια 24άρα που χρησιμοποιούν 80 άτομα και που παίρνεις εσύ απεριόριστο. 

Αυτό τώρα με τους φόρους στην Airbnb κάποια στιγμή θα γινότανε. Ωστόσο αν οι τιμές ξεφύγουν κι εκεί θα βρούμε άλλους τρόπους. Από την στιγμή που υπάρχει πλέον η τεχνογνωσία και οι επαφές το σύστημα αν χρειαστεί θα ξαναχτιστεί εκ νέου σε άλλη βάση.

Κι αν θες κι εσύ να δουλέψεις θα πρέπει να στήσεις την επιχείρησή σου σε μια βάση που η προσφορά θα ανταποκρίνεται στο βαλάντιο του κοινού θνητού. Γιατί εγώ και όλοι οι υπόλοιποι που πάμε στην Airbnb δεν πρόκειται να ξαναπληρώσουμε υπερκοστοληγημένες υπηρεσίες. Γιατί δεν έχει να κάνει με την νομιμότητα αυτών. Έχει να κάνει απλά με το τι μπορούμε να πληρώσουμε.

Κοινός θνητός και πας σε 4αστερο ξενοδοχείο το οποίο δεν σε καλύπτει. ΟΚ .Όταν ξεφύγουν οι τιμές όπως λες μετά θα πας σε παγκάτι και λογικά θα έχεις και το free wifi του Σαμαρά. Αυτό το πράγμα να κάνουν όλοι την δουλειά τους τσάμπα με ξεπερνάει. Είναι δικαίωμα σου να πας να μείνεις όπου θες αλλά να πληρώσει αυτός που παίρνει τα λεφτά και κανένα φόρο. Όχι μόνο οι νόμιμοι μ.... αυτής της χώρας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...