lactate Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Διαβασα οτι σε μερικες χωρες οπως η σουηδια η γναθο θελει πτυχιο μονο οδοντ και σε αλλες θελει πτυχιο ιατρικης και οδοντ.. αρχικα δεν καταλαβαινω πως γινεται να μην υπαρχει μια εννιαια γνωμη για το τι χρειαζεται να χεις σπουδασει για αυτη την ειδικοτητα. Στη σουηδια που δε θελει πτυχιο ιατρικης η γναθο, πληρωνεσαι κανονικα σαν ειδικευομενος η πληρωνεις και ειναι κατι σαν οδοντοφατνιακη χειρουργικη τυπου μεταπτυχιακο; Γενικα ξερει κανεις πως μπορω να το ψαξω;
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 σε πολλα μερη ισχυουν διαφορετικα πραγματα και δεν ειναι ενιαια η γνωμη οποτε μην παραξενευεσαι.συν οτι καποια απο αυτα μπορει να αλλαζουν κατα καιρους.και το τι παραθυρακια μπορει να υπαρχουν θα πρεπει να το ψαξει καποιος.κοινως μπορει να μην θελει πτυχιο αλλα να θελει αλλα 2-3 αλλα πραγματα.
doctorkostis Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Διαβασα οτι σε μερικες χωρες οπως η σουηδια η γναθο θελει πτυχιο μονο οδοντ και σε αλλες θελει πτυχιο ιατρικης και οδοντ.. αρχικα δεν καταλαβαινω πως γινεται να μην υπαρχει μια εννιαια γνωμη για το τι χρειαζεται να χεις σπουδασει για αυτη την ειδικοτητα. Στη σουηδια που δε θελει πτυχιο ιατρικης η γναθο, πληρωνεσαι κανονικα σαν ειδικευομενος η πληρωνεις και ειναι κατι σαν οδοντοφατνιακη χειρουργικη τυπου μεταπτυχιακο; Γενικα ξερει κανεις πως μπορω να το ψαξω; Αν δεν τρολαρεις ξανά, www.socialstyrelsen.se . Η σελίδα του σουηδικού υπουργείου υγείας. Εκεί θα απευθύνεις τις ερωτήσεις σου.
Θεkλα Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Διαβασα οτι σε μερικες χωρες οπως η σουηδια η γναθο θελει πτυχιο μονο οδοντ και σε αλλες θελει πτυχιο ιατρικης και οδοντ.. αρχικα δεν καταλαβαινω πως γινεται να μην υπαρχει μια εννιαια γνωμη για το τι χρειαζεται να χεις σπουδασει για αυτη την ειδικοτητα. Στη σουηδια που δε θελει πτυχιο ιατρικης η γναθο, πληρωνεσαι κανονικα σαν ειδικευομενος η πληρωνεις και ειναι κατι σαν οδοντοφατνιακη χειρουργικη τυπου μεταπτυχιακο; Γενικα ξερει κανεις πως μπορω να το ψαξω; "Τελειώνεις" και δεν έχεις αποφασίσει τι πτυχίο παίρνεις φοβάμαι.
YourTrueLegend Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Αν δεν τρολαρεις ξανάΠρεπει να ειναι ο μονος στα χρονικα του ινσομνια που εχει περισσοτερα ανοιγμενα τοπικ αποτι ποστ... 4
fylatos Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 "Τελειώνεις" και δεν έχεις αποφασίσει τι πτυχίο παίρνεις φοβάμαι.Όχι έχει βάσιμη ανησυχία όπως όσοι κάνουν γνάθο. Βασική ερώτηση είναι αν θα δουλέψει στη χώρα που θα πάρει το πτυχίο ή αν θέλει να γυρίσει Ελλάδα. Στη Β περίπτωση ξέχνα τη λύση οδοντιατρική και γναθοχειρουργικη χωρίς ιατρική. Επίσης είναι θέμα το αν θες νοσοκομειακό περιβάλλον ή όχι
lactate Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Όχι έχει βάσιμη ανησυχία όπως όσοι κάνουν γνάθο. Βασική ερώτηση είναι αν θα δουλέψει στη χώρα που θα πάρει το πτυχίο ή αν θέλει να γυρίσει Ελλάδα. Στη Β περίπτωση ξέχνα τη λύση οδοντιατρική και γναθοχειρουργικη χωρίς ιατρική. Επίσης είναι θέμα το αν θες νοσοκομειακό περιβάλλον ή όχι Δεν εχω γονεις οδοντιατρους οποτε δεν εχω κατι να με κραταει στην Ελλαδα για επαγγελματικους λογους. Δε ξερω βεβαια πως θα παει, αλλα ειμαι θετικος στην Ελλαδα να μεινω εξω. Ειχα ψιλοακουσει στη σχολη οτι αν κανεις γναθο σαν οδοντ εξω κατα βαση ειναι κατι τυπου οδοντοφατνιακης και οχι γναθοχειρουργικης.. αυτο θελω να μαθω.. και αν πληρωνεσαι σαν ειδικοτητα η πληρωνεις σαν μεταπτυχιακο. Νοσοκομειακο περιβαλλον ναι θα μου αρεσε πολυ.
Θεkλα Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Όχι έχει βάσιμη ανησυχία όπως όσοι κάνουν γνάθο. Βασική ερώτηση είναι αν θα δουλέψει στη χώρα που θα πάρει το πτυχίο ή αν θέλει να γυρίσει Ελλάδα. Στη Β περίπτωση ξέχνα τη λύση οδοντιατρική και γναθοχειρουργικη χωρίς ιατρική. Επίσης είναι θέμα το αν θες νοσοκομειακό περιβάλλον ή όχι Το πρόβλημα είναι ότι πριν 20 μέρες μας ρωτούσε τι ιατρική ειδικότητα να κάνει.
dollyyy19 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 δεν καταλαβαινω καποιους,που ενω ενοχλουνται (το γιατι ειναι αλλη μια απορια μου),ενω ενοχλουνται λοιπον,μπαινουν στο νημα το οποιο τους ενοχλει,και γραφουν την μαντολα τους.........γναθοχειρουργικη στην σουηδια με γναθοχειρουργικη στην ελλαδα,δεν ειναι το ιδιο πραγμα.στην σουηδια ειναι ενα ειδος προχωριμενης οδοντιατρικης,ενω εδω ειναι κανονικη χειρουργικη.
lactate Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 δεν καταλαβαινω καποιους,που ενω ενοχλουνται (το γιατι ειναι αλλη μια απορια μου),ενω ενοχλουνται λοιπον,μπαινουν στο νημα το οποιο τους ενοχλει,και γραφουν την μαντολα τους.........γναθοχειρουργικη στην σουηδια με γναθοχειρουργικη στην ελλαδα,δεν ειναι το ιδιο πραγμα.στην σουηδια ειναι ενα ειδος προχωριμενης οδοντιατρικης,ενω εδω ειναι κανονικη χειρουργικη. Σχετικα με τη διαφορα θελω να μαθω.. που βασικα μου φαινεται παραξενο που υπαρχει γιατι η γναθοχειρουργικη ειναι μια.. δεν ειναι αφηρημενη εννοια.. στη σουηδια πχ ασχολουνται αποκλειστικα με οστα των γναθων και γενικα με το στομα και οχι με τραχηλο και προσωπο οπως εδω;
doctorkostis Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Μήπως λοιπόν να ρωτούσες σε ένα ιατρικό φόρουμ και όχι σε ένα τεχνολογικό; Η ερώτηση σου είναι αρκετά εξειδικευμένη όπως καταλαβαίνεις. Εγώ πχ είμαι ειδικευμένος γιατρός και εργάζομαι τα τελευταία δύο χρόνια στη Σουηδία, παρ'όλα αυτά δε μπορώ να απαντήσω. Θα πρότεινα να δοκιμάσεις στο greekmeds.gr Ίσως εκεί υπάρχει κάποιος οδοντίατρος που εργάζεται στα βόρεια και μπορεί να απαντήσει. Νομίζω είναι η πιο σωστή λύση αν ενδιαφέρεσαι σοβαρά.
lactate Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Μήπως λοιπόν να ρωτούσες σε ένα ιατρικό φόρουμ και όχι σε ένα τεχνολογικό; Η ερώτηση σου είναι αρκετά εξειδικευμένη όπως καταλαβαίνεις. Εγώ πχ είμαι ειδικευμένος γιατρός και εργάζομαι τα τελευταία δύο χρόνια στη Σουηδία, παρ'όλα αυτά δε μπορώ να απαντήσω. Θα πρότεινα να δοκιμάσεις στο greekmeds.gr Ίσως εκεί υπάρχει κάποιος οδοντίατρος που εργάζεται στα βόρεια και μπορεί να απαντήσει. Νομίζω είναι η πιο σωστή λύση αν ενδιαφέρεσαι σοβαρά. Εχω γραψει στο greekmeds ταυτοχρονα με εδω αλλα απαντηση δεν εχω παρει.. το ξερω οτι ειναι πολυ εξειδικευμενο δυστυχως. Σκεφτομαι να στειλω και στην ελληνικη εταιρεια γναθο αλλα και μια αλλη φορα που ειχα στειλει δεν ειχαν ασχοληθει να απαντησουν.
doctorkostis Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Ok, Μήπως να στείλεις ένα μέηλ στο σουηδικό υπουργείο υγείας; στα αγγλικά εννοείται. Παίρνει χρόνο αλλά συνήθως απαντούν.
lactate Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Ok, Μήπως να στείλεις ένα μέηλ στο σουηδικό υπουργείο υγείας; στα αγγλικά εννοείται. Παίρνει χρόνο αλλά συνήθως απαντούν. Θα το δοκιμασω και αυτο και βλεπουμε. Σε ευχαριστω για την ιδεα.
ElectricWheel Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Μια απορία.. η γναθοχειρουργική είναι μια μικρή χειρουργική ειδικότητα με την έννοια ότι αναφέρεται σε μια πολύ συγκεκριμένη και περιορισμένη περιοχή. Και πολλές από αυτές τις παθήσεις δεν είναι οι πλέον συχνές. Στην Ελλάδα πόσο καλά μπορεί να εκπαιδευτεί κάποιος σε αυτή την ειδικότητα; Από άποψη περιστατικών εννοώ δε θα ναι λίγο πιο δύσκολο να έχει κάποιος μια σωστή εκπαίδευση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα