Προς το περιεχόμενο

Green Cola


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι 32 ουγκιές είναι 946 ml, just in case. Προφανώς οι 64 είναι 1892 ml. Τώρα ποιος πίνει 1 λίτρο αναψυκτικό στην καθισιά του είναι ένα θέμα...

  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πραγματικά όταν βλέπω τέτοιες φωτο για το πόση ζάχαρη έχει η κοκα κολα μου προκαλεί αηδία.

 

Το αστείο είναι ότι από κάποια στιγμή και μετά εθίζεσαι πραγματικά στην κοκα κολα (την κλασσική) δεν καταλαβαίνεις καθόλου ότι έχει τόση ζάχαρη.

 

 

Επειδή κανονικα τοση ποσοτητα ζαχαρης δε μπορει να κατεβασει ο οργανισμος, βαζουν στα αναψυκτικα ένα χημικο(δε θυμαμαι πως το λενε) που βοηθαει. 

Δημοσ.

Επειδή κανονικα τοση ποσοτητα ζαχαρης δε μπορει να κατεβασει ο οργανισμος, βαζουν στα αναψυκτικα ένα χημικο(δε θυμαμαι πως το λενε) που βοηθαει. 

ασπαρταμη

Δημοσ.

ασπαρταμη

 

όχι βρε, η ασπαρταμη είναι γλυκαντικο, υποκαταστατο της ζαχαρης :)

Δημοσ.

όχι βρε, η ασπαρταμη είναι γλυκαντικο, υποκαταστατο της ζαχαρης  :)

α νομιζα εννοουσες οτι για να μειωσουν την ποσοτητα της ζαχαρης την υποκαθιστουν με ασπαρταμη

Δημοσ.

όχι, για να σε βοηθησουν να κατεβασεις τη ζαχαρη χωρις να να ξερασεις. Γιατι κανονικα, αν πχ. σου δωσουν να φας την εικονιζομενη ζαχαρη με ένα ποτηρι νερο, δε θα τα καταφερεις. 

Δημοσ.

Πραγματι, για πολλα χρονια κοπανουσαν τις τιμες σε αισχρα επιπεδα. Εδω και λιγα χρονια ομως, υπαρχει κανονικη παραγωγη. Και εξαιρετικης ποιοτητας μαλιστα. Ειχα δει καποιες αναλυσεις με συγκριτικο πινακα, και οντως η δικη μας ειναι πολυ καλη.

Μου ειπανε και το ονομα ενος συνεταιρισμου που βγαζει διαφορα προιοντα στεβιας, θα ψαξω να τον βρω και θα ενημερωσω το θεμα της μαγειρικης.

Με το ψήσιμο ξέρεις τι γίνεται έχει την ίδια αντίδραση με την ασπαρταμι ?

Η αντίστοιχη Zero της Pepsi είναι η Max ;

Ναι
Δημοσ.

Ολα αυτα τα αναψυκτικα με δηθεν στεβια ειναι εντελως αστεια και παραπλανητικα. Απορω πραγματικα πως επιτρεπεται τοσο παραπλανηση.

Λεει με τεραστια γραμματα ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ενω εχει στεβια 0,000001% και ολα τα υπολοιπα ειναι συνηθη γλυκαντικα. Νομιμη απατεωνια

 

Ίσως έχει 0,0000000000000000000001% στέβια γιατί για να πετύχεις την ίδια γλυκύτητα (?, δεν ξέρω καν αν είναι λέξη) με την ζάχαρη θες αρκετά λιγότερη ποσότητα.

 

The active compounds of stevia are steviol glycosides (mainly stevioside and rebaudioside), which have up to 150 times the sweetness of sugar...

___________________________________________________________________________________________

 

Cardello, H., Da Silva, M. & Damasio, M. Plant Foods Hum Nutr (1999) 54: 119. doi:10.1023/A:1008134420339

 

Measurement of the relative sweetness of stevia extract, aspartame and cyclamate/saccharin blend as compared to sucrose at different concentrations

 

[...stevia [stevia rebaudiana (Bert.) Bertoni] leaf extract (SrB)] 

(SrB was equi-sweet at 0.0197 and 0.103 g as sucrose at 3.0 and 10.0 g, respectively.)

 

 

Κοίτα να δεις, τελικά αυτό είναι... :rolleyes:

Ευτυχώς που ξεσκέπασες την απάτη με την ποσότητας της στέβια... oh wait...

  • Like 2
Δημοσ.

Με το ψήσιμο ξέρεις τι γίνεται έχει την ίδια αντίδραση με την ασπαρταμι ?

Αυτο και ειναι το "προβλημα" με την στεβια. Σε συγκεκριμενες θερμοκρασιες, οπου δεν θυμαμαι ποιες ειναι, γινεται πικρη. Με καποιες νεες τεχνικες κατα την βιομηχανικη επεξεργασια της,  το προβλημα μειωνεται κατα πολυ. Ειχα συζητησει με επιστημονα οπου ασχοληθηκε απο τους πρωτους στην Ελλαδα με την στεβια, και ειναι κοντα στο να σχεδον εξαλιφθει αυτο ως προβλημα.

Περαν αυτων, μαγειρευω με εμπορικη στεβια τακτικα, εχω να δοκιμασω να φτιαξω κατι με ασπαρταμη πολλα χρονια, αλλα με το αποτελεσμα που εχω με την στεβια δεν εχω κανενα παραπονο.

Δημοσ.

όχι, για να σε βοηθησουν να κατεβασεις τη ζαχαρη χωρις να να ξερασεις. Γιατι κανονικα, αν πχ. σου δωσουν να φας την εικονιζομενη ζαχαρη με ένα ποτηρι νερο, δε θα τα καταφερεις. 

Μπορείς να την φας μια χαρά δεν χρειάζεσαι βοήθεια...

 

ειναι και θέμα γούστου βασικά.

 

Πάντως δεν ειναι τοξικό απλά κακό για την υγεία σου τόση ζάχαρη.

Δημοσ.

Μπορείς να την φας μια χαρά δεν χρειάζεσαι βοήθεια...

 

 

χα χα δε σε βοηθανε απ τη καλη τους τη καρδια. Το οτι μπορεις μπορεις, αλλα με ζορι και ενοχληση. Η ουσια που βαζουν σε κανει  να τη κατεβάζεις χωρις κανενα πρόβλημα, κι ετσι ξαναγοράζεις το προιον τους.

Δημοσ.

χα χα δε σε βοηθανε απ τη καλη τους τη καρδια. Το οτι μπορεις μπορεις, αλλα με ζορι και ενοχληση. Η ουσια που βαζουν σε κανει  να τη κατεβάζεις χωρις κανενα πρόβλημα, κι ετσι ξαναγοράζεις το προιον τους.

 

Έχεις καμιά πηγή για αυτή την θαυματουργή ουσία;

Δημοσ.

Έχεις καμιά πηγή για αυτή την θαυματουργή ουσία;

 

Δηλαδη το αμφισβητεις? είναι γνωστο ότι υπαρχει αλλα δε θελει και πολυ φαντασια για να το καταλάβεις... μπορεις εσυ πχ. να κατεβασεις αυτή τη ζαχαρη με ένα ποτηρι νερο? Θα σου ερθει αναγουλα.

Είναι ένα απο τα συστατικα που αναγραφονται στην ετικετα, κατι οπως βενζοικο νατριο, κιτρικο οξυ κλπ.

Δημοσ.

χα χα δε σε βοηθανε απ τη καλη τους τη καρδια. Το οτι μπορεις μπορεις, αλλα με ζορι και ενοχληση. Η ουσια που βαζουν σε κανει  να τη κατεβάζεις χωρις κανενα πρόβλημα, κι ετσι ξαναγοράζεις το προιον τους.

H μυστική ουσία που κάνει την κόλα εθιστική και το κάθε αναψυκτικό ειναι η ζάχαρη...

 

Αυτή ειναι που αποζητάμε σαν τρελοί

 

Απο τον καιρό των προϊστορικών ανθρώπων τα σάκχαρα ήταν πολύτιμη πηγή ενέργειας αλλά επίσης ήταν και δύσκολο να τα βρούμε (γιαυτό τα αποζητούμε τόσο πολύ και δεν έχουμε αναπτύξει κάποιο τρόπο να καταλαβαίνουμε πότε έχουμε όσο χρειαζόμαστε πχ όπως το "μπαΐλντισμα" όταν τρως πολύ φαί που λένε και στο χωριό μου) κυρίως σε φρούτα τα βρίσκαμε...

 

Μας αρέσει πολύ η ζάχαρη.

 

Βασικά δεν υπάρχουν πολλά πράματα που θα βρεις στο σουπερμάρκετ (εκτός απο τα νωπά είδη πχ νωπά λαχανικά κρέας απο το κρεοπωλείο κτλ) που δεν θα έχουν ζάχαρη μέσα τους ακόμη και αν ειναι αλμυρά πάλι ζάχαρη θα έχουν.

 

μπορείς να πιεις ένα σορό ζαχαρόνερο χωρίς πρόβλημα κατεβαίνει μια χαρά ούτε θα ξεράσεις ούτε τίποτα βασικα και σκετα κυβάκια ζάχαρης μπορείς να φάς...

 

Απλά όπως είπα ειναι θέμα υποκειμενικό το να σου έρθει να φας σκέτη ζάχαρη η την ίδια ποσότητα πχ σε μια τούρτα...

Δηλαδη το αμφισβητεις? είναι γνωστο ότι υπαρχει αλλα δε θελει και πολυ φαντασια για να το καταλάβεις... μπορεις εσυ πχ. να κατεβασεις αυτή τη ζαχαρη με ένα ποτηρι νερο? Θα σου ερθει αναγουλα.

Είναι ένα απο τα συστατικα που αναγραφονται στην ετικετα, κατι οπως βενζοικο νατριο, κιτρικο οξυ κλπ.

Δεν σου έρχεται καμία αναγούλα ο άλλος που τον βγάλανε στην TV έπινε ζαχαρόνερο σκέτο επειδή δεν είχε λεφτά να πάρει φαΐ λόγω χρόνιας ανεργίας...

 

Είναι πηγή ενέργειας και δεν είναι τοξική (για να σου φέρει αναγούλα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...