Προς το περιεχόμενο

Green Cola


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

 

Δεν σου έρχεται καμία αναγούλα ο άλλος που τον βγάλανε στην TV έπινε ζαχαρόνερο σκέτο επειδή δεν είχε λεφτά να πάρει φαΐ λόγω χρόνιας ανεργίας...

 

Είναι πηγή ενέργειας και δεν είναι τοξική (για να σου φέρει αναγούλα)

 

Πηγη ενεργειας είναι σε λογικα πλαισια, όχι σε βουβαλισια.

Δοκιμασε εσυ να πεις αυτή τη ποσοτητα, κι ασε το τυπο που λες στη tv.

 

Απορω που καποιοι καθονται και αμφισβητουν τετοια γνωστα πραγματα... Μαλλον το νεαρο της ηλικιας τους.

Απλά όπως είπα ειναι θέμα υποκειμενικό το να σου έρθει να φας σκέτη ζάχαρη η την ίδια ποσότητα πχ σε μια τούρτα...

 

 

Ολοκληρη τουρτα μπορει καποιος να φαει εφόσον είναι σαν τον Παγκαλο. 

Δημοσ.

Πηγη ενεργειας είναι σε λογικα πλαισια, όχι σε βουβαλισια.

Δοκιμασε εσυ να πεις αυτή τη ποσοτητα, κι ασε το τυπο που λες στη tv.

 

Απορω που καποιοι καθονται και αμφισβητουν τετοια γνωστα πραγματα... Μαλλον το νεαρο της ηλικιας τους.

 

Ολοκληρη τουρτα μπορει καποιος να φαει εφόσον είναι σαν τον Παγκαλο. 

μάλλον λόγω μεγάλης ηλικίας δεν πρόλαβες τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και αν κάτι δεν το έκανες εσύ ο ίδιος σου φαίνεται περίεργο και λάθος...

 

Δεν παθαίνεις τίποτα απολύτως μπορείς να πιεις τόσο ζαχαρόνερο όσο σκέτο νερό...

 

βασικά οκ θα είσαι σαν να πήρες κόκα για μερικά λεπτά και μετά θα είσαι σαν να δούλεψες σε χωράφι αλλά δεν θα ξεράσεις τίποτα

 

Αν ξεράσεις θα το κάνεις προσωπικά εσύ γιατι μπορεί να είσαι σαν τον πατέρα μου που αν του μπεί κάτι στο μυαλό όσο χαζό και άσχετο και να είναι του βγαίνει σωματικά

 

Πχ φάγαμε μπιφτέκια απο ένα τάπερ στο σπίτι της γιαγιας ήταν νόστιμα δεν έπαθε κανείς τίποτα μόλις είπαμε στον πατέρα μου ότι τα έφτιαξε άλλη γιαγια και όχι η μάνα του λίγα λεπτά μετα τον έπιασε το στομάχι του :P

Δημοσ.

μάλλον λόγω μεγάλης ηλικίας δεν πρόλαβες τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και αν κάτι δεν το έκανες εσύ ο ίδιος σου φαίνεται περίεργο και λάθος...

 

Δεν παθαίνεις τίποτα απολύτως μπορείς να πιεις τόσο ζαχαρόνερο όσο σκέτο νερό...

 

βασικά οκ θα είσαι σαν να πήρες κόκα για μερικά λεπτά και μετά θα είσαι σαν να δούλεψες σε χωράφι αλλά δεν θα ξεράσεις τίποτα

 

Αν ξεράσεις θα το κάνεις προσωπικά εσύ γιατι μπορεί να είσαι σαν τον πατέρα μου που αν του μπεί κάτι στο μυαλό όσο χαζό και άσχετο και να είναι του βγαίνει σωματικά

 

Πχ φάγαμε μπιφτέκια απο ένα τάπερ στο σπίτι της γιαγιας ήταν νόστιμα δεν έπαθε κανείς τίποτα μόλις είπαμε στον πατέρα μου ότι τα έφτιαξε άλλη γιαγια και όχι η μάνα του λίγα λεπτά μετα τον έπιασε το στομάχι του :P

 

Αντε παλι... δεν ειναι τι μου φαινεται εμενα περιεργο ή λαθος, ειναι τι ισχυει.

Αν ψαξω  στο ιντερνετ και σου βρω αυτο που λεω τι θα  μου πεις μετα? ότι εγω εκανα την αναρτηση?

Στη τελικη, πως εμφανιζεσαι τοσο σιγουρος για κατι που δε γνωρίζεις?

Δημοσ.

Αντε παλι... δεν ειναι τι μου φαινεται εμενα περιεργο ή λαθος, ειναι τι ισχυει.

Αν ψαξω  στο ιντερνετ και σου βρω αυτο που λεω τι θα  μου πεις μετα? ότι εγω εκανα την αναρτηση?

Στη τελικη, πως εμφανιζεσαι τοσο σιγουρος για κατι που δε γνωρίζεις?

Εμφανίζομαι τόσο σίγουρος γιατι το γνωρίζω εσύ δεν ξέρω πως εμφανίζεσαι τόσο σίγουρος για κάτι που όχι μόνο δεν γνωρίζεις αλλά και το κομμάτι που νομίζεις ότι γνωρίζεις μόνος λες πως δεν το θυμάσαι και πρέπει να το ψάξεις :P

Δημοσ.

Εμφανίζομαι τόσο σίγουρος γιατι το γνωρίζω εσύ δεν ξέρω πως εμφανίζεσαι τόσο σίγουρος για κάτι που όχι μόνο δεν γνωρίζεις αλλά και το κομμάτι που νομίζεις ότι γνωρίζεις μόνος λες πως δεν το θυμάσαι και πρέπει να το ψάξεις :P

 

Εσυ λες απλα ότι σου φαινεται πιθανοτερο, διακρινεται από την εμμονη σου και από τη ταση να ειρωνευτεις τον συνομιλητη σου. Εγω το  εχω διαβασει, οπως γενικα διαβαζω και μαθαινω τετοια διατροφικα  ζητηματα γιατι με ενδιαφερουν. 

Ειπα ότι θα το ψαξω για να το δειξω σε σενα, όχι για μενα.

Δημοσ.

Καταρχήν δεν υπάρχουν ουσίες που η χρήση τους να είναι το να σε βοηθήσουν να προσλάβεις μια άλλη ουσία σε μεγαλύτερή ποσότητα απο αυτή που αντέχει ο οργανισμός σου ειναι χαζό σαν σκέψη.

 

Το πόσο μεγάλη ποσότητα απο μια ουσία αντέχει να προσλάβει ο οργανισμός σου λέγεται βαθμός τοξικότητας ή τοξικότητα... τέτοιον βαθμό έχει κάθε ουσία απο χώμα μέχρι το νερό...

 

Στην περίπτωση της ζάχαρης είναι 10 γραμμάρια για κάθε 1 γραμμάρια βάρος του ανθρώπινου σώματος.

Τι άλλο; α ναι ξέρω και τι περιέχει η κοκακόλα και δεν έχει κάποια τέτοια ουσία...

Εσύ απλά θυμάσαι κάτι που διάβασες σε μπλόκ πριν χρόνια και δεν το θυμάσαι και καλά (και μπορεί και να μην το κατάλαβες κιόλας) και επιμένεις.

Τέλος δεν ειρωνεύτηκα απλά σχολίασα την ηλικία σου όπως σχολίασες εσύ την δική μου (αν και δεν είμαι τόσο μικρός όσο εσύ υπονόησες)

Δημοσ.

Μολις βρω χρονο θα ψαξω στο ιντερνετ και θα σου βρω αυτό που λεω.

 

 

Καταρχήν δεν υπάρχουν ουσίες που η χρήση τους να είναι το να σε βοηθήσουν να προσλάβεις μια άλλη ουσία σε μεγαλύτερή ποσότητα απο αυτή που αντέχει ο οργανισμός σου ειναι χαζό σαν σκέψη.

 

 

Χαζο είναι να θεωρεις δεδομενο  κατι που σου φαινεται εσενα σωστο. Κινδυνευεις να εκτεθεις.

 

 

 

Εσύ απλά θυμάσαι κάτι που διάβασες σε μπλόκ πριν χρόνια και δεν το θυμάσαι και καλά (και μπορεί και να μην το κατάλαβες κιόλας) και επιμένεις.

Τέλος δεν ειρωνεύτηκα

 

Ποιο μπλοκ? Αν δε θυμαμαι κατι καλα ή δε το εχω καταλαβει καλα, λεω οτι δεν ειμαι σιγουρος. Στα δεδομενα ασφαλως και πρεπει να επιμενουμε.

 

Τελος, εσυ δεν ειπες τα παρακατω? Γιατι μαλλον ειρωνικα ακουγονται

 

μάλλον λόγω μεγάλης ηλικίας δεν πρόλαβες τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και αν κάτι δεν το έκανες εσύ ο ίδιος σου φαίνεται περίεργο και λάθος...

Αν ξεράσεις θα το κάνεις προσωπικά εσύ γιατι μπορεί να είσαι σαν τον πατέρα μου που αν του μπεί κάτι στο μυαλό όσο χαζό και άσχετο και να είναι του βγαίνει σωματικά

Δημοσ.

Καταρχήν δεν υπάρχουν ουσίες που η χρήση τους να είναι το να σε βοηθήσουν να προσλάβεις μια άλλη ουσία σε μεγαλύτερή ποσότητα απο αυτή που αντέχει ο οργανισμός σου ειναι χαζό σαν σκέψη.

 

Το πόσο μεγάλη ποσότητα απο μια ουσία αντέχει να προσλάβει ο οργανισμός σου λέγεται βαθμός τοξικότητας ή τοξικότητα... τέτοιον βαθμό έχει κάθε ουσία απο χώμα μέχρι το νερό...

 

Στην περίπτωση της ζάχαρης είναι 10 γραμμάρια για κάθε 1 γραμμάρια βάρος του ανθρώπινου σώματος.

 

Τι άλλο; α ναι ξέρω και τι περιέχει η κοκακόλα και δεν έχει κάποια τέτοια ουσία...

 

Εσύ απλά θυμάσαι κάτι που διάβασες σε μπλόκ πριν χρόνια και δεν το θυμάσαι και καλά (και μπορεί και να μην το κατάλαβες κιόλας) και επιμένεις.

 

Τέλος δεν ειρωνεύτηκα απλά σχολίασα την ηλικία σου όπως σχολίασες εσύ την δική μου (αν και δεν είμαι τόσο μικρός όσο εσύ υπονόησες)

?

 

LD50: 30 g/kg (rat, oral)

έχεις άλλες πηγές;

Δημοσ.

?

 

LD50: 30 g/kg (rat, oral)

έχεις άλλες πηγές;

Ποιες άλλες πηγές;  αυτή ακολουθούν όλοι οι σχετικοί οργανισμοί η τιμή τοξικότητας ειναι σωστή που έβαλες αλλά για άλλο είδος σάκχαρα (εσύ μάλλον έβαλες σκχαρόζη/sucrose) εγώ μίλησα για την λακτόζη γιατί αυτή είναι η πιο "επικίνδυνη" μορφή σακχάρων (δηλαδή 10g/kg) μπορείς πχ να την βρείς στην καραμέλα

 

Χαζο είναι να θεωρεις δεδομενο  κατι που σου φαινεται εσενα σωστο. Κινδυνευεις να εκτεθεις.

 

 

Δεν μου φαίνεται τώρα σου ειπα πόσο μπορείς να καταναλώσεις... κατα συνέπεια δεν χρειάζεται να μπει καμία άλλη μαγική ουσία που θα κάνει τον οργανισμό σου να αντισταθεί περισσότερο την τοξικότητα της πρώτης.....

 

 

Δημοσ.

Eψαξα τωρα τελικα. Είναι το φωσφορικο οξυ.

 

Δες εδώ

Γνωρίζουμε αλήθεια τι χημικό «κοκτέιλ» βάζουμε στο στόμα μας, όταν απολαμβάνουμε τη δροσιά και τη γεύση που μας προσφέρει η Coca Cola; Η Coca Cola, περιέχει φωσφορικό οξύ. Λόγω της υψηλής οξύτητας του φωσφορικού οξέως που περιέχει, η μεταφορά και η αποθήκευση του αναψυκτικού γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένες δεξαμενές, για να αντέχουν στη διάβρωση. Σε τι δοκιμασία λοιπόν βάζουμε τον οργανισμό μας, όταν πίνουμε Coca Cola; 

Μετά από δέκα λεπτά: Αφού πιούμε ένα κουτάκι Coca Cola, στο σώμα μας εισέρχονται ούτε λίγο ούτε πολύ, δέκα κουταλάκια ζάχαρης. Το γεγονός αυτό αποτελεί καταστροφικό χτύπημα για τον οργανισμό μας. Ο μόνος λόγος που δε κάνουμε έμετο, είναι το φωσφορικό οξύ που αναστέλλει τη δράση της ζάχαρης.

 

Φυσικα η εταιρια το διαψευδει και το θεωρει... hoax.

Δημοσ.

Eψαξα τωρα τελικα. Είναι το φωσφορικο οξυ.

 

Δες εδώ

Γνωρίζουμε αλήθεια τι χημικό «κοκτέιλ» βάζουμε στο στόμα μας, όταν απολαμβάνουμε τη δροσιά και τη γεύση που μας προσφέρει η Coca Cola; Η Coca Cola, περιέχει φωσφορικό οξύ. Λόγω της υψηλής οξύτητας του φωσφορικού οξέως που περιέχει, η μεταφορά και η αποθήκευση του αναψυκτικού γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένες δεξαμενές, για να αντέχουν στη διάβρωση. Σε τι δοκιμασία λοιπόν βάζουμε τον οργανισμό μας, όταν πίνουμε Coca Cola; 

Μετά από δέκα λεπτά: Αφού πιούμε ένα κουτάκι Coca Cola, στο σώμα μας εισέρχονται ούτε λίγο ούτε πολύ, δέκα κουταλάκια ζάχαρης. Το γεγονός αυτό αποτελεί καταστροφικό χτύπημα για τον οργανισμό μας. Ο μόνος λόγος που δε κάνουμε έμετο, είναι το φωσφορικό οξύ που αναστέλλει τη δράση της ζάχαρης.

 

Φυσικα η εταιρια το διαψευδει και το θεωρει... hoax.

Φυσικά και είναι hoax απο κακή μετάφραση lol είδες όπως το είπα διάβασες κάτι απο ένα ελληνικό μπλοκ... το πλέον αφερέγγυο πράγμα δηλαδή...

 

To φωσφορικό οξύ αλλιώς γνωστό και ως Ε338 είναι όπως αρκετά "Ε" πρόσθετο γεύσης και τίποτα παραπάνω...

 

Το έχει και η Light και η Zero που δεν έχουν καθόλου ζάχαρη...

 

Η ζάχαρη κάνει κακό στην υγεία όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες και συστηματικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα ναι...

 

Απο εκει και πέρα δεν ειναι επικίνδυνη ούτε τοξική για να μην μπορούμε να την καταναλώσουμε σε μεγάλες ποσότητες

 

Γενικά ότι ειναι νόστιμο συνήθως ειναι και ανθυγιεινό .... άλλο αυτό όμως και άλλο αυτό που λες εσύ ότι σε πιάνει αναγούλα με την ζάχαρη...

 

Όσο αναγούλα θα σε πιάσει αν φας 2 πίτσες γίγας άλλη τόση θα σε πιάσει αν φας ένα πακο ζάχαρη...

 

Απλά σου κάθετε περίεργα επειδή ποτέ δεν είδες να τρώει κάποιος ή να πίνει σκέτη ζάχαρη... (εγώ βασικά θυμάμαι έβαζα ενα στρώμα ζάχαρης πάνω σε στραγγιστό γιαούρτι γιατι αλλιώς δεν το έτρωγα μικρός :P )

 

Δεν σημαίνει πως ειναι επικίνδυνο ή δεν πρέπει/μπορείς να το κάνεις..

 

Όπως δεν θα πάθεις τίποτα αν φας σαλάμι με μερέντα... μπέικον με φυστικοβούτυρο... ψάρι με τυρί ή αυγά κτλ

 

Όλα μπορεί να ακούγονται περίεργα αλλά ο οργανισμός σου ειναι μια χαρά έτοιμος να τα χωνέψει χωρίς πρόβλημα.

Δημοσ.

Φυσικά και είναι hoax απο κακή μετάφραση lol είδες όπως το είπα διάβασες κάτι απο ένα ελληνικό μπλοκ... το πλέον αφερέγγυο πράγμα δηλαδή...

 

 

Αυτο το λεει η κοκα κολα που φυσικα εχει συμφερον να κρυβει την αληθεια. Οι αλλοι που εκαναν ερευνα τι συμφέρον εχουν?

Αφερεγγυα είναι η κοκα κολα, όχι αυτοι που σου ανοιγουν τα ματια.

Μεταφραση από που? Εννοεις λαθος μεταφραση? ή ηθελημενο λαθος?

 

Κι εδώ διαβαζεις το ιδιο

Tα πρώτα 10 λεπτά:

10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης.Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας. 20 λεπτά:

Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης.

Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή). 40 λεπτά:

Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία. 45 λεπτά:

Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.60 λεπτά:

Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου

 

Κατι παραπανω ξερουν αυτοι από σενα που πιστευεις ότι το φ.ο. ειναι απλα ένα ενισχυτικο γευσης, επειδη εισαι τοσο αθωος.

 

 

Το έχει και η Light και η Zero που δεν έχουν καθόλου ζάχαρη...

 

Προσεξες που ειπα ότι τα γλυκαντικα υποκασταστατα είναι χειροτερα απο την κανονικη ζαχαρη?

 

Δημοσ.

Αυτο το λεει η κοκα κολα που φυσικα εχει συμφερον να κρυβει την αληθεια. Οι αλλοι που εκαναν ερευνα τι συμφέρον εχουν?

Αφερεγγυα είναι η κοκα κολα, όχι αυτοι που σου ανοιγουν τα ματια.

Μεταφραση από που? Εννοεις λαθος μεταφραση? ή ηθελημενο λαθος?

 

Κι εδώ διαβαζεις το ιδιο

Tα πρώτα 10 λεπτά:

10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης.Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας. 20 λεπτά:

Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης.

Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή). 40 λεπτά:

Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία. 45 λεπτά:

Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.60 λεπτά:

Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου

 

Κατι παραπανω ξερουν αυτοι από σενα που πιστευεις ότι το φ.ο. ειναι απλα ένα ενισχυτικο γευσης, επειδη εισαι τοσο αθωος.

Ποιοι έκαναν έρευνα το Cretan blogspot και το ekriti???? Ράδιο αρβύλα ειναι αυτά κακή μετάφραση απο σάιτ που ειναι  απο σπασμένο τηλέφωνο απο άλλο σάιτ που ειναι  απο κοπια απο παράλλο σάιτ που ειναι απο αντιγραφή απο κάποιο ξένο κοτσομπολίστικο σάιτ....

 

Πλάκα με κάνεις που λένε και οι θεσσαλονικείς;

 

Αυτά που σου λέω ειναι βασικά πράματα... για εσένα μπορεί να ειναι θολά και περίεργα αλλά για ανθρώπους που καταλαβαίνουν απο θετικές επιστήμες ειναι ΑΒ....

 

Για να αρχίσεις να ξερνάς απο ζάχαρη θα πρέπει να φας τουλάχιστον καμια 2 κιλά ζάχαρη σε λιγότερο απο 24 ώρες στην καθισιά σου ειναι μετρημένο πως να στο πω πιο απλά;

 

είναι επίσης γνωστό ότι το φωσφορικό οξύ στα τρόφιμα και δει στα αναψυκτικά χρησιμοποιείται ως πρόσθετο γεύσης

 

Επίσης ειναι 100000% πως δεν μειώνει την επίδραση της ζάχαρης με κάποιον τρόπο!

 

 

Προσεξες που ειπα ότι τα γλυκαντικα υποκασταστατα είναι χειροτερα απο την κανονικη ζαχαρη?

 

 

Άστα αυτά τώρα μην πας να αλλάξεις θέμα! Εσύ είπες πως βάζουν αυτό το περιβόητο χημικό για να μπορούμε να αντέξουμε την ζάχαρη γιατι αλλιώς θα αναγουλιάζαμε χωρίς αυτό....

 

Το αν είναι τα υποκατάστατα ζάχαρης επικίνδυνα δεν θα το σχολιάσω αυτό που θα σχολιάσω είναι ότι δεν ειναι ζάχαρη και δεν ειναι ουτε κοντά στις ίδιες ποσότητες στα αναψυκτικά σε σχέση με την ζάχαρη πχ η ασπαρτάμη είναι το ίδιο γλυκιά με την ζάχαρη σε 10 φορές λιγότερη ποσότητα (ή κάπου εκει βαριέμαι να το ψάξω)

 

Τέλος αφού δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη με επιστημονικά επιχειρήματα ας πάμε στις συγκρίσεις...

 

Ένα μεγάλο μιλκσέικ απο τα Μακντόναλντς έχει περισσότερη ζάχαρη απο ένα μπουκαλάκι κοκακόλα και δεν έχει φωσφορικό οξύ... αυτό πως το πίνεις (που ειναι και πετιμέζι σαν γεύση) και δεν ξερνάς;

Δημοσ.

Οκ.... εδώ διαβάζουν ορισμένοι κιτρικό οξύ και τους έρχεται στο μυαλό η ταινία Μπάτμαν που πέφτει στο καζάνι ο Τζόκερ και λιώνει.

Στην πραγματικότητα είναι ένα ασθενές οξύ που περιέχεται σε πολλά φρούτα και είναι ακίνδυνο.

 

Το μυστικό της γεύσης που έχει η κόλα είναι η  ζάχαρη, οι πολλές γλυκαντικές ουσίες, η καφείνη, η καραμέλα και οι αρωματικές ουσίες. Είναι σαν να τρως μια πάστα σε υγρή μορφή  :-D

 

Δεν χρειάζεται καμία μυστική-διαβολική ουσία για να γίνει γευστική.

  • Like 1
Δημοσ.

 

 

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.

Δυστυχώς το θέμα έχει ξεφύγει και έχει καταλήξει στο κλασσικό "έχω δίκιο, έχεις άδικο, σου παραθέτω αυτό αυτό και αυτό και φάε την σκόνη μου." 

Εκτός από το post μου που έτυχε να είναι η πρώτη απάντηση στο θέμα θα ήθελα απλά να γράψω κάτι για τον κόσμο που θα μπει και θα διαβάσει τις διάφορες "αντιδικίες" εδώ μέσα χωρίς να συμμετάσχει. Το θέμα ενημερώνομαι για τα τρόφιμα δεν είναι απλό. Παλαιότερα που είχαμε την τηλεόραση και τα έντυπα για ενημέρωση (και το ποσοστό του πληθυσμού με ειδίκευση ήταν μικρό), δεχόμασταν ως δεδομένο ότι αφού το είπαν/έγραψαν εκεί θα είναι και αλήθεια (και το σέβομαι για τους παλαιότερους).

Πλέον με το internet δεν είναι έτσι. Το τι γράφει το κάθε site ΔΕΝ είναι απαραίτητο να ισχύει. Στο internet το κάθε site και το κάθε blog μπορεί να καταλήξει να αντιγράφει τα πάντα για μερικά click χωρίς να ψάχνει την εγκυρότητα αυτών σε καμία περίπτωση.

Το κάθε forum είναι και αυτό μια μικρογραφία μια προφορικής συζήτησης. Δεν μπορεί ο καθένας να επικαλείται ότι εγώ το άκουσα/ είδα γραμμένο εκεί και να περιμένει οι υπόλοιποι να το δεχτούν και να του πουν και ευχαριστώ. Ειδικά όταν το εκεί, δεν είναι ένας επίσημος οργανισμός EFSA/FDA/ΕΦΕΤ. Στον χώρο τον τροφίμων τα τελευταία χρόνια δρουν και μεγαλουργούν άνθρωποι με σήμα κατατεθέν την αρπαχτή. Πόσες μόδες έχουν περάσει και έχουν κάνει τζίρους τρελούς (γάλα γαϊδούρας, superfoods, αλόη, στέβια, φραπελιά, κολαγόνο, φρεσκό/και μη φρέσκο γάλα και άλλα που δεν μου έρχονται πρωί πρωί).

Για όλα τα παραπάνω η αλήθεια πάντα είναι κάπου στην μέση και πίσω. Όλα τα υπόλοιπα που φτάνουν στο ευρύ κοινό είναι εμπορικές ηλιθιότητες που δεν έχουν επιστημονική βάση/απόδειξη. 

Παράκληση είναι από έναν άγνωστο μεταξύ αγνώστων να ΜΗΝ πιστεύετε ότι σας πλασάρεται με ευκολία. Ψάξτε την πηγή μόνοι σας και μετά αποφασίστε αν θα συμφωνήσετε με αυτό και κατά πόσο το βρίσκετε έγκυρο. Συμβουλευτείτε κάποιον από τον χώρο αφού και αυτόν το γνωρίζετε καλά και γνωρίζετε το παρελθόν του. (Υπάρχουν περιπτώσεις γνωστών μου που έχω ακούσει και μου αναφέρουν ότι πχ ξέρω τον Λάκη που δουλεύει στην ΔΕΛΤΑ και λέει ότι παστεριώνουν τα ληγμένα γάλατα  35 φορές, αλήθεια. -Τι θέση έχει ο Λάκης; -Συντηρητής aircondition. -...)

Αν σας φαίνεται δύσκολο/πολύπλοκο το να ψάξετε για την πηγή της κάθε πληροφορίας ΜΗΝ την υπερασπίζεστε με σθένος. Θα επιμείνω όμως να την ψάξετε, εξάλλου αφορά την τροφή σας (την βάζετε κάθε μέρα στον οργανισμό σας). Υπάρχουν πολλά και ενημερωμένα site διεθνών οργανισμών σχετικών με τα τρόφιμα. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία (κανονισμοί/οδηγίες) είναι διαθέσιμη online σε όλες τις γλώσσες. Ο κώδικας τροφίμων και ποτών, ο αγορανομικός κώδικας, οι ανακλήσεις είναι όλα διαθέσιμα online από επίσημους οργανισμούς και πανεπιστήμια. 

Καλημέρα σας

 

 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...