thelos257 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Επειδή έχασα απότομα την μπάλα με το θέμα. Ας σου απαντήσω το εξής: 1. Γιατί να μην βάλεις τον i7 που έχεις ήδη? 2. Ποιος τα λέει αυτά? Όλα περνάνε από τον επεξεργαστή και όχι από τον SSD. Πάντως, αν έχεις το πρόβλημα που φαίνεται στην πρώτη σελίδα, αν ψάξεις λίγο λύνεται. Ωραια αφου λυνεται λυσε μου το εσυ. Ο τεχνικος που μ ετοιμαζει ηδη τον νεο υπολογιστη μ ειπε οτι με τον ssd που θα μ βαλει μεσα θα πετα το pc μ και δεν θα θελω αλλο για τα επομενα 4 χρονια τουχαλιστον. Επισης εμενα με ενδιαφερει μονο ενα πραγμα δεν με νοιαζει να βλεπω την NASA μεταφορικα το ειπα αυτο ουτε με νοιαζει να ναι πολυ πολυ γρηγορος σαν αεροπλανο που λεμεν. Με νοιαζει να ανοιγω γρηγορα τα παραθυρα μ και κυριως να κανει encoding το HandBrake σε κλασματα δευτερολεπτων αν γινεται. Με τον 6700 που εχω μ περνει 15 λεπτα. Και με τον 8700 25 λεπτα. Οπως και να χει αφου τον θελω ας τον παρω και αυτο τον i3 7100 να τελιωνω με αυτη την ιστορια και κουραστικα σας κουρασα και εσας. Και πιστευω πως θα δω καποια διαφορα. Απο θεωριες ξερουμε ολοι να λεμεν στην πραξη ομως ; Θελω να τον δω και θα δω διαφορα και με τον υδροψυχτη που θα βαλω μεσα θα ναι διαφορετικος υπολογιστης απ αυτον που εχω τον ετοιμο της ΗΡ.
selianx Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Ε φίλε δε παλεύεσε. Θα στο ξαναπώ. Ο τεχνικός, ζει από τη δουλειά που κάνει, και αυτό προυποθέτει να τον πληρώσεις. Τον πληρώνεις για άχρηστα πράγματα, καθώς έχεις πιο γρήγορο επεξεργαστή στα χέρια σου, τον 6700. Αν έχεις την καλοσύνη, μιας και μας κούρασες άδικα, κάνε μας τη χάρη όταν θα έρθει το PC, τρέξε ότι τρέχεις με το νέο σύστημα, και μετά πέτα τη νέα GPU και τον SSD στο μηχάνημα με τον i7 6700 και έλα πες μας τις διαφορές, για να ξέρουμε άλλη φορά να προτείνουμε 2c/4t σε άνθρωπο που έχει 4c/8t της προηγούμενης γενιάς και θέλει "upgrade".Σου τρώνε τα λεφτά τσάμπα.Τεχνικός να λέει τον 7100 γρηγορότερο του 6700 και τον εμπιστεύεσαι... το fiatάκι πχ. του 2017 γρηγορότερο μιας porsche του 16. Αν είναι δυνατών... Σου τρώνε τα λεφτά. Ξύπνα. 3
UsualSuspect__ Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Ωραια αφου λυνεται λυσε μου το εσυ. Ο τεχνικος που μ ετοιμαζει ηδη τον νεο υπολογιστη μ ειπε οτι με τον ssd που θα μ βαλει μεσα θα πετα το pc μ και δεν θα θελω αλλο για τα επομενα 4 χρονια τουχαλιστον. Επισης εμενα με ενδιαφερει μονο ενα πραγμα δεν με νοιαζει να βλεπω την NASA μεταφορικα το ειπα αυτο ουτε με νοιαζει να ναι πολυ πολυ γρηγορος σαν αεροπλανο που λεμεν. Με νοιαζει να ανοιγω γρηγορα τα παραθυρα μ και κυριως να κανει encoding το HandBrake σε κλασματα δευτερολεπτων αν γινεται. Με τον 6700 που εχω μ περνει 15 λεπτα. Και με τον 8700 25 λεπτα. Οπως και να χει αφου τον θελω ας τον παρω και αυτο τον i3 7100 να τελιωνω με αυτη την ιστορια και κουραστικα σας κουρασα και εσας. Και πιστευω πως θα δω καποια διαφορα. Απο θεωριες ξερουμε ολοι να λεμεν στην πραξη ομως ; Θελω να τον δω και θα δω διαφορα και με τον υδροψυχτη που θα βαλω μεσα θα ναι διαφορετικος υπολογιστης απ αυτον που εχω τον ετοιμο της ΗΡ. Θα στο πω πολύ απλά. Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ βλέπει ένα κορόιδο και πως θα του τα φάει λέγοντας του ότι μ@λ@κία του κατέβει στο κεφάλι. ΕΜΕΙΣ (δεν έχουμε καν κέρδος από σένα, λολ) σου λέμε τι να κάνεις για να γλιτώσεις και να βρεις την υγειά σου. Μάντεψε ποιος είναι το θύμα. 1
thelos257 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Ε φίλε δε παλεύεσε. Θα στο ξαναπώ. Ο τεχνικός, ζει από τη δουλειά που κάνει, και αυτό προυποθέτει να τον πληρώσεις. Τον πληρώνεις για άχρηστα πράγματα, καθώς έχεις πιο γρήγορο επεξεργαστή στα χέρια σου, τον 6700. Αν έχεις την καλοσύνη, μιας και μας κούρασες άδικα, κάνε μας τη χάρη όταν θα έρθει το PC, τρέξε ότι τρέχεις με το νέο σύστημα, και μετά πέτα τη νέα GPU και τον SSD στο μηχάνημα με τον i7 6700 και έλα πες μας τις διαφορές, για να ξέρουμε άλλη φορά να προτείνουμε 2c/4t σε άνθρωπο που έχει 4c/8t της προηγούμενης γενιάς και θέλει "upgrade". Σου τρώνε τα λεφτά τσάμπα. Τεχνικός να λέει τον 7100 γρηγορότερο του 6700 και τον εμπιστεύεσαι... το fiatάκι πχ. του 2017 γρηγορότερο μιας porsche του 16. Αν είναι δυνατών... Σου τρώνε τα λεφτά. Ξύπνα. Ναι φιλε μ αλλα οκ οκ πες μ ενα βαρετο προγραμμα να το τρεχω στον i7 6700 οταν ερθη πισω ο υπολογιστης με το καλο και το ιδιο να το τρεχω στο i3 7100 και θα σας βγαζω τα αποτελεσματα ή πες μ διαγνωστικα τεστ επεξεργαστων και ολου του συστηματος να τα τρεχω και θα σας βγαζω αποτελεσματα.
cpttony Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Ωραια αφου λυνεται λυσε μου το εσυ. [...] Συνήθως αυτό το πρόβλημα λύνεται είτε αλλάζοντας το boot priority είτε βλέποντας τα καλώδια αν κάνουν καλή επαφή στον δίσκο ή βγάζοντας την μπαταρία της μητρικής. Όσο για τον 7100, αν δεν πιστεύεις εμάς, κοίτα τα νούμερα που κυκλοφορούν στο net. Για παράδειγμα, με ένα γρήγορο ψάξιμο: Αν υπολογίσεις ότι ο i3 7100 είναι ~5% πάνω από τον 6100, πόσο να βελτιώσει τον χρόνο που έχει ο 6100. Τον i7 δεν τον φτάνει.
selianx Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δεν είναι το θέμα να σε βάλουμε να τρέξεις benchmarks. Αυτά τα βλέπουμε από άλλους χρήστες. Εσύ, κάνε αυτό που σου είπα και θα δεις ότι αν βάλεις τη GPU με τον SSD στον 6700 θα καταλάβεις αυτό που σου λέμε 6 σελίδες τώρα, και ίσως τουλάχιστον τα αφήσεις εκεί και δεις άσπρη μέρα. Αν δεν το κάνεις, θα έχεις δυο χαζά PC, αντί για ένα τούμπανο και ένα χαζό.Και για να συμπληρώσω τον πάνω φίλο, δες τον 6100 (5% κάτω του 7100) https://www.youtube.com/watch?v=82EsZbj7sPcΟρίστε, το Mafia, το GTA V καθώς και άλλα 14 παιχνίδια δείχνουν ότι ο επεξεργαστής που έχεις ήδη υπερέχει σε όλα, στα περισσότερα κατα πολύ, ειδικά στα παιχνίδια που θεςΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΠΛΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ GPU + SSD. Αλλά ο τεχνικός είναι φίλος σου. Πλήρωνε τώρα. 3
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Thelos έχεις ήδη ένα πολύ καλό σύστημα, αυτή είναι η άποψή μου, από το να σε πιάσει κορόϊδο ο κάθε τεχνικός πιάσε εσύ κορόϊδο αυτόν και μην αγοράσεις άλλο μηχάνημα, μην σπαταλήσεις λεφτά για άλλο μηχάνημα ενώ έχεις ήδη ένα καλό, είναι κρίμα να πετάξεις 600 ευρώ άδικα. Είναι σαν να λέμε πως έχεις να φας για μεσημέρι το καλύτερο σπιτικό φαγητό και λες το πετάω θα πάρω ένα σουβλάκι, απλό παράδειγμα αλλά κατάλαβες που το πάω. Είσαι ενήλικας και μπορείς να ζυγίσεις τις ανάγκες σου και από την στιγμή που το πρόβλημα που μας είπες στην αρχή του θέματος είναι γελοίο και πανεύκολο να το λύσεις δεν χρειάζεται να πετάξεις λεφτά από την τσέπη σου. Αν θυμάμαι καλά σπουδάζεις πληροφορική, νομίζω το είχες αναφέρει, επομένως θα ασχολείσαι ελάχιστα με υπολογιστές, ασχέτως αν τα pc που πήρες είναι μέτριες επιλογές τουλάχιστον κάποια απλά βασικά περί hardware νομίζω τα ξέρεις. Αυτή είναι η άποψή μου ξαναλέω, από εκεί και έπειτα τα ζυγίζεις και αν όντως θες να πετάξεις λεφτά για νέο μηχάνημα εμάς δεν μας πέφτει λόγος αλλά εσύ θα φτωχύνεις κατά 600 ευρώ, απλά από την στιγμή που άνοιξες νέο thread και ζήτησες την βοήθειά μας αυτό κάνουμε, αλλά από εκεί και έπειτα κάνε ότι νομίζεις . 2
Μακιαβέλλι Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Με 600 ευρώ, ακόμα και καθόλου να μη κυνηγούσες εγγύηση και σέρβις, παίρνεις έναν πολύ καλό SSD και μια high end κάρτα γραφικών. Με αυτά και τον 6700 το σύστημα είναι για αρκετά χρόνια. Αυτή η πατάτα (για δεδομένα 2017) που πας να πάρεις είναι ένας καλός τρόπος να σου πάρει λεφτά τώρα και να σου τα ξαναπάρει σε 2-3 χρονάκια. 3
thelos257 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Λοιπον σεβαστη η γνωμη του καθενος αλλα την σας ειπαμε την οποια δεν επεθυμουσα να ακολουθησω απο δικη μου πλευρα αφου σημερα ειμουν εκει στο φιλο μ ως τωρα και φτιαχναμε το μηχανακι οριστε τι χρεισιμοποιησαμε:Δειτε τα ολα και μετα αρχιστε οσο γκρασιμο θελετε μηπως θελετε να σας δωσω και το τηλ του να τον γκραζετε και αυτον ; Που μ κανετε και τους ειδικους οι περισσοτεροι εδω μεσα αλλα να πειτε ενα παραδειγμα αν δεν ειχα καθολου υπολογιστη ή καθολου τον Ι7 6700 τοτε ποιο επεξεργαστη θα προτεινατε ενα i5 ή i7 ναι αλλα ποιο μοντελο ; Οσο δεν μ το λετε αυτο αρχιζω να πιστευω οτι δεν ξερετε τι να προταινεται ή την τυφλα σας και κολλατε στον i7 6700.Συγνωμη δεν με γνωριζεται και προσωπικα κιολας για να μ κανετε τοσηη επιθεση και ευτυχως που δεν με γνωριζεται γιατι δεν θα το παρω μονο και μονο απο πισμα θα το παρω επειδη μ αρεσει ο επεξεργαστης του ο i3 7100 που ναι στα 3.9Ghz και γινεται και overclock στα 4 κατι Ghz οπως και η καρτα γραφικων επισης.Σιγουρα θα κανω την δουλεια μου πολυ καλυτερα (οχι σε επιπεδα του i7 6700) αλλα θα χει και SSD 250GB 6Gbit.Δεν σας ζητησα να μου προτεινεται ενα pc για να βλεπω την NASA προς θεου απλος να κανω την δουλεια μου να ναι οικονομικος και να μ αντεξει στα χρονια να βγαζω 5 χρονια στο μαχ.Αλλα ας εξερεσουμε οτι εχω ηδη το ΗΡ με τον i7 6700 ξεχαστε το αυτο πειτε οτι ειναι ενα Χ. Οτι ποτε μ δεν τον ειχα. Σε ποιο επεξεργαστη θα μ προτεινατε να πηγαινα ως τα 600Ευρω συνολικα να μου βγαινε ολα μαζι ; Ακουω γνωμες εδω σας θελω καβουγες στα βραχια.Πιστευω οτι ο i3 7100 κανει για gaming (GTA V - MAFIA III - Need for speed) παρα τον 6100.Δειτε και πως το στησαμε ολο το μηχανημα τωρα: http://imgur.com/a/Oq3h5 απο το 0 μεσα σε δυο ωρες. Απλος αυριο θα το παραλαβω.Αρχικα βαλαμε πανω τον επεξεργαστη Intel Celeron G3900 για να αναβαθμισουμε το BIOS στην νεοτερη του εκδοση ΠΡΙΝ να αρχισουμε να βαλουμε τον υπολογιστη στο κουτι του και τον νεο μ επεξεργαστη i3 7100.Η αναβαθμιση ειναι αυτη εδω που κατεβασαμε: F205.38 MB2016/11/14Asia China America EuropeEurope(Russia)Support 7th generation CPU* This BIOS prohibits updating to earlier version BIOS
thelos257 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω Γελαει καλυτερα οποιος γελαει τελευταιος. Την δουλεια μ θα την κανω μια χαρα καλοριζικο να μου ειναι και δεν θα ξανα γραψω σε αυτη την ενοτητα του φορουμ ποτε μου εμαθα πλεον οτι δεν ξερετε τι να προταινεται και κολλησατε στο i7 6700 ρε παιδι μου. Οκ πειτε οτι δεν το εχω αυτο το ΗΡ υποθετικα λεμεν υποθετικα τι αλλο επεξεργαστη θα μ προτεινατε ; Ακουω γνωμες εστο και τωρα ποτε δεν ειναι αργα
tanasen01 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Κάποιος πήρε προαγωγή. Ας υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει ο ι7-6700 (παω με το σκεπτικό σου που δεν έχει κανένα νόημα αλλά δε βαριέσαι...). 1)δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσεις διπλάσια λεφτά από τον G4560 για να πάρεις ένα 10% μεγαλύτερη απόδοση που σου δίνει ο ι3 2) ο ι3-7100 είναι κλειδωμένος! δεν κλοκάρεται! και ξεκλείδωτος να ήταν π.χ ο ι3-7350Κ θα ήθελες μητρική Ζ270 ενώ πήρες Η110. Ούτε boost έχει, μένει στα 3,9GHz ό,τι και αν κάνεις! 3) η υδρόψυξη είναι τελείως άχρηστη γι αυτόν τον επεξεργαστή. Εγώ με τον 6100 με την intel ψύκτρα έχω θερμοκρασίες 27C idle και 48C max 4) ο φίλος σου είναι επικίνδυνος 3
adtakhs Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Θα στο πω πολύ απλά. Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ βλέπει ένα κορόιδο και πως θα του τα φάει λέγοντας του ότι μ@λ@κία του κατέβει στο κεφάλι. ΕΜΕΙΣ (δεν έχουμε καν κέρδος από σένα, λολ) σου λέμε τι να κάνεις για να γλιτώσεις και να βρεις την υγειά σου. Μάντεψε ποιος είναι το θύμα. Λοιπον σεβαστη η γνωμη του καθενος αλλα την σας ειπαμε την οποια δεν επεθυμουσα να ακολουθησω απο δικη μου πλευρα αφου σημερα ειμουν εκει στο φιλο μ ως τωρα και φτιαχναμε το μηχανακι οριστε τι χρεισιμοποιησαμε: Δειτε τα ολα και μετα αρχιστε οσο γκρασιμο θελετε μηπως θελετε να σας δωσω και το τηλ του να τον γκραζετε και αυτον ; Που μ κανετε και τους ειδικους οι περισσοτεροι εδω μεσα αλλα να πειτε ενα παραδειγμα αν δεν ειχα καθολου υπολογιστη ή καθολου τον Ι7 6700 τοτε ποιο επεξεργαστη θα προτεινατε ενα i5 ή i7 ναι αλλα ποιο μοντελο ; Οσο δεν μ το λετε αυτο αρχιζω να πιστευω οτι δεν ξερετε τι να προταινεται ή την τυφλα σας και κολλατε στον i7 6700. Συγνωμη δεν με γνωριζεται και προσωπικα κιολας για να μ κανετε τοσηη επιθεση και ευτυχως που δεν με γνωριζεται γιατι δεν θα το παρω μονο και μονο απο πισμα θα το παρω επειδη μ αρεσει ο επεξεργαστης του ο i3 7100 που ναι στα 3.9Ghz και γινεται και overclock στα 4 κατι Ghz οπως και η καρτα γραφικων επισης. Σιγουρα θα κανω την δουλεια μου πολυ καλυτερα (οχι σε επιπεδα του i7 6700) αλλα θα χει και SSD 250GB 6Gbit. Δεν σας ζητησα να μου προτεινεται ενα pc για να βλεπω την NASA προς θεου απλος να κανω την δουλεια μου να ναι οικονομικος και να μ αντεξει στα χρονια να βγαζω 5 χρονια στο μαχ. Αλλα ας εξερεσουμε οτι εχω ηδη το ΗΡ με τον i7 6700 ξεχαστε το αυτο πειτε οτι ειναι ενα Χ. Οτι ποτε μ δεν τον ειχα. Σε ποιο επεξεργαστη θα μ προτεινατε να πηγαινα ως τα 600Ευρω συνολικα να μου βγαινε ολα μαζι ; Ακουω γνωμες εδω σας θελω καβουγες στα βραχια. Πιστευω οτι ο i3 7100 κανει για gaming (GTA V - MAFIA III - Need for speed) παρα τον 6100. Δειτε και πως το στησαμε ολο το μηχανημα τωρα: http://imgur.com/a/Oq3h5 απο το 0 μεσα σε δυο ωρες. Απλος αυριο θα το παραλαβω. Αρχικα βαλαμε πανω τον επεξεργαστη Intel Celeron G3900 για να αναβαθμισουμε το BIOS στην νεοτερη του εκδοση ΠΡΙΝ να αρχισουμε να βαλουμε τον υπολογιστη στο κουτι του και τον νεο μ επεξεργαστη i3 7100. Η αναβαθμιση ειναι αυτη εδω που κατεβασαμε: F20 5.38 MB 2016/11/14 Asia China America Europe Europe(Russia) Support 7th generation CPU * This BIOS prohibits updating to earlier version BIOS Ποπό ξεστοκάρισμα που έκανε το μαγαζί που αγόρασες ...... Φοβερές επιλογές σε μητρική, CPU, τροφοδοτικό, ηχεία και πάνω απ` όλα υδρόψυξη για κλειδωμένο CPU και H110 ΜΗΤΡΙΚΉ..... Μην πω για την κορυφαία κάρτα 460 ....... Ετοιχη για gaming με όλα φουλ... Πόσα έδωσες αν επιτρέπεται ? 2
Μακιαβέλλι Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 μ αρεσει ο επεξεργαστης του ο i3 7100 που ναι στα 3.9Ghz και γινεται και overclock στα 4 κατι Ghz Με ρέγουλα το oc μη πάει στα 6 Ghz και αρχίσει να τρέχει ο cpu και δεν τον προλαβαίνεις. Ε ρε Πλαίσιο που μας χρειάζεται! 3
selianx Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Λοιπον σεβαστη η γνωμη του καθενος αλλα την σας ειπαμε την οποια δεν επεθυμουσα να ακολουθησω απο δικη μου πλευρα αφου σημερα ειμουν εκει στο φιλο μ ως τωρα και φτιαχναμε το μηχανακι οριστε τι χρεισιμοποιησαμε: .... Γελαει καλυτερα οποιος γελαει τελευταιος. Την δουλεια μ θα την κανω μια χαρα καλοριζικο να μου ειναι και δεν θα ξανα γραψω σε αυτη την ενοτητα του φορουμ ποτε μου εμαθα πλεον οτι δεν ξερετε τι να προταινεται και κολλησατε στο i7 6700 ρε παιδι μου. Οκ πειτε οτι δεν το εχω αυτο το ΗΡ υποθετικα λεμεν υποθετικα τι αλλο επεξεργαστη θα μ προτεινατε ; Ακουω γνωμες εστο και τωρα ποτε δεν ειναι αργα Μια χαρά ξέρουμε τι να σου προτείνουμε, 6 σελίδες τώρα. Να προσέχεις καλύτερα τους "φίλους" σου. - SSD που θα του έμενε στο ράφι (~270MB/s Write) τη στιγμή που σ' αυτές τις τιμές παίζουν 520-540 write και διπλάσια IOPS με 5 χρόνια εγγύηση. - Dual core το 2017 51W TDP με υδρόψυξη που μάλλον θα του έμενε στο ράφι καθώς δεν προσδίδει τίποτα περισσότερο από μια κλασσική Hyper 212 EVO, παρά μόνο χειρότερο ανεμιστήρα και αναξιοπιστία. Φυσικά ακριβότερη. - Μητρική εντάξει, είναι κακή αλλά δε θα τη καταλάβεις. Γιατί να κάθετε στο ράφι του; - Τροφοδοτικό Allahu Akbar. - 4-5 χρόνια δε βγάζει αλλά έτσι και αλλιώς, του χρόνου βλέπω να στα αγοράζει στα 250 ευρώ ο φίλος και να σου πουλάει FX 6300 ως "6πύρηνο τέρας". 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις