webparts Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, Tragic! είπε Καλά, υπάρχουν και οι ηλίθιοι που ενοχλούν άλλους ηλίθιους. Εκεί βέβαια τα πατσίζουν με αντίποινα οπότε τους ζηλεύω (αδυνατώ να συμμετέχω σε τόσο ηλίθιες κόντρες) Κατσε,λογικα καποιος θα μπει να μας κανει τα μαθηματικα στην πολυπλοκη αυτη εξισωση.
meletis_m Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγω είχα θέμα με το ακριβώς δίπλα διαμέρισμα. Έκανα υπομονή 5 μήνες. Μέχρι τις 6 το πρωι φασαρία. Φοιτητής είμαι, δέν ήθελα να καλέσω την αστυνομία, έλεγα θα ηρεμήσει. Φοιτητής και εκείνος(2 χρόνια μικρότερος) Έλα ντέ που δεν σταμάταγε, πρίν 3 εβδομάδες βγαίνω απο το διαμέρισμα χτυπάω επίμονα το κουδούνι, γιατί που του χτύπησα την πόρτα έκανε οτι δέν άκουγε και τόν χαζό. Το τι άκουσε βγήκε η οικογένεια απο τον 3ο όροφο να δεί τι συμβάινει. Έχει εδω και 4 εβδομάδες 00:30 απόλυτη ησυχία. Όπως σέβομαι εγω έτσι θα έπρεπε να κάνει και ο ίδιος, και οχι να μάς γράφει!! Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από meletis_m 1
Gkostas2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Το θέμα με τους σωλήνες το έχω και γω. Τώρα για το τι να κανεις, αν δεν αντέχεις απλά φεύγεις. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλον να κάνει μπάνιο με τα ωράριά σου, όπως και υδραυλικός να έρθει δεν αλλάζει τίποτα. Προσωπικά πλέον προτιμώ να μένω σε πιο παλιά διαμερίσματα που και ψηλοτάβανα είναι και μονωση της προκοπής έχουν, παρά σε όλη την σαπίλα απο το 2000 και μετά όπου ο καθε πολ. μηχανικός τα έφτιαχνε στο ποδι με υλικά της πλάκας, απλά για να τα πουλήσει. 2
meletis_m Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, Gkostas2007 είπε Το θέμα με τους σωλήνες το έχω και γω. Τώρα για το τι να κανεις, αν δεν αντέχεις απλά φεύγεις. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλον να κάνει μπάνιο με τα ωράριά σου, όπως και υδραυλικός να έρθει δεν αλλάζει τίποτα. Προσωπικά πλέον προτιμώ να μένω σε πιο παλιά διαμερίσματα που και ψηλοτάβανα είναι και μονωση της προκοπής έχουν, παρά σε όλη την σαπίλα απο το 2000 και μετά όπου ο καθε πολ. μηχανικός τα έφτιαχνε στο ποδι με υλικά της πλάκας, απλά για να τα πουλήσει. Ο Πολιτικός μηχανικός μαζί και ο ιδιοκτήτης. Πολυκατοικία στην περιοχή μου, κατασκευής 2005 , εμφάνισε προβλήματα στίς σωληνώσεις εσωτερικά. Δέν έβαζαν συνδέσμους και απλώς τσάκιζαν το σωλήνα όπως αποδείχτηκε στο σκάψιμο.
andreas314p Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ νομίζω είναι 2 τα θέματα που υπάρχουν . 1 . Έχετε μάθει σε χωριό να ζείτε και σας φαίνεται αφάνταστα περίεργο να υπάρχει θόρυβος. 2 . Υπάρχει κάποια Αγχώδης Διαταραχή http://www.georgalakis.gr/gr/el/services/--16 Είναι απλοί καθημερινοί θορυβοι. Δηλαδή εγώ που έχω καμπάνα δίπλα μου και βαράει θα πρέπει να πάω να ρίξω βόμβα? Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από andreas314p 1
Gkostas2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, meletis_m είπε Ο Πολιτικός μηχανικός μαζί και ο ιδιοκτήτης. Πολυκατοικία στην περιοχή μου, κατασκευής 2005 , εμφάνισε προβλήματα στίς σωληνώσεις εσωτερικά. Δέν έβαζαν συνδέσμους και απλώς τσάκιζαν το σωλήνα όπως αποδείχτηκε στο σκάψιμο. Ο ιδιοκτήτης πολλές φορές έχει βγει και ο ίδιος θύμα γιατι δεν ήξερε τι αγόραζε. Δεν νομίζω πολλοι ιδιοκτήτες να αγοράζουν εν γνώση τους διαμέρισμα με πρόβλημα στην μόνωση. Απλά επειδή δεν μένει εκει, δεν τον νοιάζει. Θα τον νοιάξει οταν θα παει να μεινει κανά παιδί του/εγγόνι του. Οσον αφορά τις πολυκατοικίες που λες, έχω δει διαμερίσματα με 2μιση μέτρα ύψος μονο για να βγάλουν παραπάνω όροφο (μετράνε στο υψος ακόμα και τον τοιχο που χωριζει τους ορόφους). Μπαίνεις μεσα και νομιζεις μπαινεις σε τάφο. Έχω δει άλλα με σάπια υδραυλικά. Που απορείς που στο καλό μπορεί να τα βρήκαν. Έχω βρει με ξύλινες επιφάνειες πιο ψεύτικες και απο αυτά που πουλάνε στην λαική οι γύφτοι. Το μόνο καλό που έχουν ειναι τα μεγάλα μπαλκόνια. Γενικά τις χρυσές εποχές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ λάδωναν στις πολεοδομίες και έχτιζαν οτι ήθελαν. 1
meletis_m Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, Gkostas2007 είπε Ο ιδιοκτήτης πολλές φορές έχει βγει και ο ίδιος θύμα γιατι δεν ήξερε τι αγόραζε. Δεν νομίζω πολλοι ιδιοκτήτες να αγοράζουν εν γνώση τους διαμέρισμα με πρόβλημα στην μόνωση. Απλά επειδή δεν μένει εκει, δεν τον νοιάζει. Θα τον νοιάξει οταν θα παει να μεινει κανά παιδί του/εγγόνι του. Οσον αφορά τις πολυκατοικίες που λες, έχω δει διαμερίσματα με 2μιση μέτρα ύψος μονο για να βγάλουν παραπάνω όροφο (μετράνε στο υψος ακόμα και τον τοιχο που χωριζει τους ορόφους). Μπαίνεις μεσα και νομιζεις μπαινεις σε τάφο. Έχω δει άλλα με σάπια υδραυλικά. Που απορείς που στο καλό μπορεί να τα βρήκαν. Έχω βρει με ξύλινες επιφάνειες πιο ψεύτικες και απο αυτά που πουλάνε στην λαική οι γύφτοι. Το μόνο καλό που έχουν ειναι τα μεγάλα μπαλκόνια. Γενικά τις χρυσές εποχές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ λάδωναν στις πολεοδομίες και έχτιζαν οτι ήθελαν. Αυτα πληρώνουμε τώρα, ήθελαν τις χρυσές εποχές , να σηκώνουν πολυκατοικίες και να εισπράττουν μόνο. Με ακάλυπτες επιταγές , δάνεια. Εχω 8 περιπτώσεις στην περιοχή μου που ούτε για τσίχλες δεν έχουν. Τους τα έχει κατασχέσει η τράπεζα, αλλά λίγο μέσα δέν πάνε για χρέη σε εφορία. Εμείς ήμασταν οι βλάκες που τόσα χρόνια πληρώναμε τις υποχρεώσεις μας. Μόνο πολεοδομίες ο προιστάμενος της υπηρεσίας έβγαζε 2ο μισθό!! 1
Gkostas2007 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, meletis_m είπε Αυτα πληρώνουμε τώρα, ήθελαν τις χρυσές εποχές , να σηκώνουν πολυκατοικίες και να εισπράττουν μόνο. Με ακάλυπτες επιταγές , δάνεια. Εχω 8 περιπτώσεις στην περιοχή μου που ούτε για τσίχλες δεν έχουν. Τους τα έχει κατασχέσει η τράπεζα, αλλά λίγο μέσα δέν πάνε για χρέη σε εφορία. Εμείς ήμασταν οι βλάκες που τόσα χρόνια πληρώναμε τις υποχρεώσεις μας. Μόνο πολεοδομίες ο προιστάμενος της υπηρεσίας έβγαζε 2ο μισθό!! Όλα τα λεφτά σε γειτονιές με 5 το πολύ ορόφους πολυκατοικίες, που βλέπεις κάτι 7οροφα τέρατα... Αυτό που φοβάμαι είναι και τα υλικά που έχουν βάλει για τις φτιάξουν και τι θα γίνει σε ενδεχόμενο σεισμό. Πάντως στην περίπτωσή μου, ούτε ο άλλος φταίει με τις ώρες που κάνει μπάνιο. Ο καθένας έχει το πρόγραμμά του. Εκεί κυνήγι αυτός που την έχτισε θέλει ή τουλάχιστον να τον βάζεις να ακούει τον θόρυβο τις βρύσης κάθε πρωί. 2
madampapadam Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Εγω είχα θέμα με το ακριβώς δίπλα διαμέρισμα. Έκανα υπομονή 5 μήνες. Μέχρι τις 6 το πρωι φασαρία. Φοιτητής είμαι, δέν ήθελα να καλέσω την αστυνομία, έλεγα θα ηρεμήσει. Φοιτητής και εκείνος(2 χρόνια μικρότερος) Έλα ντέ που δεν σταμάταγε, πρίν 3 εβδομάδες βγαίνω απο το διαμέρισμα χτυπάω επίμονα το κουδούνι, γιατί που του χτύπησα την πόρτα έκανε οτι δέν άκουγε και τόν χαζό. Το τι άκουσε βγήκε η οικογένεια απο τον 3ο όροφο να δεί τι συμβάινει. Έχει εδω και 4 εβδομάδες 00:30 απόλυτη ησυχία. Όπως σέβομαι εγω έτσι θα έπρεπε να κάνει και ο ίδιος, και οχι να μάς γράφει!! Έτυχες στη περίπτωση ανθρώπου που απλά φοβήθηκε. Αν έπεφτες σε κανέναν τρελό και περίεργο που σε έγραφε επιδεικτικά εκεί θα ήταν το πρόβλημα. 57 λεπτά πριν, Gkostas2007 είπε Το θέμα με τους σωλήνες το έχω και γω. Τώρα για το τι να κανεις, αν δεν αντέχεις απλά φεύγεις. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλον να κάνει μπάνιο με τα ωράριά σου, όπως και υδραυλικός να έρθει δεν αλλάζει τίποτα. Προσωπικά πλέον προτιμώ να μένω σε πιο παλιά διαμερίσματα που και ψηλοτάβανα είναι και μονωση της προκοπής έχουν, παρά σε όλη την σαπίλα απο το 2000 και μετά όπου ο καθε πολ. μηχανικός τα έφτιαχνε στο ποδι με υλικά της πλάκας, απλά για να τα πουλήσει. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις να μπαίνει όποτε θέλει εννοείται, όπως και αν ήταν η βρύση της κουζίνας, θα πεις τον άλλον πότε θα πίνει νερό ή θα πλένει τα χέρια ή τα πιάτα; Όχι βέβαια! Αλλά άμα υπάρχει πρόβλημα πρέπει να το φτιάξει και να σεβαστεί πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που ζούνε εκεί. Στο πατρικό μου, ήρθαν οι απο κάτω και μας είπαν πως κάτω απο το μπάνιο μας αρχίζει να φουσκώνει και να σαπίζει, κάποιο θέμα είχε η μπανιέρα απο κάτω και όποτε κάναμε μπάνιο έσταζαν νερά! Μεγάλο πρόβλημα και σε πολυκατοικία του 2001! Ξέρεις τι κάναμε; Δεν μπαίναμε καθόλου για μπάνιο μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα! Πηγαίναμε σε συγγενείς, παππούδες φίλους αν θέλαμε μπάνιο για όσο θα χρειαζόταν να γίνει η εργασία, να σπάσουν πλακάκια και να διορθωθεί το πρόβλημα. Δηλαδή αν γυρνούσαμε και τους λέγαμε "δεν θα μας πείτε εσείς αν θα μπουμε για μπάνιο ή όχι θα είμασταν σωστοί; Σεβαστήκαμε πως υπάρχει ένα θέμα και έπεφτε νερό στη μπανιέρα έσταζε στο σπίτι των άλλων και το σεβαστήκαμε. Δεν είναι θέμα ότι υποχρεώνω κάποιον να κλείσει τη μουσική, ή να μην περπατάει επειδή με ενοχλεί, είναι ένα θέμα τεχνικό, βλάβη που πρέπει να λυθεί και όταν ο άλλος δεν το σέβεται τότε πράτεις κι εσύ ανάλογα. 55 λεπτά πριν, meletis_m είπε Ο Πολιτικός μηχανικός μαζί και ο ιδιοκτήτης. Πολυκατοικία στην περιοχή μου, κατασκευής 2005 , εμφάνισε προβλήματα στίς σωληνώσεις εσωτερικά. Δέν έβαζαν συνδέσμους και απλώς τσάκιζαν το σωλήνα όπως αποδείχτηκε στο σκάψιμο. ΚΑι ο απο κάτω είναι ο πολιτικός μηχανικός που έκανε την πολυκατοικία και είναι και ο ιδιοκτήτης. Ελπίζαμε ότι θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα αλλά τελικά όλα είναι στη διάθεση του καθενός. Αν έκανε καμια τέτοια πατάτα, τότε να το σκάψει και να το διορθώσει γιατί ο ίδιος την έχτισε και έβαλε τα υλικά. Ας πρόσεχε. 54 λεπτά πριν, andreas314p είπε Εγώ νομίζω είναι 2 τα θέματα που υπάρχουν . 1 . Έχετε μάθει σε χωριό να ζείτε και σας φαίνεται αφάνταστα περίεργο να υπάρχει θόρυβος. 2 . Υπάρχει κάποια Αγχώδης Διαταραχή http://www.georgalakis.gr/gr/el/services/--16 Είναι απλοί καθημερινοί θορυβοι. Δηλαδή εγώ που έχω καμπάνα δίπλα μου και βαράει θα πρέπει να πάω να ρίξω βόμβα? Απο παλιά στο πατρικό μου το δωμάτιό μου ήταν απέναντι απο το καμπαναριό. Κάθε πρωί στις 7:00 και στις 17:00 νταν νταν νταν, χτυπούσε γύρω στα 15-20 δευτερόλεπτα, το συνήθισα, είχε μάθει ο οργανισμός μου εκείνες τις ώρες και ο εγκέφαλός μου το αγνοούσε πλήρως πια το ερέθισμα της καμπάνας και έφτασα σε σημείο να μην την ακούω καν και να μην καταλαβαίνω αν χτύπησε ή όχι. Εϊναι μια κατάσταση που δεν μπορείς να την αλλάξεις. ΤΟ να υπάρχει υδραυλικό πρόβλημα όμως και να μπαίνει ο άλλος μια τα χαράματα, μια τα μεσάνυχτα, μια το μεσημέρι, ενδιάμεσα να πλένει και να ξυρίζει πόδια, να λούζεται, τότε δεν συνηθίζεις. Κάθε μέρα σε αιφνιδιάζει και δεν μπορείς να ορίσεις το ωράριό σου με τίποτα! Κρατάει τουλάχιστον ένα 10λεπτο και σε έχει ξυπνήσει για πλάκα. Δε μιλάμε για μια κατάσταση που απλά πρέπει να συνηθίσεις, όπως η καμπάνα, όπως να ζει απέναντι απο σχολείο ή πλατεία, όπως το να ζεις σε μια λεωφόρο, δηλαδή θα πάμε να κάψουμε όλα τα οχήματα για να μην περνάνε κάτω απο το σπίτι μας; Εδώ μιλάμε για μια κατάσταση βλάβης που πρέπει να διορθωθεί αλλά σε γράφουν κανονικότατα. Μεγάλωσα σε πολυκατοικίες, και πριν μετακομίσω εδώ, ήμουν σε πολυκατοικία 20 διαμερισμάτων. Ποτέ στη ζωή μου δεν θυμάμαι τέτοια προβλήματα και δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα ακούγεται η σάπια κατασκευή της βρύσης μέσα στο υπνοδωμάτιό μου. Δεν ξέρω απο μονοκατοικία, δεν έχω μείνει ποτέ σε μονοκατοικία ούτε σε χωριό. Γενν΄πηθηκα και μεγάλωσα στη βαβούρα της πόλης, με πιτισρίκια να παίζουνε στην πυλωτή, τις καμπάνες να χτυπάνε, τους παλιατζήδες και τους μικροπωλητές να περνάνε κάθε μέρα απο τη γειτονιά με τα μεγάφωνα, τα μηχανάκια με τις εξατμίσεις και τα αμάξια που έβαζαν κόντρες κάθε βράδυ απο κάτω. Ποτέ δεν είχα θέμα. ΑΛλά όχι, δεν μπορώ να δεχτώ τη βλάβη που έχεις στο σπίτι σου ως κάτι φυσιολογικό και να ζήσω με αυτό! Δεν είναι φυσιολογικός θόρυβος βρύσης όπως ακούγεται σε όλες τις πολυκατοικίες. Είναι θόρυβος απο κάποια βλάβη, πρόβλημα που έβγαλε με τα χρόνια και πρέπει να λυθεί! Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από madampapadam 1
andreas314p Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 7 λεπτά πριν, madampapadam είπε Έτυχες στη περίπτωση ανθρώπου που απλά φοβήθηκε. Αν έπεφτες σε κανέναν τρελό και περίεργο που σε έγραφε επιδεικτικά εκεί θα ήταν το πρόβλημα. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις να μπαίνει όποτε θέλει εννοείται, όπως και αν ήταν η βρύση της κουζίνας, θα πεις τον άλλον πότε θα πίνει νερό ή θα πλένει τα χέρια ή τα πιάτα; Όχι βέβαια! Αλλά άμα υπάρχει πρόβλημα πρέπει να το φτιάξει και να σεβαστεί πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που ζούνε εκεί. Στο πατρικό μου, ήρθαν οι απο κάτω και μας είπαν πως κάτω απο το μπάνιο μας αρχίζει να φουσκώνει και να σαπίζει, κάποιο θέμα είχε η μπανιέρα απο κάτω και όποτε κάναμε μπάνιο έσταζαν νερά! Μεγάλο πρόβλημα και σε πολυκατοικία του 2001! Ξέρεις τι κάναμε; Δεν μπαίναμε καθόλου για μπάνιο μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα! Πηγαίναμε σε συγγενείς, παππούδες φίλους αν θέλαμε μπάνιο για όσο θα χρειαζόταν να γίνει η εργασία, να σπάσουν πλακάκια και να διορθωθεί το πρόβλημα. Δηλαδή αν γυρνούσαμε και τους λέγαμε "δεν θα μας πείτε εσείς αν θα μπουμε για μπάνιο ή όχι θα είμασταν σωστοί; Σεβαστήκαμε πως υπάρχει ένα θέμα και έπεφτε νερό στη μπανιέρα έσταζε στο σπίτι των άλλων και το σεβαστήκαμε. Δεν είναι θέμα ότι υποχρεώνω κάποιον να κλείσει τη μουσική, ή να μην περπατάει επειδή με ενοχλεί, είναι ένα θέμα τεχνικό, βλάβη που πρέπει να λυθεί και όταν ο άλλος δεν το σέβεται τότε πράτεις κι εσύ ανάλογα. ΚΑι ο απο κάτω είναι ο πολιτικός μηχανικός που έκανε την πολυκατοικία και είναι και ο ιδιοκτήτης. Ελπίζαμε ότι θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα αλλά τελικά όλα είναι στη διάθεση του καθενός. Αν έκανε καμια τέτοια πατάτα, τότε να το σκάψει και να το διορθώσει γιατί ο ίδιος την έχτισε και έβαλε τα υλικά. Ας πρόσεχε. Απο παλιά στο πατρικό μου το δωμάτιό μου ήταν απέναντι απο το καμπαναριό. Κάθε πρωί στις 7:00 και στις 17:00 νταν νταν νταν, χτυπούσε γύρω στα 15-20 δευτερόλεπτα, το συνήθισα, είχε μάθει ο οργανισμός μου εκείνες τις ώρες και ο εγκέφαλός μου το αγνοούσε πλήρως πια το ερέθισμα της καμπάνας και έφτασα σε σημείο να μην την ακούω καν και να μην καταλαβαίνω αν χτύπησε ή όχι. Εϊναι μια κατάσταση που δεν μπορείς να την αλλάξεις. ΤΟ να υπάρχει υδραυλικό πρόβλημα όμως και να μπαίνει ο άλλος μια τα χαράματα, μια τα μεσάνυχτα, μια το μεσημέρι, ενδιάμεσα να πλένει και να ξυρίζει πόδια, να λούζεται, τότε δεν συνηθίζεις. Κάθε μέρα σε αιφνιδιάζει και δεν μπορείς να ορίσεις το ωράριό σου με τίποτα! Κρατάει τουλάχιστον ένα 10λεπτο και σε έχει ξυπνήσει για πλάκα. Δε μιλάμε για μια κατάσταση που απλά πρέπει να συνηθίσεις, όπως η καμπάνα, όπως να ζει απέναντι απο σχολείο ή πλατεία, όπως το να ζεις σε μια λεωφόρο, δηλαδή θα πάμε να κάψουμε όλα τα οχήματα για να μην περνάνε κάτω απο το σπίτι μας; Εδώ μιλάμε για μια κατάσταση βλάβης που πρέπει να διορθωθεί αλλά σε γράφουν κανονικότατα. Μεγάλωσα σε πολυκατοικίες, και πριν μετακομίσω εδώ, ήμουν σε πολυκατοικία 20 διαμερισμάτων. Ποτέ στη ζωή μου δεν θυμάμαι τέτοια προβλήματα και δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα ακούγεται η σάπια κατασκευή της βρύσης μέσα στο υπνοδωμάτιό μου. Δεν ξέρω απο μονοκατοικία, δεν έχω μείνει ποτέ σε μονοκατοικία ούτε σε χωριό. Γενν΄πηθηκα και μεγάλωσα στη βαβούρα της πόλης, με πιτισρίκια να παίζουνε στην πυλωτή, τις καμπάνες να χτυπάνε, τους παλιατζήδες και τους μικροπωλητές να περνάνε κάθε μέρα απο τη γειτονιά με τα μεγάφωνα. Ποτέ δεν είχα θέμα. ΑΛλά όχι, δεν μπορώ να δεχτώ τη βλάβη που έχεις στο σπίτι σου ως κάτι φυσιολογικό και να ζήσω με αυτό! Έλεος! Δεν μπορείς να υποχρεώσεις να μπαίνει όποτε θέλει εννοείται, όπως και αν ήταν η βρύση της κουζίνας, θα πεις τον άλλον πότε θα πίνει νερό ή θα πλένει τα χέρια ή τα πιάτα; Όχι βέβαια! Αλλά άμα υπάρχει πρόβλημα πρέπει να το φτιάξει και να σεβαστεί πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που ζούνε εκεί. Στο πατρικό μου, ήρθαν οι απο κάτω και μας είπαν πως κάτω απο το μπάνιο μας αρχίζει να φουσκώνει και να σαπίζει, κάποιο θέμα είχε η μπανιέρα απο κάτω και όποτε κάναμε μπάνιο έσταζαν νερά! Μεγάλο πρόβλημα και σε πολυκατοικία του 2001! Ξέρεις τι κάναμε; Δεν μπαίναμε καθόλου για μπάνιο μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα! Πηγαίναμε σε συγγενείς, παππούδες φίλους αν θέλαμε μπάνιο για όσο θα χρειαζόταν να γίνει η εργασία, να σπάσουν πλακάκια και να διορθωθεί το πρόβλημα. Δηλαδή αν γυρνούσαμε και τους λέγαμε "δεν θα μας πείτε εσείς αν θα μπουμε για μπάνιο ή όχι θα είμασταν σωστοί; Σεβαστήκαμε πως υπάρχει ένα θέμα και έπεφτε νερό στη μπανιέρα έσταζε στο σπίτι των άλλων και το σεβαστήκαμε. Δεν είναι θέμα ότι υποχρεώνω κάποιον να κλείσει τη μουσική, ή να μην περπατάει επειδή με ενοχλεί, είναι ένα θέμα τεχνικό, βλάβη που πρέπει να λυθεί και όταν ο άλλος δεν το σέβεται τότε πράτεις κι εσύ ανάλογα. ΚΑι ο απο κάτω είναι ο πολιτικός μηχανικός που έκανε την πολυκατοικία και είναι και ο ιδιοκτήτης. Ελπίζαμε ότι θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα αλλά τελικά όλα είναι στη διάθεση του καθενός. Αν έκανε καμια τέτοια πατάτα, τότε να το σκάψει και να το διορθώσει γιατί ο ίδιος την έχτισε και έβαλε τα υλικά. Ας πρόσεχε. Απο παλιά στο πατρικό μου το δωμάτιό μου ήταν απέναντι απο το καμπαναριό. Κάθε πρωί στις 7:00 και στις 17:00 νταν νταν νταν, χτυπούσε γύρω στα 15-20 δευτερόλεπτα, το συνήθισα, είχε μάθει ο οργανισμός μου εκείνες τις ώρες και ο εγκέφαλός μου το αγνοούσε πλήρως πια το ερέθισμα της καμπάνας και έφτασα σε σημείο να μην την ακούω καν και να μην καταλαβαίνω αν χτύπησε ή όχι. Εϊναι μια κατάσταση που δεν μπορείς να την αλλάξεις. ΤΟ να υπάρχει υδραυλικό πρόβλημα όμως και να μπαίνει ο άλλος μια τα χαράματα, μια τα μεσάνυχτα, μια το μεσημέρι, ενδιάμεσα να πλένει και να ξυρίζει πόδια, να λούζεται, τότε δεν συνηθίζεις. Κάθε μέρα σε αιφνιδιάζει και δεν μπορείς να ορίσεις το ωράριό σου με τίποτα! Κρατάει τουλάχιστον ένα 10λεπτο και σε έχει ξυπνήσει για πλάκα. Δε μιλάμε για μια κατάσταση που απλά πρέπει να συνηθίσεις, όπως η καμπάνα, όπως να ζει απέναντι απο σχολείο ή πλατεία, όπως το να ζεις σε μια λεωφόρο, δηλαδή θα πάμε να κάψουμε όλα τα οχήματα για να μην περνάνε κάτω απο το σπίτι μας; Εδώ μιλάμε για μια κατάσταση βλάβης που πρέπει να διορθωθεί αλλά σε γράφουν κανονικότατα. Μεγάλωσα σε πολυκατοικίες, και πριν μετακομίσω εδώ, ήμουν σε πολυκατοικία 20 διαμερισμάτων. Ποτέ στη ζωή μου δεν θυμάμαι τέτοια προβλήματα και δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα ακούγεται η σάπια κατασκευή της βρύσης μέσα στο υπνοδωμάτιό μου. Δεν ξέρω απο μονοκατοικία, δεν έχω μείνει ποτέ σε μονοκατοικία ούτε σε χωριό. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη βαβούρα της πόλης, με πιτσιρίκια να παίζουνε στην πυλωτή με μπάλες ή να φωνάζουν, τις καμπάνες να χτυπάνε, τους παλιατζήδες και τους μικροπωλητές να περνάνε κάθε μέρα απο τη γειτονιά με τα μεγάφωνα, τα μηχανάκια με τις εξατμίσεις και με αμάξια που βάζουν κόντρες έξω στο δρόμο. Ποτέ δεν είχα θέμα. Αλλά όχι, δεν μπορώ να δεχτώ τη βλάβη που έχεις στο σπίτι σου ως κάτι φυσιολογικό και να ζήσω με αυτό! Έλεος! Διάβασε πρώτα τι σημαίνει αυτό που έγραψα στο 2 . Link και θα καταλάβεις . Αν κάποιος θέλει πραγματικά να κοιμηθεί και είναι κουρασμένος κοιμάται. Αν έχει όμως κάποιο μικρό θεματακι με τα νεύρα του τοτε έχει κάποιου είδους διαταραχή η οποία διορθώνεται εύκολα . Αν το αφήσεις κάποια στιγμή θα μεγαλώσει . Τρέφεις ένα μικρό δράκο μέσα σου που αν το αφήσεις θα μεγαλώσει και θα σε φάει. Και κάτι τελευταίο . Αυτά είναι τα δικαιώματα σου http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3812&Itemid=0&lang Αν εσύ δεν κοιμάσαι τις ώρες που έχει συμφωνήσει μια ολόκληρη κοινωνία , μάντεψε τι φταίει . Έχω εμπειρία από ανθρώπους τέτοιους καθώς είμαι οικοδόμος και χωρίς φασαρία δεν φτιάχνεις σπίτι . Υγ όταν ο οποιοσδήποτε ελληναρας έξυπνος και ταλαντούχος πάει να φτιάξει σπίτι θα κοιτάξει τα καλύτερα υλικά και τον φτηνότερο τεχνίτη για την εφαρμογή! !!! Και κάπου εκεί κάτι του έχει ξεφύγει . Και μετά κλαινε. Ευτυχώς τώρα τελευταία την πάτησαν πολλοί και τώρα ψάχνουν καλύτερα ποιος θα κάνει την εφαρμογή.
webparts Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 58 λεπτά πριν, andreas314p είπε Είναι απλοί καθημερινοί θορυβοι. Οχι μαν,ειναι σκετο θορυβοι. Μην πας να μας βγαλεις οτι εμεις εχουμε το προβλημα.
madampapadam Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Τι σχέση έχουν τα νεύρα; Μια χαρά πέφτουμε για ύπνο το βράδυ και αλλά ξυπνάμε βάρβαρα. Έλα πες στον εργοδότη μου να μη με ξανα πάρει σε βάρδια 22:00-6:00 γιατί έχουν πρόβλημα με τα υδραυλικά οι απο κάτω και δεν μπορώ να κοιμηθώ. Σε παρακαλώ αφεντικό, μόνο πρωί να έρχομαι. Η ελευθερία του άλλου, σταματάει εκεί που ξεκινάει η δική σου ελευθερία και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μεταξύ μας αυτό και να μην κοιτάει ο καθένας τη πάρτη του. Και παλαιότερα μια κοπελίτσα γειτόνισσα διάβαζε για πανελλήνιες και μας παρακάλεσε να δέιξουμε κατανόηση για τις μέρες που έγραφε να προσέχουμε. Φαντάσου αυτόν που θα της έλεγε , κοπελιά, θα διαβάζεις μόνο δύο ώρες μεσημέρι γιατί έτσι λέει ο νόμος και τις άλλες ώρες θα κοπανιέμαι στο black metal. Είναι βέβαια στον άνθρωπο, γιατί αν είναι "τσοπάνος,"δεν θα σεβαστεί τίποτα και θα επικαλεστεί τυπολατρικά τον νόμο! Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από madampapadam
80s Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Λογικά το πρόβλημα δεν υπήρχε απο την κατασκευή της οικοδομής, αλλιώς και οι προηγούμενοι αποκλείεται να το άντεχαν αυτό το πράγμα μέσα στο σπίτι τους. Λογικά με τον καιρό επιδεινώθηκε γιατί είναι πολύ δυνατός ο θόρυβος μέσα στο σπίτι σου. Κι εγώ ακούω βρύσες αλλά απο πολύυυυυ μακριά και πρέπει να σταματήσω να αναπνέω για να ακούσω. Για να καταγράψει κάτι τέτοιο και να αποτυπωθεί και στο βίντεο φαντάζομαι τι θα ακούς εσύ live! Απαίτησε να διορθωθεί το πρόβλημα απο τον ιδιοκτήτη.
slk200gr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 10 ώρες πριν, Tragic! είπε Εκτός και αν κάποιοι πιστεύουν σε πιο δημοκρατικες μεθοδους με συνεπεια βεβαια τον βιασμο της ψυχοσωματικης μας ακεραιοτητας στο ιδιο μας το σπιτι. Αν μπορεις προτεινε κατι καλυτερο. Η επετρεπε να γλεντανε εις βαρος σου και εσυ να το υπομενεις σταυρωμενων των χειρων. στο ειπα αλλα εσυ διαβαζει επιλεκτικα ,αν θελει να μπλεξει οπως εγω 2 αυτοφοροα (μεταφραζεται σ 5 δικαστηρια ) ,ι διακστηριο για αποζημιωση (που εγιναν σε 3 δικαστηρια ) και εχω αλλα 2 δικαστηρια που λογω των απεργιων πηγαν απλα πισω ,το κοστος της ανοησιας μου να μην φυγω και που εσυ προτεινεις απο το πληκτρολογιοα ειναι μεχρι τωρα 13720 ε + προσελευση στα δικαστηρια που τα πρωτα παιρναν αναβολη ,την ψυχικη μου ηρεμια κτλ κτλ γιαυτο οπως και ανεφερα εγω και καποιος αλλος εδω μεσα μετακομισα σε μονοκατικια και ησυχασα (στερνη μου γνωση να σε ειχα προτυτερα) 10 ώρες πριν, madampapadam είπε Και μου έλεγε μετά ότι μόνο τις ώρες κοινής ησυχίας. Δηλαδή ένας άνθρωπος ζει μόνο με ησυχία απο 15:30-17:30 και απο 23:00-7:30; Τις υπόλοιπες ώρες κάνει ο καθένας ότι γουστάρει; Να πάρω κι εγώ ένα παλιό χαλασμένο κλιματιστικό που η εξωτερική μονάδα κάνει σαν κομπρεσέρ και να το έχω να δουλεύει όλη μέρα και να σταματάω μόνο 2 ώρες το μεσημέρι να σηκώνει όλη τη γειτονιά, κάθε μέρα, όλη μέρα μόνο με διάλειμμα 2 ωρών το μεσημέρι. Ζήστε έτσι αν μπορείτε!. Ζει άνθρωπος έτσι; Δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα λέει. Πρέπει να κάνω μήνυση. Αν είναι να δώσω 150€ για μήνυση τα δίνω και φτιάχνουν τη βρύση και τις σωλήνες απο την αρχή και μάλιστα άμεσα όχι να περιμένω τα δικαστήρια. Γι'αυτό κι εγώ δεν τους παίρνω στα σοβαρά πλέον. ξερεις αυτο δεν ισχυει πια (εδω και 9-10 χρονια )ηταν το μονο δικαστηριο που κερδισα κατευθειαν και πρωτοδικα φερνοντας τελεσιδικη αρειοπαγιτικη αποφαση που λεει οτι αν ο θορυβος ειναι εντονος και συνεχομενος ,ασχετα που δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας προβλεπεται ποινη +αποζημιωση (στην περιπτωση μου εφαγε 24 μηνες με αναστολη 600 ε ηθικη βλαβη + 70 ε δικαστικα εξοδα !!!!!!!!1 εμενα εκεινο το δικαστηριο μου βγηκε 1180 ε )
raptorx Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ την περσινή χρονιά είχα έναν τύπο από κάτω(19-22) ο οποίος όλη την ημέρα φαινόταν νεκρός και αυτόματα στις 12 και μιση και μετά άρχιζε υπερβολική φασαρία.Όχι κάτι φυσιολογικό,μιλάμε για καραόκε στις 3 το πρωί μέσω Skype(ξέρω ότι ήταν Skype λόγω ότι είχε ηχεία τέρμα και άκουγα μέχρι και τον συνομιλιτή).Ουρλιαχτά και γκαρίζοντας στο τραγούδι.Τι χτυπήματα πατώμάτων και τοίχων σταματαγε για 2-3 λεπτά και μετά άντε πάλι.Άλλες φορές μάζευε παρέα 8-12 ατόμων και γινόταν της τρελής μέχρι τα ξημερώματα. Μέχρι και μια μέρα άκουσα τον διπλανό μου να βγαίνει στο μπαλκόνι και να του φωνάζει:"ΕΕΕΕΕΕΕΕ ΒΟΥΛΩΣΕΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ".Μέχρι και στον 3ο όροφο φανταστείτε του φώναζαν(έβγαιναν οι φωνές του στον διάδρομο).Άπλωναν τα πόδια πάνω στα κάγκελα και ακουγόταν δυνατός θόρυβος λες και το έκανε επίτηδες.Τον έπιασα ευγενικά και του μίλησα για το θέμα της φασαρίας(κανείς όσο και να φαίνεται περίεργο δεν του είχε μιλήσει).Περιόρισε τον τόνο της φωνής του αρκετά(Δεν ενοχλούσε).Όταν ξαναγύρισα στο σπίτι για το χειμερινό εξάμηνο της σχολής είχε φύγει λογικά τον έδιωξε ο ιδιοκτήτης(Θα έχανε λεφτά ο άνθρωπος από τους ενοίκους,ήδη οι διπλανοί μου την κοπάνησαν). Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από raptorx
Προτεινόμενες αναρτήσεις