Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εξωφρενικα υψηλές οι προμήθειες ακομα και σήμερα....κατι πρεπει να κανει αυτο το κωλοκρατος πια με τις τράπεζες...

Σε ενα πακέτο τσιγάρα, που ο περιπτεράς ο ταλαίπωρος κερδίζει 10-15 λεπτα, του παίρνει τα 4 λεπτα το POS.....

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το οποιο σημαινει οτι περιπτεραδες & ψιλικατζηδες θα κλεισουν εν μια νυκτι με το νεο μετρο,

ενω τον μεγαλοκαρχαρια που εχει πακετο συναλαλων σιγα μην τον νοιαζει και σιγα μην του κοστιζουν 4 λεπτα..

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι υποχρεώνει τα περίπτερα να έχουν POS.

• Like 2
Δημοσ.

Κούνια που σε κούναγε... η επιχείρηση δεν ειναι τσιφλίκι... Το αφεντικό ειναι ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ όχι ο μπέης.

Ορίζεται όπως την θέλουν οι πελάτες συγκεκριμένα όπως την θέλουν οι περισσότεροι πελάτες και επειδή δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη η κάθε επιχείρηση κοιτάει να δελεάσει συγκεκριμένο target group και βάσει το τι θέλει το target group της διαμορφώνεται και αυτή αλλιώς αν δεν τα καταφέρει πεθαίνει...

Αν την επιχείρηση την όριζε το αφεντικό τότε απλά οι επιχειρήσεις θα ήταν υπαίθρια περίπτερα όπου θα κάνανε ουρά οι πελάτες να αφήσουν το μηνιάτικο τους... επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ο κάθε σοφός επιχειρηματίας σκαρφίζεται πως θα μεταβάλει την επιχείρηση του για να αρέσει σε όλο και περισσότερους.

Στην ελλάδα βέβαια πολλοί είναι σαν εσένα που στην τύχη ανοίγουν μια τρύπα όπως τους κατέβει και αν ειναι τυχεροί και η έμπνευση που είχαν ΤΥΧΑΙΝΕΙ (και όχι σχεδιασμένα με μελέτη και έρευνα για το τι θέλει το target group όπως κάνουν στον πολιτισμό) να αρέσει σε μερικούς μετά απλά επαφίονται σε αυτή την κατάσταση χωρίς να κυνηγάνε αλλαγές και βελτίωση γιατι ε βγαίνει το μεροκάματο που να τρέχεις τώρα..

και μένουν σε μια μετριότητα (άσχετα αν βγάζουν πολλά ή λίγα λεφτά αυτό ειναι μετριότητα απο την στιγμή που ενώ είχαν τύχη να μαντέψουν κάτι σωστά δεν προσπαθούν να το αναπτύξουν περεταίρω )

Αν δεν είναι τυχεροί και πάει άπατο το μαγαζάκι κλαίγονται για την κρίση και την κοινωνία.

Πχ το Macdonalds ξεκίνησαν με ενα μικρό μαγαζάκι σε επαρχιακή πόλη και γίνανε αλυσίδα σε όλο τον κόσμο ταΐζοντας καθημερινά το 1/10 του παγκόσμιου πληθυσμού... και αυτό όχι γιατι το αφεντικό έκανε ότι ήθελε αλλά γιατι συνέχεια εξελισσόταν για διευκολύνει τους πελάτες! Ξεκίνησε ας πούμε με το να προψήνει τα μπέργκερ κτλ (δηλαδή προτού πάρει παραγγελία για ένα μπεργκερ το έψηνε έτσι ώστε σε περίπτωση που παραγγείλει κάποιος τα επόμενα 5 λεπτά να μην χρειαστεί να περιμένει αν περάσουν 5 λεπτα το πετούσε και έκανε καινούργιο) που είχε ρίσκο αλλά ήταν μελετημένο και κατα μέσο όρο έβγαινε κερδισμένο και οι ουρές τελείωναν ΠΟΛΥ πιο γρήγορα απο αυτές στα άλλα μαγαζιά και ο κόσμος ξετρελάθηκε.. και γενικά ψάχνανε και ρωτούσανε τι θέλει ο κόσμο και τι δεν του αρέσει στο μαγαζί τους. Κάθε κουζίνα στα Mac είναι στημένη με συγκεκριμένο τρόπο και σειρά όχι γιατι έτσι άρεσε στο αφεντικό του αλλά γιατι το αφεντικό του ήθελε να εξυπηρετεί όσο τον δυνατόν γρηγορότερα τον κόσμο και μελέτησε πως να την στείσει για να το καταφέρει. δεν έλεγε "εντάξει ειναι η απόδοση μου τώρα" κάθε φορά έλεγε "Ωραία τώρα τι μπορώ να βελτιώσω για να τα ετοιμάζω ακόμη πιο γρήγορα;"

Στην ελλάδα αν πάει καλά ένα μαγαζάκι (λόγω τύχης) θα συνεχίσει να πάει το ίδιο καλά (στην καλύτερη) χωρίς να εξελιχθεί ποτέ.. για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω.

Εσύ το αυτονόητο θα μας το βγάλεις και στραβό...

Με τέτοια μυαλά πως να κινηθεί η αγορά...

Είδες και συ την ταινία για τα mac Donald's. Καλοα αυτά που λες αλλα για το τοπικ των ταινιών θα πήγαινε καλυτερα. ????
  • Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά επειδή δεν έχω πολύ χρόνο να φάω στις τράπεζες αύριο το πρωί, έχουμε κι ένα μαγαζί να ανοίξουμε, όσοι επαγγελματίες, βοηθήστε γιατί στο internet τα βρίσκω μπερδεμένα. 

Θέλω POS και δεν έχω σύνδεση τηλεφώνου στο μαγαζί. Γνωρίζετε ποιες τράπεζες διαθέτουν POS με SIM card; Δουλεύετε κάποιο και είστε ευχαριστημένοι; Νομίζω είδα σε Εθνική και Alphabank. Ζαλίστηκα τόσες ώρες ψάχνοντας. 

Δημοσ.

Όλες οι τράπεζες έχουν όλες τις συσκευές, ο προμηθευτής είναι κοινός για όλες.

Αυτό που θα πρέπει να δεις είναι τι σε συμφέρει από άποψη προμηθειών και πληρωμής ή όχι της μηχανης

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά επειδή δεν έχω πολύ χρόνο να φάω στις τράπεζες αύριο το πρωί, έχουμε κι ένα μαγαζί να ανοίξουμε, όσοι επαγγελματίες, βοηθήστε γιατί στο internet τα βρίσκω μπερδεμένα. 

Θέλω POS και δεν έχω σύνδεση τηλεφώνου στο μαγαζί. Γνωρίζετε ποιες τράπεζες διαθέτουν POS με SIM card; Δουλεύετε κάποιο και είστε ευχαριστημένοι; Νομίζω είδα σε Εθνική και Alphabank. Ζαλίστηκα τόσες ώρες ψάχνοντας. 

η eurobank σε συνεργασια με το τ.τ δινει δωρεαν για 1 χρονο το ασυρματο της & στο κανει δωρο αν τζιραρεις 15Κ/year

ομως ειναι στανταρ η προμηθεια στο 1.5%

Δημοσ.

η eurobank σε συνεργασια με το τ.τ δινει δωρεαν για 1 χρονο το ασυρματο της & στο κανει δωρο αν τζιραρεις 15Κ/year

ομως ειναι στανταρ η προμηθεια στο 1.5%

Η προμήθεια δεν είναι στάνταρ, αλλάζει ανά επαγγελματικό κλάδο, ανάλογα δηλαδή με τα περιθωρια κέρδους του καθώς και από την εικόνα του πελάτη στην τραπεζα

Δημοσ.

Η Alpha δίνει το Verifone VX675 με 280 ευρώ αν θυμάμαι καλά και με το προωθητικό πρόγραμμα για νέα τερματικά αναλαμβάνει τα έξοδα συντήρησης/υποστήριξης της Cardlink (η εταιρία που διαχειρίζεται τις συναλλαγές,πρίν αυτές φτάσουν στην τράπεζα).Υπο άλλες συνθήκες,είναι κάτι που επιβαρύνει την επιχείρηση με 80ευρώ/6μηνο.

Σκέψου και το  mPOS της τράπεζας Πειραιώς ως πιθανή λύση.

Δημοσ.

Η προμήθεια δεν είναι στάνταρ, αλλάζει ανά επαγγελματικό κλάδο, ανάλογα δηλαδή με τα περιθωρια κέρδους του καθώς και από την εικόνα του πελάτη στην τραπεζα

στο συγκεκριμενο μηχανακι - με το συγκεκριμενο προγραμμα - ειναι στανταρ 1.5% για ολους οσους το παρουν.

Δημοσ.

στο συγκεκριμενο μηχανακι - με το συγκεκριμενο προγραμμα - ειναι στανταρ 1.5% για ολους οσους το παρουν.

Μην επιμένεις σε αυτό. Το πήρα δωρεάν το ασύρματο με 0,8 προμηθεια

• Like 1
Δημοσ.

Σιγα μην δεχομαι τα παντα!!! Το πως λειτουργει η επιχειρηση μου το ορίζω εγώ οχι ο πελατης. Ο πελάτης εχει δίκιο μέχρι ενα σημειο. Μετα εχω και γω δίκιο. Αν ο πελατής θελει μόστρα με κάρτες θα το πληρώσει .- Αν δεν του αρέσει, θα παει να βρει αλλου. Καθαρα, ξάστερα και δικαια πράγματα για ολους.

Οι δικοι μου πελάτες θελουν το προσιτο κόστος. Εφόσον αυτο επιλέγουν εγω μπορω να το προσφερω μονο με συγκεκριμενο τροπο. Δεν υπάρχει απο πισω καμια βαριά επιστημη.

Απο τυχη ειναι ακομα το μαγαζακι ανοιχτο.

με τετοια νοοτροπια δε βλεπω να μενει ανοιχτο ομως για πολυ ακομα και δε θα φταιει μονο η κριση.

καμια μοστρα δε θελει ο πελατης,απο τη μερια του ειναι ευκολια.

Σαν τον Καποδίστρια και την πατάτα η ιστορία επαναλαμβάνεται... οι γιαούριδες δεν θέλανε τις πατάτες.. εχμ κάρτες... μέχρι βρέθηκε άλλος λόγος (να δικαιολογήσουν το αφορολόγητο) ώστε να τις χρησιμοποιούν... η πρόοδος έγινε

το κολπο αυτο με το POS εχει ακριβως την ιδια λογικη που ειχε και εκεινη η ιστορια του να μαζευεις αποδειξεις για το αφορολογητο.

στο τελος δε μετρησε κανεις αποδειξεις,αλλα ειχαν καταφερει τον κοσμο να απαιτει αποδειξεις απο τα καταστηματα.

για τη φοροδιαφυγη εγιναν και τα 2,οχι για το οφελος του πελατη.

Δημοσ.

Μην επιμένεις σε αυτό. Το πήρα δωρεάν το ασύρματο με 0,8 προμηθεια

πασο. η τραπεζα ισχυριστηκε πως επειδη το αλλο μηχανακι ειναι της εθνικης δεν μπορει να κανει κατι καλυτερο :)

Δημοσ.

πασο. η τραπεζα ισχυριστηκε πως επειδη το αλλο μηχανακι ειναι της εθνικης δεν μπορει να κανει κατι καλυτερο :)

Αφού πρώτα σε ρώτησαν τι επάγγελμα κανείς. Εδώ σε Κεντρική συμφωνία με τον φαρμακευτικό Σύλλογο, που αφορά δεκάδες χιλιάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα, πρόσφεραν προμηθεια 1,8. Κανονική ληστεία δηλαδή

Πάντως το ζήτημα είναι αθλιο, ικανό να σε κάνει να πηδηχτεις από το παράθυρο. Έχω στην eurobank καλό κομπόδεμα και μου δίνει για 6μηνη προθεσμία 0,5 επιτόκιο ΕΤΗΣΙΟ, προ φόρων, με αποτέλεσμα για αρκετές χιλιάδες ευρώ να μην παίρνω ούτε 300 ευρώ καθε 6 μήνες και για ένα κολομηχανημα ζητά από 0,8 έως και γω δεν ξέρω πόσο ποσοστό ανά συναλλαγή.

Κανονικότατα ληστεία δηλαδή

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εδώ σε Κεντρική συμφωνία με τον φαρμακευτικό Σύλλογο, που αφορά δεκάδες χιλιάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα, πρόσφεραν προμηθεια 1,8. Κανονική ληστεία δηλαδή

Συμφωνώ ότι η συγκεκριμένη είναι ληστεία, αλλά θύμησε μου το περιθώριο κέρδους των φαρμακείων (βγάζοντας τα φέσια από το κράτος). :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...