Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ένα από τα μαγαζιά που ρώτησα μου είπαν δεν βάζουν πλέον μεμβράνες στο παρμπρίζ απο bmw γιατί υπήρξαν περιπτώσεις με διαθλασεις κτλ. Έχουν μεμβράνες xpel. Έχεις κάνεις σχετική εμπειρία;

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες τα ίδια διλήμματα έχω και εγώ, πήγα σήμερα για προσφορά σε llumar και μου είπαν για το μπορστα ότι και να βάλεις θεωρείται παράνομο και άρα δεν παίρνεις σφραγίδα από εμάς, μίλησα πάλι με carglass και μου λένε ότι όχι δεν είναι παράνομο ...

Ποιον να πιστέψω???

Τελικά να μην βάλω μπροστά ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο???

Επεξ/σία από bill987
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι xpel xr plus βγαίνουν σε max 70%. Τι γίνεται με το νομιμο όριο 75% για παρμπρίζ; (το ρώτησε και συμφορουμιτης παραπάνω νμζ) επίσης έβαλα στα υπόλοιπα(την απλή της xpel 70% μπροστά) αλλά δεν ζήτησα κάποια βεβαίωση από τον εγκαταστατη πάρα μόνο κόλλησε ενα αυτοκόλλητο με το ποσοστό πάνω στο παράθυρο. Να του ζητήσω;

Τέλος αν γνωρίζει κάποιος το αρχείο αυτό ισχύει και για Ευρώπη;

Edit: Τώρα είδα πως απτο ελληνικό site το link "κοιτάει" στο us (αν και δεν λειτουργεί😅)

Επεξ/σία από FiLw
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bill987 είπε

Παίδες τα ίδια διλήμματα έχω και εγώ, πήγα σήμερα για προσφορά σε llumar και μου είπαν για το μπορστα ότι και να βάλεις θεωρείται παράνομο και άρα δεν παίρνεις σφραγίδα από εμάς, μίλησα πάλι με carglass και μου λένε ότι όχι δεν είναι παράνομο ...

Ποιον να πιστέψω???

Τελικά να μην βάλω μπροστά ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο???

Σε παλιότερα posts έχει παρατεθεί το ΦΕΚ που αναφέρει ότι είναι νόμιμο.

Πέρνα πάλι από Llumar και πες τους να το κλείσουν το μαγαζί.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, phanispal είπε

Σε παλιότερα posts έχει παρατεθεί το ΦΕΚ που αναφέρει ότι είναι νόμιμο.

Πέρνα πάλι από Llumar και πες τους να το κλείσουν το μαγαζί.

https://www.e-nomothesia.gr/kat-aytokinita/kya-29039-2123-07-2008.html

Ωραίος, δεν το είχα δει αυτό, αύριο το πρωί κλείνω ραντεβού στην carglass και θα δω από κοντά τι θα βάλω στα πίσω παράθυρα!

Δημοσ.

Ακολουθεί σημερινή ιστορία για γέλια ή για κλάματα.

Μαθαίνω ότι εξουσιοδοτημένος εφαρμοστής μεμβρανών 3Μ υπάρχει στην εθνική, ύψος μεταμόρφωσης. Καλώ στο τηλέφωνο μήπως προλάβω να περάσω μετα τη δουλειά και με ενημερώνει μια γυναικεία φωνή ότι κλείνουν 16:30.

Φτάνω 15:50 και παρκάρω ακριβώς απ'έξω. Μπαίνω στο κατάστημα και βλέπω στο βάθος προσωπικό να δουλεύει σε ένα αυτοκίνητο καθώς και μάλλον την κυρία που μου απάντησε στο τηλέφωνο (καθώς δε φορούσε στολή εργασίας).

Πηγαίνω και περιμένω στην υποδοχή. Βγάινει κάποιος εργαζόμενος (μάλλον τεχνικός) και με πλησιάζει. "Τί θέλετε ;" μου λέει. "Ενδιαφέρομαι για αντηλιακές μεμβράνες" απαντώ.

"Θα έρθει η κυρία να σας ενημερώσει...να υπολογίζετε περί τα ... ευρώ" μου λέει.

"Θα ήθελα μεμβράνες παντού και στο παρμπρίζ" συμπληρώνω.

" Ααα...απαγορεύονται από το νόμο στο παρμπρίζ, οδηγού κι συνοδηγού " μου λέει με ύφος.

" Μα πριν από λίγο διάβασα το νόμο και λέει για συγκεκριμένα νούμερα " είπα με απορία.

" Που είναι το αυτοκίνητο σας ; " με ρωτά.

"Να εκεί έξω το Renault Grand Scenic" του απαντώ και του δείχνω προς το αυτοκίνητο μου.

Βγαίνει έξω με μια μεζούρα, κάτι μετρά στο παρμπρίζ και επιστρέφει λέγοντας " Είναι πολύ μεγάλο το παρμπρίζ και με καμπυλότητα τέτοια που δεν μπορεί να μπει μεμβράνη ( μα καλά πριν από λίγο δεν μου είπε ότι απαγορεύεται ; ).

" Κατάλαβα " είπα και έφυγα χωρίς καν να ξανακοιτάξω πίσω μου.

Θα καλέσω και πάλι στο τηλέφωνο τη Δευτέρα να ρωτήσω για τα όσα μου εκμυστηρεύτηκε ο εργαζόμενος, μην έχει άλλη άποψη η διεύθυνση του καταστήματος.

Ακόμα στην αρχή είμαι στο ψάξιμο αλλά δε βλέπω πως μπορεί να μπει κάτι νόμιμα στο αυτοκίνητό μου χωρίς να γίνει καμμιά μέτρηση της ήδη υπάρχουσας VLT και αυτής μετά την εφαρμογή μεμβράνης.

Δημοσ.
Στις 2/5/2025 στις 11:15 ΠΜ, rkb είπε

Σε ένα από τα μαγαζιά που ρώτησα μου είπαν δεν βάζουν πλέον μεμβράνες στο παρμπρίζ απο bmw γιατί υπήρξαν περιπτώσεις με διαθλασεις κτλ. Έχουν μεμβράνες xpel. Έχεις κάνεις σχετική εμπειρία;

γιατι τι τζαμι εχουν τα bmw, διαστημικο?

Δημοσ.
Στις 29/4/2025 στις 4:23 ΜΜ, bill987 είπε

καλησπέρα, μόλις πήρα προσφορά από carglass για ολικό ντύσιμο + παρμπρίζ σε seat leon 2001, με τελική τιμή στα 245 ευρώ... 

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι πρέπει υποχρεωτικά, για να πάρω το και καλά το 50% έκπτωσης (εκτός του παρμπριζ, όπου μου έκαναν ένα 20%), τα πίσω τζάμια να είναι πιο σκούρα από του μπροστινού και των μπροστά πλαινών!!!

Ποιος ο λόγος ??? Βάζων κεραμικά στα μπροστά και του παρμπριζ???  

λογικα θελει να σου βαλει τα νομιμα ποσοστα που ειναι 75 % . γιατι απο οτι εχω διαβασει εδω απο φιλους επιμενουν σε αυτο   . αλλα η τιμη δεν μου κανει για νανοκεραμικς . ζητα αναλυτικες πληροφοριες και οτι σου πουν πηγαινε και συγκρινε σε εναν  αλλον που να βαζει τις ιδια μαρκα , 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...