Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Θέλω να βάλω μεμβράνες σε PEUGEOT 2008,

από την εμπειρία σας ποιο είναι το μέγιστο που μπορώ να βάλω και να μην έχω πρακτικά πρόβλημα σε έλεγχο στο δρόμο ή όταν περάσει ΚΤΕΟ?

(θέλω παντού, και παρμπρίζ)

Ευχαριστώ

1.jpg

Επεξ/σία από Nikos4000
  • Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, apostolos2 είπε

Η τοποθέτηση και η εγγύηση, σε περίπτωση που κάνουν φούσκες πχ, παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο για εμένα 

apostole σου δινουν γραπτη η' προφορικη εγγυηση? τους το ζητας εσυ η' υπαρχει απο την εταιρεια? ρωταω γιατι ειμαι ασχετος με το θεμα και με ενδιαφερει και εμενα αυτο το θεμα με τις φουσκες,εχω δει πολλα χαλια στους δρομους.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, mike15 είπε

apostole σου δινουν γραπτη η' προφορικη εγγυηση? τους το ζητας εσυ η' υπαρχει απο την εταιρεια? ρωταω γιατι ειμαι ασχετος με το θεμα και με ενδιαφερει και εμενα αυτο το θεμα με τις φουσκες,εχω δει πολλα χαλια στους δρομους.

Σε εμένα ο tint town μου το έδωσε σε χαρτί δικό του όπου αναφέρετε το είδος (με αυτοκόλλητο) και σε ποια σημεία έγινε η τοποθέτηση.

Αν δεν κάνω λάθος λέει "μη μεταβιβάσιμη, εφ' όρου ζωής" , καλύπτει φουσκάλες αν θυμάμαι καλά και νομίζω επίσης αν γίνουν μωβ (πρέπει να δω το φυλλάδιο). 

• Like 1
Δημοσ.

Ο Γιαννικέλης δίνει γραπτή εγγύηση και χαρτί με το τι έχει τοποθετηθεί, όπως και αυτοκόλλητα με πληροφορίες στα τζάμια.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Ο Γιαννικέλης δίνει γραπτή εγγύηση και χαρτί με το τι έχει τοποθετηθεί, όπως και αυτοκόλλητα με πληροφορίες στα τζάμια.

Ελπίζω να τηρεί αυτά που λέει στην εγγύηση γιατί είμαι παθών από μικρό μαγαζί. 

Η Llumar πχ μου φαίνεται πιο σοβαρή εταιρία 

Δημοσ.

Ο Γιαννικέλης πρέπει να κάνει αυτή τη δουλειά αρκετά χρόνια περισσότερα απ' ότι είναι η Llumar στην Ελλάδα.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ο Γιαννικέλης πρέπει να κάνει αυτή τη δουλειά αρκετά χρόνια περισσότερα απ' ότι είναι η Llumar στην Ελλάδα.

Και το μαγαζί που είχα πάει εγώ ήταν ακόμα πιο πολλά αλλά όταν ήρθε η ώρα της εγγύησης έκανε τον κινεζο

Δημοσ.

Ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές.

Αν σου κάνουν φουσκάλες 15 χρόνια μετά θα πας στο μαγαζί να απαιτήσεις δωρεάν αλλαγή;

• Haha 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, phanispal είπε

Ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές.

Αν σου κάνουν φουσκάλες 15 χρόνια μετά θα πας στο μαγαζί να απαιτήσεις δωρεάν αλλαγή;

Εγώ στους 2 μήνες είχα πάει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πόσο σοβαρό πρόβλημα είχες;

Εγώ έχω δει κάποιες πολύ μικρές σε σημεία, αλλά έτυχε να τις προσέξω. Γενικά πρέπει να ψάχνεις για ψεγάδια αλλιώς δε φαίνεται τίποτα.

Μήπως δηλαδή δεν ασχολήθηκαν επειδή μπορεί να σε θεώρησαν υπερβολικό. Αν ήταν μεγάλες και φαίνονταν και από το πίσω αυτοκίνητο για παράδειγμα, πες ποιο μαγαζί ήταν να ξέρουμε.

Πάντως ο Γιαννικέλης μου είπε να ξαναπάω δύο εβδομάδες μετά να δει αν χρειάζεται διόρθωση. Επειδή ήταν μακριά και έφευγα διακοπές δεν πήγα. Ούτε και θα πάω τώρα μετά από 5 χρόνια, να πάω να του πω τι;

Μπορεί κι αυτός με το έλα μετά από δύο βδομάδες να εννοούσε εμμέσως πλην σαφώς «αν έρθεις μετά από μήνες/χρόνια μην περιμένεις κάτι». Δεν ξέρω και δε με απασχολεί κιόλας ιδιαίτερα. 

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, apostolos2 είπε

Και το μαγαζί που είχα πάει εγώ ήταν ακόμα πιο πολλά αλλά όταν ήρθε η ώρα της εγγύησης έκανε τον κινεζο

αυτο ειναι το θεμα.εαν ο επιχειρηματιας ειναι σωστος δεν θελει εγγυηση για να πραξει το σωστο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Πόσο σοβαρό πρόβλημα είχες;

Εγώ έχω δει κάποιες πολύ μικρές σε σημεία, αλλά έτυχε να τις προσέξω. Γενικά πρέπει να ψάχνεις για ψεγάδια αλλιώς δε φαίνεται τίποτα.

Μήπως δηλαδή δεν ασχολήθηκαν επειδή μπορεί να σε θεώρησαν υπερβολικό. Αν ήταν μεγάλες και φαίνονταν και από το πίσω αυτοκίνητο για παράδειγμα, πες ποιο μαγαζί ήταν να ξέρουμε.

Πάντως ο Γιαννικέλης μου είπε να ξαναπάω δύο εβδομάδες μετά να δει αν χρειάζεται διόρθωση. Επειδή ήταν μακριά και έφευγα διακοπές δεν πήγα. Ούτε και θα πάω τώρα μετά από 5 χρόνια, να πάω να του πω τι;

Μπορεί κι αυτός με το έλα μετά από δύο βδομάδες να εννοούσε εμμέσως πλην σαφώς «αν έρθεις μετά από μήνες/χρόνια μην περιμένεις κάτι». Δεν ξέρω και δε με απασχολεί κιόλας ιδιαίτερα. 

Μιλάω γενικά για την συμπεριφορά των μαγαζιών, η εμπειρία μου δεν ήταν σε μαγαζί με μεμβράνες αλλά σε αγορά μεταχειρισμενης μηχανής, όπου σε 2 μήνες το μπροστινό γρανάζι μου έμεινε στο χέρι με αποτέλεσμα να με χρεώσει 500 ευρώ για την επισκευή, παρ ότι ήταν σε "εγγύηση". 

Ο Γιαννικέλης τώρα που είδα ασχολείται μόνο με μεμβράνες όπως και η Llumar και αυτό είναι πολύ καλό. 

Εγώ πάντως θα πάω μετά από 5 χρόνια άμα μου δίνει εγγύηση 10 χρόνια ή εφ όρου ζωής. 

Δημοσ.

Δεν ξέρω, εγώ από ένα σημείο και μετά δεν έχω πολλές απαιτήσεις. Το πολύ να πήγαινα να τις δει. Αν μου έλεγε από μόνος του ότι θα τις αλλάξει δωρεάν δε θα του έλεγα όχι, αλλά το πιθανότερο κάτι θα του έδινα.

Να πάω να απαιτήσω αλλαγή στο όνομα του lifetime warranty μετά από χρόνια, δε θα το έκανα. Που μέσα σε αυτά τα χρόνια μπορεί να έχω ρίξει Ajax και οτιδήποτε άλλο για να καθαρίσω τα τζάμια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περιμενω να παραλαβω το Dolphin και σκεφτομαι σοβαρα για XR plus σε ολο το αμαξι και στο εμπροσθιο παρμπριζ.Ποιος σου εγγυαται οτι το βραδυ δεν θα εχω θεματα ομως?

Ο carsound βλεπω εχει καλες τιμες.Επισης δεν ξερω αν θελει μεμβρανη στο πανοραμα.Δεν ξερω αν εχει.

Επεξ/σία από fabiawrc
  • Like 1
Δημοσ.

Στον παρμπιζ η μονη που ειναι απολυτα νομιμη ειναι η XR BLUE 80.

Αν δε σε πειραζει να εισαι λιγουλακι παρανομος θα πας ειτε στην XR BLUE 70 ή στην XR PLUS 70

Απο XR BLUE 70 κ XR PLUS 70 θα διαλεγα την XR PLUS 70 για 2 λογους, λιγο καλυτερη TSER αλλα κυριως λογω μεγαλυτερου VLR το οποιο ακομα και με 1% σου δινει 3% μειωση θαμβωσης.

Επισης οσο υψηλοτερο το VLR τοσο καλυτερη ιδιωτικοτητα εχεις μες το οχημα. Μια ιδανικη μεμβρανη εμπροσθιου παρμπριζ για εμενα θα ειχε VLT 75% VLR 25% (ακριβως στον νομιμο οριο δηλαδη) και θα την εκανε τρομερα καλη στην ιδιωτικοτητα

Για αστιγματικα ατομα αυτο ειναι πολυ καλο καθως μας απαλασει απο την αναγκη χρηση πολωτικων φακων.

Τωρα στα πλευρικα κρυσταλλα απολυτα νομιμες ειναι μονο οι XR PLUS 70 και XR BLUE 70. Δε θα τις εβαζα ομως

Μια ελαφρως παρανομη επιλογη ειναι η XR PLUS 55 ή XR BLACK 55 θα διαλεγα την PLUS παλι λογω του υψηλοτερου VLR.

Ομοιως μπορεις να σκεφτεις και με τις 45αρες αλλα εκει γινεται πιο παρανομη η φαση. Γενικα το οπτικο αποτελεσμα εχει αμεση συναρτηση με το ποσο φωτεινο ειναι το εσωτερικο του οχηματος (π.χ. ηλιοροφη)

Στις 35αρες παιζεις με τις πιθανοτητες πλεον και πιο κατω εισαι red zone.

Εγω που εχω ηλιοροφη προσωπικα θα διαλεγα
XR PLUS 70 στο παρμπριζ και XR PLUS 55 παντου αλου αν το κοστος BLACK με PLUS ηταν μεγαλο εκτος του παρμπριζ θα πηγαινα σε BLACK

1.jpg

Στις 13/7/2025 στις 12:34 ΜΜ, Morosana είπε

Στα πόσα χρόνια οι μεμβράνες χάνουν την απόδοση του και πρέπει να τις αλλάζουμε;  διαβάζω για 5 10 χρόνια ανάλογα την ποιότητα αλλά οι ελληνικές συνθήκες είναι αρκετά δύσκολες. 

Εξαρταται την τεχνολογια τους. Οι επιμεταλωμενες ποτε οι βαμμενες στα 5ετη οι νανοκεραμικες δεν ξερουμε ακομα αλλα μαλλον στα 10ετη

• Thanks 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...