Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αυτό το πινάκα σε εξοχικό, και την αίσθηση ότι κάτι λείπει από άποψη ασφάλειας.

Είναι κομπλέ η όχι?

post-238867-0-26829500-1495052152_thumb.jpg

Δημοσ.

Ένα ρελέ διαρροής θες.  Για 30mA

HAG_cdc263u.jpg

Επίσης πρέπει να δεις αν οι ασφάλειες είναι σωστές για τα αντίστοιχης διατομής καλώδια.

1,5mm^2 = 10A

2,5mm^2 = 16A

4mm^2 = 20A (θερμοσίφωνας)

6mm^2 = 25A (Κουζίνα)

Τέλος οι ασφάλειες - μικροαυτόματοι ανά κάποια χρόνια καλό θα είναι να αλλάζουν. 5€ ο κάθε ένας έχει. Δεν είναι μεγάλο το ποσό.

Πρέπει να δεις αντίσταση γειώσεως για να δεις κατά πόσο καλή είναι η γείωση σου.

Τέλος αν έχεις βάλει τίποτα συσκευές inverter στο σπίτι βάλε και έναν επιτηρητή τάσης μαζί με ένα ρελέ φορτίου.

Στην θέση σου θα άλλαζα και την παλιά ασφάλεια με το σύρμα που βλέπεις με έναν ασφαλειοαποψεύκτη.

Θα έπαιρνα και το συρτάρι που δίνουν για ανταλλακτικές ασφάλειες και θα είχα και ανταλλακτικά σε περίπτωση που καιγόταν

848_16_13719.JPGL14700.jpg

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Αρα θέλω 

1.  επιτηρητή τάσης μαζί με ένα ρελέ φορτίου  (έχω αιρkοντισιον inverter)

2. Ρελε ηλεκτροπληξιας

​Έλεγχο διατομές και γείωση.

Το ρελε διαρροης είναι άλλο?

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Αρα θέλω 

1.  επιτηρητή τάσης μαζί με ένα ρελέ φορτίου  (έχω αιρkοντισιον inverter)

2. Ρελε ηλεκτροπληξιας

​Έλεγχο διατομές και γείωση.

Το ρελε διαρροης είναι άλλο?

Ξαναδές τι σου έχω συμπληρώσει παραπάνω !

Το ρελέ διαροής μετρά το ρεύμα που μπαίνει και που βγαίνει από την εγκατάσταση και αν δει διαρροή πάνω από 30mA ρίχνει το κύκλωμα . (Αλλιώς αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης)

Το ρελέ φορτίου είναι ένας ηλεκτρικός διακόπτης που παίρνει εντολή από τον επιτηρητή τάσης για να κλείνει το κύκλωμα ή να το ανοίγει, ανάλογα με το τι βλέπει στην γραμμή.

01.05.0264-250x250.jpg

Ο ασφαλειοαποζεύκτης είναι μια βάση για ασγάλειες τύπου φυσιγγίου και αντικαθιστά τις παλαιές νεοζέτ.

Ο επιτηρητής τάσης είναι απλά ένας ελεγκτής . Βλέπει υπόταση, υπέρταση, ενώ στις τριφασικές παροχές βλέπει και ασυμμετρία φάσεων κ.λ.π.

EU102-copy.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...