Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Η κοπέλα μου έχει ένα ισιωτικό μαλλιών AEG, το οποίο έχει χαλάσει και είναι ακόμα σε εγγύηση.

Αρχικά ρώτησα στο you.gr, από το οποίο αγοράστηκε, ποιος καλύπτει την εγγύηση.

Επικοινώνησα με την αντιπροσωπεία που μου είπανε οτι παρέχει το service, η οποία βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

Μου είπανε να στείλω το ισιωτικό σε αυτούς, αλλά με δικά μου έξοδα αποστολής.

Εχουνε το δικαίωμα να ζητήσουνε κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που το προϊόν μου είναι ακόμα σε εγγύηση;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Κοίτα αυτοί σίγουρα θα υσχιριστούν ότι δεν καλύπτονται τα μεταφορικά από την εγγύηση αλλά κανονικά την στιγμή που χάλασε εντός εγγύησης θα πρέπει να τα καλύψουν και αυτά. Επιπλέον πρέπει κανονικά το you.gr να το πραλάβει το ισιωτικό και να το στείλε στην αντριπροσωπεία για επισκευή/αντικατάσταση και ΄χοι να το στείλεις εσύ και με δικά σου έξοδα.

Δημοσ.

Είναι κλασσικά "ψιλά γράμματα" στις εγγυήσεις (πολλές φορές βέβαια δεν είναι καν ψιλά γράμματα αλλά απλά δεν διαβάζουμε την εγγύηση παρά μόνο αν πάθουμε κάτι), ότι η εταιρία αναλαμβάνει να σου επισκευάσει/αλλάξει το προϊόν το οποίο όμως πρέπει να φτάσει στο τμήμα του service με δική σου μέριμνα (aka χρέωση).

Αυτό είναι ακόμα πιο επώδυνο αν μιλάμε για μεγάλες συσκευές πχ πλυντήριο όπου καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό από κόστος. Ακόμα και να μην χρειαστεί να μετακινηθεί και να μπορεί να γίνει επισκευή επί τόπου (πχ στην περίπτωση του πλυντηρίου να σου αλλάξουν τον κάδο) πολλές εταιρίες θα χρεώσουν την επίσκεψη θεωρώντας ότι η εγγύηση αφορά μόνο το "κακό" εξάρτημα.

Δημοσ.

Επειδή δεν ξέρω καθόλου από ισιωτικά μαλλιών (πικραίνομαι όταν σκέφτομαι...μαλλιά αφού η μοίρα με χτύπησε βαριά στον τομέα αυτό :-) ) θα σου έλεγα να δεις το θέμα κόστος μεταφορικών και κόστος αγοράς του συγκεκριμένου.

Αν πχ ένα καινούργιο ισιωτικό έχει 20 ευρώ και θα χρειαστείς 12 για τον courier τότε θα έλεγα να δεις για καινούργιο. Αν βέβαια η διαφορά είναι μεγαλύτερη πχ 50 ευρώ το καινούργιο τότε μάλλον το στέλνεις για επισκευή.

υγ Ίσως αν έχεις και κανένα γνωστό κατσαβιδάκια να μπορούσε να του βάλει χέρι, αφού μπορεί να είναι κάτι απλό. Δε νομίζω ότι το ισιωτικό συμπεριλαμβάνεται στα hi-tech products

Δημοσ.

Μην δοκιμάσεις να το ανοίξεις εσύ ή κάποιος άλλος εφόσον είναι μέσα στην εγγύηση γιατί θα την χάσεις.Στείλε το όπως είναι πίσω στο you.gr και συνοδευσέ το με ένα σημείωμα που θα λέει αποστολή στην αντιπροσωπεία για επισκευή/αντικατάσταση/Τα μεταφορικά τα χρεώνονται αυτοί λόγω της εγγύησης.

Ο πωλητής έχει την ευθύνη σύμφωνα με τον νόμο να αποστείλει το προϊόν για τεχνικό έλεγχο εντός εγγύησης στην αντιπροσωπεία και όχι ο αγοραστής.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αποφασισα να το στειλω εγω τελικα με 1.80€ για να μην μπλεξω. Μου το αλλαξανε και μου το στειλανε πισω με courier με ΔΙΚΑ ΜΟΥ εξοδα (3.74€) και χωρις να με ενημερωσουνε.

Καταγγελια που κανω; Δεν υπαρχει περιπτωση να τους αφησω ετσι.

Δημοσ.

Φίλε μου κατασγγελία μπορείς να κάνεις και καλό θα ήταν να κάνεις στον συνήγορο του καταναλωτή.Όσον αφορά τα έξοδα αποστολής έπρεπε νβα τα χρεώσεις σε αυτούς σε κάθε περίπτωση γιατί σε καλύπτει η εγγύηση.

Δημοσ.

Ε ενταξει ρε φιλε, δεν ειναι και τρομερο ποσο. Ο κοπος που θα κανεις δεν αξιζει

Σε μια προταση η νοοτροπια της ελλαδος.

ουτε να σε θιξω θελω ουτε το λεω ειρωνικα.

απλα επειδη μια ζωη εχουμε μαθει να δρουμε ετσι,ακριβως για αυτο κανουν τετοιες μαλακιες.

Δημοσ.

απλα επειδη μια ζωη εχουμε μαθει να δρουμε ετσι,ακριβως για αυτο κανουν τετοιες

απλα επειδη μια ζωη εχουμε μαθει να δρουμε ετσι,ακριβως για αυτο κανουν τετοιες μαλακιες.

Ναι πασαμ το βρηκες, επειδη δεν διεκδικουμε 3 ευρω με θερμη τα οποια μετα παιζουμε στο κινο η ελλαδα παει χαλια και εγω ειμαι ελληναρας ε; Μηπως, λεω μηπως εννοω οτι πρεπει να επιλεγουμε τις μαχες μας και οχι να σπαταλαμε δυναμικοτητα επειδη αντ να μας στειλουν το δεμα με ελτα και χρεωση 2 ευρω το εστειλαν με 3. Αλλα βεβαια στο ιντερνετ ολοι σωστοι και αλανθαστοι ειναι. Το ποστ σου ειναι η υπερβολη προσωποποιημενη. Η νοοτροπια του εξυπνακια ελληνα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...