De@th L0rd Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Σιγά σιγά μόλις ο κόσμος πιάνει το αφορολόγητο μέσω κάρτας θα γυρνάει σε μετρητά κι αγορές χωρίς ΦΠΑ όπου μπορεί, με αποτέλεσμα να βλέπουμε πεσμένα έσοδα σε σχέση με άλλες χρονιές που είχαμε χαμηλότερους συντελεστές. Δυστυχώς κάποιοι εδω μέσα είναι αρκετά ηλίθιοι για να μην μπορούν να το καταλάβουν αυτό.
agamoi-thytai Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δυστυχώς κάποιοι εδω μέσα είναι αρκετά ηλίθιοι για να μην μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Γιατί το λες ;Αποκλείεται να μην το έχουν σκεφτεί οι κυβερνώντες.
zourman1981 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Μάλλον φταίει ότι φταίει από το 65 70 και μετά σε αυτή τη χώρα Ο Έλληνας ανέχεται τα πάντα Σάπιες βούλες δήθεν δημοκρατίες δήθεν χούντες δήθεν σωτήρες όλα στην πλάτη του.. Έτσι τώρα ανεχόμαστε άλλο ένα σωτήριο μετρό
green gordon Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Παντως η φοροδιαφυγη εχει κουρασει.Οπως βεβαια και το να πηδαει συνεχως το κρατος τους παντες.Ειδικα οσοι (λιγοι) θελουν να ειναι ενταξει και πληρωνουν τα παντα κερδιζουν το βραβειο ανοιχτης παλαμης και υποφερουν και νιωθουν και μαλακες στο τελος της μερας. Εγω δεν εχω ουτε οικονομικες σπουδες ουτε διδακτορικα ουτε τιποτα.Αλλα υπαρχουν ειδικοι συμβουλοι και μορφωμενοι ανθρωποι στο υποικ και μετα απο τοσες δεκαετιες ειναι σιγουρο πως επιτηδες δεν βρισκουν λυσεις. Κανενας δε θα αναλαβει το πολιτικο κοστος να εφαρμοσει ενα σχεδιο που θα αναγκαζει ολους να πληρωνουν. 2
chill Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Συναλλάσσομαι εγώ με τον thresh και έρχεται ο yourtruelegend και μου λέει δώστε μου το 1/4 της συναλλαγής σας γιατί έτσι. Νταβά έχουν μόνο οι πουτάνες. Με μηδενική ανταποδοτικότητα ο κάθε φόρος είναι θράσος. Η ευθύνη είναι και στις δυο μεριές ναι αλλά μαντέψτε ποιος πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα. Και όσο δεν το δίνει καθείς θα τραβάει το δρόμο που του επιτρέπει να ζει καλύτερα. Όσο η πλειοψηφία των συμπολιτών μου δε παραμυθιάζεται για την κακή Ευρώπη και ψηφίζει γραφικά ΟΧΙ και όσο η λογική των ηττημένων πολιτικών φαντάζει ως μάννα εξ ουρανού για τους "επαναστάτες" να μου επιτρέψετε να νοιάζομαι για τον μικρόκοσμο μου. 7
ikaruga24 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 οι υπόλοιποι τι φταίνε; Ψήφος και ευθύνη, δημοκρατία γαρ. Όπου φύγει φύγει! Σιγά μη χαραμίσω τη ζωή μου σε αυτό το μπουρδέλο. Το πρόβλημα δεν είναι ότι είναι απλά ένα μπουρδέλο, είναι ότι από ότι όλα δείχνουν το γουστάρουμε κιόλας, όλοι μας (μην πεταχτεί καμιά κουφάλα και πει "εγώ όχι", για το σύνολο μιλάμε) και κανείς δεν θέλει πραγματικά να κάνει κάτι γι αυτό. Οση βελτίωση έχεις δει εσύ τα τελευταία χρόνια άλλο τόσο είδα και εγώ.
tuxpower Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Παντως η φοροδιαφυγη εχει κουρασει.Οπως βεβαια και το να πηδαει συνεχως το κρατος τους παντες.Ειδικα οσοι (λιγοι) θελουν να ειναι ενταξει και πληρωνουν τα παντα κερδιζουν το βραβειο ανοιχτης παλαμης και υποφερουν και νιωθουν και μαλακες στο τελος της μερας. Εγω δεν εχω ουτε οικονομικες σπουδες ουτε διδακτορικα ουτε τιποτα.Αλλα υπαρχουν ειδικοι συμβουλοι και μορφωμενοι ανθρωποι στο υποικ και μετα απο τοσες δεκαετιες ειναι σιγουρο πως επιτηδες δεν βρισκουν λυσεις. Κανενας δε θα αναλαβει το πολιτικο κοστος να εφαρμοσει ενα σχεδιο που θα αναγκαζει ολους να πληρωνουν. Ο περισσότερος κοσμάκης δουλεύει με νταβα το κράτος. Κρατήσεις στο θεό, επίδομα αλληλεγγύης κ.τ.λ . Υπερωρίες; αυτό είναι για γέλια.. Κολλάω βαριά ανθυγιεινά με επαγγελματικό κίνδυνο 450 το μήνα για μια σύνταξη που δεν νομίζω να πάρω ποτέ. Πληρώνω όλους τους φόρους μου κανονικά, και πολλές φορές ο μήνας βγαίνει δύσκολα με 2 παιδιά και με τα λεφτά που απομένουν. Θεωρώ λοιπόν όπως ειπώθηκε πριν κάποιες σελίδες ότι αν δεν βγαίνεις, το κλείνεις το μαγαζάκι σου. Δεν θα βγεις στην πλάτη την δικιά μου και εκατομυρίων άλλων συνανθρώπων μου. Το πιστεύω ότι δεν βγαίνεις, αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Όσο λοιπόν συνεχίζει αυτή η λογική -κλέψε γιατί με κλέβει το κράτος- τόσο πιο πολύ βαθιά στα σκατα θα χωνόμαστε. υ.γ δεν διαφωνώ με την παράθεση στο μυνημα που έκανα, απλα συμπληρώνω. 2
logistoulis Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 τα φορομέτρα βέβαια δεν εντείνονται τόσο επειδή συνεχίζει η φοροδιαφυγή, συνεχίζουν επειδή δεν υπάρχουν λεφτά και τζίροι οπότε και φόροι να εισπραχθούν οπότε η προφανής λύση είναι να ανεβάσουν κι άλλο τους φόρους όταν θα φτάσουμε σε 2 χρόνια να πληρώνει και ο υπάλληλος του 500αρικου μισό μισθό σε φόρο μισθωτών ο λόγος δεν είναι επειδή φοροδιαφεύγει αλλά γιατί από κάπου πρέπει να βρουν έσοδα 2
Leon90 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Σιγά σιγά μόλις ο κόσμος πιάνει το αφορολόγητο μέσω κάρτας θα γυρνάει σε μετρητά κι αγορές χωρίς ΦΠΑ όπου μπορεί, με αποτέλεσμα να βλέπουμε πεσμένα έσοδα σε σχέση με άλλες χρονιές που είχαμε χαμηλότερους συντελεστές. Απο το όλοτελα καλή και η Παναγιώταινα. Ακόμα είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα για το μέτρο των καρτών. Ας βγάλει πάλι το υπουργείο οικονομικών σωστές ομάδες επιθεωρητών στον δρόμο.
DestinyGR Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Σαν λαός θέλουμε να έχουμε μόνο δικαιώματα και καμία απολύτως ευθύνη. Αυτη είναι η μόνη σταθερά που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια. Όσο αφορά τα καταστήματα που δεν κόβουν αποδείξεις, μερικά δεν μπορούν αλλιώς. Για παράδειγμα ένα σουβλατζίδικο που έχει πελατεία αν υπολογίσει τους φόρους (ΦΠΑ, Ασφάλιση εργαζομένων, Ειδικός Φόρος Εισοδήματος) ξεφεύγει το πράγμα. Ουσιαστικά ο απολύτως νόμιμος καταστηματάρχης πάει για λουκέτο πλέον. Όσο το κράτος συνεχίζει να κάνει τα στραβά μάτια στο δημόσιο τομέα δεν θα αλλάξει τίποτα. Μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση δεν τον πείραξε και ας είναι ο πιο ζημιογόνος, αλλά όταν περιμένεις τον κάθε Μεσία να έρθει να σε σώσει στις εκλογές τα θέλει και εσένα ο κ*λος σου. 2
~mxls~ Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 ... Ουσιαστικά ο απολύτως νόμιμος καταστηματάρχης πάει για λουκέτο πλέον... Σε αυτη τη φράση συνοψίζεται ΟΛΗ η αλήθεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας. Για όσους δεν το βιώνουν/έχουν βιώσει στο πετσί τους, καλό θα ήταν να μην πετάνε αερολογίες. 2
logistoulis Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Σε αυτη τη φράση συνοψίζεται ΟΛΗ η αλήθεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας. Για όσους δεν το βιώνουν/έχουν βιώσει στο πετσί τους, καλό θα ήταν να μην πετάνε αερολογίες. Τις μικρομεσαίες δυστυχώς θέλουν να τις τελειώσουν , αυτό νομίζω είναι αρκετά προφανές πλέον Όλοι υπάλληλοι 1
Alchemist` Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Οι φοροφυγάδες υπάρχουν επειδή το κράτος είναι ο κατα φύσην λήσταρχος. Αν υπήρχε ανταποδοτικότητα στη φορολογία (δωρεάν δρόμοι, συντήρηση δρόμων, πραγματική δωρεάν παιδία και υγεία κλπ) και δεν πήγαιναν τα περισσότερα σε καρεκλοκένταυρους διοικητικούς και αργόμισθους και νυν "αλληλλέγγυους" και "ευπαθείς ομάδες" η φοροδιαφυγή θα περιοριζόταν μόνο στους μεγάλους που έχουν πλάτες. Τώρα όποιος μπορεί να φοροδιαφύγει θα φοροδιαφύγει γιατί αλλιώς θα πεθάνει. Θα δουλέψει κ μαύρα γιατί αλλιώς θα πεθάνει. Το μήνυμα αυτό δεν έχει σκοπό να υπερασπιστεί την φοροδιαφυγή άλλα είναι ο δικηγόρος του διαβόλου. Η γκρίνια για τη φοροδιαφυγή έρχεται κυρίως από μισθωτούς που ΔΕΝ μπορούν να φοροδιαφύγουν. Αν μπορούσαν κι αυτοί θα έπαιρναν στο χέρι της εισφορές τους αντί να γεμίζουν τρύπιους κουμπαράδες. Εκτός αν κάποιοι εδώ μέσα πιστεύούν (100% στανταράκι) ότι ζούμε ακόμη στην περίοδο 1995-2005. 1) Είτε κλέψω μία τσίχλα, είτε κλέψω ένα αυτοκίνητο. Κλέφτης είμαι. 2) Είτε κλέψω ένα ψωμί γιατί πεινάω, είτε το κάνω χωρίς να το έχω ανάγκη, ομοίως κλέφτης είμαι. 3) Είτε κλέψω από το νοικοκύρη, είτε κλέψω από τον κλέφτη, πάλι κλέφτης είμαι. Από εκεί και πέρα: Το κράτος γίνεται λήσταρχος γιατί υπάρχει φοροδιαφυγή, οι επαγγελματίες φοριοδιαφεύγουν γιατί το κράτος είναι λήσταρχος. Κάπου πρέπει να σπάσει αυτός ο κύκλος. Επειδή λοιπόν δεν θα καθίσω να πιστέψω στην καλή θέληση αυτών που έχουν βάλει το δάχτυλο στο μέλι, πρώτα θα αλλάξω αυτούς και μετά το κράτος. Ερώτηση: Σε περίπτωση επιτόπιας διαπίστωσης, ποιός επιλαμβάνεται? Αστυνομία? Τι πρέπει να κάνω ως πελάτης καταστήματος που δεν έχει φέρει απόδειξη? Σε ποιόν απευθύνομαι εκείνη την ώρα?
~mxls~ Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 ... Από εκεί και πέρα: Το κράτος γίνεται λήσταρχος γιατί υπάρχει φοροδιαφυγή, οι επαγγελματίες φοριοδιαφεύγουν γιατί το κράτος είναι λήσταρχος. Κάπου πρέπει να σπάσει αυτός ο κύκλος. Επειδή λοιπόν δεν θα καθίσω να πιστέψω στην καλή θέληση αυτών που έχουν βάλει το δάχτυλο στο μέλι, πρώτα θα αλλάξω αυτούς και μετά το κράτος.... Αυτη είναι λάθος σειρά φίλε μου.
logistoulis Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 οι ταμπελίτσες δε λένε ότι δε πληρώνεις; δοκίμασε να μη πληρώσεις, μην ολοκληρώσεις τη συναλλαγή επίσης μπορεί όλα αυτά που ανέφερες να θεωρούνται κλοπές, όμως δεν έχουν όλες οι κλοπές την ίδια βαρύτητα και ούτε αντιμετώπιζονται το ίδιο από το νόμο άλλο να κλέψεις ένα ψωμί γιατί πεινάς, άλλο να είσαι καταχραστής 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα