Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχετε δικιο.και γω προτιμω την 1060. Τα παρηγγειλα σημερα.την τριτη θα το χω.σας ευχαριστω ολους παιδια.ειδικα με το τροφοδοτικο με βοηθησατε πολυ.θα εκανα πατατα.

• Like 1
  • Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Kοιτα να δεις, για την δουλεια που χρειαζεσαι για streaming καλυτερα ενας ryzen ειναι η αληθεια..

Οσο αφορα για καρτα ψηφιζω 1060.

Σε καταστημα που κοιτας την βρηκες 280.

Για να βρεις μια αντιστοιχη 480/580 με τα 8gb  ξεκινας απο 300 και πανω.

Περα απο αυτο το μικροποσο και για μενα ειναι ενα κλικ παραπανω η 1060, απο την στιγμη που δεν σε ενδιαφερει το freesync η συγκεκριμενα παιχνιδια (vulkan). 

Oσο για τους drivers, kαι η μια και η αλλη εταιρια θα βελτιωνονται σε βαθος χρονου,μην περιμενεις θαυματα, για software μιλαμε, οχι για αλλαγη hardware.

Σε βαθος χρονου αντε και να ανεβει 8-15%  απο την καθεμια, η μια λιγοτερο και η αλλη περισσοτερο.Και? Σιγα την διαφορα, αν εχεις τετοια θεματα που παιζονται σε τετοιες λεπτομεριες, τις λυνεις με ελαφρυ o/c στην καρτα.

Θυμάσαι την κόντρα μεταξύ AMD RADEON HD7970 VS NVIDIA GTX 680 ?

Το 2012 η εικόνα μεταξύ τους ήταν έτσι.

https://i0.wp.com/www.babeltechreviews.com/wp-content/uploads/2016/01/Untitled-one1.jpg?w=615

https://i2.wp.com/www.babeltechreviews.com/wp-content/uploads/2016/01/Untitled-onefix.jpg?w=614

Μετά από καιρό η εικόνα εξελίχθηκε έτσι

https://i0.wp.com/www.babeltechreviews.com/wp-content/uploads/2016/01/MainChart-1.jpg?w=495

Θυμάσαι την κόνστρα μεταξύ READON HD7950 VS GTX670?

Θυμάσαι την κόντρα μεταξύ R9 290/X  μεταξύ GYX 780 ?

Θυμάσαι τι γινόταν τον πρώτο καιρό και τι μετά από λίγο ?

Αν ο φίλος ΔΕΝ θα αλλάξει κάρτα σχετικά άμεσα, για εμένα, λόγω της προϊστορίας στο συγκεκριμένο ζήτημα = υποστήριξη σε βάθος χρόνου , να πάει σε RX 580 8GB DDR5 .

Η nvidia εδώ και χρόνια κάνει την ίδια τακτική. Προσέχει με πολύ προδέρμ τις κάρτες της τελευταίας γενιάς της με οδηγούς να αποδίδουν όσο καλύτερα γίνεται με υλικό σχετικά κατώτερο από των αντίστοιχων AMD.

Οταν παρουσιάσει νέα σειρά, το optimization για την παλαιά γενιά πάει περίπατο και η κάρτα μένει με μόνα όπλα τα hardware προσόντα της . Εκεί λοιπόν έρχονται τα πάνω κάτω και βλέπεις τις AMD με τα δυνατότερα harware χαρακτηριστικά τους, να κρατάνε περισσότερο.

Ανατρέξτε σε όλα τα παραπάνω VS τότε και μετά από 1 ή 2 χρόνια και θα δείτε ξεκάθαρα ότι λέω.

• Like 4
Δημοσ.

Την 680 υπαρχει ακομα στο συστημα του αδερφου μου που εγινε αλλαγη απο r9 270. Εμεινε πολυ πιο ικανοποιημενος και ειδικα απο drivers.Το μονο που εχει θεμα τα λιγα giga  της πλεον.

Tην 290χ  και μαλιστα μια καλη υλοποιηση της shapphire  ειχα πριν 970 που εχω τωρα. Ενταξει, καλη καρτουλα δεν λεω, απο την 780 ναι την προτιμω αλλα οχι απο την 780τι. Απο αποψη drivers? Ενδομυχα συναισθηματα..

Ξερεις, αν παμε στο θεμα των καρτων και κανουμε ερωτηση σχετικα με drivers ati/nvidia  θα ακουσουμε χιλιες αποψεις, αλλοι θα κατηγορουν η μια την αλλη και αλλοι θα υποστηριζουν την στενοκεφαλια τους.

Εγω πιστευω πως και οι δυο εταιριες εχουν βγαλει και πατατες οδηγους, πχ θυμαμαι τους crimson  και ειχα αγχωθει για την 290 μου τοτε, αλλα στην ουσια και οι δυο προσπαθουν για την βελτιστη αποδοση. Δεν θα καθομουν να ασχολουμε δηλαδη τοσο με το software  κομματι.. 

Ξερεις, καμια φορα απο την πολυ την λεπτομερεια χανεται ολη η ουσια..

• Like 1
Δημοσ.

Σου έχω παραπάνω λινκ του πριν και του μετά.

Αυτό το λέω γιατί καλούμαστε πολλές φορές να αποφασίσουμε ποια κάρτα θα πάρουμε σήμερα. με τους παρόντες οδηγούς και τις παρούσες επιδόσεις, χωρίς ποτέ κανείς να μας λέει τι θα γίνει μελλοντικά.

Αν θες έχω λινκ και για όλες τις άλλες περιπτώσεις που αναφέρω.

Για αυτό τον λόγο, το συμπέρασμα που προσωπικά βγάζω, είναι πως αν κάποιος αγοράζει και αλλάζει συχνά κάρτες, να αγοράζει ότι βρίσκει σε ευκαρια VFM. Όταν είναι να κρατήσεις την κάρτα πολύ καιρό, λόγω ανώτερου hardware ανά τιμή που δίνει η amd τα τελευταία χρόνια, να κοιτάς σε amd.

• Like 3
Δημοσ.

Σου έχω παραπάνω λινκ του πριν και του μετά.

Αυτό το λέω γιατί καλούμαστε πολλές φορές να αποφασίσουμε ποια κάρτα θα πάρουμε σήμερα. με τους παρόντες οδηγούς και τις παρούσες επιδόσεις, χωρίς ποτέ κανείς να μας λέει τι θα γίνει μελλοντικά.

Αν θες έχω λινκ και για όλες τις άλλες περιπτώσεις που αναφέρω.

Για αυτό τον λόγο, το συμπέρασμα που προσωπικά βγάζω, είναι πως αν κάποιος αγοράζει και αλλάζει συχνά κάρτες, να αγοράζει ότι βρίσκει σε ευκαρια VFM. Όταν είναι να κρατήσεις την κάρτα πολύ καιρό, λόγω ανώτερου hardware ανά τιμή που δίνει η amd τα τελευταία χρόνια, να κοιτάς σε amd.

Ελα ρε συ, ενταξει, δεν ειναι τραγικες οι διαφορες..

Δεν θελω links, δεν σε αμφισβητω, σκεψου το αλλιως ομως..

Πες η μια να κρατησει 5 χρονια και η αλλη να τον βγαλει 1 χρονο+? οκ..?

Στα 5 χρονια που θα πας για αλλαγη της gtx  σου μετα τι κανεις? την πουλας η την πετας?Η μαζευεις καρτες σε ενα ραφι?

Εγω της πουλαω συνηθως να γινεται η ανακυκλωση.

Στα 5 χρονια λοιπον που αποφασισα να πουλησω την gtx 140 ευρω (παραδειγμα) στα 6 χρονια θα πρεπει να την δωσω 100..

Απο την μια οσο νωριτερα δινεις μια καρτα και πας σε μια νεα,εισαι παντα in technology, και δεν θα σου φαινεται αισθητα η διαφορα χρηματικα! Οταν θα εχω την νεα gtx εσυ θα εισαι ακομα με την παλια σου ati  και θα λες με βγαζει ακομα,και τελος αφου οντως θα εχει βγαλει τα λεφτα της, θα αποφασισεις να την δωσεις για ενα κομματι ψωμι και θα πρεπει να βρεις χρημα για μια καινουργια και φτου απο την αρχη..

Δεν λεω, ο καθενας οπως τον βολευει..

Εγω παντως και θα διαλεγα, και θα προτεινα αναλογα με το συμφερον μου..Αν αυτο το διαστημα με εξηπυρετησει η radeon θα παω εκει, αν αυριο η nvidia τοτε nvidia.

Δεν πανε να σκοτωθουν οι εταιριες μεταξυ τους και να κοντραροντε ακομα και για τα παλια τους προιοντα..

Εγω την τσεπη μου, το συμφερον , και το τι με βολευει, αναλογα θα πραξω!

Εγω ειμαι αυτος που θα επιλεξει την εταιρια, ΔΕΝ θα επιλεξει η εταιρια εμενα για να γινω οπαδος της και να τρεχω απο πισω της..

• Like 3
Δημοσ.

https://i0.wp.com/www.babeltechreviews.com/wp-content/uploads/2016/01/Untitled-one1.jpg?w=615

https://i2.wp.com/www.babeltechreviews.com/wp-content/uploads/2016/01/Untitled-onefix.jpg?w=614

https://i0.wp.com/www.babeltechreviews.com/wp-content/uploads/2016/01/MainChart-1.jpg?w=495

Θυμάσαι την κόντρα μεταξύ R9 290/X μεταξύ GYX 780 ?

Αν ο φίλος ΔΕΝ θα αλλάξει κάρτα σχετικά άμεσα, για εμένα, λόγω της προϊστορίας στο συγκεκριμένο ζήτημα = υποστήριξη σε βάθος χρόνου , να πάει σε RX 580 8GB DDR5 .

Η nvidia εδώ και χρόνια κάνει την ίδια τακτική. Προσέχει με πολύ προδέρμ τις κάρτες της τελευταίας γενιάς της με οδηγούς να αποδίδουν όσο καλύτερα γίνεται με υλικό σχετικά κατώτερο από των αντίστοιχων AMD.

Οταν παρουσιάσει νέα σειρά, το optimization για την παλαιά γενιά πάει περίπατο και η κάρτα μένει με μόνα όπλα τα hardware προσόντα της . Εκεί λοιπόν έρχονται τα πάνω κάτω και βλέπεις τις AMD με τα δυνατότερα harware χαρακτηριστικά τους, να κρατάνε περισσότερο.

Ανατρέξτε σε όλα τα παραπάνω VS τότε και μετά από 1 ή 2 χρόνια και θα δείτε ξεκάθαρα ότι λέω.

ναι αλλα τοτε η AMD εβγαζε καλα προιοντα οσων αφορα τις καρτες γραφικω.τωρα και συγγνωμη που το λεω οι οδηγοι της ειναι μπαγκαρικοι και αθλιοι και οι καρτες τις γεματες προβληματα.βαρεθηκα να διαβαζω προβληματα σε ποστς του τυπου rx 480 nitro 《δεν λειτουργει》ή rx 480 Black screen crash η γκρι οθονη ή δεν ποσταρει.και μιλαμε για προιοντα brand new. Απο το μαγαζι στο πισι. Συγγνωμη αλλα δεν μπορω να το ρισκαρω.
Δημοσ.

ναι αλλα τοτε η AMD εβγαζε καλα προιοντα οσων αφορα τις καρτες γραφικω.τωρα και συγγνωμη που το λεω οι οδηγοι της ειναι μπαγκαρικοι και αθλιοι και οι καρτες τις γεματες προβληματα.βαρεθηκα να διαβαζω προβληματα σε ποστς του τυπου rx 480 nitro 《δεν λειτουργει》ή rx 480 Black screen crash η γκρι οθονη ή δεν ποσταρει.και μιλαμε για προιοντα brand new. Απο το μαγαζι στο πισι. Συγγνωμη αλλα δεν μπορω να το ρισκαρω.

Απο οτι διαβασα οι λογοι που σε απομακρυνουν απο το να φτιαξεις amd συστημα δεν στεκουν στην λογικη,μαλλον εχεις ενα ειδος φοβιας θα ελεγα,ψυχολογικο ειναι το θεμα σου. Ειδικα στο θεμα των vga εχει αποδειχτει περιτρανα οτι οι Nvidia δεν εχουν καλη μακροχρονια υποστηριξη και οσο παλιωνουν τις ξεπερνανε οι αντιστοιχες τους παλιες amd, σε σκανδαλωδη βαθμο μαλιστα Εδω και 2 μηνες περιπου ειμαι με την vga της υπογραφης και αγνοω οποιoδηποτε προβλημα, η καρτα γαμαει και δερνει. Το οτι βλεπεις απο καιρο σε καιρο καρτες να εχουν προβληματα αυτο ειναι φυσιολογικο,ενα μικρο ποσοστο % παντα εχει και απο Nvidia και απο AMD.

Με λιγα λογια,δεν μιλω τεχνικα γιατι ο adtakhs μιλησε αριστα,απλα να σου πω απο φιλικο ενδιαφερον,οτι οποιoσδηποτε καταναλωτης την δεδομενη στιγμη θελει ενα μεσο προς ισχυρο συστημα, δεν υπαρχει αλλη επιλογη απο Ryzen ενω στο θεμα vga θα μπορουσες να προτιμησεις Nvidia απλα επειδη δεν θελω να ειμαι το γιουσουφακι της καθε εταιριας απο την στιγμη που η RX480 εχει εφαμιλλες επιδοσεις με την gtx 1060 και μου δινει 8 gb δεν το σκεφτηκα δευτερη φορα.

Δικα σου ειναι τα λεφτα και παρε οτι θελεις,αλλα να ειναι οι σωστοι λογοι και οχι εκφοβισμος απο ημιμαθεια ,απο μαλακισμενα trolls, απο μονομερη ημιπληροφορηση η απο φοβιες. (Το πρoηγουμενο μου συστημα ηταν intel Haswell και αρχικα μια gtx 750ti και μετα μια gtx970 Strix).

Και ο λογος που δεν δινω συμβουλες τωρα τελευταια στο site ειναι οτι εχω βαρεθει τους ψυχοπαθεις ηλιθιους που εχουν γινει επκινδυνα πολλοι.(Αυτο το τελευταιο δεν απευθυνεται σε σενα,αλλα σε καποιος ειδκους του κ*λου που μας εχουν φλομωσει στην μαλακια και στην μπουρδα κυριως intelaκηδες πανασχετους. Φαινεται τους διωχνουν  απο αλλα sites και ερχονται εδω.)

• Like 5
Δημοσ.

Ειλικρινά τώρα όσο υπάρχει κόσμος που για gaming + streaming μηχάνημα επιλέγει i5 k, ξαναλέω για αυτές τις δουλειές μαζί απορώ γιατί κάποιοι ονειρεύονται i5 mainstream intel 6 core κάτω από τα 3 κατοστάρικα, το είδα να αναφέρεται προηγουμένως στο θέμα αυτό και είναι για γέλια. Στην περίπτωσή σου ts ένας ryzen είναι ότι πρέπει, έχει περισσότερη ισχύ και απλά για τα λεφτά που δίνεις για cpu συγκριτικά με τα όσα σου προσφέρει ο i5 στα όσα κάνει παίρνεις πολλά περισσότερα με τον ryzen, ένα cpu κτήνος στα λεφτά του που θα σε βγάλει πολλά χρόνια δίχως να βάλεις το χέρι στην τσέπη για αλλαγή επεξεργαστή. Δεν λέω, ο i5 και χωρίς κλοκάρισμα κιόλας θα είναι μπροστά στα games με μικρή διαφορά, αλλά μπροστά στα όσα θα σου προσφέρει ο ryzen σε βάθος χρόνου μου φαίνεται ειλικρινά κοροϊδία να πάρεις τον i5.

Δεν κοιτάς τα απόλυτα fps απλά θες ένα pc που πέραν του gaming να κάνει άνετα και κάποια άλλα πράγματα, από την στιγμή που θες αυτό πας σε έναν ryzen 1600 με λιγότερα λεφτά από τον 7600k.  Είναι σαν να παίρνεις έναν intel 6800k κάτω από 240 ευρώ με το να πάρεις τον 1600, σε clock to clock σε συνολική ισχύ είναι το ίδιο, βέβαια δεν κλοκάρει τόσο ψηλά σε σχέση με τον 6800k (πχ ενδεικτικά πάντα ο 6800k πάει μέχρι 4.3 ενώ ο 1600 το πολύ μέχρι 3.9 ghz), απλά είναι φθηνότερος και έχει και χαμηλότερη κατανάλωση και θερμοκρασίες, είναι ένα πολύ καλό price to performance κτήνος. Αν μετά από όλα αυτά επιλέξεις i5 και μετά από μισό μήνα δούμε αναβάθμιση i5 7600k δεν θα φταίμε εμείς :D, τα παιδιά προσπαθούν να σου πουν από την πρώτη σελίδα πως άδικα σκας ότι θα πετάξεις τα λεφτά σου με το να πας σε amd. Οι ryzen είναι το comeback της amd και με πολύ καλή τιμή στα όσα προσφέρουν. 

Αυτά πάντα φιλικά και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να θεωρηθώ ως fanboy, απλά μου φαίνεται γελοίο να μην πάρεις τον ryzen και να πάρεις τον i5 (ειδικά ξαναλέω αφού δεν παίζεις dota ή cs-go και δεν κοιτάς τα απόλυτα fps που πραγματικά θα σε ωφελήσουν), θυμίζει core 2 duo vs core 2 quad scenario η όλη υπόθεση, είδαμε σε βάθος χρόνου πως οι γερόλυκοι quad λόγω των δύο επιπλέον πυρήνων έναντι των duo βγήκαν μπροστά και καλογερνάνε κιόλας ;).

• Like 4
Δημοσ.

Καλημερα συμφορουμιτες! Εδωσα τον προηγουμενο υπολογιστή που ειχα λογω οικονομικων δυσκολιων και σκεφτομαι στο μελλον να φτιαξω ενα νεο build οταν θα μπορω οικονομικα. Εχω βαλει στο ματι τον i5 7600k με μια z270 Gigabyte. Η χρηση που τον θελω ειναι αποκλειστικα για παιχνιδια αντε και καμμια ταινια απο το ιντερνετ με streaming. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης.

Θα κανει bottleneck ο ι5 στα συγχρονα παιχνιδια και σ αυτα που θα κυκλοφορισουν οσωνουπω μαζι με μια 1060?εχω δει πως στα recomented μερικα παιχνιδια ζητανε ι7.επισης εχω ακουσει για προβληματα θερμοκρασιων στους ξεκλειδωτους Kaby lake.τι ισχυει τελικα?

Επισης στα ιδια λεφτα (240€) υπαρχει καποια καλυτερη επιλογη? (Εκτος amd)

Αυτό είναι το ερώτημα που καίει. Σου λέω λοιπόν ότι ενώ ένας i7 δεν θα έκανε bottleneck πουθενά, παρά μόνο σε κάποια benchmarks, ο 7600Κ ΚΑΙ ο 1600Χ(ή 1600) που προσφέρεται στα ίδια λεφτά θα κάνουν bottleneck σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις.

π.χ. Αν παίζεις τη σειρά Far Cry θα δεις ότι με σκιές στο τέρμα(και γενικά ultra) θα υπάρχει σίγουρα κάποιο bottleneck με τον 1600X. Αν αποφασίσεις να παίξεις το Mafia 3 ο 1600Χ θα τα πάει καλύτερα από τον 7600Κ. Εξαρτάται τι παίζεις.

Επειδή όμως ο 1600Χ έχει το προβάδισμα των cores και για άλλες εργασίες παράλληλα, καλύτερα να πήγαινες εκεί. Υπάρχει όμως, όπως σου είπα και η λύση της αναμονής, αφού ούτως ή άλλως δεν έχεις λεφτά τώρα. Γιατί και τα δύο cpu είναι ημίμετρα, αν θες 60άρι στα πάντα όλα, χωρίς αστερίσκους. [Τουλάχιστον εκεί όπου είναι εφικτό(όχι τίποτα mmorpg δηλαδή)]

Αυτή είναι η πραγματικότητα και υπάρχει άπειρο υλικό απλών χρηστών(και όχι μόνο) στο νετ για να τη δεις. Και άσε το δηλητήριο των "αντικειμενικών" στην άκρη.

Δημοσ.

Απο οτι διαβασα οι λογοι που σε απομακρυνουν απο το να φτιαξεις amd συστημα δεν στεκουν στην λογικη,μαλλον εχεις ενα ειδος φοβιας θα ελεγα,ψυχολογικο ειναι το θεμα σου. Ειδικα στο θεμα των vga εχει αποδειχτει περιτρανα οτι οι Nvidia δεν εχουν καλη μακροχρονια υποστηριξη και οσο παλιωνουν τις ξεπερνανε οι αντιστοιχες τους παλιες amd, σε σκανδαλωδη βαθμο μαλιστα 

Η gtx 480 του 2009 , παίζει GTA V.

https://www.youtube.com/watch?v=c5sdy_zqXfU

και witcher 3

https://www.youtube.com/watch?v=wFCp2oI0Ksg

Αυτές που έχουν σταματήσει να υποστηρίζονται είναι η σειρά GEforce 200 του 2008.  Μιλάμε δηλαδή για κάρτες άνω των 8 ετών .

• Like 1
Δημοσ.

Ειλικρινά τώρα όσο υπάρχει κόσμος που για gaming + streaming μηχάνημα επιλέγει i5 k, ξαναλέω για αυτές τις δουλειές μαζί απορώ γιατί κάποιοι ονειρεύονται i5 mainstream intel 6 core κάτω από τα 3 κατοστάρικα, το είδα να αναφέρεται προηγουμένως στο θέμα αυτό και είναι για γέλια. Στην περίπτωσή σου ts ένας ryzen είναι ότι πρέπει, έχει περισσότερη ισχύ και απλά για τα λεφτά που δίνεις για cpu συγκριτικά με τα όσα σου προσφέρει ο i5 στα όσα κάνει παίρνεις πολλά περισσότερα με τον ryzen, ένα cpu κτήνος στα λεφτά του που θα σε βγάλει πολλά χρόνια δίχως να βάλεις το χέρι στην τσέπη για αλλαγή επεξεργαστή. Δεν λέω, ο i5 και χωρίς κλοκάρισμα κιόλας θα είναι μπροστά στα games με μικρή διαφορά, αλλά μπροστά στα όσα θα σου προσφέρει ο ryzen σε βάθος χρόνου μου φαίνεται ειλικρινά κοροϊδία να πάρεις τον i5.

Δεν κοιτάς τα απόλυτα fps απλά θες ένα pc που πέραν του gaming να κάνει άνετα και κάποια άλλα πράγματα, από την στιγμή που θες αυτό πας σε έναν ryzen 1600 με λιγότερα λεφτά από τον 7600k. Είναι σαν να παίρνεις έναν intel 6800k κάτω από 240 ευρώ με το να πάρεις τον 1600, σε clock to clock σε συνολική ισχύ είναι το ίδιο, βέβαια δεν κλοκάρει τόσο ψηλά σε σχέση με τον 6800k (πχ ενδεικτικά πάντα ο 6800k πάει μέχρι 4.3 ενώ ο 1600 το πολύ μέχρι 3.9 ghz), απλά είναι φθηνότερος και έχει και χαμηλότερη κατανάλωση και θερμοκρασίες, είναι ένα πολύ καλό price to performance κτήνος. Αν μετά από όλα αυτά επιλέξεις i5 και μετά από μισό μήνα δούμε αναβάθμιση i5 7600k δεν θα φταίμε εμείς :D, τα παιδιά προσπαθούν να σου πουν από την πρώτη σελίδα πως άδικα σκας ότι θα πετάξεις τα λεφτά σου με το να πας σε amd. Οι ryzen είναι το comeback της amd και με πολύ καλή τιμή στα όσα προσφέρουν.

Αυτά πάντα φιλικά και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να θεωρηθώ ως fanboy, απλά μου φαίνεται γελοίο να μην πάρεις τον ryzen και να πάρεις τον i5 (ειδικά ξαναλέω αφού δεν παίζεις dota ή cs-go και δεν κοιτάς τα απόλυτα fps που πραγματικά θα σε ωφελήσουν), θυμίζει core 2 duo vs core 2 quad scenario η όλη υπόθεση, είδαμε σε βάθος χρόνου πως οι γερόλυκοι quad λόγω των δύο επιπλέον πυρήνων έναντι των duo βγήκαν μπροστά και καλογερνάνε κιόλας ;).

Εκτιμω τα οσα λες .παρηγγειλα χθες εναν ι5 7600Κ τελικα .οχι τον κλειδωμενο.αυτο μονο
Δημοσ.

Θυμάσαι την κόντρα μεταξύ R9 290/X  μεταξύ GYX 780 ?

+1

Εχουμε δει εδω και χρονια πως οι radeon κρατανε καλυτερα στον χρονο.

Ενα πιο προσφατο σχετικα παραδειγμα ειναι 970-390 που η 390 εχει κρατησει καλυτερα και η κατασταση δεν αλλαζει και με oc.

http://www.techspot.com/review/1410-gtx-970-radeon-390-years-later/page12.html

Out of the box the R9 390 was 7% faster than the GTX 970, producing on average 80 fps at 1080p and the margin only grew to 8% at 1440p. Overclocked the 390 enjoyed a performance boost of just 5% on average and this was seen at both tested resolutions.

Meanwhile the GTX 970 did much better through overclocking, enjoying on average a 12% boost in performance. Surprisingly, however even with this massive boost the GTX 970 was only only able to match the 390 with both GPUs overclocked.

Μια καλη RX 580 8gb ειναι συνολικα δυνατοτερη απο 1060 6gb αν κοιταξεις μεγαλη γκαμα τιτλων και διαφορες αναλυσεις παντως και σου δινει και περισσοτερη vram αν ασχολεισαι με mods.

580 8αρες βρισκει κανεις απο τα 245 απο εε.Απο Ελλαδα υπαρχει και εδω στα 267 (οπως και αλλες) αλλα δεν ειναι διαθεσιμη.
Δημοσ.

Οι nvidia κάρτες είναι για να αλλάζονται κάθε 1,5 έως 2 έτη(με τσοντάρισμα από τα λεφτά της πώλησης μεταχειρισμένου) ώστε να έχεις τοπ επιδόσεις στην ανάλυση που θες, στα περισσότερα games. Λέω 1,5 έτη γιατί τόσο πλέον είναι το χρονικό διάστημα για την ανανέωση μιας σειράς(βλέπε moore's law end).

Οι amd κάρτες θα έχουν χειρότερες έως και προβληματικές(βλέπε κάτι assassin's π.χ. παλιότερα) επιδόσεις στους περισσότερους gameworks τίτλους, απλά θα τις διατηρούν για παραπάνω διάστημα.

Κάποιοι μπορεί να μην ενδιαφέρονται καν πόσο καλύτερα αποδίδει μια 390 έναντι μιας 970 τώρα, όταν και οι δύο κάρτες δεν μπορούν να προσφέρουν μια υψηλού επιπέδου εμπειρία σε ΟΛΑ τα σύγχρονα 1080p παιχνιδια.

razorblade334, δίκοπο μαχαίρι η απόφασή σου.

Δημοσ.

Εκτιμω τα οσα λες .παρηγγειλα χθες εναν ι5 7600Κ τελικα .οχι τον κλειδωμενο.αυτο μονο

Καλορίζικο το cpu, όπως και να έχει περιμένουμε να μας πεις εντυπώσεις για το αν τελικά σε καλύπτει σε αυτά που θες όταν με το καλό στήσεις το μηχάνημα.

• Like 2
Δημοσ.

Οι nvidia κάρτες είναι για να αλλάζονται κάθε 1,5 έως 2 έτη(με τσοντάρισμα από τα λεφτά της πώλησης μεταχειρισμένου) ώστε να έχεις τοπ επιδόσεις στην ανάλυση που θες, στα περισσότερα games. Λέω 1,5 έτη γιατί τόσο πλέον είναι το χρονικό διάστημα για την ανανέωση μιας σειράς(βλέπε moore's law end).

Οι amd κάρτες θα έχουν χειρότερες έως και προβληματικές(βλέπε κάτι assassin's π.χ. παλιότερα) επιδόσεις στους περισσότερους gameworks τίτλους, απλά θα τις διατηρούν για παραπάνω διάστημα.

Κάποιοι μπορεί να μην ενδιαφέρονται καν πόσο καλύτερα αποδίδει μια 390 έναντι μιας 970 τώρα, όταν και οι δύο κάρτες δεν μπορούν να προσφέρουν μια υψηλού επιπέδου εμπειρία σε ΟΛΑ τα σύγχρονα 1080p παιχνιδια.

razorblade334, δίκοπο μαχαίρι η απόφασή σου.

Δηλαδή θες να πεις πως μια 390/290  ή μια 970 δεν παίζουν ΑΑ τίτλους σε 1080p σήμερα ?

Είσαι σοβαρός ?

Χειρότερες επιδόσεις δεν είχαν ποτέ, γιατί στο κόστος τους ήταν σχεδόν πάντα δυνατότερες. Δεν μιλάμε σαν μηχανικοί εδώ, σαν καταναλωτές μιλάμε που συνεπάγεται μέσα το κόστος.

Σε ότι αφορά τις διαδοχικές αλλαγές, χάνεις πάρα πολλά χρήματα, ενώ σε περίπτωση που πουλάς nvidia και ο άλλος δεν είναι κορόιδο, θα την δώσεις ακόμα φτηνότερα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...