Dr_73 Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Άλλη άθλια εμπειρία μου από τη μητρική του athlon xp , πριν 15 χρόνια. Το πρώτο σύστημα με τον athlon xp 1600+ πέταγε. Ήταν πολύ καλύτερο από αντίστοιχα intel . Αναρωτιόμουν πόσο κουτός είχα φανεί μέχρι τότε που έπαιρνα μόνο intel . Σε 1 και κάτι χρόνο , αποφάσισα να το αναβαθμίσω! Είχα ρίξει τρελό διάβασμα και στη μητρική κούμπωνε ο athlon xp 2000+. Με τα τότε δεδομένα ακουγόταν τρελή αναβάθμιση και δεν ήθελα φορμάτ , άλλη μητρική κτλ . Τσακ μπαμ υπόθεση. Είχα και κολλητό που μοντάριζε pc και θα μου το έφτιαχνε τσάμπα. Βγάζει τον 1600 , τον πουλάω , αγοράζω τον 2000. Με το που τον βάζει επάνω ο φίλος, τέλος η μητρική !!! ΚΑΙ ΕΙΧΕ 12 ΜΗΝΕΣ ΕΓΓΥΗΣΗ (τότε). Πέταμα. Με την καινούργια που πήρα, ειδικά για τον 2000 , έγινε η ιστορία που ανέφερα. Δεν έπαιξε ποτέ τα παιχνίδια που ήθελα. Από το 1996 , πρέπει να έχω αγοράσει πάνω από 40 μητρικές για intel , για συστήματα που χρησιμοποιούσα ο ίδιος πάντα. Δεν μου έχει καεί ποτέ καμμία. Εννοείται βέβαια ότι αν εμφανιζόταν ο οποιοσδήποτε νέος κατασκευαστής και έβγαζε καλύτερους επεξεργαστές από την intel , ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και χωρίς να πρέπει να έχω διαβάσει χρόνια συνδιασμούς και settings και σε καλύτερη τιμή, θα τον τιμούσα, αλλά επειδή πλέον εχω μεγαλώσει , αφού πέρναγε αρκετός καιρός και είχα πεισθει ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΛΛΩΝ. Πειραματόζωο ο ίδιος, δεν θα ήθελα να γίνω. (Η χρήση pc για μένα είναι 98% χόμπυ και όχι δουλειά, οπότε θέλω να περνάω ευχάριστα, όχι να γίνονται τα νεύρα μου κουρέλια). 1
adtakhs Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Ποιες ήταν οι μητρικές που δοκίμασες μπορεις να μας πεις?Bios αναβαθμίζετε τότε ή ότι να ναι?Όπως βλέπεις σχεδόν όλοι έχουν κακές εμπειρίες από κάποια επιλογή σε hardware.Σας ξαναλέω πως τις περισσότερες φορές κάποιο bios η κάποια ρύθμιση ή κάποια κακή υλοποίηση μητρικής είναι το πρόβλημα.Διάβασε πιο πριν μερικές περιπτώσεις που αναφέρω ...Θέλω να μάθω μητρική.Επίσης θυμάμαι πως πολλές μητρικές εκείνης της εποχής ειχαν είτε τζαμπερακια είτε διακοπτακια για ρυθμιση του FSB του cpu ή και του O/c μνημών κ.λ.π. Μια χαζομάρα να έκανες σε αυτά και το σύστημα ήταν ασταθές.Πχ. Στην μητρική που έχω Gigabyte 7va screen από το manual. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2017 από adtakhs
cpttony Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Βρε παιδιά, συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά περισσότερες σελίδες γράφτηκαν για τις προσωπικές εμπειρίες προ 10ετίας και βάλε, παρά για το θέμα του παιδιού. Ας συνεχίσετε σε ΠΜ. Φιλικά πάντα 3
Anastazio Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Η ουρμπανια παει συννεφο εδω,την εχει παρει εργολαβια ο εβδομηντατρια!
Dr_73 Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Η ουρμπανια παει συννεφο εδω,την εχει παρει εργολαβια ο εβδομηντατρια! Θέματα πάντως για μητρικές που καίγονται το βράδυ μόνες τους , με σβηστό το pc, δεν θα ανοίξω εγώ !!! Γιατί δεν παίρνω ξανά amd. Είναι εκατοντάδες στα θέματα μητρικών και καρτών γραφικών και το 90% αφορά αντίστοιχα amd και ati. Οι rx480 και rx 580 και rx 460 και rx560 ... καίγονται 2 μηνών , 10 ημερών κάρτες βγάζουν artifacts ... βάζει ο άλλος νέους drivers και δεν παίζει τίποτε. Ασταθές δεν ήταν το σύστημα, δούλευε κανονικά. Σε σερφάρισμα λειτουργούσε κανονικα, με ζεστή cpu πάντα. Στο call of duty κόλλαγε στα 10 λεπτά.Η vga ήταν η top nvidia της εποχής. Σε άλλα games πιθανόν να έπαιζε, δεν το δοκίμασα. Ο φίλος που μου το σετάρισε, στήνει υπολογιστές και servers καμιά 30αρια χρόνια τώρα, τότε είχε 15 χρόνια εμπειρία. Το είχε δει κι άλλος φίλος, εξπέρ σε pc.Και είχε περάσει και από πλαίσιο , cosmodata και ένα μαγαζί γειτονιάς! (Ποιές ήταν οι μητρικές του 2002 που μου είχαν βγάλει πρόβλημα δεν θυμάμαι. Η 2η με τον xp 2000+ ήταν σίγουρα gigabyte.Ψύκτρα χάλκινη των 50 ευρώ που αδυνατούσε να τον κρυώσει έχω ακόμη μία, για αναμνηστικό). Και τελειώνω προσωπικά με τα off topic εδώ. 1
Millennium Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Τι εχουν οι τιμες στην Ελλαδα μια χαρα χαμηλες ειναι. Οι μισθοι εχουν γινει χαρζηλικη απλα. Οσον αφορα τις τιμες η αληθεια ειναι καπου στη μεση.Αφενος η Ελλαδα δε μπορει να εχει τιμες ηπα πχ γιατι εχουμε φπα (εκεινοι οχι),μεσαζοντες και λιλιπουτειο (ανυπαρκτο) μεγεθος αγορας,και φυσικα δε μπορει να συγκριθει και με τις μεγαλες ευρωπαικες χωρες..Αφετερου κατι τιμες που βλεπω 1060 6GB 280€,RX 580 8GB 290€+ δε τις λες και κελεπουρι ακομα και με δεδομενα ελλαδας.Το 2ο σκελος για τους μισθους αληθευει.
Damachi Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Για να παρουν μια ιδεα για τι προβληματα μιλαμε οι παλιοι μου χει τυχει με το που βαζω και καρτα ηχου και γραφικων παγωνει και στο reboot -Bios is missing ! απιστευτα πραγματα - μιλαμε να πας να βαλεις τη νεα σου asus xonar και να παρεις καμενη μητρικη ... και ηταν και ακριβη οχι των 60$ . ψυχτρα χαλκου blueorb 2 φορες μεγαλυτερη απο wraith μου χει μεινει και μενα αναμνηστικό
Fulgore Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Βρε παιδιά, συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά περισσότερες σελίδες γράφτηκαν για τις προσωπικές εμπειρίες προ 10ετίας και βάλε, παρά για το θέμα του παιδιού. Ας συνεχίσετε σε ΠΜ. Φιλικά πάντα Ε και που ειδες το περιεργο σαμπως πρωτη φορα ειναι που συμβαινει να παει θεμα που αγορα επεξεργαστες(ή καρτες γραφικων)τοσο off topic?
Dr_73 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Οσον αφορα τις τιμες η αληθεια ειναι καπου στη μεση.Αφενος η Ελλαδα δε μπορει να εχει τιμες ηπα πχ γιατι εχουμε φπα (εκεινοι οχι),μεσαζοντες και λιλιπουτειο (ανυπαρκτο) μεγεθος αγορας,και φυσικα δε μπορει να συγκριθει και με τις μεγαλες ευρωπαικες χωρες..Αφετερου κατι τιμες που βλεπω 1060 6GB 280€,RX 580 8GB 290€+ δε τις λες και κελεπουρι ακομα και με δεδομενα ελλαδας.Το 2ο σκελος για τους μισθους αληθευει. Σε επεξεργαστές , κουτιά , δίσκους και όλο σχεδόν το hardware (εκτός vga) παίζει να έχουμε καλύτερες τιμές από Ευρώπη. ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ , ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΝ (π.χ. μια ΜΕΓΑΛΗ mercedes , είναι ΠΟΛΥ φθηνότερη , στις ΗΠΑ από τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΧΩΡΑ). Σε vga , υπάρχουν ευρωπαϊκά ιντερνετομάγαζα , που είναι λίγο φθηνότερα. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν τον υψηλότερο ΦΠΑ (εκτός Σουηδίας,Δανίας) στην Ε.Ε. , ακριβό ρεύμα, τραγικά δημοτικά τέλη και άλλα φέσια που βουλιάζουν το εμπόριο.
pirmen56 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Παράθεση από αυτά που θες να μας δειχνεις. "Εχω στην κατοχη μου το συγκεκριμενο επεξεργαστη 2 μηνες και να ξεκαθαρισω οτι ο υπολογιστης μου χρησιμοποιειται μονο για gaming. Παιζω σε αναλυση 1440p 144hz με μια 1070 GTX. Αναβαθμισα απο τον ηδη πολυ καλο ι5 6600κ και οι διαφορες ειναι οι εξής: 1) Battlefield 1 ο 6600κ@4,5 Ghz ηταν στο 100% κανοντας bottleneck την καρτα η οποια δουλευε 85-95% ενω τωρα δεν φτανει ποτε το τσιπ πανω απο 90% φυσικα επιτρεποντας την καρτα να ειναι εκεινη το bottleneck (οπως θα επρεπε) δουλευοντας μονιμως στο 100%. 2) Στο ιδιο παιχνιδι η μεγαλυτερη διαφορα ειναι στα frame dips (spikes) στο multiplayer online. Με τον ι5 σε συγκεκριμενες περιπτωσεις με πολλες εκρηξεις κοσμο κλπ απο τα 100 fps to gameplay επεφτε ξαφνικα στα 40-45 και μετα ξανα ανεβαινε στα 100. Τωρα το μινιμουμ που εχω δει ειναι 90 προσφεροντας τεραστια διαφορα στο πως νιωθεις το παιχνιδι. Τα frame spikes (minimum fps) ειναι η μεγαλυτερη και σημαντικοτερη διαφορα που εχω παρατηρησει στο gaming (οχι μονο στο battlefield) αναμεσα στους 2 αυτους επεξεργαστες. Αρνητικα: Οντως ειναι πολυ ζεστος επεξεργαστης ενω με τον ι5 και μια Dark Rock Pro 3 ψυκτρα δουλευε μεσο ορο στους 52-57 βαθμους, αυτο το τσιπακι παιζει αρκετα πιο ζεστα συνηθως με εναν μεσο ορο στους 65-70. Περα απο την θερμορκρασια που πραγματικα δεν εχεις συνηθισει τους επεξεργαστες της Ιντελ, ειναι πανισχυρος. Αν παιζετε σε υψηλα framerates διαδικτυακα παιχνιδια, θα δειτε τεραστια διαφορα με εναν ι5 και αξιζε να πατε σε αυτον." Χωρίς να εκφέρω καμία άποψη. Είναι ζεστός ο intel? Δεν φτάνει ο i5 στα 4,5 για battlefield 1 ? Χρειάζονται περισσότερα thread σε gaming? Μα αφού εσύ παροτρύνσεις τους πάντες να πάρουν pentium g4560 .... Τι θέλω να πω με αυτό? Ότι για τα πάντα υπάρχουν 2 απόψεις. Και σύμφωνω ο Fx 9590 ήταν από τις λίγες μπαρουφες που είχε βγάλει η AMD. Αλλά το cpu αυτό δεν το έβγαλε για άλλο λόγο πέρα από O/Cing των τρελαμενων με υδροψυξη σε πολύ συγκεκριμένες μητρικές. Διάβασε παραπάνω τι αναφέρει. Άλλη ανάλυση, άλλη κάρτα, άλλο cpu, καθώς και τις συνθήκες που το παρατηρεί. Δεν ξέρω γιατί χρειάζεται να καταφεύγουμε σε λόγια όταν υπάρχει η πράξη. https://www.youtube.com/results?search_query=6600K+battlefield+1+multiplayer Δεν είδα πουθενά βουτιές στα 40 και 50 καρέ. Μόνο πολύ υψηλό usage. Επίσης η 1070 είναι 35% ταχύτερη από μια 1060 και η ανάλυση που αναφέρει ο σχολιαστής στο σπόιλερ είναι τα 1440p. Δηλαδή στη χειρότερη οι δύο κάρτες είναι ισοδύναμες. 1
razorblade334 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δεν ξέρω γιατί χρειάζεται να καταφεύγουμε σε λόγια όταν υπάρχει η πράξη. https://www.youtube.com/results?search_query=6600K+battlefield+1+multiplayer Δεν είδα πουθενά βουτιές στα 40 και 50 καρέ. Μόνο πολύ υψηλό usage. Επίσης η 1070 είναι 35% ταχύτερη από μια 1060 και η ανάλυση που αναφέρει ο σχολιαστής στο σπόιλερ είναι τα 1440p. Δηλαδή στη χειρότερη οι δύο κάρτες είναι ισοδύναμες. πες τα χρυσοστομε.κι απορησα κι εγω λεω κατι δεν θα διαβασα σωστα
adtakhs Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 πες τα χρυσοστομε.κι απορησα κι εγω λεω κατι δεν θα διαβασα σωσταΔεν είναι δικές μου παρατηρήσεις αλλά ατόμου που αγόρασε τον I7 7700k στο Skroutz, αλλάζοντας από 6600Κ σε 1440p σύστημα με GTX 1080. Επειδή χρησιμοποιήθηκαν σαν επιχείρημα απόψεις που γράφονται στο Skroutz για ένα άλλο CPU που κάποιοι τις θεωρούν ευαγγέλιο , έφερα σαν αντιδειγμα μια άποψη που λέγεται για τους I5/I7. Αν αυτή την θεωρείτε λάθος, τότε με ποια ευκολία κρίνετε σαν ορθες άλλες απόψεις ???? Αναρωτιέμαι ....
Damachi Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 To βασικo προβλημα της intel είναι οι τιμές που δε συμβαδιζουν με το scaling και δεν ειναι ανταγωνιστικες με τους ryzen - λογικα πρεπει να πεσουν . Οι απόψεις που γράφονται στο Skroutz γενικα ειναι σαν τους κωλους εδω δινανε 5\5 ασχετοσυνη σε tv που ειναι χαλια .
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Και ξαναλέω για άλλη μια φορά πως η φανατική υποστήριξη μιας εταιρείας μόνο και μόνο για το όνομά της μόνο κατά των καταναλωτών είναι και απορώ γιατί κάποιοι ονειρεύονται i5 6/6 κάτω από 3 κατοστάρικα αν συνεχίσουν να επιμένουν μονόπλευρα στην intel μεριά...Τα παράλογα σχόλια αυτού του θέματος μου δίνουν να καταλάβω πως πρέπει κάποιος να προτείνει cpu με βάση την εταιρεία και όχι με τις ανάγκες και τα πόσα δίνει κάποιος...πχ intel μόνο because reasons...ορθό επιχείρημα βέβαια . Δεν λέω να πας μονόπλευρα σε ryzen αλλά κάθε cpu έχει τη θέση του, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Αν θέλουμε πραγματικά κατάλληλη τιμολογιακή αντιμετώπιση από τις εταιρείες πρέπει να επιλέγουμε cpu με σύνεση και όχι μονόπλευρα και το βασικότερο να παίρνουμε το cpu που πραγματικά χρειαζόμαστε για να ισορροπούμε το μηχάνημα κατάλληλα, επενδύοντας δηλαδή τα ρέστα σε υπόλοιπο hardware που είναι αναγκαίο (πχ κάρτα γραφικών ή ssd). 2
life is music Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Και ξαναλέω για άλλη μια φορά πως η φανατική υποστήριξη μιας εταιρείας μόνο και μόνο για το όνομά της μόνο κατά των καταναλωτών είναι και απορώ γιατί κάποιοι ονειρεύονται i5 6/6 κάτω από 3 κατοστάρικα αν συνεχίσουν να επιμένουν μονόπλευρα στην intel μεριά...Τα παράλογα σχόλια αυτού του θέματος μου δίνουν να καταλάβω πως πρέπει κάποιος να προτείνει cpu με βάση την εταιρεία και όχι με τις ανάγκες και τα πόσα δίνει κάποιος...πχ intel μόνο because reasons...ορθό επιχείρημα βέβαια . Δεν λέω να πας μονόπλευρα σε ryzen αλλά κάθε cpu έχει τη θέση του, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Αν θέλουμε πραγματικά κατάλληλη τιμολογιακή αντιμετώπιση από τις εταιρείες πρέπει να επιλέγουμε cpu με σύνεση και όχι μονόπλευρα και το βασικότερο να παίρνουμε το cpu που πραγματικά χρειαζόμαστε για να ισορροπούμε το μηχάνημα κατάλληλα, επενδύοντας δηλαδή τα ρέστα σε υπόλοιπο hardware που είναι αναγκαίο (πχ κάρτα γραφικών ή ssd). σε αυτα π γραφεις φιλε μ εχεις ενα δίκιο αλλα τα καταστήματα γ να βγαλουν κερδος σ κανουν προπαγάνδα και σ λενε πάρε αυτήν την εταιρία γτ είναι κορυφή και θα κάνεις την δουλειά σ άψογα αν δεν γνωρίζεις περί τεχνολογίας... Ένας άνθρωπος που είναι μέσα στα πράγματα θα κάτσει κάτω και θα σκεφτεί τι θέλει να κάνει με τα λεφτά π έχει και που θα δώσει σημασία έτσι ώστε να φταίξει ένα pc poυ θα καλύψει της ανάγκες του !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα