D.Luffy Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Εισαι Αγγλία πόσα gb έχεις το μήνα? Εγώ έχω 1gb το μήνα και μου φτάνουν μιας και έχω και sd μαζί με όλα τα αρχεία μου. 5Gb. Έχω μετρήσει τις ανάγκες μου και είναι περίπου 3.5Gb το μήνα average.
Manos Petrucci Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Το θέμα δεν είναι το τι κάνεις αλλά πώς το κάνεις. Πλέον τα περισσότερα πράγματα γίνονται από όλες τις συσκευές, το θέμα είναι πως... Σε ακριβότερες συσκευές λοιπόν μπορείς: Να κάνεις τα πάντα γρηγορότερα και πιο ομαλά Να έχεις καλύτερο ήχο στα ηχεία σου Να έχεις αδιαβροχότητα Να έχεις καλύτερες οθόνες Να έχεις καλύτερη ποιότητα κατασκευής Να μπορείς τραβήξεις εκπλικτικές φωτογραφίες και μάλιστα σε RAW Να μπορείς να τραβήξεις βίντεο επαγγελματικού επιπέδου Να πηγαίνεις από την μια εφαρμογή στην άλλη γρήγορα και χωρίς κολλήματα και επαναφορτώσεις Να παίξεις βαριά παιχνίδια σε αξιοπρεπή fps Και και και... Είναι θέμα πολυτέλειας το ξέρω, αλλά ναι έτσι είναι. Άμα δεν έχεις χρήματα στην άκρη και δεν είσαι απαιτητικός τότε ναι δεν χρειάζεται να πάρεις ούτε iPhone ούτε γενικά ακριβό κινητό... Πάλι δεν παρέθεσες κάτι συγκεκριμένο και όλοι μιλάτε με γενικολογίες. Τι μπορείς να κάνεις σε ένα iPhone πιο γρήγορα και πιο ομαλά από ένα π.χ. Xiaomi Redmi 4X? Η ανάγκη που έχεις ώστε να δώσεις 400€ παραπάνω για να έχεις λίγο καλύτερο ήχο στο κινητό σου δείχνει ότι δεν σέβεσαι ούτε τη μουσική που θα ακούσεις, ούτε τα ίδια σου τα αυτιά στην ικανοποίηση της ακουστικής αισθητικής. Υπάρχει μια πλειάδα συσκευών μέχρι τα 200€ που είναι αδιάβροχα όπως π.χ. το Sony M5 ή το Xcover της Samsung. Οι οθόνες πλέον εδώ και 1 χρόνο τουλάχιστον, στις περισσότερες συσκευές των 150€ είναι από 293 ppi και άνω και με πραγματικά καλές γωνίες θέασης. Η ποιότητα των οθονών έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία 2 χρόνια στις φθηνές συσκευές. Καλύτερη ποιότητα κατασκευής... Άλλο ένα γενικόλογο. Φωτογραφία... Ομολογώ ότι το 7 plus έχει εξαιρετική φωτογραφική δυνατότητα, όμως με τα 500€ που θα περισσέψουν κι αν όντως σε ενδιαφέρει η φωτογραφία κι όχι το selfie στο instagram, παίρνεις DSLR δίνοντας στην βαρετή ζωή σου ένα δημιουργικό χόμπι πέρα από το καταναλωτικό. Κολλήματα στην εναλλαγή εφαρμογών δεν υπάρχουν, δεν είμαστε στο 2013 ούτε στο 2015. Έχουν τελειώσει αυτά σε συσκευές από 130€. Το θέμα gaming... Βαριά παιχνίδια σε οθόνη 5 με 7 ίντσες... Μόνο εγώ το βλέπω οξύμωρο;; Τι να απολαύσεις σ' αυτές τις ίντσες; Ποια γραφικά και ποια λεπτομέρεια; Πόσο αξία δίνεις στον χρόνο που θα καταναλώσεις για να λιώσεις με ένα παιχνίδι στις 5 ίντσες; Κι αν πάμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά... o Helio x20 που υπάρχει σε πολλές συσκευές των 150 με 200€, είναι αξιοπρεπέστατος και στα πιο βαριά mobile games. Οι διαφορές που αναφέρεις είναι 1 με 2 χρόνια πίσω και το κινητό δεν ανήκει στην κατηγορία εργαλείων ή χόμπι που είναι δημιουργικά, που σημαίνει ότι όταν επενδύεις λεφτά σε κάτι που σε βοηθάει στην δημιουργικότητά σου, επενδύεις στον εαυτό σου ως προς το ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ κι όχι στο ΤΙ ΕΧΕΙΣ... 1
Heybro Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Λογικο να το γραφεις αυτο. Samsung note 4 εχεις δεν μου κανει εντυπωση Αλλα βλεπεις οι περισσοτεροι στην Ελλαδα Samsung αγοραζουν γιαυτο και τους κανει εντυπωση ποσο μαζεμενο δειχνει το κινητο με nova ή google launcher. Ποιος αγοραζει συσκευες με stock android στην Ελλαδα περαν του παλιου φθηνου moto g. Και τα περι lag droid απο εκει ξεκινησαν. Γιατι οι συσκευες με stock android ειχαν και εχουν μικρο ποσοστο στην αγορα. Μα και σε s8 να πάω πάλι θα πήγαινα σε Nova launcher. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία μιας συσκευής εφόσον σε καλύπτει. Η Samsung το έχει χάσει το παιχνίδι με τις egde οθόνες που κάνει δυσχρηστο το κινητό όσο δεν πάει συν το στυλ τηλεκοντρόλ που είναι πολύ άσχημο. Προσωπικά χαίρομαι τους καταναλωτές με καταναλωτική συνείδηση που ξέρουν τι θέλουν και δεν αλλάζουν απλά κινητά κάθε χρόνο για να έχουν το τελευταίο μοντέλο. 5Gb. Έχω μετρήσει τις ανάγκες μου και είναι περίπου 3.5Gb το μήνα average. Εφόσον σε καλύπτουν αυτά δεν χρειάζεσαι SD. Αν και έχεις σκεφτεί ότι έχεις συμβιβαστεί χωρίς sd τόσα χρόνια?
D.Luffy Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Επισης ειναι γεγονος οτι στην Ελλαδα ο Ελληνας ειτε στον υπολογιστη(που ανεφεραν καποιοι),ειτε στο android κινητο μπορει να δωσει μια περιουσια για hardware(πχ pc 1500ευρω ή κινητο 800ευρω)αλλα για να αγορασει εφαρμογες ή παιχνιδια(αναλογα την χρηση)ουτε για αστειο. Σε αυτη την νοοτροπια τσαμπατζη ναι το ios δεν τους καλυπτει. Σε αυτό συμφωνώ 100%. Έχω την ίδια άποψη. Πολύ αμφιβάλλω αν ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα πληρώνει για τις ταινίες και τα τραγούδια τους στο κινητό τους. Γι αυτό η "ελευθερία" του Android τους φαίνεται σαν ιερό δισκοπότηρο... Το είχα πει κάπου αλλού. Για μερικούς "ανοιχτό" σημαίνει τσάμπα ενώ "κλειστό ή κλειδωμένο" πληρωμή. Αυτό είναι το πρόβλημα τους και όχι οι δικαιολογίες περί δυσκολίας διαμοιρασμού αρχείων... Λοιπόν είναι δικαίωμα του καθενός να πληρώνει ή να μην πληρώνει γι αυτά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ένα λειτουργικό είναι καλύτερο από το άλλο γι αυτό το λόγο. 1
Fulgore Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μα και σε s8 να πάω πάλι θα πήγαινα σε Nova launcher. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία μιας συσκευής εφόσον σε καλύπτει. Εγω για το τραγικο UI/app folder της Samsung αναφερθηκα που κολλαει η ηλικια της συσκευης που γραφεις εσυ? Εγινα πιο συγκεκριμενος απο κατω με συσκευες/εταιρειες με stock android οπως google,htc,motorola και εν μερη και sony.
iPhoTe64 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μα και σε s8 να πάω πάλι θα πήγαινα σε Nova launcher. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία μιας συσκευής εφόσον σε καλύπτει. Η Samsung το έχει χάσει το παιχνίδι με τις egde οθόνες που κάνει δυσχρηστο το κινητό όσο δεν πάει συν το στυλ τηλεκοντρόλ που είναι πολύ άσχημο. Προσωπικά χαίρομαι τους καταναλωτές με καταναλωτική συνείδηση που ξέρουν τι θέλουν και δεν αλλάζουν απλά κινητά κάθε χρόνο για να έχουν το τελευταίο μοντέλο. Εφόσον σε καλύπτουν αυτά δεν χρειάζεσαι SD. Αν και έχεις σκεφτεί ότι έχεις συμβιβαστεί χωρίς sd τόσα χρόνια? Η Samsung δεν έχει χάσει κανένα παιχνίδι, αυτή ξεκίνησε με τα edge και τώρα όλοι οι άλλοι ακολουθούν!Οι edge λειτουργίες όχι μόνο κάνει δύσχρηστο το τηλέφωνο αλλά αντιθέτως ευκολία και γρηγοράδα. Όσο για το Plus που λες για τηλεκοντρόλ, περισσότεροι κατασκευαστές θα υιοθετήσουν το 18.5:9 (18:9), παρόμοια σχόλια γράφονταν όταν η Σαμσουγκ έβγαλε το πρώτο Note.
Fulgore Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Το είχα πει κάπου αλλού. Για μερικούς "ανοιχτό" σημαίνει τσάμπα ενώ "κλειστό ή κλειδωμένο" πληρωμή. Αυτό είναι το πρόβλημα τους και όχι οι δικαιολογίες περί δυσκολίας διαμοιρασμού αρχείων... Λοιπόν είναι δικαίωμα του καθενός να πληρώνει ή να μην πληρώνει γι αυτά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ένα λειτουργικό είναι καλύτερο από το άλλο γι αυτό το λόγο. Σε αυτο εχεις απολυτο δικιο κατι που φυσικα δεν περιοριζεται μονο στα Iphone γιατι υπαρχουν και πολλες android συσκευες με αναλογο κοστος αγορας. Αλλα βλεπεις οταν οι περισσοτεροι σε γενικες γραμμες εχουν android κινητο(ή και iphone να ειχαν παλι τα ιδια θα γινονταν)δεν προκειται να παραδεχτουν τα οποια λαθη εχει το λειτουργικο/συσκευη τους. Ουτως ή αλλως εκει ειναι η δυναμη που εχουν τα iphone. Ναι μεν εχουν υψηλο κοστος αγορας σε γενικες γραμμες,αλλα η μεγαλη υποστηριξη σε αναβαθμισεις και η ομαλη λειτουργεια σε βαθος χρονου(ισως λογω του κλειστου λειτουργικου κακα τα ψεματα)ειναι που σου δινουν το πατημα να κρατησεις την συσκευη για χρονια για να βγαλει τα χρηματα της. Και δεν ειναι μονο τα Updates που λενε καποιοι ετσι για το γμτ. Εγω με το S7 για την τελευταια εκδοση του Android 7 επρεπε να περιμενω σχεδον 3 μηνες για να μου ερθει η εκδοση αυτη απο αρχες Γεναρη που ανακοινωθηκε. Όσο για το Plus που λες για τηλεκοντρόλ, περισσότεροι κατασκευαστές θα υιοθετήσουν το 18.5:9 (18:9), παρόμοια σχόλια γράφονταν όταν η Σαμσουγκ έβγαλε το πρώτο Note. Ας ειχαν ιδια μπαταρια και θα σου ελεγα εγω ποσοι θα προτιμουσαν το S8+ απο το απλο S8. Αλλα το κανει επιτηδες η εταιρεια για να εχει λογο υπαρξης στην αγορα το Plus. Γιατι απο πλευρας οθονης δεν αξιζει να παρεις ενα πιο δυσχρηστο κινητο οπως το S8+ για την λιγο μεγαλυτερη οθονη του,οταν ακομα και το απλο S8 εχει μια χαρα μεγαλη οθονη πλεον.
Heybro Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Εγω για το τραγικο UI/app folder της Samsung αναφερθηκα που κολλαει η ηλικια της συσκευης που γραφεις εσυ? Εγινα πιο συγκεκριμενος απο κατω με συσκευες/εταιρειες με stock android οπως google,htc,motorola και εν μερη και sony. Εγραψες για το κινητό που έχω(το 3 έχω) και κατάλαβα ότι το έγραψες υποτιμητικά ότι δηλαδή δεν χρειάζονται οι συγκεκριμένες εφαρμογές στα νέα κινητά. Γράψε λάθος δεν κατάλαβα σωστά.
logistoulis Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Σε αυτό συμφωνώ 100%. Έχω την ίδια άποψη. Πολύ αμφιβάλλω αν ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα πληρώνει για τις ταινίες και τα τραγούδια τους στο κινητό τους. Γι αυτό η "ελευθερία" του Android τους φαίνεται σαν ιερό δισκοπότηρο... Το είχα πει κάπου αλλού. Για μερικούς "ανοιχτό" σημαίνει τσάμπα ενώ "κλειστό ή κλειδωμένο" πληρωμή. Αυτό είναι το πρόβλημα τους και όχι οι δικαιολογίες περί δυσκολίας διαμοιρασμού αρχείων... Λοιπόν είναι δικαίωμα του καθενός να πληρώνει ή να μην πληρώνει γι αυτά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ένα λειτουργικό είναι καλύτερο από το άλλο γι αυτό το λόγο. φίλε μου εγώ πληρώνω και τα netflix μου και τα spotify μου και τα παιχνίδια μου, απλά έχω συνηθίσει σε μια συγκεκριμένη νοοτροπία σε ο,τι αφορά το πώς αλληλεπιδρώ με την τεχνολογία και αυτή καλώς ή κακώς σημαίνει windows στο pc, android στο κινητό οι λοιπές εναλλακτικές είναι απλά δύσχρηστες, κουβαλάω την άρτα και τα γιάννενα στην sd μου (δε μιλάω για media, αλλά backup για όλη τη δουλειά μου ) και θα κάθομαι να ασχολούμαι με itunes; επίσης όταν το παλιό μου κινητό έκανε μπάνιο η sd μου ήταν το μόνο που έζησε θα μου πεις έχε cloud, έχω και από αυτό (τζάμπα βέβαια αν και δε χρειάζομαι πολλά gb) , αλλά η απλότητα της κάρτας παραείναι απλή για να μην την θέλω και τέλος, φυσικά και είναι και η τιμή! αλίμονο αν το θεωρούσαμε όλοι λογικό να χαλάμε τόσα χρήματα για κινητό 1
Heybro Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Η Samsung δεν έχει χάσει κανένα παιχνίδι, αυτή ξεκίνησε με τα edge και τώρα όλοι οι άλλοι ακολουθούν! Οι edge λειτουργίες όχι μόνο κάνει δύσχρηστο το τηλέφωνο αλλά αντιθέτως ευκολία και γρηγοράδα. Όσο για το Plus που λες για τηλεκοντρόλ, περισσότεροι κατασκευαστές θα υιοθετήσουν το 18.5:9 (18:9), παρόμοια σχόλια γράφονταν όταν η Σαμσουγκ έβγαλε το πρώτο Note. Το εχει χάσει για μένα. Κινητό τηλεκοντρόλ με edge δεν πρόκειται να πάρω. Ναι θα ακολουθήσουν πολλές εταιρείες ναι θα τα αγοράσει ο κόσμος προσωπικά όμως τέτοιο κινητό δεν περνω. Ειναι σαν τις curved οθόνες που είναι δυσχρηστες μέχρι εκεί που δεν πάει. Δεν θα με επιβάλλουν οι εταιρίες πως θα είναι το κινητό μου.
Dennis Chatzigiannidis Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 @kokkinidisk τα πάντα μπορείς να κανείς με το iPhone . Μπορεί να μην μπορείς να στέλνεις με Bluetooth αλλά έχεις air drop . Υπάρχει κάτι που λέγεται Apple Music και τα κατεβάζεις εκείνη την στιγμή . Μπαταρία κρατάει 1 μέρα όπως όλα τα φυσιολογικά κινητά . Και ποτέ δεν χάνουν την αξία τους
logistoulis Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 @kokkinidisk τα πάντα μπορείς να κανείς με το iPhone . Μπορεί να μην μπορείς να στέλνεις με Bluetooth αλλά έχεις air drop . Υπάρχει κάτι που λέγεται Apple Music και τα κατεβάζεις εκείνη την στιγμή . Μπαταρία κρατάει 1 μέρα όπως όλα τα φυσιολογικά κινητά . Και ποτέ δεν χάνουν την αξία τους το airdrop δουλεύει όμως μόνο μεταξύ apple, διαφορετικά στέλνεις mail στον διπλανό σου πάλι καλά που υπάρχουν και οι διάφοροι messengers
fasttam Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Αν έχεις οργανωμένη βιβλιοθήκη μουσικής στον υπολογιστή σου και έχεις ως Player το iTunes ο οποίος είναι από τους καλύτερους music players τότε είσαι άνετος με το iPhone σου πατώντας ένα Sync. Αν απλά θες να έχεις χύμα τραγούδια ότι να 'ναι στο κινητό σου χωρις να τα έχεις στον υπολογιστή, τότε πιστεύω απλά το iPhone δεν είναι για σένα, μιας και η λογική του iOS είναι η εξής: έχω την μουσική βιβλιοθήκη μου ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ στον υπολογιστή (για να την ακούω πχ από τα High-End ηχεία μου), και όποια από αυτα τα τραγούδια (ή και όλα) επιλέγω να τα περάσω στο κινητό μου. Ένας από τους λόγους που δεν παίρνω iPhone είναι ότι θα πρέπει να εγκαταστήσω τη σαβούρα που λέγεται iTunes. Ένα τραγικό (για τις ανάγκες μου) πρόγραμμα που η apple με υποχρεώνει να χρησιμοποιήσω. Σορυ θα μείνω στις δικές μου προτιμήσεις. Πριν ένα περίπου χρόνο έσπασα το Ζ3 που είχα. Σκέφθηκα να πάρω iPhone και η πρώτη μου αντίδραση -ειλικρινά- ήταν όχι ρε π.... θα πρέπει να βάλω το iTunes. Τελικά προτίμησα το s7 και έβαλα πάνω του την sd από το Sony με τα τραγούδια. Τόσο απλά.
D.Luffy Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Η Samsung δεν έχει χάσει κανένα παιχνίδι, αυτή ξεκίνησε με τα edge και τώρα όλοι οι άλλοι ακολουθούν! Κοίτα για τα μικρά bezels ναι, για το curved όμως (αν αυτό εννοείς) δεν βλέπω και τους άλλους να σκοτώνονται να το ακολουθήσουν. Μόνο το Xiaomi Note είχε. οι λοιπές εναλλακτικές είναι απλά δύσχρηστες, κουβαλάω την άρτα και τα γιάννενα στην sd μου (δε μιλάω για media, αλλά backup για όλη τη δουλειά μου ) και θα κάθομαι να ασχολούμαι με itunes; επίσης όταν το παλιό μου κινητό έκανε μπάνιο η sd μου ήταν το μόνο που έζησε θα μου πεις έχε cloud, έχω και από αυτό (τζάμπα βέβαια αν και δε χρειάζομαι πολλά gb) , αλλά η απλότητα της κάρτας παραείναι απλή για να μην την θέλω και τέλος, φυσικά και είναι και η τιμή! αλίμονο αν το θεωρούσαμε όλοι λογικό να χαλάμε τόσα χρήματα για κινητό Δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις, αλλά για αρχεία γενικά που χρειάζονται backup, χρησιμοποιώ το Google Drive και κάνω download αυτό που μου χρειάζεται. Έχω κι εγώ σχεδόν όλη τη βιβλιοθήκη της δουλειάς μου εκεί. Οτιδήποτε είναι αποθηκευμένο σε physical storage για μένα αποτελεί ρίσκο να χαθεί ή να καταστραφεί. Ειδικά όταν πρόκειται για backup σε μία καρτούλα. Πάντως όσοι είστε (όχι εσύ προσωπικά logistoulis) γενικά κατά του cloud λόγω προστασίας προσωπικών δεδωμένων έχω μια απορία. Σώζετε τις φωτογραφίες σας εκεί, κάνετε backup εκεί, έχετε επαφές ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο εκεί, άμα χάσετε τη συσκευή σας τι γίνεται? Ο άλλος δεν έχει αυτόματα πιο εύκολη πρόσβαση σε αυτά βγάζοντας απλώς την κάρτα σας (αντί να κάτσει να χακάρει λογαριασμούς στο cloud)?
logistoulis Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Όπως σου είπα εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ cloud, παρόλο που είχε χακαριστει ο λογαριασμός μου στο Dropbox.. Παρόλα αυτά το φυσικό μου αρχείο επάνω μου πάντα το θέλω, δεν μπορώ πάντα να θεωρώ δεδομένο ότι θα είμαι κάπου με πρόσβαση στο internet
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα