Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρίσκομαι σε περιοχη χωρις κάλυψη καλωδιακου απεριόριστου ίντερνετ απο καμια εταιρία. Το μονο που υπάρχει ειναι κάποιοι ιδιώτες (νόμιμοι) που παρέχουν ίντερνετ ασύρματα μεσω δικών τους κεραιών. Με εχει ενημερωσει οτι η κεραία του εκπέμπει σε 5GHZ. Η οποία βρίσκεται περίπου 500 μέτρα μακριά χωρις κανενα εμπόδιο απο μενα. Εχω πολυ καλή οπτική επαφή με την κεραία. Το ίντερνετ προορίζεται για τουριστικό γραφείο που θα το χρησιμοποιούν το πολυ 25 ατομα ταυτόχρονα σε ώρες αιχμής. Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ περίπου; Εχω κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις πανω στα δίκτυα θα μπορέσω να τα ρυθμισω εγω; Η ακτίνα που θελω να πιάνει το ίντερνετ ειναι μολις μερικα μετρα σε ανοιχτό χώρο. Εχω ενα Tp-link των 30€ θα κανω δουλειά εστω για αρχη που η ζήτηση θα ειναι σαφώς λιγότερη;

Ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο σας!!

Δημοσ.

Στειλε ενα μηνυμα στο gkoukos να σου πει ακριβως ποια μοντελα να βαλεις μιας και τα ξερει καλυτερα. Για ubiquity πας........

Δε συζηταμε για οπτικη επαφη που πρεπει να εχεις.

Δημοσ.

Έχεις βάλει διάφορα θέματα κι επιπλέον στο πμ:

1. Σύνδεση με το ασύρματο δίκτυο που θα σου παρέχει πρόσβαση.

Εδώ θέλεις οποιοδήποτε εξωτερικό κατευθυντικό ΑΡ στους 5GHz. Καλό είναι να γνωρίζεις τι μοντέλο/εταιρεία χρησιμοποιεί ο γείτονας, αν και δεν είναι προαπαιτούμενο, αφού οποιοδήποτε κάνει δουλειά σε τέτοια απόσταση και με καθαρή οπτική επαφή.

2. Τοπικό ασύρματο μοίρασμα της σύνδεσης στους χρήστες/πελάτες σου.

Σου κάνει οποιοδήποτε ΑΡ, πιθανόν και το TP-Link που έχεις (ποιο μοντέλο είναι?), εσωτερικό ή εξωτερικό, ανάλογα που θα τοποθετηθεί.

3. Όρια στην χρήση του bandwidth. Πολύ λογικό και ιδιαίτερα επιθυμητό, ώστε όλοι να είναι χαρούμενοι.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές αλλά μακράν η καλύτερη και πλέον αξιόπιστη είναι ένα Mikrotik router. Το καλό είναι ότι μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε συσκευή, οπότε οι επιλογές είναι να δουλεύει σε ένα από τα 2 ΑΡ (εξωτερικό ή εσωτερικό).

Θα πρότεινα το εξωτερικό ΑΡ να είναι κάποιο Mikrotik που θα παίζει ως κύριο router στο δικό σου δίκτυο και αυτό διότι ήδη έχεις ένα εσωτερικό ΑΡ, έτσι δεν χρειάζεται άλλος εξοπλισμός.

4. Πιθανή λειτουργία Facebook login σελίδας, ώστε με Like οι χρήστες/πελάτες να συνδέονται στο δικό σου ασύρματο δίκτυο.

Εδώ οι γνώσεις μου είναι ελλιπείς αλλά εξ όσων γνωρίζω θα χρειαστείς κάποιο εξοπλισμό με δυνατότητα captive portal και συμβατό με το ΑΡΙ του Facebook. Το ίδιο το Facebook έχει κάποια λύση και με συμβατό εξοπλισμό, αλλά μέχρι εκεί φθάνουν οι γνώσεις μου.

Περίμενε μήπως κάποιος φίλος γνωρίζει περισσότερα επί του συγκεκριμένου θέματος.

Οπότε προτείνω για εξωτερικό ΑΡ ένα MikroTik SXT Lite5 ή Disc Lite5, που θα παίζει και ως router στο δικό σου δίκτυο. Το στήσιμο δεν είναι plug & play, αλλά υπάρχουν μέλη στο φόρουμ (π.χ. ο rfc) που έχουν τις γνώσεις και μπορούν να βοηθήσουν.

Βέβαια αν το TP-Link που έχεις δούμε ότι δεν κάνει και ανάλογα τον εξοπλισμό που έχει ο γείτονας, ενδέχεται να υπάρξει διαφοροποίηση στα 2 ΑΡ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η λύση είναι litebeam 5ac-23 (μιας και η τιμή είναι καλή, αλλιώς αν όντως είσαι σε τόσο μικρή απόσταση πάρε μικρότερη) και ένα mikrotik.

Κάνω ακριβώς το ίδιο από ιδιώτη πάροχο εδώ και 2 χρόνια, παρόλο που υπάρχει καλωδίωση από otenet και forthnet.

Αλλά με τέτοια εγκατάσταση έχω φτάσει στα 100 mbps upload και download με ελάχιστο μηνιαίο κόστος.

Ξέχασα να σου πω ότι εγώ έχω βάλει την κεραία που σου αναφέρω πιο πάνω, και παίζω σε απόσταση 12χλμ (βουνό άνω Σούλι έως Αγία Μαρίνα νέας Μάκρης)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...