Vapir Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Αλήθεια και το ξέρω απο φίλο μου που ήταν σε επαλ και μου έλεγε τί γινόταν εκεί μέσα. Το 99,99999% εκεί μέσα δεν νοιαζόταν για τίποτα και μάλλον πηγαν για τη λούφα. Το άλλο 0,00001% για πιο εύκολες εξετάσεις. ενώ στα ΓΕΛ το 99.99999% πάνε για επιστήμονες ας πούμε, ξέρουν τι θέλουν , διαβάζουν , προσέχουν και που κ που κάνουν και καμια κατάληψη για το σχήμα της τυρόπιτας .. Ισχύει οτι μαζεύουν τη σάρα κ τη μάρα αλλα σίγουρα δεν ειναι το 99.9999 που λες μια χαρά ειναι τα επαλ αλλα για συγκεκριμένες ειδικότητες 5
SakislolGR Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Βασικα το ΕΠΑΛ απο πλευρας παιδειας προσφερει τιποτα; Θα μου πειτε τα ΓΕΛ δεν ειναι και οτι καλυτερο υπαρχει σιγουρα.. αλλα απο το ΕΠΑΛ καλυτερα μου φαινοναι.. και ποση απορροφηση εχουν απο την αγορα εργασιας; Δεν προτιμουν τους αντιστοιχους του ΤΕΙ που οσο να ναι ξερουν παραπανω πραγματα; Ακομα και ΤΕΙ να θες για μενα καλυτερα να πας απο γενικο λυκειο γιατι στα ΕΠΑΛ υπαρχει αυτο το δε διαβαζω τιποτα και κατι γινεται Στην πληροφορική που μπορώ να σου πω, δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο αν είσαι από ΕΠΑΛ/ΓΕΛ. Επίσης και αυτό με τα ΑΕΙ/ΤΕΙ έχει σχεδόν εξαλειφθεί. Το μόνο που θέλουν είναι να τους δείξεις τι ξέρεις. Ας μην έχεις πάει καν δημοτικό. Όσο για αυτό που λες ότι τα ΕΠΑΛ δεν προσφέρουν τίποτα, ναι! βγαίνουν στόκοι οι άνθρωποι και από ΓΕΛ βγαίνουν επιστήμονες... κλασική Ελληνική παιδεία!
μπιπ μπιπ Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Νομιζω οτι κι απο τα επαλ μπορεις να δωσεις πανελληνιες και να περασεις πανεπιστημιο εκτος απο τει. Κι αν μπορεις να παρεις πιο ευκολα βαθμο στα επαλ γιατι οχι; αν πας επαλ ηλεκτρολογου και μετα περασεις τει ηλεκτρολογιας σκεψου σε τι επιπεδο θα βρίσκεσαι σε σχέση με τους συμφοιτητές σου.
SakislolGR Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Νομιζω οτι κι απο τα επαλ μπορεις να δωσεις πανελληνιες και να περασεις πανεπιστημιο εκτος απο τει. Κι αν μπορεις να παρεις πιο ευκολα βαθμο στα επαλ γιατι οχι; αν πας επαλ ηλεκτρολογου και μετα περασεις τει ηλεκτρολογιας σκεψου σε τι επιπεδο θα βρίσκεσαι σε σχέση με τους συμφοιτητές σου. Μερικοί έχουν την ψευδαίσθηση ότι αν πάνε ΕΠΑΛ, αυτόματα θα έχουν πολύ καλύτερες γνώσεις αν μπουν σε μια σχετική σχολή, απ ότι ένας από ΓΕΛ. Αν δεν ασχοληθείς μόνος σου @. Μην ξεχνάς ότι ως ΕΠΑΛίτης έχεις το μειονέκτημα ότι "είσαι" στόκος, δεν διαβάζεις κλπ κλπ. Άρα αυτός που είναι από ΓΕΛ θα τα πιάνει καλύτερα στο ΑΕΙ.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δεν ειναι καποιος στοκος επειδη μπηκε σε επαλ. Απλα επειδη ηταν στοκος πηγε σε επαλ γιατι σου λεει εκει θα κανω πρακτικα μαθηματα.δεν θα καθομαι να διαβάζω αρχαια χημεια κοινωνιολογια.
defacer Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Ακόμα έχουμε ιστορίες του στυλ όχι φταίνε τα ΕΠΑΛ όχι φταίνε οι μαθητές; Παίδες και όταν έδινα εγώ με δέσμες τα πράγματα ήταν ακριβώς τα ίδια: μία από τις δέσμες (η Δ΄) ήταν η "εύκολη" οπότε μάζευε εκτός από τα παιδιά που την επέλεξαν γιατί έπρεπε προκειμένου να περάσουν στη σχολή που ήθελαν και ΟΛΟΥΣ τους τουρίστες του κάθε σχολείου. Προφανώς εκείνοι που όντως ήθελαν να κάνουν μάθημα ήταν οι χαμένοι της υπόθεσης έχοντας τους τουρίστες μέσα στην τάξη. Τα ίδια πράγματα γίνονται σήμερα μόνο που η Δ' δέσμη λέγεται ΕΠΑΛ, δεν είναι rocket science.
SakislolGR Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δεν ειναι καποιος στοκος επειδη μπηκε σε επαλ. Απλα επειδη ηταν στοκος πηγε σε επαλ γιατι σου λεει εκει θα κανω πρακτικα μαθηματα.δεν θα καθομαι να διαβάζω αρχαια χημεια κοινωνιολογια. ναι ρε συ νταξ απλά βαριέμαι να περιγράφω
kr0m Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 υπαρχουμε και εμεις που μπηκαμε επαλ λογω 1) τραπεζας θεματων πριν 3 χρονια (που τελικα την καταργησανε) 2) μη υπαρξης αρκετης ορεξης να ασχολουμαι με ενα καρο μαθηματα που δε με απασχολουν, ενω ηδη ξερω τι θελω να σπουδασω και 3)οικονομικη αδυναμια (με τα τοτε δεδομενα) για εγγραφη σε οποιοδηποτε φροντιστηριο η για ιδαιτερα μαθηματα και 4) επειδη υπηρχε τομεας που μου φανηκε ενδιαφερον το επαλ για εμενα ηταν μια ok εμπειρια, τα μονα κακα ειναι πως το 90% των μαθητων ειναι ΠΟΛΥ γαιδουρια (με ολη τη σημασια της λεξης), και το γεγονος οτι οι καθηγητες ειναι παρα πολλοι ανεκτικοι-βοηθητικοι απεναντι στους μαθητες αυτους, ενω ΔΕΝ το αξιζουν. δεν το μετανιωνω με τιποτα παντως που διαλεξα να παω επαλ παντως!
lactate Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Για μενα το προβλημα ειναι οτι επειδη τα ΕΠΑΛ εχουν λιγοτερες απαιτησεις σε μερικουσ γινονται πιο ελκυστικα για αυτο και μονο το λογο.. οτι θα ναι πιο ευκολα και μετα κοιτανε τα αλλα.. απο το σχολειο μου ΕΠΑΛ πηγαν οι χειροτεροι και σε βαθμους και σε χαρακτηρα (δημιουργουσαν προβληματα και ολο αποβολες ετρωγαν). Τωρα αν καποιος δεν εχει καμια ιδιαιτερη φιλοδοξια οκ κατι θα κανει εκει. Αλλα με ενα χαρτι απο ΕΠΑΛ δεν εχεις και πολλες επιλογες.
nickname2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δεν εχει σημασια τι αποδεχεται η κοινωνια ( φαντάζομαι εννοεις η εργοδοσια). Πλεον η δευτεροβαθμια εκπαιδευση -ως τυπικο προσον- δεν ειναι αρκετη. Σημασια εχει τι προϋπηρεσία και τι δεξιοτητες έχεις, τι επαγγελμα θα ηθελες να κανεις και τι σπουδες θα ήθελες να ακολουθησεις. Αν επιλεξεις το Ενιαίο λυκειο, κοιτα για σενα να στοχευσεις σε καποια σχολη τριτοβαθμιας εκπαίδευσης με καθε κοστος. Δεν αξιζει να πας ενιαίο και να μην σπουδασεις κατι μετα απο αυτο. Θα σε πεταξει εξω το συστημα διοτι θα εισαι ανειδικευτος και θα κανεις πουτσοδουλειες. ( Ωστοσο, δεν θα χαθεις αν βγαλεις ΚΑΛΟ απολυτηριο, καπου χωνεσαι πχ δημοσιο). Απο επαλ δεν γνωριζω, κρατα ομως αυτο το ιδιαιτερο χαρακτηριστικό: δεν θα ηταν ασχημη επιλογη αν θες να κανεις καποιο τεχνικο επαγγελμα.Παντα υπαρχει και η επιλογή για ΑΕΙ/ΤΕΙ αν θες να το πας παραπερα, δες και τι εγραψα πριν για το ενιαιο. Βεβαια στις πανελληνιες δεν ξερω τι ποσοστο παιρνουν απο τις θέσεις για τις σχολες. Οτι και να επιλεξεις, παντα βαζε νεους στοχους να κατακτησεις και διαρκως να εξελίσσεσαι. 1
xgol Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Ανάλογα πάντως το τι θες να ακολουθήσεις φίλε μου. Εγώ ήθελα Νοσηλευτική πήγα στα Επαλ στην αρχή και φρίκαρα. Επειδή γενικά είμαι χαμηλών τόνων μόλις είδα το τι γίνεται εκει πέρα το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ''πως θα την βγάλω 3 χρόνια εδώ''. Ευτυχώς όμως τα κατάφερα έδωσα πανελλήνιες και μπήκα με την πρώτη εκεί που ήθελα. ΤΕΙ Νοσηλευτικής Αθήνας. Εγώ έμεινα ικανοποιημένος γιατι τα 2 τελευταία χρόνια στην ειδικότητα είχαμε στην τάξη παιδιά που ήθελαν να μάθουν οπότε γινόταν κανονικά μάθημα. Στα γενικής παιδείας βέβαια δεν γινόταν μάθημα. Το ακριβώς αντίθετο. Σε μένα πάντως μια χαρά μου χρησίμευσε το επαλ. Γνώσεις πήρα όσο αφορά τον δικό μου τομέα. ΥΓ: Παίρνεις και 2 πτυχία. Ενα λυκείου και ένα ειδικότητας. Μετα μόλις τελείωσα την 3η λυκείου πήγα και έκανα 6μηνη πρακτική και έβγαλα και την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. ΔΕΝ το μετάνιωσα καθόλου που πήγα ΕΠΑΛ. Παραπληροφορείς. Άλλο να είσαι νοσηλευτής (που εγινες μόλις πήρες το πτυχίο απο το Τει) που επιτελεί κομβικό ρόλο στο σύστημα υγείας, και άλλο η άδεια άσκησης επαγγέλματος Νοσοκόμου που ενδεχομένως δίνει το ΕΠΑΛ. Επίσης οι γνώσεις που δίνει το Επαλ σε θέματα νοσηλευτικής είναι γελοίες (μη σου πω και απο το ΤΕΙ, που ρώτησα τις προάλλες κάτι νοσηλεύτριες που κάναν πρακτική περί όγκου κατανομής φαρμάκου, διαφορά ενδοφλέβιας/ενδομυικής/υποδόριας στη βιοδιαθεσιμότητα, και με κοιτάγαν σα να μιλούσα για πυρηνική φυσική), δε θα σου χρησιμεύσουν πουθενά αν θέλεις να γίνεις σωστός νοσηλευτής.
paok4dim Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Εξαρταται τι θελει ο καθενας. Αν σκοπευεις προς καποιο ΤΕΙ πληροφορικης θα ελεγα ΕΠΑΛ με τα χιλια κυριως γιατι θα εχεις περισσοτερο ελευθερο χρονο να καταπιαστεις με προγραμματισμο πριν καν μπεις σε καποια σχολη. ΑΛΛΑ με προσωπικη ενασχοληση στα μαθηματικα και στα αγγλικα τα οποια θα σε βοηθησουν παρα πολυ αργοτερα. (Δεν θα παρεις ιδιαιτερες γνωσεις απο το επαλ, χρονο θα εχεις για να μαθεις πραγματα που θα σε βοηθησουν πολυ περισσοτερο απο την φυσικη και την χημεια εντος της σχολης) Αν σκοπευεις για ηλεκτρονικη ή αυτοματισμους ΓΕΛ γιατι αυτες οι σχολες εχουν βαρβατα μαθηματικα και φυσικη, οποτε απο επαλ θα τα βρεις μπαστουνια, αν και με προσωπικη ενασχοληση παλι μπορεις να τα βγαλεις περα. Τωρα οσον αφορα την κοινωνια ξεκαθαρα οχι. Στο μυαλο των περισσοτερων ειναι ακομα ΕΠΑΛ = λουφα 1
SakislolGR Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 .... Τωρα οσον αφορα την κοινωνια ξεκαθαρα οχι. Στο μυαλο των περισσοτερων ειναι ακομα ΕΠΑΛ = λουφα μα είναι! ρε συ, τα ΕΠΑΛ (και τα ΤΕΕ) ουσιαστικά βγήκαν για να μην ασχολούνται με άσχετα μαθήματα και να εστιάσουν πιο πολύ στο αντικείμενό τους. Απλά μπήκαν μέσα όλα τα τσογκλάνια και χάλασαν την εικόνα τους. Κανονικά όμως στα ΕΠΑΛ θα έπρεπε να διδάσκεται η ειδικότητα. Απλά όταν από τους 15 μαθητές οι 12 είναι αλήτες που με το ζόρι γράφουν 10 στο διαγώνισμα (βασικά 6-7 και τους το κάνουν 10) ... τι να κάνεις. Και αν σκοπός σου είναι να πας σε ΤΕΙ τότε πάνε ΓΕΛ. Υπάρχουν και εκεί τουρίστες. Τι να μπεις σε ένα ΤΕΙ με 10 από επαλ και τι με 11 από ΓΕΛ. κλαιν.
paok4dim Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 μα είναι! ρε συ, τα ΕΠΑΛ (και τα ΤΕΕ) ουσιαστικά βγήκαν για να μην ασχολούνται με άσχετα μαθήματα και να εστιάσουν πιο πολύ στο αντικείμενό τους. Απλά μπήκαν μέσα όλα τα τσογκλάνια και χάλασαν την εικόνα τους. Κανονικά όμως στα ΕΠΑΛ θα έπρεπε να διδάσκεται η ειδικότητα. Απλά όταν από τους 15 μαθητές οι 12 είναι αλήτες που με το ζόρι γράφουν 10 στο διαγώνισμα (βασικά 6-7 και τους το κάνουν 10) ... τι να κάνεις. Και αν σκοπός σου είναι να πας σε ΤΕΙ τότε πάνε ΓΕΛ. Υπάρχουν και εκεί τουρίστες. Τι να μπεις σε ένα ΤΕΙ με 10 από επαλ και τι με 11 από ΓΕΛ. κλαιν. Δεν αντιλεγω οτι οι περισσοτεροι πανε εκει για την λουφα αλλα το να περασεις ΤΕΙ ειναι πολυ πιο ευκολο απο επαλ. Ενας μαθητης που θα εγραφε μαθηματικα κατευθηνσης λιγο πανω απο 10 στο γελ μπορει να πιασει ακομα και 20 στο ΕΠΑΛ. (Για να προλαβω το κραξιμο που πιθανον να πεσει, εχω λυσει θεματα και των δυο οποτε μπορω να συγκρινω δυσκολια στο πανω-κατω ) Edit: Αρα καποιος που στοχευει σε ενα ΤΕΙ μπορει να τα κατεφερει με λιγοτερο κοπο, χρονο και χρημα (εκτος αν ειναι παλουκι τει παντα, οπου τοτε θα του βγει η πιστη μεσα στην σχολη λογω των κενων)
kr0m Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Και αν σκοπός σου είναι να πας σε ΤΕΙ τότε πάνε ΓΕΛ. Υπάρχουν και εκεί τουρίστες. Τι να μπεις σε ένα ΤΕΙ με 10 από επαλ και τι με 11 από ΓΕΛ. κλαιν. για να μπεις σε τεί με 11000 μόρια γελ, πιθανότατα στο επάλ θα θέλει περισσότερα πχ 1400 (στα 2000) για εκτός αθήνας και ~1800 για αθήνα/πειραιά, και σε πληροφορώ πως αυτό είναι ας πούμε "δύσκολο" να γίνει σε ΕΠΑ.Λ Ενας μαθητης που θα εγραφε μαθηματικα κατευθηνσης λιγο πανω απο 10 στο γελ μπορει να πιασει ακομα και 20 στο ΕΠΑΛ. ναι αλλά τα μαθηματικά έχουν χαμηλό συντελεστή, και 10 να γράψεις στα μαθηματικά και 15 να γράψεις, μικρή σημασία θα έχει! πιο σημαντικό είναι να γράψεις στα μαθήματα ειδικότητας τουλάχιστον 18!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα