Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε λιγες μερες αποφοιτω απο ΕΠΑΛ μετα απο 3 χρονια στον τομεα Οικονομιας και Διοικησης. Η εμπειρια μου ηταν αρκετα καλη, καθως υπήρχαν καθηγητες που εδειχναν ενδιαφερον οταν εβλεπαν παιδια που θελουν να προχωρήσουν. Ενα απο τα θετικα ειναι οτι απο την ημέρα που πήγαμε ξεκινησαμε να κανουμε μαθηματα ειδικοτητας (πχ λογιστικη) και αυτο ηταν αρκετά θετικο, καθως με βοηθησε να καταλαβω εαν ενδιαφερομαι να συνεχισω σε αυτον τον τομεα.

Σιγουρα υπήρχαν παιδια που ηθελαν να προχωρήσουν, αλλα δυστυχώς ημασταν η μειονότητα. Αυτο καποιες φορες εβγαινε προς τα εξω, καθως τα "αδιαφορα" παιδια χαλουσαν το μαθημα. Ενα επιπλεον πλεονεκτημα ειναι οτι σε καποια ΤΕΙ (πχ λογιστικης) τα πρωτα εξαμηνα θα ειναι πιο ευκολα επειδή οσοι παρακολουθουσαμε εχουμε αποκτησει καποια εμπειρια και καποιες γνωσεις.

Γενικά ηταν μια καλη εμπειρια και μετα απο 3 χρονια δεν πιστευω οτι θα αλλαζα το ΕΠΑΛ για το Γενικο.

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μα είναι!

ρε συ, τα ΕΠΑΛ (και τα ΤΕΕ) ουσιαστικά βγήκαν για να μην ασχολούνται με άσχετα μαθήματα και να εστιάσουν πιο πολύ στο αντικείμενό τους.

Απλά μπήκαν μέσα όλα τα τσογκλάνια και χάλασαν την εικόνα τους.

Κανονικά όμως στα ΕΠΑΛ θα έπρεπε να διδάσκεται η ειδικότητα. Απλά όταν από τους 15 μαθητές οι 12 είναι αλήτες που με το ζόρι γράφουν 10 στο διαγώνισμα (βασικά 6-7 και τους το κάνουν 10) ... τι να κάνεις.

Και αν σκοπός σου είναι να πας σε ΤΕΙ τότε πάνε ΓΕΛ. Υπάρχουν και εκεί τουρίστες. Τι να μπεις σε ένα ΤΕΙ με 10 από επαλ και τι με 11 από ΓΕΛ. κλαιν.

Ρε φίλε μαζέψου, και οι υπόλοιποι που μας βρίζετε!! Άκου οι 12 στους 15 είναι αλήτες, άκου είναι άχρηστοι!!

Δεν έχεις ιδέα γι αυτά και φαίνεται, τί γράφεις; :mad:

Πήγα σε δυο ΕΠΑΛ, εκ των οποίων το ενα ήταν και νυχτερινό και οι "αλήτες" ήταν 5 με 10% απο το σύνολο. Αυτό τί σημαίνει; Οτι είναι αντίστοιχο ποσοστό με αυτό των ΓΕΛ, δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζετε έτσι το σύνολο!

(στο νυχτερινό, μεγάλο ποσοστό μάλιστα, ήταν και οικογενειάρχες)

Με την πρώτη παράγραφό σου συμφωνώ(οχι τίποτ' άλλο, για να μη με πείς και τέρμα αρνητικό :mrgreen:)

• Like 1
Δημοσ.

@sargio επειδή βαριέμαι τα τσουβαλιάζω. Ας κάνω τον κόπο να πω τι πιστεύω πραγματικά

Ας πούμε ότι μια τάξη έχει 15 άτομα,

Οι 5 είναι αλήτες, μακρυά τους. (αλήτες = σκατοχαρακτήρες, πρηξαρχ**δες κλπ κλπ. Όχι πρεζό)

Άλλοι 2-3 δεν είναι αλήτες αλλά δεν είναι και καλά παιδιά. Άρα 8/15 μέχρι τώρα δεν είναι καλά παιδιά.

Όλοι τους άμπαλοι. 8/8

Οι άλλοι 7 είναι καλά παιδιά

Εδώ υπάρχουν 2-3 'φυτά' , καλά παιδιά που θέλουν να μάθουν κάτι.

ΥΓ: Υπάρχουν και ελάχιστα ΕΠΑΛ (κυρίως σε ήσυχες περιοχές) που όντως ισχύουν αυτά τα νούμερα που λες. Αλλά είναι η μειονότητα των ΕΠΑΛ

ΥΓ: Ρε συ! δεν βρίζω τα ΕΠΑΛ... και εγώ τα προτιμώ!

Δημοσ.

Έτσι όπως το θέτεις ναι, μάλιστα, διαφωνώ εν μέρη και πάλι μεν, σέβομαι την άποψή σου δε.

Το θέμα είναι όταν μιλάμε για συνομοταξίες ανθρώπων να μην τις χαρακτηρίζουμε πετώντας μια βρισιά κι όποιον πήρε ο Χάρος αλλά να μιλάμε με επιχειρήματα. Έτσι δίνουμε μια εικόνα στον άλλο ώστε να κρίνει. Αν βαριόμαστε να γράφουμε, δεν συμμετέχουμε. :-)

Στο θέμα μας τώρα, το έγραψα και προηγουμένως με άλλα λόγια το ξαναγράφω τώρα με καινούργια, πιο χοντρικά, για χάριν του ts: Τα ΕΠΑΛ βγάζουν εκτελεστικά όργανα των επαγγελματικών κλάδων, τα ΓΕΛ τα αντίστοιχα "διοικητικά" όργανα.

Over and out :P

Δημοσ.

Πάντως αυτό το πράγμα που προωθούν το ΕΠΑΛ για να πάρεις πτυχίο επιπέδου 5 είναι μεγάλη βλακεία. Εδώ άνθρωποι με πτυχίο ΑΕΙ(6η βαθμίδα) δεν βρίσκουν δουλειά...

Δημοσ.

Θα πω κατι απο προσωπικη εμπειρια παντως. Επειδη λογω δουλειας ξερω αρκετους οδοντοτεχνιτες που εχουν πτυχιο απο ΤΕΙ προερχονται περιπου οι μισοι απο ΕΠΑΛ και οι αλλοι μισοι απο ΓΕΛ Θετικης κατευθυνσης που ηθελαν να γινουν οδοντιατροι/γιατροι και δεν τα καταφεραν. Οι δευτεροι ειναι με διαφορα καλυτεροι γιατι προφανως τα ειχαν καλα με το διαβασμα και στη σχολη εμαθαν πολλα. Οι αλλοι συγκριτικα δεν ειναι τοσο καλοι. Επισης καποιοι που ξερω απο ΓΕΛ εδωσαν κατατακτηριες και περασαν οδοντιατρικη. Απλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι τελικα η διαφορα ειναι μαλλον τι θελει τελικα ο καθενας απο τη ζωη του.

Δημοσ.

Τί, έχουν βαθμίδες τα πτυχία;; :o

επίπεδα*

https://www.esos.gr/arthra/47695/komision-ta-8-epipeda-ton-ellinikon-titlon-spoydon-stin-eyropi

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ

ΕΠΙΠΕΔΟ 1: Απολυτήριο Δημοτικού

ΕΠΙΠΕΔΟ 2: Απολυτήριο Γυμνασίου

ΕΠΙΠΕΔΟ 3: Απολυτήριο Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), Απολυτήριο μεταγυμνασιακού ΙΕΚ

ΕΠΙΠΕΔΟ 4: Απολυτήριο Γενικού Λυκείου, Απολυτήριο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ

ΕΠΙΠΕΔΟ 5: Απολυτήριο Τεχνικού-Επαγγελματικού Λυκείου με τάξη μαθητείας (σ.σ. αναμένεται νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Παιδείας) , Πτυχίο ΙΕΚ, Πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

ΕΠΙΠΕΔΟ 6: Πανεπιστημιακός τίτλος- Τίτλος ΤΕΙ

ΕΠΙΠΕΔΟ 7: Μεταπτυχιακός τίτλος ειδίκευσης

ΕΠΙΠΕΔΟ 8: Διδακτορικό δίπλωμα

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως αυτό το πράγμα που προωθούν το ΕΠΑΛ για να πάρεις πτυχίο επιπέδου 5 είναι μεγάλη βλακεία. Εδώ άνθρωποι με πτυχίο ΑΕΙ(6η βαθμίδα) δεν βρίσκουν δουλειά...

Η βλακεια εγινε με τα αει τει. Γεμισε ο κοσμος πτυχιουχους ανωτατητς εκπαιδευσης. Το αποτελεσμα; Απαξιωση και η πλειοψηφία μη εχοντας καποια τεχνικη εξειδίκευση να δουλευει ως ανειδικευτη μαζα σε μπαρ και καφε.

• Like 1
Δημοσ.

επίπεδα*

https://www.esos.gr/arthra/47695/komision-ta-8-epipeda-ton-ellinikon-titlon-spoydon-stin-eyropi

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ

ΕΠΙΠΕΔΟ 1: Απολυτήριο Δημοτικού

ΕΠΙΠΕΔΟ 2: Απολυτήριο Γυμνασίου

ΕΠΙΠΕΔΟ 3: Απολυτήριο Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), Απολυτήριο μεταγυμνασιακού ΙΕΚ

ΕΠΙΠΕΔΟ 4: Απολυτήριο Γενικού Λυκείου, Απολυτήριο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ

ΕΠΙΠΕΔΟ 5: Απολυτήριο Τεχνικού-Επαγγελματικού Λυκείου με τάξη μαθητείας (σ.σ. αναμένεται νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Παιδείας) , Πτυχίο ΙΕΚ, Πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

ΕΠΙΠΕΔΟ 6: Πανεπιστημιακός τίτλος- Τίτλος ΤΕΙ

ΕΠΙΠΕΔΟ 7: Μεταπτυχιακός τίτλος ειδίκευσης

ΕΠΙΠΕΔΟ 8: Διδακτορικό δίπλωμα

Να και κάτι που μάθαμε σήμερα! Ωραίος.

Νόμιζα οτι του ΕΠΑΛ είναι ίδιο ακριβώς με του ΤΕΛ σαν "εξέλιξή" του... άρα δεν εχω δυο πτυχία ΕΠΑΛ αλλά ενα κι ενα. Απο τα δυο ΕΠΑΛ που ανέφερα προηγουμένως οτι έβγαλα, το πρώτο ήταν ΤΕΛ και το είπα ΕΠΑΛ για να μην μπλεκόμαστε με διάφορες ονομασίες νομίζοντας οτι είναι ίδιου επιπέδου...

Δημοσ.

Ψάξε το λίγο καλύτερα γιατί το λινκ νομίζω είναι παλιό και τα ΕΠΑΛ είναι 5ο επίπεδο. Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει αλλά ξέρω ότι από ΕΠΑΛ -κάπως- παίρνεις πτυχίο 5ου επιπέδου.

• Like 1
Δημοσ.

Στα χρόνια μου, τότε που το ΕΠΑΛ λεγόταν ΤΕΕ (τεχνικό λύκειο), ίσχυαν οι εξής λογικές (εντελώς λάθος φυσικά) "όλοι οι άχρηστοι/αδύναμοι, όλοι οι φασαριόζοι/χαβαλέδες/αλητεία μαζεύονται στα ΤΕΕ". Όταν τελείωνα το γυμνάσιο ήθελα να γίνω τεχνικός υπολογιστών και ήθελα να πάω σε ΤΕΕ, μόλις το λέω αυτό στην τάξη μου πως μάλλον θα πάω σε τεχνικό όταν μας ρωτούσε η καθηγήτρια τι θα ακολουθήσουμε, ξαφνικά τα έπαιξαν όλοι, γυρνάνε και με κοιτάνε με ένα βλέμμα λες και ήμουν εξωγήινος, η καθηγήτρια λέει "μα κάτσε Βασίλη εσύ είσαι καλός μαθητής μελετηρός πως δεν θα πας στο ενιαίο λύκειο για να περάσεις ΑΕΙ.....  εγώ δεν μπορούσα να μιλήσω καν από αυτή την αντίδραση που είδα σε όλους, και σιγά το καλός μαθητής, μέτριος ήμουν απλά διάβαζα και το πάλαευα όσο μπορούσα δεν χάζευα. Αργότερα είπα τι ήθελα να κάνω και στους δικούς μου και μου λένε αν πάω σε ΤΕΕ δεν θα μπορώ να δηλώσω ΑΕΙ ενώ για ΤΕΙ οι βάσεις θα είναι υψηλότερες, έτσι ακολούθησα το ενιαίο λύκειο και δεν ξανασχολήθηκα με τα του τεχνικού.

Από τότε πολλά πράγματα έχουνε αλλάξει. Σαφώς και δεν είναι όλοι άχρηστοι και σίγουρα αν ο μαθητής ξέρει τι θέλει μπορεί άνετα να πάει σε ΕΠΑΛ. Το μόνο πρόβλημα για μένα είναι οι γονείς οι αντιδράσεις γνωστών/φίλων και τα στερεότυπα που επικρατούνε ακόμα και κακά τα ψέμματα επηρεάζουν άμεσα ένα παιδί στα 15-16. Το βιντεάκι δεν μου λέει κάτι, πλέον ψάχνεσαι από το διαδίκτυο, ρωτάς κόσμο και μετά από έρευνα και σκέψη αποφασίζεις τι θα ακολουθήσεις, αν περιμέναν οι μαθητές το βιντεάκι του υπουργείου παιδείας για να δηλώσουν σχολή χαιρετίσματα.

Δημοσ.

Τι υποδομές έχουν τα Επαλ;

Το να μάθεις μια ειδικοτητα δεν είναι το ίδιο με το να κάνεις θρησκευτικά και ιστορία που ένας πίνακας, δύο κιμωλιες και ο καθηγητής αρκούν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...