Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην Γερμανια στο σουπερ μαρκετ penny εβαζες αλουμινενια, πλαστικα και γυαλινα μπουκαλια σε ενα κουτι και για το καθενα σου επεστρεφαν 25 λεπτα σε δωροεπιταγη για να ψωνισεις απο εκει. Δηλαδη με 4 μπουκαλια κερδιζες 1 ευρω.τι κερδος βγαζουν οταν μια κονσερβα νουνου πχ εχει μισο ευρω και για το κουτι της επιστρεφουν την μιση αξια της; Παω και στον Βασιλοπουλο και για 3 μπουκαλια επιστρεφουν 1 λεπτο.ντοινκ.

• Like 1
Δημοσ.

Στην Γερμανια στο σουπερ μαρκετ penny εβαζες αλουμινενια, πλαστικα και γυαλινα μπουκαλια σε ενα κουτι και για το καθενα σου επεστρεφαν 25 λεπτα σε δωροεπιταγη για να ψωνισεις απο εκει. Δηλαδη με 4 μπουκαλια κερδιζες 1 ευρω.τι κερδος βγαζουν οταν μια κονσερβα νουνου πχ εχει μισο ευρω και για το κουτι της επιστρεφουν την μιση αξια της; Παω και στον Βασιλοπουλο και για 3 μπουκαλια επιστρεφουν 1 λεπτο.ντοινκ.

Αυτό συμβαίνει γιατί στην Γερμανία οι πολίτες το κράτος και γενικότερα το σύστημα είναι πολύ πιο οργανωμένα στο θέμα της ανακύκλωσης και εκεί υπάρχει υψηλότερο κέρδος αν ανακυκλώσεις υλικά, αντίθετα εδώ δεν συμβαίνει το ίδιο. Όντως τραγικό το 1cents, καλύτερα να μην το έδιναν και καθόλου, περισσότερο σαν να σε κοροϊδεύουν είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Στο πρώην Makro που έγινε Mart έχει μηχάνημα που όντως σου δίνει αυτό το τόσο τεράστιο ποσό.Αλλά έχει και επιλογή να το δώσεις πχ στο χαμόγελο του παιδιού η κάτι αντίστοιχο,και απλά παίρνεις την απόδειξη ότι πάει εκεί.Τώρα αν πάει δεν ξέρω.

Δημοσ.

Στην Γερμανία προπληρώνεις ένα ποσό κάθε φορά που αγοράζεις συγκεκριμένα μπουκάλια και κουτάκια αναψυκτικών (λέγεται Pfand), όταν και εφόσον τα επιστρέψεις σου επιστρέφονται τα χρήματα.  

• Like 3
Δημοσ.

νομιζω οτι στην ελλαδα η ανακυκλωση σαν ιδεα ειναι απλα ενα αστειο.

πιστευω οτι το κανουν μονο για το κερδος,προσπαθησαν να μας εκπαιδευσουν κιολας να πλενουμε και τα σκουπιδια πριν τα βαλουμε στην ειδικη τσαντα και απο εκει στον ειδικο καδο,για να πληρωνουν λιγοτερο προσωπικο στη διακομιδη.

για αυτο και δεν ανακυκλωνω.

1 λεπτο στα 3 μπουκαλια ειναι ξεκαθαρα προκλητικο και κοροιδια.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Aντι να τους πληρωνουν για να τα ξεφορτωθουν, κονομανε κιολας...

Το ότι αγοράζουν από την Ιταλία πάντως είναι θετικό. Αν τους λέγαμε να τα πάρουν τσάμπα δεν θα μας επέλεγαν? :P

Δημοσ.

νομιζω οτι στην ελλαδα η ανακυκλωση σαν ιδεα ειναι απλα ενα αστειο.

πιστευω οτι το κανουν μονο για το κερδος,προσπαθησαν να μας εκπαιδευσουν κιολας να πλενουμε και τα σκουπιδια πριν τα βαλουμε στην ειδικη τσαντα και απο εκει στον ειδικο καδο,για να πληρωνουν λιγοτερο προσωπικο στη διακομιδη.

για αυτο και δεν ανακυκλωνω.

1 λεπτο στα 3 μπουκαλια ειναι ξεκαθαρα προκλητικο και κοροιδια.

Καλά όλα αυτά. Εγώ τι να πω που ήθελα να πετάξω σε ανακύκλωση (μπλε κάδους) αρκετά μεγάλη ποσότητα χαρτιών και χαρτικών που έβγαλα όταν καθάρισα το γραφείο μου μετά από χρόνια και κάθε λίγο και λιγάκι έπαιρναν τους μπλε κάδους από τους δρόμους που περνούσα και έπρεπε να ψάχνω κουβαλώντας. Τελικά αποθήκευσα τα χαρτιά στο σπίτι και όταν είναι να βγώ αν σταμπάρω κάπου οτι υπάρχει κάδος, την επόμενη πέρνω λίγα λίγα σε μια σακούλα, αν βρω τον κάδο στον δρόμο και δεν τον έχουνε πάρει περνάω τα πετάω. Έτσι βέβαια θα κάνω χρόνια να τα πετάξω όλα.

Δημοσ.

Δεν ξέρ δηλαδή πόσο έχει στη Γερμανία ένα κουτάκι κοκα κόλα;

Εντωμεταξύ πέταξα μέσα και μπουκαλάκια νερού (τα οποία τα πήρα σε εξάδα και άντε να κόστιζαν 15 λεπτά το ένα) και πάλι μου επέστρεψαν 25 λεπτά το ένα.

Αλλά μάλλον κάτι παίχτηκε γιατί μετά από μερικά άρχισε να μου τα επιστρέφει, μάλλον θέλουν ή μεγάλα μπουκάλια πλαστικά ή αλουμινένια ή γυάλινα.

Δημοσ.

Δεν ξέρ δηλαδή πόσο έχει στη Γερμανία ένα κουτάκι κοκα κόλα;

Εντωμεταξύ πέταξα μέσα και μπουκαλάκια νερού (τα οποία τα πήρα σε εξάδα και άντε να κόστιζαν 15 λεπτά το ένα) και πάλι μου επέστρεψαν 25 λεπτά το ένα.

Αλλά μάλλον κάτι παίχτηκε γιατί μετά από μερικά άρχισε να μου τα επιστρέφει, μάλλον θέλουν ή μεγάλα μπουκάλια πλαστικά ή αλουμινένια ή γυάλινα.

Ολα αυτα τα μπουκαλια στα εχουν χρεωσει με Pfand. Δες την αποδειξη, ουσιαστικα σε αναγκαζουν να κρατας ολα τα μπουκαλια και να τα γυρνας πισω για να παρεις τα 25 λεπτα ανα συσκευασια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...