Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο

http://www.huffingtonpost.gr/2017/05/29/eidiseis-koinonia-efodos-tis-astunomias-se-klamp-tis-akolasias-ston-peiraia-brethikan-maskes-prosopou-kai-mandues-_n_16867830.html?1496077968&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos3

μου γεννήθηκε η απορία, τι ακριβώς συνιστούσε αδίκημα στο εν λόγω κλαμπ;

Εάν υποθέσουμε ότι οι ιερόδουλες δεν ήταν παράνομες (τόσα μπουρδέλα είναι νόμιμα) δεν κατάλαβα το περιεχόμενο της είδιησης.

Τι θα πει "ακολασία" στη νομική γλώσσα;

Επεξ/σία από McNerd
Δημοσ.

Η λειτουργεία των οίκων ανοχής και οι εργαζόμενες/οι σε αυτά διέπονται απο συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο. Οτιδήποτε έξω απο αυτό το πλαίσιο ειναι παράνομο. Το αδίκημα στο συγκεκριμένο ήταν οτι ειχε ΚΑΙ μπουρδελόδωμάτια, οι εργαζόμενες δεν ήταν δηλωμένες(νομιμες) και γενικά είχε γράψει στα παπάρια του το νομικό πλαισιο.

Ακολασία : πράξη που αποβλέπει στην ικανοποίηση των σεξουαλικών επιθυμιών κάποιου, είναι αντίθετη με την ηθική και με τον νόμο (νομ.) (καταδικάστηκε για ακολασία κατ' εξακολούθηση)

Ακολασία : Ζωή χωρίς ηθικους φραγμους.

Edit : Επειδή σε βλέπω να ρωτάς ερμηνέυοντας οτι θες, θα σου δώσω αλλα παραδείγματα.

Το να κάνω σεξ με τη σύντροφο μου, δεν ειναι "ακολασία", εκτός αν η συντροφος μου είναι πολύ μικρή που ο νόμος με διώκει για ακολασία.

Το να κάνω σεξ με μια γυναίκα δεν ειναι ακολασία, αλλά αν η γυναίκα το κάνει παρά τη θέληση της (γιατί πχ τη δέρνω) τοτε ειναι ακολασία. 

• Like 1
Δημοσ.

Για μένα δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα τυροπιτάδικο που λειτουργεί παράνομα.

Και για μένα, αλλά η κατηγορία δεν ήταν φοροδιαφυγή ξερω γω, ήταν "ακολασία"

Η λειτουργεία των οίκων ανοχής και οι εργαζόμενες/οι σε αυτά διέπονται απο συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο. Οτιδήποτε έξω απο αυτό το πλαίσιο ειναι παράνομο. Το αδίκημα στο συγκεκριμένο ήταν οτι ειχε ΚΑΙ μπουρδελόδωμάτια, οι εργαζόμενες δεν ήταν δηλωμένες(νομιμες) και γενικά είχε γράψει στα παπάρια του το νομικό πλαισιο.

Ακολασία : πράξη που αποβλέπει στην ικανοποίηση των σεξουαλικών επιθυμιών κάποιου, είναι αντίθετη με την ηθική και με τον νόμο (νομ.) (καταδικάστηκε για ακολασία κατ' εξακολούθηση)

Ακολασία : Ζωή χωρίς ηθικους φραγμους.

Edit : Επειδή σε βλέπω να ρωτάς ερμηνέυοντας οτι θες, θα σου δώσω αλλα παραδείγματα.

Το να κάνω σεξ με τη σύντροφο μου, δεν ειναι "ακολασία", εκτός αν η συντροφος μου είναι πολύ μικρή που ο νόμος με διώκει για ακολασία.

Το να κάνω σεξ με μια γυναίκα δεν ειναι ακολασία, αλλά αν η γυναίκα το κάνει παρά τη θέληση της (γιατί πχ τη δέρνω) τοτε ειναι ακολασία. 

Οποτε "ακολασία" τελέστηκε επειδή δεν είχε δηλώσει ότι είναι δέλο, και οι κοπέλες ότι είναι επίσημα ιερόδουλες (τσεκαρισμένες με χαρτιά από υγειονομικό κλπ). Σωστά;

Γιατί το ηθικιστικό της υπόθεσης, το οποίο υπαινίσσεται η λέξη "ακολασία", μου φαίνεται πολύ ταλιμπανισμός.

Επίσης ότι βρέθηκαν "μανδύες και μαστίγια" είναι τελείως άχρηστη πληροφορία στο άρθρο. Καλύτερα να μας έλεγαν το ονοματάκι του επιχειρηματία.

Δημοσ.

Δεν καταλαβες...

Αυτο είναι swingers club.

http://www.protothema.gr/greece/article/683812/kameres-mandues-kai-maskes-salos-ston-peiraia-gia-to-swingers-club-/

Οταν βγαζεις λεφτά απο το σεξ , ακομα και απο το σεξ των άλλων , πρεπει να είσαι νόμιμος.

Και με την εφορία , και με το υγειονομικό , και με το τι δηλώνεις.

Η παρτούζα δεν απαγορευεται , το να βγαζεις λεφτα απο μια παρτουζα απαγορευεται.

Εκτός ότι είναι προσβολή στην δημοσια αιδώ (ας τα πούνε καλύτερα οι νομικοί του φόρουμ).

Αν δηλώνεις απλά ότι έχεις μπαρ , και πίσω έχεις δωματιάκια που τα ζευγαράκια κανουν swing , τότε είσαι παράνομος.

Είναι σαν να έχω στριπτητζάδικο , και στα πριβε να πεφτουν πίπες. Εχω δηλώσει τα κορίτσια ως χορευτριες , και όχι ως πόρνες, και τον χώρο ώς μπαρ , όχι ως πορνείο.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης ότι βρέθηκαν "μανδύες και μαστίγια" είναι τελείως άχρηστη πληροφορία στο άρθρο. Καλύτερα να μας έλεγαν το ονοματάκι του επιχειρηματία.

σκοπός του κάθε "δημοσιογράφου" που γράφει σ ένα site -εφημερίδα... δεν είναι να ενημερώσει αλλά να τραβήξει τον κόσμο ώστε να το διαβάσει.

μαστίγια, όργια κτλ τραβάνε τον κόσμο. πουλάνε.

και το σημαντικότερο. το κράτος σαν καλός νταβάς θέλει να παίρνει ποσοστά από παντού. εκεί είναι η ουσία, όλα τα άλλα είναι θεωρίες για παιδάκια δημοτικού

Δημοσ.

Σύμφωνοι, κατανοητό. Ενοείται όλα πρέπει νόμιμα και δηλωμένα.

Ακόμα όμως η λέξη "ακολασία" μου φέρνει σε παλαιά διαθήκη και δεν βλέπω τι θέση έχει σε μια νομοθεσία. Αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Η ακολασία έχει να κάνει με το σπάσιμο φραγμών και των ορίων, αναφερόμενη κυρίως στην ικανοποίηση σαρκικών επιθυμιών. Άρα, περιλαμβάνει πράξεις και συνήθειες, οι οποίες οδηγούν στη κατακραυγή, λόγω των ηθικών πλαισίων. Αυτό, όμως, δε σημαίνει απαραίτητα πως δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των μετεχόντων σε ό,τι γίνεται.

edit. Τώρα πρόσεξα πως λες τι ερμηνεία έχει σε νομικά πλαίσια.

Δημοσ.

Η ακολασία έχει να κάνει με το σπάσιμο φραγμών και των ορίων, αναφερόμενη κυρίως στην ικανοποίηση σαρκικών επιθυμιών. Άρα, περιλαμβάνει πράξεις και συνήθειες, οι οποίες οδηγούν στη κατακραυγή, λόγω των ηθικών πλαισίων. Αυτό, όμως, δε σημαίνει απαραίτητα πως δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των μετεχόντων σε ό,τι γίνεται.

Σωστή. Η επιλογή μιας ηθικά βεβαρυμένης λέξης στη νομοθεσία, μήπως επαναπροσδιορίζει και επικυρώνει αυτό το ηθικό πλαίσιο της κατακραυγής;  Το οποίο ανήκει σε προηγούμενους αιώνες;

Δημοσ.

Το θεμα είναι εισπρακτικό.

Και όταν λέω εισπρακτικό , εννοώ ότι ο ιδιοκτήτης τα χάλασε με τους μπάτσους , στο τι τσακώναν για να το βουλώνουν.

Εκατοντάδες μασατζίδικα δουλεουν σαν ινστιτουτα , αλλα είναι μπουρδέλα. Τα σκάνε χοντρά απλα , και έχουν προστασία.

(Παιδια μια μέρα έψαχνα πραγματικά ινστιτουτο γιατί εχω αυχενικό , και δεν έβρισκα κανένα που να μην είναι μπουρδελο , είναι τραγικό.....τελικά βρήκα :P  )

• Like 1
Δημοσ.

Σωστή. Η επιλογή μιας ηθικά βεβαρυμένης λέξης στη νομοθεσία, μήπως επαναπροσδιορίζει και επικυρώνει αυτό το ηθικό πλαίσιο της κατακραυγής;  Το οποίο ανήκει σε προηγούμενους αιώνες;

Περί νομοθεσίας έχω μαύρα μεσάνυχτα.

Πάντως, σίγουρα υπάρχει άμεση σχέση με το πώς βλέπει κι η κοινωνία κάποια πράγματα. Παλιές αντιλήψεις, πουριτανισμός κλπ

Δημοσ.

Το θεμα είναι εισπρακτικό.

Και όταν λέω εισπρακτικό , εννοώ ότι ο ιδιοκτήτης τα χάλασε με τους μπάτσους , στο τι τσακώναν για να το βουλώνουν.

Εκατοντάδες μασατζίδικα δουλεουν σαν ινστιτουτα , αλλα είναι μπουρδέλα. Τα σκάνε χοντρά απλα , και έχουν προστασία.

(Παιδια μια μέρα έψαχνα πραγματικά ινστιτουτο γιατί εχω αυχενικό , και δεν έβρισκα κανένα που να μην είναι μπουρδελο , είναι τραγικό.....τελικά βρήκα :P  )

Αυτό που αναφέρεις είναι το παρασκήνιο. Πιθανότατα είναι όπως το περιγράφεις.

Ο προβληματισμός μου αφορά το επίσημο πλαίσιο.

Δημοσ.

google is your friend

http://www.c00.org/2015/03/greek-penal-code-article-348.html

Ποινικός Κώδικας - Άρθρο 348

Διευκόλυνση ακολασίας άλλων

1. Όποιος κατ' επάγγελμα διευκολύνει με οποιοδήποτε τρόπο την ασέλγεια μεταξύ άλλων τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους.

2. Με φυλάκιση  μέχρι  τριών  ετών  και  με χρηματική ποινή τιμωρείται   όποιος   διευκολύνει   την    ασέλγεια    μεταξύ    άλλων χρησιμοποιώντας απατηλά μέσα και αν ακόμη δεν ενεργεί κατ` επάγγελμα.

3. Όποιος κατ' επάγγελμα ή από κερδοσκοπία επιχειρεί να διευκολύνει, έστω και συγκαλυμμένα, με τη δημοσίευση αγγελίας, εικόνας, αριθμού τηλεφωνικής σύνδεσης ή με τη μετάδοση ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο την ασέλγεια με ανήλικο τιμωρείται με φυλάκιση και με χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως εκατό χιλιάδων ευρώ.
  • Like 1
Δημοσ.

Περί νομοθεσίας έχω μαύρα μεσάνυχτα.

Πάντως, σίγουρα υπάρχει άμεση σχέση με το πώς βλέπει κι η κοινωνία κάποια πράγματα. Παλιές αντιλήψεις, πουριτανισμός κλπ

Και πώς αλλαζουν αυτές οι αντιλήψεις, όταν οι όποιοι κρατικοί θεσμοί σιγοντάρουν -ακόμα και σε τέτοιες λεπτομέρειες όπως η επιλογή μιας λέξης- νοοτροπίες που θα πρεπε να ανήκουν στο παρελθόν; 

Πράγμα που κάνει ακόμα πιο εξωφρενικό το "παρασκήνιο" που λέει ο φίλος πιο πάνω.

Οτι όλοι τα καταδικάζουν αλλά όλοι τα κάνουν -ή θα ήθελαν να τα κάνουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...