Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω δει ποτέ μου αναφορά για την τοποθέτηση των κλιματιστικών σε καταστατικό πολυκατοικίας στην Αττική, εκτός από έναν επαγγελματικό κτίριο που μπροστά είναι όλο γυαλί με αλουμινένιο πλαίσιο, χωρίς μπαλκόνια. Είμαι διαχειριστής σε τρεις πολυκατοικίες.

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού στη βεράντα του διαμερίσματός μου στον τοίχο, από τη στιγμή που δεν το γράφει πουθενά, δεν ρίχνει κανενός την εμπορική αξία, μέσα στην περιουσία μου. Αλλά και καταστατικό να υπάρχει που γράφει τέτοιο πράγμα, άνετα βγαίνει καταχρηστικό σε οποιαδήποτε διένεξη, όπως το άκυρο που έπεσε επίσημα στα καταστατικά που απαγόρευαν τα ζώα συντροφιάς σε διαμερίσματα.

Όσο για τα κλιματιστικά του ξενοδοχείου και εκείνο που σε ενοχλεί, το καταλαβαίνω γιατί κι εγώ έχω παρόμοιο θέμα, αλλά υπάρχουν μετρήσεις με decibel, όπου κρίνουν αν πράγματι αποτελεί πρόβλημα και παράβαση, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην μπορείς να πεις τίποτα.

Σε επαγγελματικό χώρο που νοικιάζω, ο από πάνω επέλεξε να φτιάξει στούντιο, χωρίς καμία ηχομόνωση, και να κάνει πρόβες καθημερινά με το συγκρότημά του, σε ώρες μη κοινής ησυχίας, νομίζοντας ότι είναι νόμιμος. Τελικά δεν ήταν, και υποχρεώθηκε να βάλει ηχομόνωση ή να φύγει. Τελικά έβαλε ηχομόνωση.

Στο καταστατικό από το διαμέρισμα της μητέρας μου (του 88), γράφει και για κλιματιστικά και για τα κατοικίδια ζώα λέει οτι απαγορεύονται πάνω από 2.

• Like 1
  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

@Trollei: Επιτρέπεται μόνο η διάνοιξη οπών για εγκαταστάσεις κλιματιστικών, όχι όμως στον φέροντα σκελετό της πολυκατοικίας. 

Το ίδιο το καταστατικό σου το επιτρέπει, άρα νομικά δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάνουν κάτι. Κάτι δεν μου λες καλά. Από τα λίγα που ξέρω, καθώς δεν είμαι μηχανικός, σκελετός της πολυκατοικίας είναι οι κολώνες, οι πλάκες και οι δοκοί. http://www.ktiriaka.gr/defaultRaw.aspx?ch=0

Αν διαβάσεις λίγο παρακάτω:  

** Επίσης κάπου λέει ότι για οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από την πλειοψηφία των ιδιοκτητών. 

Οπότε φαντάζομαι εκεί πατάνε

Χθες το πήρα στα χέρια μου και το ξεψαχνίζω καθώς η διαχειρίστρια είχε αρνηθεί να μας το δείξει

Αν βρω κατι αλλο σχετικό θα το παραθέσω

Δημοσ.

** Επίσης κάπου λέει ότι για οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από την πλειοψηφία των ιδιοκτητών. 

Χθες το πήρα στα χέρια μου και το ξεψαχνίζω καθώς η διαχειρίστρια είχε αρνηθεί να μας το δείξει

Ε γράψε παραπάνω όχι μόνο αυτό το κομμάτι μπορεί να αναφέρεται σε κάτι άσχετο αυτό ή βγάλε μια φωτογραφία

Δημοσ.

Μην γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν και για τα οποία δεν έχετε γνώση. Το ότι το διάβασες κάπου δε σημαίνει ότι είναι και σωστό.

Επίσης αυτό το "αντισησμικη υπηρεσια" τι είναι αν επιτρέπεται?

Και για να σε προλάβω, ναι είμαι μηχανικός

Δεν ξέρω τι λες εσύ. Αλλά κάτσε να γκρεμίσει κανένας τοίχο που να περνάει από πάνω δοκάρι ή στοιχείο του φέροντος οργανισμού σε κανένα κτίριο και αμα γίνει κανένας σεισμός 5-6R θα σου πω εγώ.

Τοίχο δεν γκρεμίζεις μόνος σου σε κανένα κτίριο ασχέτως ορόφου θέσης παλαιότητας ή σεισμικότητας της περιοχής. Πρώτα ρωτάς την συμβουλή μηχανικού που έρχεται να δει τον χώρο και το σημείο και ανάλογα την απάντησή του πράττεις.

• Like 1
Δημοσ.

Οπότε φαντάζομαι εκεί πατάνε

Οταν μπαινει ενα καινουργιο κλιματιστικο στην οψη της πολυκατοικιας, και οχι σε ακαληπτο χωρο ή καπου κρυμμενο, καλο ειναι η ερωτηση σε διαχειριστη πρωτα. Ή προφορικη συμφωνια ιδιοκτητων αν ειστε λιγοι.

Το οτι καποιοι δεν το κανουν, δεν το κανουν γιατι βλεπουν αναρχια γενικοτερη και ρισκαρουν επισης.

Επισης απαντηση στο "δεν ηξερα", ανετα σου λεει ο αλλος, δεν ρωτησες επιτηδες για να μην σου πουμε οχι.

Μια ερωτηση. Για εγκατασταση κλιματιστικου στην οψη, αν φερεις αστυνομια κατα την διαρκεια εγκαταστασης, τον πας αυτοφορο; Ξερει κανεις;

Δημοσ.

Φρόντισε να βγάλεις αντίγραφο απο το καταστατικό και καθάρισες ο φέροντας σκελετός ειναι δοκάρια κτλ όχι ο τοίχος.

Αφού το επιτρέπει το καταστατικό και έχεις και την άδεια του ιδιοκτήτη τέλος μπορούν να σου κλάσουν το δεξί @ αν θέλουν .

Εγώ ακόμη δεν κατάλαβα γιατι μπλέξανε εσένα και όχι τον ιδιοκτήτη... για το διπλανό δηλαδή γιατι δεν φωνάξανε τον ιδιοκτήτη; έχεις μήπως κάποια σχέση με τον ιδιοκτήτη;

Όχι, δεν τον γνώριζα, αλλά υπάρχει εμπάθεια μεταξύ τους, οπότε φαντάζομαι πως "χτυπάνε" τους ενοικαστές του για να πληγεί αυτός.

Γενικά στην πολυκατοικία αυτή γίνεται της τρελής, δεν βγάζεις άκρη. Έχω αρχίσει να πιστεύω πως όλοι χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής. Και εν τέλει δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθώ, νομίζω πως απλά θα πέσω στο επίπεδό τους. 

Το θέμα όμως είναι πως καλούμε να πληρώσω 300 ευρώ αυτή τη στιγμή + τα έξοδα για το κλιματιστικό, όλα είναι στο όνομά μου..

Οταν μπαινει ενα καινουργιο κλιματιστικο στην οψη της πολυκατοικιας, και οχι σε ακαληπτο χωρο ή καπου κρυμμενο, καλο ειναι η ερωτηση σε διαχειριστη πρωτα. Ή προφορικη συμφωνια ιδιοκτητων αν ειστε λιγοι.

Το οτι καποιοι δεν το κανουν, δεν το κανουν γιατι βλεπουν αναρχια γενικοτερη και ρισκαρουν επισης.

Επισης απαντηση στο "δεν ηξερα", ανετα σου λεει ο αλλος, δεν ρωτησες επιτηδες για να μην σου πουμε οχι.

Μια ερωτηση. Για εγκατασταση κλιματιστικου στην οψη, αν φερεις αστυνομια κατα την διαρκεια εγκαταστασης, τον πας αυτοφορο;

Εδώ να αναφέρω το εξής σημαντικό: Όταν έμπαινε το κλιματιστικό ήμουν παρούσα και την μέρα εκείνη ήταν και η πρώτη μου γνωριμία με την πρώην διαχειρίστρια -  η οποία άκουσε το θόρυβο και κατέβηκε, αλλά δεν μου ανέφερε απολύτως τίποτα σχετικά με την εγκατάσταση του κλιματιστικού, ότι είναι παράνομη κτλ.

Συστήθηκαμε, με ρώτησε αν βάζω κλιματιστικό, και με ενημέρωσε γενικά ότι ο χώρος είναι κοινόχρηστος και τους κανόνες που θα πρέπει να τηρώ (να μην βάλω γλάστρες, να μην αφήνω πράγματα κτλ - αλλά για το κλιματιστικό δεν είπε τίποτα!!!)

Επίσης τα ασφαλιστικά γίνανε 5 μήνες μετά... τον Ιανουάριο

Οπότε σίγουρα κάτι παίζει εδώ και πρέπει να το μάθω

Ε γράψε παραπάνω όχι μόνο αυτό το κομμάτι μπορεί να αναφέρεται σε κάτι άσχετο αυτό ή βγάλε μια φωτογραφία

Είναι 10 σελίδες θα βρω όμως το κομμάτι να το παραθέσω αυτούσιο

----

Κοινόκτητα και κοινόχρηστα της πολυκατοικίας είναι όσα τα χαρακτηρίζει έτσι ο νόμος, εκτός εκείνων που
έχουν χαρακτηρισθεί παραπάνω ως ιδιόχρηστοι, και ειδικότερα: Το οικόπεδο, οι ακάλυπτοι χώροι, τα θεμέλια
της οικοδομής, ο οπλισμένος με σκυρόδεμα σκελετός της οικοδομής, ο φωταγωγός, οι μεσότοιχοι, τα
υποστυλώματα, η πρόσοψη - όχι όμως οι ημιϋπαίθριοι χώροι-, οι διάδρομοι στους μη ιδιόκτητους χώρους, το
μηχανοστάσιο, ο χώρος της εγκατάστασης του καλοριφέρ (λεβητοστάσιο) - όχι όμως και τα σώματα-, η
δεξαμενή, καπνοδόχος, καπνοσυλλέκτης, αποχέτευση, ύδρευση, η κεντρική σκάλα, οι γενικές εγκαταστάσεις
για ηλεκτρικό ρεύμα, το σύστημα φωτισμού και θέρμανσης στα κοινόχρηστα και κοινόκτητα, τα πλατύσκαλα
και οι διάδρομοι των ορόφων, το πλατύκαλο στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας και η με δαπάνες των
ιδιοκτητών μελλοντική τοποθέτηση κεντρικής κεραίας τηλεόρασης, που θα εγκατασταθεί στην ταράτσα της
πολυκατοικίας σε θέση που θα υποδείξει ο εργολήπτης ή θυροτηλεόρασης και κάθε άλλο έργο, εγκατάσταση
και πράγμα που είναι από το νόμο αδιαίρετο, κοινόκτητο και κοινόχρηστο και εξυπηρετεί όλους τους
συνιδιοκτήτες του κτιρίου και κάθε τι που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με την ασφάλεια, στερεότητα, αντοχή
και ικανότητα της οικοδομής και την όλη αρμονία και εμφάνιση του κτιρίου.----
Στα κοινόχρηστα και κοινόκτητα έργα, μέρη, πράγματα και εγκαταστάσεις της οικοδομής, δεν επιτρέπεται
καμία μετατροπή, αφαίρεση ή προσθήκη, χωρίς έγκριση που θα παρέχεται από την γενική συνέλευση των
συνιδιοκτητών με πλειοψηφία επτακοσίων πενήντα (750) τουλάχιστον ψήφων.----

Το παραπάνω είναι η πρόβλεψη για τους κοινόχρηστους και σε επόμενο άρθρο για το κλιματιστκό συγκεκριμένα αναφέρει

Ρ Θ Ρ Ο 6ο
Κάθε κύριος οριζόντιας ιδιοκτησίας μπορεί κατά την απόλυτη κρίση του να διαρρυθμίζει ή επισκευάζει
εσωτερικά αυτήν, με τον όρο ότι δεν θα θίγονται καθόλου οι κοινόχρηστοι και κοινόκτητοι χώροι, έργα,
πράγματα και εγκαταστάσεις της οικοδομής, δεν θα μπαίνει σε κίνδυνο η ασφάλεια και η στερεότητα της
οικοδομής και δεν θα θίγονται οι εγκαταστάσεις και σωληνώσεις που διέρχονται από την οριζόντια ιδιοκτησία
και οι οποίες εξυπηρετούν γενικά την οικοδομή. Απαγορεύεται όμως απόλυτα κάθε μεταρρύθμιση και
μεταβολή εξωτερικά, είτε προς τις οδούς, είτε προς τις άλλες όψεις και τους κοινόχρηστους χώρους, ιδιαίτερα
η αλλαγή του χρωματισμού των εξωτερικών τοίχων και γενικά η εξωτερική εμφάνιση της πολυκατοικίας ή το
άνοιγμα οπών και παραθύρων. Επιτρέπεται μόνο η διάνοιξη οπών για εγκαταστάσεις κλιματιστικών, όχι όμως
στον φέροντα σκελετό. Τα τυχόν στέγαστρα (τέντες) που θα τοποθετηθούν θα είναι ομοιόχρωμα, του αυτού
σχήματος και καλαίσθητα με υπόδειξη του επιβλέποντος μηχανικού.----
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το οτι ειναι ασχημο νομιζω συμφωνουμε

Άσχημο ξε άσχημο δεν με απασχολεί όσο η ζέστη και σίγουρα δεν θα επέλεγα να νοικιάσω διαμέρισμα που δεν θα είχε την δυνατότητα κλιματιστικού, πόσο μάλλον να το αγοράσω...

• Like 1
Δημοσ.

@ τρολει ετσι συστηθηκες εσυ βαζοντας ενα κλιματιστικο :)

Αυτο με τις γλαστρες και τα πραματα που αφηνουν στα μπαλκονια πολυ μου την σπαει και μενα.

Δεν ξέρω τι λες εσύ. Αλλά κάτσε να γκρεμίσει κανένας τοίχο που να περνάει από πάνω δοκάρι ή στοιχείο του φέροντος οργανισμού σε κανένα κτίριο και αμα γίνει κανένας σεισμός 5-6R θα σου πω εγώ.

Τοίχο δεν γκρεμίζεις μόνος σου σε κανένα κτίριο ασχέτως ορόφου θέσης παλαιότητας ή σεισμικότητας της περιοχής. Πρώτα ρωτάς την συμβουλή μηχανικού που έρχεται να δει τον χώρο και το σημείο και ανάλογα την απάντησή του πράττεις.

Και κανονικα πρεπει να ναι της πολυκατοικιας(οχι βαςη νομου οκ). Οχι πολιτικος μηχανικος μπατζανακης, θειος, θεια, γκομενα :) και εγγραφως οχι στα λογια. Να βαλει την υπογραφη του
Δημοσ.

Καλά κάνουν και βάζουν γλάστρες, να υπάρχει και λίγο πράσινο στο μπαλκόνι. Το μόνο κατακριτέο για μένα είναι αν κρεμάνε την γλάστρα από το εξωτερικό μέρος στα κάγκελα. Έχω δει κάτι τέτοια διαμερίσματα που μετά ποτίζουν την γλάτσα και τρέχουν τα νερά από κάτω και πέφτουν στο κενό, μπορεί να περνάει κανένας και να πέσουν τα νερά επάνω του.

Δημοσ.

@ τρολει ετσι συστηθηκες εσυ βαζοντας ενα κλιματιστικο :)

Αυτο με τις γλαστρες και τα πραματα που αφηνουν στα μπαλκονια πολυ μου την σπαει και μενα.

Και κανονικα πρεπει να ναι της πολυκατοικιας(οχι βαςη νομου οκ). Οχι πολιτικος μηχανικος μπατζανακης, θειος, θεια, γκομενα :) και εγγραφως οχι στα λογια. Να βαλει την υπογραφη του

Έχεις δίκιο, έπρεπε να έχω και κανά σιροπιαστό μαζί να κεράσω :) Μπας και με παρουν με καλυτερο μάτι!

Δημοσ.

Έγγραφη γνώμη με υπογραφή δεν παίζει να δώσει κανένας μηχανικός.....

• Like 1
Δημοσ.

μην λες οτι νανε οι λογοι ειναι άλλοι που πρέπει να κανει έλεγχος μηχανικός πριν γινει οτιδήποτε. Οι τοίχοι δεν υπολογίζονται να αντέχουν φορτία. Αλλα υπολογίζονται σαν φορτία. Μην λέτε πράγματα που απλά νομίζετε οτι ισχύουν.

Υγ δεν υπάρχει φερων σκελετός αλλα φερων οργανισμός.

Δημοσ.

----

Κοινόκτητα και κοινόχρηστα της πολυκατοικίας είναι όσα τα χαρακτηρίζει έτσι ο νόμος, εκτός εκείνων που
έχουν χαρακτηρισθεί παραπάνω ως ιδιόχρηστοι, και ειδικότερα: Το οικόπεδο, οι ακάλυπτοι χώροι, τα θεμέλια
της οικοδομής, ο οπλισμένος με σκυρόδεμα σκελετός της οικοδομής, ο φωταγωγός, οι μεσότοιχοι, τα
υποστυλώματα, η πρόσοψη - όχι όμως οι ημιϋπαίθριοι χώροι-, οι διάδρομοι στους μη ιδιόκτητους χώρους, το
μηχανοστάσιο, ο χώρος της εγκατάστασης του καλοριφέρ (λεβητοστάσιο) - όχι όμως και τα σώματα-, η
δεξαμενή, καπνοδόχος, καπνοσυλλέκτης, αποχέτευση, ύδρευση, η κεντρική σκάλα, οι γενικές εγκαταστάσεις
για ηλεκτρικό ρεύμα, το σύστημα φωτισμού και θέρμανσης στα κοινόχρηστα και κοινόκτητα, τα πλατύσκαλα
και οι διάδρομοι των ορόφων, το πλατύκαλο στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας και η με δαπάνες των
ιδιοκτητών μελλοντική τοποθέτηση κεντρικής κεραίας τηλεόρασης, που θα εγκατασταθεί στην ταράτσα της
πολυκατοικίας σε θέση που θα υποδείξει ο εργολήπτης ή θυροτηλεόρασης και κάθε άλλο έργο, εγκατάσταση
και πράγμα που είναι από το νόμο αδιαίρετο, κοινόκτητο και κοινόχρηστο και εξυπηρετεί όλους τους
συνιδιοκτήτες του κτιρίου και κάθε τι που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με την ασφάλεια, στερεότητα, αντοχή
και ικανότητα της οικοδομής και την όλη αρμονία και εμφάνιση του κτιρίου.----
Στα κοινόχρηστα και κοινόκτητα έργα, μέρη, πράγματα και εγκαταστάσεις της οικοδομής, δεν επιτρέπεται
καμία μετατροπή, αφαίρεση ή προσθήκη, χωρίς έγκριση που θα παρέχεται από την γενική συνέλευση των
συνιδιοκτητών με πλειοψηφία επτακοσίων πενήντα (750) τουλάχιστον ψήφων.----

Το παραπάνω είναι η πρόβλεψη για τους κοινόχρηστους και σε επόμενο άρθρο για το κλιματιστκό συγκεκριμένα αναφέρει

Ρ Θ Ρ Ο 6ο
Κάθε κύριος οριζόντιας ιδιοκτησίας μπορεί κατά την απόλυτη κρίση του να διαρρυθμίζει ή επισκευάζει
εσωτερικά αυτήν, με τον όρο ότι δεν θα θίγονται καθόλου οι κοινόχρηστοι και κοινόκτητοι χώροι, έργα,
πράγματα και εγκαταστάσεις της οικοδομής, δεν θα μπαίνει σε κίνδυνο η ασφάλεια και η στερεότητα της
οικοδομής και δεν θα θίγονται οι εγκαταστάσεις και σωληνώσεις που διέρχονται από την οριζόντια ιδιοκτησία
και οι οποίες εξυπηρετούν γενικά την οικοδομή. Απαγορεύεται όμως απόλυτα κάθε μεταρρύθμιση και
μεταβολή εξωτερικά, είτε προς τις οδούς, είτε προς τις άλλες όψεις και τους κοινόχρηστους χώρους, ιδιαίτερα
η αλλαγή του χρωματισμού των εξωτερικών τοίχων και γενικά η εξωτερική εμφάνιση της πολυκατοικίας ή το
άνοιγμα οπών και παραθύρων. Επιτρέπεται μόνο η διάνοιξη οπών για εγκαταστάσεις κλιματιστικών, όχι όμως
στον φέροντα σκελετό. Τα τυχόν στέγαστρα (τέντες) που θα τοποθετηθούν θα είναι ομοιόχρωμα, του αυτού
σχήματος και καλαίσθητα με υπόδειξη του επιβλέποντος μηχανικού.----

Είδες δεν έχει καμία σχέση..

Την άδεια απο τους ιδιοκτήτες πρέπει να την ζητήσεις για να παραμετροποιήσεις κοινόχρηστο ΕΡΓΟ (πχ θυροτηλεόραση ή κεραία ή καλωδίωση του ηλεκτρικού της πολυκατοικίας κτλ)

Δεν συνδέεται κάπως ουτε εννοιολογικά ούτε καν είναι στο ίδιο άρθρο με το σημείο που λέει ξεκάθαρα πως έχεις το δικαίωμα να βάλεις κλιματιστικό στον τοίχο.

Απλά λες στον δικηγόρο σου να ασκήσει έφεση ή τεσπα να κοιτάξει τι γίνεται με αυτά τα πταίσματα για να μην πληρώσεις δικαστικά έξοδα γιατι είσαι 100% αθώος και δεν είσαι καν ο ιδιοκτήτης.

Δημοσ.

Είδες δεν έχει καμία σχέση..

Την άδεια απο τους ιδιοκτήτες πρέπει να την ζητήσεις για να παραμετροποιήσεις κοινόχρηστο ΕΡΓΟ (πχ θυροτηλεόραση ή κεραία ή καλωδίωση του ηλεκτρικού της πολυκατοικίας κτλ)

Δεν συνδέεται κάπως ουτε εννοιολογικά ούτε καν είναι στο ίδιο άρθρο με το σημείο που λέει ξεκάθαρα πως έχεις το δικαίωμα να βάλεις κλιματιστικό στον τοίχο.

Απλά λες στον δικηγόρο σου να ασκήσει έφεση ή τεσπα να κοιτάξει τι γίνεται με αυτά τα πταίσματα για να μην πληρώσεις δικαστικά έξοδα γιατι είσαι 100% αθώος και δεν είσαι καν ο ιδιοκτήτης.

To Κλιματιστικό είναι τοποθετημένο αυτή τη στιγμή στον κοινόχρηστο τοίχο και όχι στον τοίχο του σπιτιού (που πάλι κοινόχρηστος είναι αλλά δεν ξέρω αν με καλύπτει περισσότερο αν ήταν εκεί) γι αυτό θεώρησα ότι έχει σχέση. (ΤΟ κοινόχρηστα μέρη που αναφέρει?)

Δύο ερωτήσεις έχω ακόμη:

Για την καταγγελία στην πολεοδομία ξέρεις κανείς την διαδικασία, ή την έχει κάνει? Θέλει τρέξιμο ή μου αρκεί μόνο η γνώμη του μηχανικού όπως προαναφέρετε και απλά τους καταγγέλω? 

Επίσης το άλλο ενδιαφέρον κομμάτι το δικαστήριο αποφάσισε έξοδα δικαστηρίου 300 ευρώ δια δύο πράγμα που σημαίνει ότι μου αναλογούν 150, αλλά σε χαρτί που μου έστειλε η δικηγόρος τους ζητάνε άλλα τόσα α) για τη σύνταξη της παρούσας επιταγής ποσό 150 Ε (το χαρτί δλδ που μου έστειλε η δικηγόρος τους και με ενημερώνει για την απόφαση του δικαστηρίου)  

και β) για το ότι μου την παρέδοσαν άλλα 40.  Αυτά δικαιολογούνται από το νόμο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...