Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, scarface5323 είπε

Καλησπέρα, είμαι ιδιώτης ,ενταγμένος στο εξοικονομώ 2021, έχουν μπει οι προκαταβολές στους προμηθευτές, μια ερώτηση έχω μόνο,η μηχανικός μου μου αναφέρει ότι οι προμηθευτές  πρέπει να μου  κοψούν τιμολόγια για τα πράγματα και τις εργασίες,γιατί πάνω από ένα ποσό δεν μπορεί να κόψει απόδειξη, είναι δυνατόν να μου κόψουν τιμολόγιο εφόσον είμαι ιδιώτης?  Ευχαριστώ 

Απόδειξη νομίζω 

Επεξ/σία από Ikucic9
  • Like 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άνοιξε ο δρόμος για το Β' ΠΕΑ,όπως και επίσημα κατάργηση της υποχρέωσης τμηματικής υλοποίησης ,όπως και κάποιες άλλες μικροαλλαγές στο ΦΕΚ , επίσης αναφέρει και αυτό στην φωτογραφία από κάτω η αλλαγή, αυτό σημαίνει μόνο απόδειξη λιανικής,η και τιμολόγιο με τον όρο "ισοδύναμο"?

https://news.b2green.gr/40153/εξοικονομώ-2021-τροποποιήθηκε-ο-οδηγός-α

https://ibb.co/nf6fqvN

Επεξ/σία από scarface5323
Δημοσ.
2 ώρες πριν, scarface5323 είπε

Καλησπέρα, είμαι ιδιώτης ,ενταγμένος στο εξοικονομώ 2021, έχουν μπει οι προκαταβολές στους προμηθευτές, μια ερώτηση έχω μόνο,η μηχανικός μου μου αναφέρει ότι οι προμηθευτές  πρέπει να μου  κοψούν τιμολόγια για τα πράγματα και τις εργασίες,γιατί πάνω από ένα ποσό δεν μπορεί να κόψει απόδειξη, είναι δυνατόν να μου κόψουν τιμολόγιο εφόσον είμαι ιδιώτης?  Ευχαριστώ 

Τιμολογιο θα σου κοψουν, να βεβαιωθεις οτι λεει "Ιδιωτης" και να βεβαιωθεις οτι λεει "επι πιστωσει" η κατι αντιστοιχο

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Τιμολογιο θα σου κοψουν, να βεβαιωθεις οτι λεει "Ιδιωτης" και να βεβαιωθεις οτι λεει "επι πιστωσει" η κατι αντιστοιχο

Εξακολουθεί να ισχύει το ίδιο και μετά απο τις σημερινές αλλαγές ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, scarface5323 είπε

Εξακολουθεί να ισχύει το ίδιο και μετά απο τις σημερινές αλλαγές ?

Και γω αυτό είδα για τα παραστατικά.

Επίσης όπως είπες ανοίγει ο δρόμος για κλήρωση β πεα . Να δούμε αν θα είναι εντός 2023 αυτός ο δρόμος ...

Δημοσ.

Διαβάζω στον Οδηγό του Εξοικονομώ 2023:

Αναφορά σε κείμενο

Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης. Στην κατηγορία αυτή είναι επιλέξιμες: (i) (α) Η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης με νέο σύστημα βιομάζας/αντλίας θερμότητας / Σ.Η.Θ.Υ.Α. (β) η αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης (συμβατικών υγρών ή στερεών καυσίμων) με νέο σύστημα φυσικού αερίου/υγραερίου.

Δηλαδή για το σπίτι μου που είναι παλιό και δεν έχει σύστημα θέρμανσης, δεν μπορεί να γίνει εγκατάσταση φυσικού αερίου με το Εξοικονομώ; Είναι μονόδρομος η αντλία θερμότητας;;

ευχαριστώ

Δημοσ.
8 ώρες πριν, jins είπε

Διαβάζω στον Οδηγό του Εξοικονομώ 2023:

Δηλαδή για το σπίτι μου που είναι παλιό και δεν έχει σύστημα θέρμανσης, δεν μπορεί να γίνει εγκατάσταση φυσικού αερίου με το Εξοικονομώ; Είναι μονόδρομος η αντλία θερμότητας;;

ευχαριστώ

Μπορείς να βάλεις λέβητα υγραερίου 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε

Μπορείς να βάλεις λέβητα υγραερίου 

Μπερδεύτηκα τώρα. Ο οδηγός λέει "η αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης (συμβατικών υγρών ή στερεών καυσίμων) με νέο σύστημα φυσικού αερίου/υγραερίου."

Εμένα το σπίτι μου δεν έχει "υφιστάμενο συστήμα θέρμανσης". Πώς θα βάλω υγραέριο;

Αν διαβάζω σωστά τον Οδηγό, ούτε φυσικό αέριο, ούτε υγραέριο μπορώ να βάλω.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, jins είπε

Μπερδεύτηκα τώρα. Ο οδηγός λέει "η αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης (συμβατικών υγρών ή στερεών καυσίμων) με νέο σύστημα φυσικού αερίου/υγραερίου."

Εμένα το σπίτι μου δεν έχει "υφιστάμενο συστήμα θέρμανσης". Πώς θα βάλω υγραέριο;

Αν διαβάζω σωστά τον Οδηγό, ούτε φυσικό αέριο, ούτε υγραέριο μπορώ να βάλω.

Μπορεις να βαλεις..τα γραφουν με τετοιο τροπο που μπερδευεσαι..κι εμενα δεν ειχε συστημα θερμανσης (ειχα μονο το δικτυο με τα σωματα) κι εβαλα λεβητα φυσικου αεριου..Η διαφορα με την αντλια θερμοτητας ειναι πως σε καλυπτει (οσον αφορα τις απαιτησεις του προγραμματος) και για ΖΝΧ  οποτε σε ανεβαζει ενεργειακα κατα πολυ! 

Οταν με το καλο προχωρησεις, ενας καλος μηχανικος ειναι αυτος που σε καθοδηγει!

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, energy52 είπε

Μπορεις να βαλεις..τα γραφουν με τετοιο τροπο που μπερδευεσαι..κι εμενα δεν ειχε συστημα θερμανσης (ειχα μονο το δικτυο με τα σωματα) κι εβαλα λεβητα φυσικου αεριου..Η διαφορα με την αντλια θερμοτητας ειναι πως σε καλυπτει (οσον αφορα τις απαιτησεις του προγραμματος) και για ΖΝΧ  οποτε σε ανεβαζει ενεργειακα κατα πολυ! 

Οταν με το καλο προχωρησεις, ενας καλος μηχανικος ειναι αυτος που σε καθοδηγει!

εξοικονομω 2021

Αναφορά σε κείμενο

Η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης με καινούριο σύστημα (κεντρικό ή ατομικό), φυσικού αερίου/υγραερίου/βιομάζας/αντλίας θερμότητας / Σ.Η.Θ.Υ.Α. Η εγκατάσταση/αντικατάσταση αφορά στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του λεβητοστασίου (λέβητας, καυστήρας, κυκλοφορητής, αυτοματισμοί, καμινάδα κ.λπ.) στο σύνολό του, και στο δίκτυο διανομής (θερμομονωμένο κατά Κ.Εν.Α.Κ). Είναι επιλέξιμη (στην επιφάνεια που θερμαίνει) η τοποθέτηση ενδοδαπέδιου συστήματος θέρμανσης (υποκατηγορία 3.Η) μόνον σε συνδυασμό με σύστημα θέρμανσης αντλίας θερμότητας (υποκατηγορία 3.Γ) ή γεωθερμικής αντλίας θερμότητας (υποκατηγορία 3.Δ).

εξοικονομω 2023

Αναφορά σε κείμενο

(i)

(α) Η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης με νέο σύστημα βιομάζας/αντλίας θερμότητας / Σ.Η.Θ.Υ.Α.

(β) η αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης (συμβατικών υγρών ή στερεών καυσίμων) με νέο σύστημα φυσικού αερίου/υγραερίου. Η εγκατάσταση/αντικατάσταση αφορά στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του λεβητοστασίου (λέβητας, καυστήρας, κυκλοφορητής, αυτοματισμοί, καμινάδα κ.λπ.) στο σύνολό του, και του δικτυου διανομής (θερμομονωμένο κατά Κ.Εν.Α.Κ). Είναι επιλέξιμη (στην επιφάνεια που θερμαίνει) η τοποθέτηση ενδοδαπέδιου συστήματος θέρμανσης (υποκατηγορία 3.Η) μόνον σε συνδυασμό με σύστημα θέρμανσης αντλίας θερμότητας (υποκατηγορία 3.Γ) ή γεωθερμικής αντλίας θερμότητας (υποκατηγορία 3.Δ). Δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες για λοιπές τερματικές μονάδες απόδοσης θερμότητας (σώματα καλοριφέρ, fan coils). Η επιλέξιμη δαπάνη αφορά μόνο ένα σύστημα θέρμανσης και όχι περισσότερα των υποκατηγοριών 3.Β έως 3.ΣΤ του πίνακα 4.1.1.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς! Φαίνεται ότι έχει γίνει αλλαγή στο Εξοικονομώ 2023. Τώρα επιδοτείται η εγκατάσταση για σύστημα βιομάζας / αντλίας θερμότητας / Σ.Η.Θ.Υ.Α.

Μόνο αν έχεις ήδη σύστημα θέρμανσης συμβατικών καυσίμων σου επιδοτεί την αντικατάσταση με φυσικό αέριο/υγραέριο.

Άρα για παλιά κατοικία στην Αθήνα που δεν έχει σύστημα θέρμανσης; Αντλία θερμότητας; Και αν είναι μόνο 50 τετραγωνικά; 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, jins είπε

Αυτό ακριβώς! Φαίνεται ότι έχει γίνει αλλαγή στο Εξοικονομώ 2023. Τώρα επιδοτείται η εγκατάσταση για σύστημα βιομάζας / αντλίας θερμότητας / Σ.Η.Θ.Υ.Α.

Μόνο αν έχεις ήδη σύστημα θέρμανσης συμβατικών καυσίμων σου επιδοτεί την αντικατάσταση με φυσικό αέριο/υγραέριο.

Άρα για παλιά κατοικία στην Αθήνα που δεν έχει σύστημα θέρμανσης; Αντλία θερμότητας; Και αν είναι μόνο 50 τετραγωνικά; 

Φοβερό !!!

Οι άνθρωποι δεν παίζονται αν είναι έτσι.

Εγώ με το εξοικονόμω 2021 έβαλα υγραεριο αλλά το 23 είναι άθλιο αν ισχύει αυτό.

Να θερμανθεί βάζοντας μόνο κλιματιστικά μπορεί ; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε

Φοβερό !!!

Οι άνθρωποι δεν παίζονται αν είναι έτσι.

Εγώ με το εξοικονόμω 2021 έβαλα υγραεριο αλλά το 23 είναι άθλιο αν ισχύει αυτό.

Να θερμανθεί βάζοντας μόνο κλιματιστικά μπορεί ; 

Γενικά προσπαθούν να κρατήσουν το φυσικό αέριο εκτός, μάλλον λόγω Ρωσσίας.

Ήταν στις επιθυμίες μου να βάλω φυσικό μιας και δεν έχω δυνατότητα για ηλιακό.

Μου το απέκλεισε η μηχανικός.

Μόνο σε περίπτωση που δεν έχει καθόλου κεντρική θέρμανση η πολυκατοικία μου είπε.

Βέβαια έρχεται σε  αντίθεση με αυτό που λέει ο συμφορουμίτης, πάντως σίγουρα κάτι παίζει.

Γενικά προωθούν τις αντλίες θερμότητας.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, nickol-us είπε

Γενικά προσπαθούν να κρατήσουν το φυσικό αέριο εκτός, μάλλον λόγω Ρωσσίας.

Ήταν στις επιθυμίες μου να βάλω φυσικό μιας και δεν έχω δυνατότητα για ηλιακό.

Μου το απέκλεισε η μηχανικός.

Μόνο σε περίπτωση που δεν έχει καθόλου κεντρική θέρμανση η πολυκατοικία μου είπε.

Βέβαια έρχεται σε  αντίθεση με αυτό που λέει ο συμφορουμίτης, πάντως σίγουρα κάτι παίζει.

Γενικά προωθούν τις αντλίες θερμότητας.

Καλα οι ανθρωποι δεν παιζονται..σκαβουν (ακομη και τωρα που μιλαμε) μεσα στις πολεις και επεκτεινουν το δικτυο ΦΑ για να το αποκλεισουν απ το επομενο εξοικονομω;;; δηλαδη οτι και να πουμε για τη βλακεια που τους δερνει ειναι λιγο..Καλες οι αντλιες θερμοτητας δε λεω, αλλα εχουν και το 5πλασιο κοστος εγκαταστασης, αρα ενα μεσο σπιτι που θελει να αλλαξει και κουφωματα μονωση παει για προυπολογισμο 25χιλιαρια και βαλε.. Κι ας μην ξεχναμε πως η αντλια θελει καλη μονωση για να ειναι οικονομικη..

Ναι ισως το κανουν για λογους που δεν γνωριζουμε, αλλα μηπως παμε για ενα εντελως ασυμφορο εξοικονομω;;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, energy52 είπε

Καλα οι ανθρωποι δεν παιζονται..σκαβουν (ακομη και τωρα που μιλαμε) μεσα στις πολεις και επεκτεινουν το δικτυο ΦΑ για να το αποκλεισουν απ το επομενο εξοικονομω;;; δηλαδη οτι και να πουμε για τη βλακεια που τους δερνει ειναι λιγο..Καλες οι αντλιες θερμοτητας δε λεω, αλλα εχουν και το 5πλασιο κοστος εγκαταστασης, αρα ενα μεσο σπιτι που θελει να αλλαξει και κουφωματα μονωση παει για προυπολογισμο 25χιλιαρια και βαλε.. Κι ας μην ξεχναμε πως η αντλια θελει καλη μονωση για να ειναι οικονομικη..

Ναι ισως το κανουν για λογους που δεν γνωριζουμε, αλλα μηπως παμε για ενα εντελως ασυμφορο εξοικονομω;;

Το εξοικονόμω έγινε πατάτα από το πρόγραμμα του 2021.

Μέχρι πριν ήταν πολύ καλό 

Εγώ στο εξοικονόμω 20 έβαλα αντλία μαζί όμως με φβ. Ε ναι αυτό ήταν πρόγραμμα . Έτσι αξίζει να την καις την αντλία .

Τώρα με αυτες τις τιμές ρεύματος και χωρίς επιδόσεις από Γενάρη, θέρμανση με ρεύμα είναι  ασύμφορο σπορ έκτος αν έχει τέλεια μονωμένο σπίτι και ενδοδαπεδια.

Αλλά αν έχει τέτοια κομφορ δεν θα είναι σπίτι που θα μπει στο εξοικονόμω...

Τρίχες 

Επεξ/σία από Ikucic9
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...